varkast Δημοσ. 14 Ιανουαρίου 2016 Δημοσ. 14 Ιανουαρίου 2016 Καλησπερα σας εδω και καιρο θελω να δημιουργήσω ενα δικό μου site. Ασχολήθηκα λίγο με html, και εχω φτασει σε ενα σημείο που πιστεύω μπορω να κανω ενα αξιοπρεπές site και να το ανεβασω . Τι server να χρησιμοποιησω ; Εχω ακουσει για joomla οτι ειναι ο καλύτερος, ισχυει ; Θελω αν μπορεσω και να το εξελίξω σαν επάγγελμα τι αλλο θα πρεπει ξερω άμα γινω επαγγελματιας web development(σε βάθος χρονου εννοώ) ; Υπάρχουν δουλείες σε αυτον τον τομέα ;
DiversionR Δημοσ. 14 Ιανουαρίου 2016 Δημοσ. 14 Ιανουαρίου 2016 Η σωστή λέξη στην περίπτωση σου δεν είναι server αλλά πλατφόρμα και ναι η πλατφόρμα joomla θεωρείτε αξιόπιστη και επαγγελματική λύση (ίσως μόνο να σε δυσκολέψει λίγο). Από κει και πέρα αν θέλεις κάτι ποιο φιλικό για αρχή μπορείς να πας σε wordpress. Κάποτε είχα δουλέψει και με drupal και είχα μείνει ευχαριστημένος οπότε αν θέλεις δοκίμασε και αυτό!!
DeadElectron Δημοσ. 15 Ιανουαρίου 2016 Δημοσ. 15 Ιανουαρίου 2016 Θα συμφωνήσω με τον DiversionR. Καλό είναι σαν πρωτάρης να δοκιμάσεις το Wordpress και αργότερα αν δεις ότι για κάποιο λόγο δεν καλύπτει τις ανάγκες της ιδέας-site σου τότε μετακομίζεις σε κάποιο CMS με περισσότερα utilities. Υ.Γ. Το Joomla, όπως και το Wordpress και το Drupal, δεν είναι server. Είναι ένα CMS (Content management system).
varkast Δημοσ. 15 Ιανουαρίου 2016 Μέλος Δημοσ. 15 Ιανουαρίου 2016 Η σωστή λέξη στην περίπτωση σου δεν είναι server αλλά πλατφόρμα και ναι η πλατφόρμα joomla θεωρείτε αξιόπιστη και επαγγελματική λύση (ίσως μόνο να σε δυσκολέψει λίγο). Από κει και πέρα αν θέλεις κάτι ποιο φιλικό για αρχή μπορείς να πας σε wordpress. Κάποτε είχα δουλέψει και με drupal και είχα μείνει ευχαριστημένος οπότε αν θέλεις δοκίμασε και αυτό!! Θα συμφωνήσω με τον DiversionR. Καλό είναι σαν πρωτάρης να δοκιμάσεις το Wordpress και αργότερα αν δεις ότι για κάποιο λόγο δεν καλύπτει τις ανάγκες της ιδέας-site σου τότε μετακομίζεις σε κάποιο CMS με περισσότερα utilities. Υ.Γ. Το Joomla, όπως και το Wordpress και το Drupal, δεν είναι server. Είναι ένα CMS (Content management system). Ευχαριστω πολυ παιδια για το ενδιαφέρον σας! Ναι οκ εχετε δίκιο πλατφόρμα θα το λεω. Επισης κατι αλλο που με ανησυχεί ειναι πως μπορω να προστατέψω το site μου απο χακερς, πχ να μην μπορούν να αλλοιώσουν το περιεχόμενο του άλλα και να μην μπορουν να μου το ¨ρίξουν " , πως θα μπορουσα να αποφύγω τέτοιες ενέργειες ?
Pseudonymo1212 Δημοσ. 15 Ιανουαρίου 2016 Δημοσ. 15 Ιανουαρίου 2016 Ευχαριστω πολυ παιδια για το ενδιαφέρον σας! Ναι οκ εχετε δίκιο πλατφόρμα θα το λεω. Επισης κατι αλλο που με ανησυχεί ειναι πως μπορω να προστατέψω το site μου απο χακερς, πχ να μην μπορούν να αλλοιώσουν το περιεχόμενο του άλλα και να μην μπορουν να μου το ¨ρίξουν " , πως θα μπορουσα να αποφύγω τέτοιες ενέργειες ? Το κάνει το CMS από μόνο του. (ένα από τα καλά που σου προσφέρει) Αν και το Wordpress είναι ότι πιο μάπα υπάρχει. Το χακάρουν και παιδάκια... Το καλύτερο και πιο ασφαλές CMS είναι το Drupal. Σιγά όμως! ποιος είσαι και θα ασχοληθούν μαζί σου για να σε χακάρουν. Όσον αφορά το DDOS (να μην πέφτει), εκεί δεν μπορείς πολλά. Το μόνο που μπορείς (σαν απλός χρήστης) να πας σε CloudFlare. Πολλά τα λεφτά!
ninjanody Δημοσ. 15 Ιανουαρίου 2016 Δημοσ. 15 Ιανουαρίου 2016 Θα σου πρότεινα να πας σε Joomla μιας και είναι ασφαλέστερο από το Wordpress σε επιθέσεις, εφόσον τηρήσεις κάποιες τακτικές όπως: Secure Password για τον Admin Διαφορετικά Secure Passwords για MySQL, FTP, Cpanel Προτείνεται και Two Factor Validation Όχι σπασμένα module/plugins/templates Απενεργοποίηση του User Registration Ταχτικά Update στην τελευταία έκδοση Χρήση του .htaccess για δρομολόγηση του administration interface σε άλλο url 1
lion2486 Δημοσ. 15 Ιανουαρίου 2016 Δημοσ. 15 Ιανουαρίου 2016 Ως χρήστης και developer σε Wordpress, να πω και εγώ από πλευράς μου ότι και με το Wordpress μπορείς να κάνεις τη δουλειά σου. Τίποτα δεν είναι ασφαλές αν δεν προσέχεις, και όλα μπορούν να γίνουν ασφαλές αν προσέχεις. Δες ότι σε βολεύει, ότι σου φαίνεται πιο οικείο και κάνε απλά μια επιλογή. Αφού δεν έχεις κάποιες ιδιαίτερες απαιτήσεις πιστεύω ότι και να επιλέξεις θα σε καλύψει. 1
vadou Δημοσ. 15 Ιανουαρίου 2016 Δημοσ. 15 Ιανουαρίου 2016 Αν και το Wordpress είναι ότι πιο μάπα υπάρχει. Το χακάρουν και παιδάκια... Ehm... no? Επειδή είναι το πιο δημοφιλές CMS, στοχεύεται περισσότερο. Το καλύτερο και πιο ασφαλές CMS είναι το Drupal. Nope again. Το καλύτερο και ασφαλέστερο είναι ένας καλός admin. Σιγά όμως! ποιος είσαι και θα ασχοληθούν μαζί σου για να σε χακάρουν. Just another potential Site: zombie ?
CyberCr33p Δημοσ. 15 Ιανουαρίου 2016 Δημοσ. 15 Ιανουαρίου 2016 Όλα ασφαλή είναι εάν τα αναβαθμίζεις όταν βγαίνουν κενά ασφαλείας τόσο στην κύρια εφαρμογή όσο και στα διάφορα plugins / extensions.
Pseudonymo1212 Δημοσ. 15 Ιανουαρίου 2016 Δημοσ. 15 Ιανουαρίου 2016 Γνώμη μου είναι πως αν θέλεις blog πας στο Wordpress. Και αυτά με την ασφάλεια, όπως είπαν, τα φτιάχνεις.
DiversionR Δημοσ. 18 Ιανουαρίου 2016 Δημοσ. 18 Ιανουαρίου 2016 Κοιτάξτε να δείτε, το μόνο σίγουρο είναι πως ότι κλειδώνει, ξεκλειδώνει..... επομένως δοκιμάζεις για αρχή wordpress που είναι εύκολο στη χρήση και αν δεις ότι δεν σε καλύπτει τότε πας κάπου αλλού. Όσο για την ασφάλεια πρέπει να φροντίζεις να αναβαθμίζεις στις τελευταίες εκδόσεις οτιδήποτε χρησιμοποιείς, να ανανεώνεις τακτικά τους κωδικούς πρόσβασης διαχειριστή και βάσης δεδομένων και να προσέχεις τι plugins βάζεις μέσα. Αν πέσεις σε ddos δεν μπορείς να κάνεις τίποτα όσο δεν έχεις προστασία από κάτι τέτοιο (και για να έχεις είναι πολλά τα $$), οπότε περιμένεις να τελειώσει. Όσο λιγότερο γνωστός είσαι τόσο λιγότερες πιθανότητες έχεις να δεχτείς μια τέτοια επίθεση και αν δεχτείς το ποιο πιθανό είναι ότι θα είναι της πλάκας..... Αν γίνεις γνωστός τότε θα πρέπει να βάλεις προστασία.
Επισκέπτης Δημοσ. 19 Ιανουαρίου 2016 Δημοσ. 19 Ιανουαρίου 2016 Ούτε Joomla, ούτε Wordpress, ούτε τίποτα. Μάθε να φτιάχνεις cms μόνος σου, δεν είναι δα και πυρηνική φυσική. Μην καταντήσεις σαν τους περισσότερους που χρησιμοποιούν έτοιμες πλατφόρμες κι αν τους ζητηθεί κάτι που δεν το καλύπτει το cms δεν ξέρουν πώς να το κάνουν. Κάτσε και μάθε μια γλώσσα για web development καλά (php, rails, asp.net, οτιδήποτε) και στήνε sites μόνος σου. Έτσι θα καταλάβεις και τα θέματα ασφαλείας καλύτερα.
DiversionR Δημοσ. 19 Ιανουαρίου 2016 Δημοσ. 19 Ιανουαρίου 2016 Ούτε Joomla, ούτε Wordpress, ούτε τίποτα. Μάθε να φτιάχνεις cms μόνος σου, δεν είναι δα και πυρηνική φυσική. Μην καταντήσεις σαν τους περισσότερους που χρησιμοποιούν έτοιμες πλατφόρμες κι αν τους ζητηθεί κάτι που δεν το καλύπτει το cms δεν ξέρουν πώς να το κάνουν. Κάτσε και μάθε μια γλώσσα για web development καλά (php, rails, asp.net, οτιδήποτε) και στήνε sites μόνος σου. Έτσι θα καταλάβεις και τα θέματα ασφαλείας καλύτερα. Προφανώς αστειεύεσαι έτσι; Θέλεις δηλαδή να μου πεις ότι αν σε βάλουμε μπροστά από ένα pc τώρα θα σχεδιάσεις μόνος σου cms αντίστοιχο με αυτό του wordpress ή του joomla?? Αυτή τη στιγμή δηλαδή ακυρώνεις μερικές ομάδες developers που έχουν φάει χιλιάδες εργατοώρες για το σχεδιασμό cms.....
Επισκέπτης Δημοσ. 19 Ιανουαρίου 2016 Δημοσ. 19 Ιανουαρίου 2016 Δεν χρειάζεται να φτιάξω καλύτερο από το Wordpress. Αυτό που χρειάζεται είναι να φτιάξω κάτι που έχει ανάγκη ο πελάτης, κομμένο και ραμμένο στις ανάγκες του. Επίσης αν χρειαστεί κάτι εξειδικευμένο μπορώ να το φτιάξω άμεσα, αντί να ψάχνω να βρω plugins από κάποιον τρίτο γιατί δεν έχω ιδέα πως γίνεται τι και πως.
lion2486 Δημοσ. 19 Ιανουαρίου 2016 Δημοσ. 19 Ιανουαρίου 2016 Δεν χρειάζεται να φτιάξω καλύτερο από το Wordpress. Αυτό που χρειάζεται είναι να φτιάξω κάτι που έχει ανάγκη ο πελάτης, κομμένο και ραμμένο στις ανάγκες του. Επίσης αν χρειαστεί κάτι εξειδικευμένο μπορώ να το φτιάξω άμεσα, αντί να ψάχνω να βρω plugins από κάποιον τρίτο γιατί δεν έχω ιδέα πως γίνεται τι και πως. Αντίστοιχα άλλοι με τις απαιτήσεις φτιάχνουν ένα cms plugin για να κάνουν τη λειτουργία που χρειάζονται.. Σίγουρα εσύ θα μπορείς να κατανοήσεις και να παραμετροποιήσεις τα πάντα, αλλά αυτό χρειάζεται μετά διαρκή υποστήριξη από εσένα... 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα