Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα θα ήθελα τα φώτα σας σχετικά με αναβάθμιση που σκοπεύω να κάνω τους επόμενους μήνες.

Το τωρινό μηχάνημα διαθέτει τα εξής:

1. CPU: i7 960
  2. Mobo: ASUS Extrm Rampage III
  3. RAM: Corsair Dominator GT DDR3 1600 6GB
  4. GPU: Gigabyte GTX 770 4GB
  5. 2xSSD 1 HDD
  6. PSU: Coolermaster V1200 Gold.
  7. Cooler: LEPA LPWAC240-HF
  8. Monitor: ASUS 24'

Στο θέμα αναβάθμιση σκοπεύω να "ρίξω" μέχρι και ~800€ για CPU-MOBO-RAM(Να με πάει μια 5ετία).

Η χρήση του υπολογιστή είναι καθαρά για gaming. Επίσης σκοπεύω να κάνω και ένα "ελαφρύ" O/C.

Στο θέμα αγοράς των κομματιών δεν έχω θέμα αν είναι από διαφορετικά καταστήματα.

Ελπίζω να σας κάλυψα, αν μου διέφυγε κάτι εδώ είμαι.  :)

Ευχαριστώ εκ των προτέρων. 

Δημοσ.

Εγώ δε θα άλλαζα κάτι στο σύστημα σου. Θα του έκανα overclocking και θα άλλαζα κάρτα γραφικών μόνο και θα πήγαινα στα 16gb ram αν είσαι στα 8. Monitor ποιο έχεις;

• Like 1
Δημοσ.

Εγώ δε θα άλλαζα κάτι στο σύστημα σου. Θα του έκανα overclocking και θα άλλαζα κάρτα γραφικών μόνο και θα πήγαινα στα 16gb ram αν είσαι στα 8. Monitor ποιο έχεις;

1366 socket έχει. 8αρα δεν μπορεί να βάλει καθώς δουλεύει με triple channel. Η λύση με το μικρότερο ρίσκο, καθώς μπορεί να έχει θέματα ασυμβατότητας αν προσθέσει RAM και καλύψει όλες τις θέσεις είναι να δώσει αυτές που έχει και να πάει σε 3*4GB. 

Δημοσ.

Τώρα είδα ότι έχει 6gb Ram αλλά γιατί πρέπει αναγκαστικά να λειτουργεί το triple channel; Ας βάλει 2x4gb

εχει 3Χ2 tripple channel και του λες αντι να βαλει αλλες 3Χ2 να τις διωξει και να παρει 2Χ4 που θα ειναι πιο αργες λογω dual ??

το πισι αυτο νομιζω οτι μονο που θελει ειναι OC . και αν εισαι μερακλης αλλο 3Χ2 ram αν πραγματικα θες νεα κομματια ας προτεινει καποιος αλλος γιατι socket 2011 δεν το εχω ψαξει.

Δημοσ.

Τώρα είδα ότι έχει 6gb Ram αλλά γιατί πρέπει αναγκαστικά να λειτουργεί το triple channel; Ας βάλει 2x4gb

Είναι σαν να πεις σε κάποιον που έχει Χ99 και δουλεύει με quad channel γιατί ? Και 1 dim θα δουλέψει αλλά το θέμα είναι να γίνεται η  χρήση με βάση τα χαραχτηριστικά του εκάστοτε socket. Οι 1366 είναι ψιλοπερίεργες μητρικές.Γι αυτό δεν θα συνιστούσα να βάλει άλλα 2*3 εκτός και αν βρει άλλο ένα σετ από αυτές που έχει και πάει στα 12GB.

Δημοσ.

Σωστή λύση να πάρει 3x2gb αλλά η λογική για το triple channel πολύ λάθος. Η διαφορά μεταξύ dual και triple παίζει να είναι μηδαμινη, ειδικά στο gaming. Και single να ήταν πάλι πολύ μικρή είναι.

Δημοσ.

Να μαι και εγώ, καταρχάς να σας ευχαριστήσω για τον κόπο με τις πληροφορίες που μου δώσατε, απλά τα κομμάτια mobo-cpu-ram θα φύγουν όπως είναι σε άλλο μηχάνημα ( του αδερφού μου). Οπότε η αναβάθμιση θα πρέπει να γίνει μέσα στους επόμενους δυο-τρεις μήνες. 

Στο διά ταύτα τώρα σκοπεύω να τα "σκάσω" για την τριπλέτα για να έχει βάθος χρόνου και να μην χρειαστώ σε δυο-τρία χρόνια να ψάχνομαι πάλι(πέρα απο GPU). Η επιλόγη σε 2011-3 ίσως να είναι "too much" για τα σημερινά games, απλά πιστεύω πως δεν θα βρει πρόβλημα για καμία 5ετια. Αν δεν σας κάνει κόπο δώστε καμία ιδέα για να έχω στο νού μου τι παίζει πάνω κάτω.

Ευχαριστώ.

Δημοσ.

Μάλιστα ωραίο το σετάκι, ψύκτρα έχω (ειναι στο 1ο ποστ) η οποία είναι συμβατή με 2011. Δε ξέρω αν υπάρχει διαφορά στο κούμπωμα με το 2011-3. Διαφορετικά θα πάω και για καινούρια ψύξη.

Λογικά το CPU θα παραμείνει και γώ αυτό είχα βάλει στο μάτι. Κάποια εναλλακτική σε mobo-ram θα θέλα να μου προτείνετε.

Επίσης κάτι που δεν τόνισα στο κομμάτι της μητρικής θα πρέπει να υπάρχει και Μ.2 θύρα για μελλοντική αγορά.

Δημοσ.

Πάλι κάνεις το λάθος με τις μνήμες. 'Εβαλες dual channel ενώ το 2011 "παίζει"  με quad channel.

Εδώ πρέπει ο TS να πει τι προοπτικές έχει. Αν δεν θέλει να δώσει πολλά τότε μια οικ. λύση είναι https://www.skroutz.gr/s/5690085/Corsair-Vengeance-LPX-16GB-DDR4-2400MHz-CMK16GX4M4A2400C14.html

Δημοσ.

Πάλι κάνεις το λάθος με τις μνήμες. 'Εβαλες dual channel ενώ το 2011 "παίζει"  με quad channel.

Εδώ πρέπει ο TS να πει τι προοπτικές έχει. Αν δεν θέλει να δώσει πολλά τότε μια οικ. λύση είναι https://www.skroutz.gr/s/5690085/Corsair-Vengeance-LPX-16GB-DDR4-2400MHz-CMK16GX4M4A2400C14.html

Όταν λές πολλά, πόσα παραπάνω; Μέχρι και 50-100€ παραπάνω μπορώ να διαθέσω αν αξίζει. Οπότε ας υπολογίσουμε ~850€.

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...