Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Λίγο κουλό να είναι το ΚΑΦΑΟΥ που ανήκεις 1200μ από εσένα.

Έχεις τσεκάρει ο ίδιος αυτό ή σου είπε η forthnet έτσι ?

Δες το 3ψηφιο κωδικό στο κουτί/χελώνα/κατανεμητή σου και βρες στην γειτονιά το ΚΑΦΑΟΥ με το αντίστοιχο κωδικό.

παίδες πραγματικά ότι περνάει από το χέρι μου το έχω κάνει διότι τόσα χρονια ήμουν με πολύ χαλια σύνδεση και όταν ακοσούα πως έφτασε vdsl στην περιοχή μου χάρηκα και είπα επιτέλους να αποζημιωθώ για τα τόσα χρονια που καθόμουν με 1.5mbps...δε γινόταν πραγματικά τπτ τους έπαιρνα τηλ να παραπονεθώ γιατί τόσο χαμηλή ταχύτητα και μόλις βλέπανε attenuation 69 db μου λέγανε φιλε να λες πάλι καλά που έχεις και internet,οποτε δε το είχα σκαλίσει άλλο τελειωνε εκεί αλλα τώρα με τις οπτικές ίνες και τα καφάο ανά περιοχή πίστεψα πως θα είναι καλύτερα τα πράγματα αλλα δεέν...όταν ήρθε το vdsl συγχρόνισα στα 20mbps και αμέσως έκανα κλήση στη forthnet να πω γιατί τόσο χαμηλά και με διαβεβαίωναν πως κάτι λάθος παίζει και το minimum που παίζει το vdsl είναι 40mbps και θα βρεθεί λύση..καθώς έπαιζα μετά με κάτι spliter και καλώδια έκανε ένα τσαφ και έφτασε τα 30mbps και είπα ok και τόσο να ναι δε πειραζει από το 1.5 που είχα καλά είναι αλλα δεν έμενε σταθερό ποτε μέσα σε ώρες έκανε πάλι rr το modem και έπεφτε στο 18 19 ξαναέκανα εγω rr πήγαινε πάλι 30 μετά πάλι έπεφτε μέχρι που έβαλα ένα άλλο router πάνω για πλακα και κλείδωσε adsl στα 17mbps και λέω αν είναι να έχω adsl με 17 η vdsl με 18 και να πληρώνω 10 e παραπάνω καλύτερα να δίνω 5e λειγοτερα και να έχω τα 17. το αστείο είναι πως μόλις μπήκε σε adsl είδα το attenuation μου από 26.5 που ήταν με vdsl να πέφτει στο 18.5 που αυτό δε μπορώ να το καταλάβω..και μέχρι και σήμερα είμαι με adsl και λένε πως έχει κλειδώσει εκεί γιατί δεν υποστηρίζομαι και ο γειτονας με attenuation 29 κλειδώνει vdsl στα 26mbps από το ίδιο καφάο...ο αριθμός του καφάο μου είναι ο 133 από τρίφυλλη ντουλάπα νέας γενιάς του οτε που βρίσκετε μετρημένα με το αμάξι όπως φεύγει το καλώδιο για το σπίτι μου στα 1200 μετρα και μου το είπε ο τεχνικός πως από εκεί περνώ...

• Απαντ. 76
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Φίλε τα έχεις κάνει ολίγο μαντάρα. Οι τεχνικοί δουλεύουν ανά δύο συνήθως, ένας στο μέρος σου και ο άλλος στο κέντρο (κάπου στην Αθήνα). Ότι κάνουν το καταγράφουν (έχουν ιστορικό). Όταν υπάρχει πρόβλημα βάζουν κάποιο προφίλ και υποτίθεται ότι λύνεται, εκτός και αν έχουμε χοντρό πρόβλημα.

Εσύ έχεις τρελαθεί γιατί κάποια στιγμή είδες "φως" και μετά τίποτα. Τα προφίλ που σου βάζουν είναι πάνω στο "δικό" τους σύστημα. Αλλά παίζει να σου ρίχνουν και στο μόντεμ. Αν λοιπόν κάνεις αλχημείες, δηλαδή ότι σου κατέβει...στο μυαλό, δεν θα βρεις άκρη, Θα ερθει ο τεχνικός με το δικό του όργανο (ένα δηλαδή δικό του όργανο που είναι και ρούτερ) και θα κάνει μέτρηση σε δυο σημεία. Στην είσοδο και στο σπίτι.  Τότε θα δεις τι φταίει!

Όταν μάλιστα ο τεχνικός τελειώσει την δουλειά του...οφείλει να σου δώσει αντίγραφο με τις μετρήσεις πάνω, και μάλιστα το υπογράφεις και συ (στο δικό του αντίγραφο).

Αυτά που δεν μπορείς να καταλάβεις...τα ξέρουν αυτοί στο κέντρο. Πράγματι οι τεχνικοί στο πεδίο έχουν μια βασική ενημέρωση και από εκεί και πέρα ενεργούν με ότι λέει ο τεχνικός στο κέντρο.

Η Forthnet πληρώνει το τεχνικό..και δεν σε χρεώνει. Τα 1200 μέτρα είναι πολλά για χαλκό. Αν παίζει πίσω οπτική ίνα δεν μας είναι κέρδος αφού αν δεν έπαιζε με επιπλέον 12000 μέτρα δεν θα έπαιρνες τίποτα. Νομίζω ότι πρέπει να σε γυρίσουν σε ADSL και ένα 14.5Mbs είναι μια χαρά! Μπορεί να είχες την πρόθεση να πάρεις το καλύτερο και εκείνοι να σου το δώσουν αλλά οι συνθήκες δεν το επιτρέπουν.."Ακόμα".

Το ότι έχει ο δίπλα δεν μας λέει τίποτα, διότι μπορεί να παίρνει από άλλο Α.Κ.

• Like 1
Δημοσ.

παίδες πραγματικά ότι περνάει από το χέρι μου το έχω κάνει διότι τόσα χρονια ήμουν με πολύ χαλια σύνδεση και όταν ακοσούα πως έφτασε vdsl στην περιοχή μου χάρηκα και είπα επιτέλους να αποζημιωθώ για τα τόσα χρονια που καθόμουν με 1.5mbps...δε γινόταν πραγματικά τπτ τους έπαιρνα τηλ να παραπονεθώ γιατί τόσο χαμηλή ταχύτητα και μόλις βλέπανε attenuation 69 db μου λέγανε φιλε να λες πάλι καλά που έχεις και internet,οποτε δε το είχα σκαλίσει άλλο τελειωνε εκεί αλλα τώρα με τις οπτικές ίνες και τα καφάο ανά περιοχή πίστεψα πως θα είναι καλύτερα τα πράγματα αλλα δεέν...όταν ήρθε το vdsl συγχρόνισα στα 20mbps και αμέσως έκανα κλήση στη forthnet να πω γιατί τόσο χαμηλά και με διαβεβαίωναν πως κάτι λάθος παίζει και το minimum που παίζει το vdsl είναι 40mbps και θα βρεθεί λύση..καθώς έπαιζα μετά με κάτι spliter και καλώδια έκανε ένα τσαφ και έφτασε τα 30mbps και είπα ok και τόσο να ναι δε πειραζει από το 1.5 που είχα καλά είναι αλλα δεν έμενε σταθερό ποτε μέσα σε ώρες έκανε πάλι rr το modem και έπεφτε στο 18 19 ξαναέκανα εγω rr πήγαινε πάλι 30 μετά πάλι έπεφτε μέχρι που έβαλα ένα άλλο router πάνω για πλακα και κλείδωσε adsl στα 17mbps και λέω αν είναι να έχω adsl με 17 η vdsl με 18 και να πληρώνω 10 e παραπάνω καλύτερα να δίνω 5e λειγοτερα και να έχω τα 17. το αστείο είναι πως μόλις μπήκε σε adsl είδα το attenuation μου από 26.5 που ήταν με vdsl να πέφτει στο 18.5 που αυτό δε μπορώ να το καταλάβω..και μέχρι και σήμερα είμαι με adsl και λένε πως έχει κλειδώσει εκεί γιατί δεν υποστηρίζομαι και ο γειτονας με attenuation 29 κλειδώνει vdsl στα 26mbps από το ίδιο καφάο...ο αριθμός του καφάο μου είναι ο 133 από τρίφυλλη ντουλάπα νέας γενιάς του οτε που βρίσκετε μετρημένα με το αμάξι όπως φεύγει το καλώδιο για το σπίτι μου στα 1200 μετρα και μου το είπε ο τεχνικός πως από εκεί περνώ...

Ποιος τεχνικός στο είπε αυτό?Δηλαδή ότι παίρνεις από τα 1200 μ.

Δημοσ.

Εχει ερθει τεχνικος 2 φορες μεχρι τωρα τα 1200 μετρα τα εβγαλα εγω σύμφωνα με attenuation και με μέτρηση με το αμαξι ο τεχνικος μου ειπε πως ειναι 1800 μετρα...

Δημοσ.

Εάν στο είπε τεχνικός της forthnet ή του οτε εντάξει, λογικά δεν σου λέει μπαρούφες, οπότε αν είσαι τόσο μακριά απλά ζήτα τον λόγο από forthnet και πες αφού είμαι τόσο μακροιά γιατί μου δώσατε vdsl??

Δημοσ.

Τους τα εχω πει ολα φιλε μου περιμενω να δω τι θα κανουν εχει κανονιστει και αλλο συνδιαστικο να δουμε σε τι λυση θα καταληξουν που λογικα θα μου πουν σε αφηνουμε σε adsl και θα σ αλλαξουμε το λογαριασμο...

Δημοσ.

Μα αυτο εννοιτε γιατι αν φυγω απο εκει πανω θα γυρισω στο 1.5 τωρα εχω 16.6 με attenuation 18.5 και margin 14 δε ξερω αν γινοταν να αλλαξω margin ποιο χαμηλα και να αναιβαζε το συγχρονισμό αλλα μπορει να μην ειμαι σταθερος μετα...θα το δω ελπιζω να μη με γυρισουν σε χαλκο 6χλμ παλι...οτι και να γινει θα απετησω απλα μια μικρη εκπτωση και να μινω με adsl απο καφαο και αν βρεθει λυση για σωστο vdsl πανω απο 30 τοτε ας με γυρισουν vdsl και ας πληρωνω κανονικά αλλα πχ μη μου πουν στο γυρισαμε vdsl πληρωνε κανονικα και εγω να πιανω 18 απο τα 16 που ειμαι τωρα...

Δημοσ.

καλησπέρα σήμερα δε ξέρω πως και τι μετά από το συνδυαστικό που μου είχανε πει πως θα γίνει μέσα στη βδομάδα ξαναγύρισε σε vdsl προφίλ ενώ μου είπαν τέλος δεν υποστηρίζεται...με attenuation 26.9 και margin 8αρι κλείδωσε στα 27.700 τώρα δε ξέρω αν θα μείνει σταθερό και δε θα χω πάλι θέματα να παίζει πάνω κάτω ελπίζω να έφτιαξε και αυτό..φυσικά δεν είναι και πολύ μεγάλη η ταχύτητα και σκέφτομαι να προβώ αφού μάθω τι κάνανε σε αναφορά για μείωση στο λογαριασμό γιατί δε πιάνω τα αναμενομενα mbps τι λέτε?

Δημοσ.

Δες αν θα είσαι σταθερός πρώτα, αλλά από τη στιγμή που λέει μέχρι 50 mbps δεν νομίζω να σου κάνουν έκπτωση αν παραμείνεις στο vdsl.

Δημοσ.

πάλι τα ίδια παραμένει το αρχικό πρόβλημα μετά από 7 8 ώρες έκανε μονο του rr και έπεσε στο 17.... :( αν είναι δυνατόν το margin πάει στο θεο και μάλιστα δε φαίνεται αμέσως στην αρχή δείχνει πως ειναι στο 9 με 17mbps και μετά από λίγη ώρα αν κάνω refresh το βλέπω μια 17 μια 19 ότι να ναι έχω σπάσει το κεφάλι μου δε καταλαβαίνω τι φταίει!!!!πήρα πάλι τηλέφωνο και μου λένε πως δεν έχει οριστικοποιηθεί η επίλυση της βλάβης και έγινε μέτρηση και κανονικά παίζω 27 με 28 και δήλωσα πως έτσι είναι αλλα πάλι πέφτει και μου λένε θα ελεγχθεί μήπως υπάρχει κάποιο μπέρδεμα με το προηγούμενο adsl προφίλ που είχες και κάνει τα δικά του μου είπαν θα με παίρναν σε λίγη ώρα τηλ αλλα τπτ

Δημοσ.

Πάντως αν το σκεφτείς είχες παλιότερα 1.5 Mbs...ή κάνω λάθος;

ακριβώς επειδή είχα παλιότερα 1.5 γίνετε όλο αυτό είπαμε από το 08 έχω τόσο χαλια ταχύτητα από την στιγμή που έφτασε το vdsl και μου λένε πως μου το παρέχουν γιατί να πηγαίνω τόσο χαμηλά και ok το πήρα απόφαση πως το max που θα δω είναι το 30 αλλα ας γίνει σταθερό το ρημάδι δε καταλαβαίνω ποιος ο λόγος που αλλάζει το margin κανονικά δε πρέπει να είναι κλειδωμένο γιατί να έχω 28mbps για παράδειγμα με margin 9 και να κανει rr και να πήγαινε το margin 18 και να κλειδώνω στα 17mbps είναι παράλογο

Δημοσ.

Δε σε προβληματίζει πως πιάνεις τέτοια απόδοση με το VDSL όταν νορμάλ η γραμμή σου δίνει 1.5mbs...

Μην κοιτάς τα νούμερα...Είναι τα profil από πίσω που δεν σε αφήνουν να βγάλεις άκρη..δηλαδή βλέπεις μετρήσεις μιας συνάρτησης η οποία μεταβάλλεται (προφίλ είναι να έχεις ας πούμε άλλη καμπύλη, άλλη συνάρτηση, οπότε τα νούμερα είναι "ενδεικτικά" για εκείνον που ξέρει ποια συνάρτηση παίζει, εσύ δεν μπορείς να γίνεις "προφήτης"...και να μαντέψεις τι παίζεται)

Το λογικό είναι ότι αν έχω ένα καρόδρομο (βλέπε 1.5mbs) και αποφασίσω να πετάξω το καλό μου αμάξι (μου το έδωσαν για 24άρι, με αποδεκτό και το 14.5) γιατί μου είπαν ότι τώρα παίζει η Φεράρι, (Έως 50άρι) τότε πρέπει να αλλάξω τους νόμους της φυσικής αν δεν βρεθεί το αίτιο που είχα το 1.5mbs για να έχω αυτό που θέλω!

και επιτέλους πρέπει να αντιληφθείς ότι η ταχύτητα που "κλειδώνει" ...ΔΕΝ κλειδώνει...γιατί αν κλείδωνε θα κάθονταν στην υψηλή τιμή! Απλά γίνεται κάθε τόσο επανεκκίνηση γιατί έχεις σφάλματα στη μετάδοση! Τα οποία μπορεί να τα δημιουργεί το ψυγείο της κυρίας Κούλας απέναντι! Ή και το δικό σου γιατί είναι κάποιοι μυστήριοι και βάζουν το μόντεμ όπου να είναι! Βλέπε ψυγείο. Και κάθε φορά που κάνει εκκίνηση το ψυγείο πετάει και ένα παλμό και τα μηδενίζει όλα! Παίζουν πολλά!

Βασικά αν παίρνεις 17mbs τότε ΣΙΓΟΥΡΑ έχει οπτική ίνα το ΚΑΦΑΟ. (σαν να παίρνεις από το ΑΚ). Οπότε δήλωσε μη ικανοποιημένος, θα έχεις ταχύτητα σίγουρα στα 17mbs και δεν θα πληρώσεις έξτρα το 50άρι που δεν έχεις.

- Υπάρχουν "χωριά" που δεν μπορούν να πάρουν ούτε Adsl...γιατί έχουν τηλέφωνα ΟΤΕ πολλά σε μια γραμμή...και δουλεύουν με φερέσυχνα...πρέπει να τους δώσουν κανονικές γραμμές πρώτα! Οπότε τυχερό σε κόβω!

Δημοσ.

Δε σε προβληματίζει πως πιάνεις τέτοια απόδοση με το VDSL όταν νορμάλ η γραμμή σου δίνει 1.5mbs...

Μην κοιτάς τα νούμερα...Είναι τα profil από πίσω που δεν σε αφήνουν να βγάλεις άκρη..δηλαδή βλέπεις μετρήσεις μιας συνάρτησης η οποία μεταβάλλεται (προφίλ είναι να έχεις ας πούμε άλλη καμπύλη, άλλη συνάρτηση, οπότε τα νούμερα είναι "ενδεικτικά" για εκείνον που ξέρει ποια συνάρτηση παίζει, εσύ δεν μπορείς να γίνεις "προφήτης"...και να μαντέψεις τι παίζεται)

Το λογικό είναι ότι αν έχω ένα καρόδρομο (βλέπε 1.5mbs) και αποφασίσω να πετάξω το καλό μου αμάξι (μου το έδωσαν για 24άρι, με αποδεκτό και το 14.5) γιατί μου είπαν ότι τώρα παίζει η Φεράρι, (Έως 50άρι) τότε πρέπει να αλλάξω τους νόμους της φυσικής αν δεν βρεθεί το αίτιο που είχα το 1.5mbs για να έχω αυτό που θέλω!

και επιτέλους πρέπει να αντιληφθείς ότι η ταχύτητα που "κλειδώνει" ...ΔΕΝ κλειδώνει...γιατί αν κλείδωνε θα κάθονταν στην υψηλή τιμή! Απλά γίνεται κάθε τόσο επανεκκίνηση γιατί έχεις σφάλματα στη μετάδοση! Τα οποία μπορεί να τα δημιουργεί το ψυγείο της κυρίας Κούλας απέναντι! Ή και το δικό σου γιατί είναι κάποιοι μυστήριοι και βάζουν το μόντεμ όπου να είναι! Βλέπε ψυγείο. Και κάθε φορά που κάνει εκκίνηση το ψυγείο πετάει και ένα παλμό και τα μηδενίζει όλα! Παίζουν πολλά!

Βασικά αν παίρνεις 17mbs τότε ΣΙΓΟΥΡΑ έχει οπτική ίνα το ΚΑΦΑΟ. (σαν να παίρνεις από το ΑΚ). Οπότε δήλωσε μη ικανοποιημένος, θα έχεις ταχύτητα σίγουρα στα 17mbs και δεν θα πληρώσεις έξτρα το 50άρι που δεν έχεις.

- Υπάρχουν "χωριά" που δεν μπορούν να πάρουν ούτε Adsl...γιατί έχουν τηλέφωνα ΟΤΕ πολλά σε μια γραμμή...και δουλεύουν με φερέσυχνα...πρέπει να τους δώσουν κανονικές γραμμές πρώτα! Οπότε τυχερό σε κόβω!

οχι γιατι να με προβληματιζει αφου οτι στοιχεια και συγχρωνισμους ειχα πριν παβουν να ισχυουν απο τι στιγμη που πλεον περνω απο καφαο της γειτονιας μου. πηρα παλι τηλέφωνο σημερα μου ειπαν πως εχει διαπιστοθει βλαβη στην "πορτα" απο το Α/Κ και και γι αυτο δεν εχει κλεισει ακομα το θεμα.. ακομα βρηκα απο το κουτι εξω απο την εισοδο πως ο αριθημος που αναγραφεται ειναι ο αριθημος του καφαο απο το οποιο περνω και οντος ο φιλος με τo 26αρι περνει απο το ιδιο καφαο που περνω και εγω και εχει και μεγαλυτερο attenuation 29 ενω εγω 26.8...απλα δε καταλαβαινω γιατί καθε φορα που τρωει rr το router αναιβενει το sn margin το ειπα και αυτο μεσα στη forthnet και μου λεει μπορει να φταει το θεμα στην πορτα του Α/Κ και μου ειπε να κανω λιγη υπομονη πως ειναι σε προτερεοτητα το θεμα μου και αυριο μεθαυριο ισως λυθει...αντε να δουμε...

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...