Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Σε ποιά περιοχή είσαι βρε αδερφέ ?
Έχουν αλλαχθεί τα ΚΑΦΑΟΥ με τα νέα 2-3ντούλαπα ?
Γιατί αν όχι, τότε πήγες σε VDSL2 μέσω χαλκού μέχρι το Αστικό Κέντρο, που είναι λίγο "λόττο" η φάση, και φυσικά θα πρέπει η απόστασή σου (καλωδιακά) μέχρι το ΑΚ να είναι στην χειρότερη 1000μ.

• Απαντ. 76
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

καλά η φάση έχει ξεφύγει πήρα τηλ εχθές forthnet και μου ανακοίνωσαν πως έχει ξαναγίνει συνδυαστικό ραντεβού μέσα στη βδομάδα και πως θα βρεθεί κάποια λύση αφού τους έκραξα είπα ok άντε να δούμε τι θα γίνει επιτέλους γιατί μου έχετε βγάλει το λάδι...πάει σήμερα ο πατέρας μου στο κατάστημα της forthnet να πληρώσει το λογαριασμό και του λέει αυτού που έκανε την ενεργοποίηση πως έχουν τα πράγματα και παίρνει τηλέφωνο στα κεντρικά να ρωτησει τι γίνετε με τη συγκεκριμένη γραμμή διότι στο σύστημα τους δείχνει πως μπορώ να πάρω κανονικά vdsl και εγώ είμαι κλειδωμένος σε adsl και του λένε δυστυχώς δεν υποστηρίζεται vdsl στη γραμμή αυτή αλλα όχι λόγο forthnet λόγο οτε...τώρα γιατί ξανακάνουν συνδυαστικό ραντεβού αφού λένε πως οι ίδιοι δε μπορούν να κάνουν κάτι για να έχω vdsl δε μπορώ να το καταλάβω :( καθώς και δε μπορώ να καταλάβω πως στη πρώτη βδομάδα είχα vdsl έστω και με σκαμπανεβάσματα από 18 μέχρι και 31mbps μέχρι που κλειδώθηκα σε adsl με 16mbps και έχω και αλλα δυο άτομα στην περιοχή που γνωρίζω και έχουν vdsl με μεγαλύτερο attenuation από το δικό μου πάνω από το ίδιο καφάο που περνώ και εγώ πραγματικά δε παίζονται οι τύποι! αν πάντως είναι να κάνουν κάτι και να με αφήσουν με vdsl 18mbps και να πληρώνω κανονικά το λογαριασμό καλύτερα να το αφήσουν όπως έχει με adsl 16mbps και να μου κάνουν έκπτωση στην τιμή φτάνει να μη με γυρίσουν σε χαλκό και περνώ πάλι από 7χλμ και έχω 1.5mbps...

Δημοσ.

Πρώτον, αν δεν στο κάνουν ήδη, επιβεβαίωσε ότι για όσον καιρό δεν έχεις vdsl δεν θα πληρώνεις vdsl..θα πρέπει να γίνεται η αντίστοιχη μείωση στον λογαριασμό μέχρι να κλείσει το θέμα..!

Για μένα αν θες vdsl και μπορείς να φύγεις μην το σκέφτεσαι καν, κάντην με ελαφρά όσο είναι νωρίς..μπορεί να σου πάρει πολύ καιρό και στο τέλος να σου πουν ότι δεν γίνεται και τπτ..!

Δημοσ.

Παιδια να φυγω απο forthnet δεν παιζει λογο nova το θελει ο πατερας μου για τον Ολυμπιακο οποτε καταλαβαίνεται τι παιζει ασε που το ολο θεμα μου πρεπει να ειναι το καλώδιο οποτε και αλλον παροχο να βαλω αν με βαλουν στο ιδιο καφαο και με το ιδιο καλοδιο δε θα αλλαξει κατι και θα εχω αλλες ιστοριες απο εκει...ειναι λιγο μπερδεμα η περιοχη που ειμαι οσον αφορα το ιντερνετ γενικοτερα...τρσπα και νε 16 να μεινω απο το 1.5 που ειχα πριν ειναι αλλου φτανει να μη πληρωνω για vdsl...

Δημοσ.

sundance_kid,

Η Forthnet τουλάχιστον εκεί που δούλεψα έδινε Pots και όχι Voip.  Voip έπαιζε στα επαγγελματικά (σε τέτοιο απλά μου έτυχε να αλλάξω μόντεμ - το οποίο απαιτεί ο τεχνικός να έχει πρόσβαση με δικό του laptop, δεν είναι "ελεύθερο" όπως το ερασιτεχνικό).

Τα 3Μ δεν τα πρόλαβα να τα δουλέψω αλλά είχα ενημερωθεί.

Πράγματι δεν δίνεται νέο ζευγάρι χαλκού, σε φορητότητα αν το LLU είναι το ίδιο (γιατί να μην είναι άλλωστε) ...στο τερματισμό αλλά ξεκινάνε με άλλη σύνδεση (σε άλλη ντουλάπα με ντουρατελ ή κυπριώτη,). Λογικά το καλώδιο το αφήνει ο Οτετζής δίπλα στις ντούρατελ και πάμε και το συνδέουμε (δεν μου έτυχε να κάνω κάτι τέτοιο, μόνο σε βλάβες έχω αλλάξει ντούρατελ). Βεβαίως παίζει να έχει θέμα η Ντούρατελ. Πέφτει κεραυνός σε ένα σπίτι και χαλάει τέσσερα τηλέφωνα σε τέσσερις γειτονιές!

Για το VDSL υπάρχουν αρκετοί ικανοποιημένοι. Απλά αν σε κάποιον δεν πιάσει η ταχύτητα που πρέπει έχω την εντύπωση ότι μπορεί να επιστρέψει στο κανονικό! Σε περίπτωση που στο σπίτι υπάρχει παλιό δίκτυο τηλεφώνου, καλύτερα είναι να τραβήξει κανείς μια νέα γραμμή!

@giannisopc

Είσαι σε 7 χιλιόμετρα απόσταση από το κέντρο;

Δημοσ.

Δεν σε αλλάξανε ποτέ ΚΑΦΑΟΥ κατ' αρχάς.

Για να αλλάξεις το ΚΑΦΑΟΥ που πέφτει η γραμμή σου πρέπει να σκάψουνε στην γειτονιά και να περάσουνε καλώδιο... απλά δεν παίζει.

Δεν μας απαντάς επίσης αν είσαι σε νέα ΚΑΦΑΟΥ ή στα παλιά.

Δημοσ.

Παιδια να φυγω απο forthnet δεν παιζει λογο nova το θελει ο πατερας μου για τον Ολυμπιακο οποτε καταλαβαίνεται τι παιζει ασε που το ολο θεμα μου πρεπει να ειναι το καλώδιο οποτε και αλλον παροχο να βαλω αν με βαλουν στο ιδιο καφαο και με το ιδιο καλοδιο δε θα αλλαξει κατι και θα εχω αλλες ιστοριες απο εκει...ειναι λιγο μπερδεμα η περιοχη που ειμαι οσον αφορα το ιντερνετ γενικοτερα...τρσπα και νε 16 να μεινω απο το 1.5 που ειχα πριν ειναι αλλου φτανει να μη πληρωνω για vdsl...

Αν θες τη nova δεν σε συμφέρει να φύγεις με τίποτα, οπότε θα "πανρευτείς" και την forthnet..!

Η μόνη λύση είναι πίεση καθημερινά και αν πάρει και το μάτι σου οτετζή τεχνικό, πάνε ρώτα γιατί δεν είσαι στο καφάο που είναι κοντά σου..

Εμένα όταν μου χτυπούσαν το κουδούνι για να μετρήσουν στην πολυκατοικία, κατέβαινα κ εγώ κ ρωτούσα τι ακριβώς γίνεται..!

Καλά ξεμπερδέματα..!

Δημοσ.

Λίγο κουλό να είναι το ΚΑΦΑΟΥ που ανήκεις 1200μ από εσένα.

Έχεις τσεκάρει ο ίδιος αυτό ή σου είπε η forthnet έτσι ?

Δες το 3ψηφιο κωδικό στο κουτί/χελώνα/κατανεμητή σου και βρες στην γειτονιά το ΚΑΦΑΟΥ με το αντίστοιχο κωδικό.

Δημοσ.

Ναι υπαρχει στα 450μ αλλα δε περναει απο εκει η γραμμη μου μου λενε :(

Πάρε τηλέφωνο, ζήτα προιστάμενο και πες του ότι αν δεν περάσει σε μια βδομάδα πάω οτε και δεν δίνω ούτε ευρώ γιατί ποτέ δεν μου προσφέρατε την υπηρεσία που συμφωνήσαμε, και θα δεις πως θα περάσει η γραμμή σου.!

Δημοσ.

Πάρε τηλέφωνο, ζήτα προιστάμενο και πες του ότι αν δεν περάσει σε μια βδομάδα πάω οτε και δεν δίνω ούτε ευρώ γιατί ποτέ δεν μου προσφέρατε την υπηρεσία που συμφωνήσαμε, και θα δεις πως θα περάσει η γραμμή σου.!

Σε ποιό πλανήτη ζείς ?

Για αρχή, κανείς πέραν του ΟΤΕ δεν έχει δικαίωμα να παρέμβει στα καλώδια στο "last mile" μέρος.

Και ναι... για να μην χάσουνε έναν απλό πελάτη θα πιάσουνε τα φτυάρια και θα περάσουνε νέο καλώδιο για να τον βάλουνε σε άλλο ΚΑΦΑΟΥ από αυτό που ανήκει τώρα... :D

Δημοσ.

Έχει γίνει ένα λάθος εδώ!

Το αντέγραψα:

Στις τηλεπικοινωνίες υπάρχει αυτό που ονομάζεται "Τοπικός Βρόγχος". Με απλά λόγια, είναι το καλώδιο που ξεκινάει από το σπίτι μας και καταλήγει στο Αστικό Κέντρο (Local Exchange), το κτήριο του ΟΤΕ όπου βρίσκεται το τηλεφωνικό κέντρο αλλά και το DSLAM.

Μιλάμε για 1000 μέτρα από το αστικό κέντρο όχι το ΚΑΦΑΟ...(Αυτό υποτίθεται ότι είναι ΔΙΠΛΑ μας)

http://tech.in.gr/news/article/?aid=1231235796

• Like 1
Δημοσ.

Σε ποιό πλανήτη ζείς ?

Για αρχή, κανείς πέραν του ΟΤΕ δεν έχει δικαίωμα να παρέμβει στα καλώδια στο "last mile" μέρος.

Και ναι... για να μην χάσουνε έναν απλό πελάτη θα πιάσουνε τα φτυάρια και θα περάσουνε νέο καλώδιο για να τον βάλουνε σε άλλο ΚΑΦΑΟΥ από αυτό που ανήκει τώρα... :D

Ζω στον πλανήτη που στα τηλεφωνικά κέντρα δεν δουλεύουν πραγματικοί τεχνικοί και σου λένε ότι να ναι και δεν χάνεις κάτι να πιέσεις και να το ψάξεις παραπάνω..

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...