Επισκέπτης Δημοσ. 8 Απριλίου 2021 Δημοσ. 8 Απριλίου 2021 3 λεπτά πριν, paraske είπε Ωραία. Έχω βλέπω και άλλα μεταπτυχιακά όπως η Διδασκαλία της Ελληνικής σαν 2η Ξένη Γλώσσα, Ηγεσία και Διοίκηση, Εκπαίδευση Εκπαιδευτών Ενηλίκων, Ειδική Αγωγή: Γλώσσα και Λογοτεχνία. Θα στο πω τελευταία φορά για να μην κουράζω. Ελάχιστα είναι τα πτυχία (Νομική, Ιατρική, Ψυχολογία ας πούμε) που σου βρίσκουν δουλειά. Όλα τα άλλα είναι λόγια να αγαπιόμαστε. Αν θες να βρεις δουλειά, πρέπει να κοιτάξεις αλλού και όχι να βρεις το μαγικό χαρτάκι που θα σου ξεκλειδώσει τις επιλογές. Φιλικά πάντα.
efib Δημοσ. 8 Απριλίου 2021 Δημοσ. 8 Απριλίου 2021 Μου κανει τεραστια εντυπωση που εν ετει 2021, με την Ελλαδα σε αυτη την χαωδη κατασταση για να μην πω κατι χειροτερο, υπαρχουν ατομα που κοιτανε να κανουν ενα μεταπτυχιακο για να μπουν στο δημοσιο, και ρωτανε ποιο μεταπτυχιακο δινει περισσοτερα μορια ή οδηγει σε διορισμο- το βλεπω και στα social media σε κατι group που ειμαι. Νομιζα οτι ειναι νοοτροπιες των boomer. Anyway, πολλοι φιλολογοι κανουν business related master' συμφοιτητρια μου στο μαστερ, που ηταν απο classics, τωρα ειναι στην amazon, οποτε δες και αυτο αν σου αρεσει.
tzitzikas2 Δημοσ. 8 Απριλίου 2021 Δημοσ. 8 Απριλίου 2021 4 ώρες πριν, JohnGTA είπε Θα στο πω τελευταία φορά για να μην κουράζω. Ελάχιστα είναι τα πτυχία (Νομική, Ιατρική, Ψυχολογία ας πούμε) που σου βρίσκουν δουλειά. Όλα τα άλλα είναι λόγια να αγαπιόμαστε. Αν θες να βρεις δουλειά, πρέπει να κοιτάξεις αλλού και όχι να βρεις το μαγικό χαρτάκι που θα σου ξεκλειδώσει τις επιλογές. Φιλικά πάντα. σιγά μη σου βρίσκει δουλειά το πτυχίο Νομικής. Οι πιο πολλοί δουλεύουν με 400-600Ε σε δικηγορικά γραφεία του στύλ <<Εισαγγελόπουλος & Συνεργάτες>>. Αυτοί είναι οι <<Συνεργάτες>> και ο <<Εισαγγελόπουλος>> τα κονομάει... Ιατρική έχει ψωμί (όχι πάντα) και πάντα έστω τα προς το ζην θα τα βγάζεις. Ειδική αγωγή είναι κομπλέ. 2
Επισκέπτης Δημοσ. 8 Απριλίου 2021 Δημοσ. 8 Απριλίου 2021 1 ώρα πριν, tzitzikas2 είπε σιγά μη σου βρίσκει δουλειά το πτυχίο Νομικής. Οι πιο πολλοί δουλεύουν με 400-600Ε σε δικηγορικά γραφεία του στύλ <<Εισαγγελόπουλος & Συνεργάτες>>. Αυτοί είναι οι <<Συνεργάτες>> και ο <<Εισαγγελόπουλος>> τα κονομάει... Ιατρική έχει ψωμί (όχι πάντα) και πάντα έστω τα προς το ζην θα τα βγάζεις. Ειδική αγωγή είναι κομπλέ. Δεν το εννοούσα έτσι όπως το λες. Εννοούσα ότι χωρίς πτυχίο νομικής στην Ελλάδα όσο και να θες και προσπαθείς, δικηγόρος δεν γίνεσαι. Καμία σχέση αυτό που είπα, αλλά οκ το έθεσα και εγώ λίγο λάθος. Εν μέσω μιας παγκοσμίας τάξεως ιατρική κρίση λες οι ιατροί "έστω βγάζουν τα προς το ζήν". Από μόνο του είναι για κωμωδία. Ειδική αγωγή είναι κομπλέ από ποια άποψη; Να ανοίξει κάποιος λογοθεραπευτικό κέντρο με μπλοκάκι; Να σου πω οκ. Να διεκδικήσει θέση στο δημόσιο μαζί με άλλα 5-6κ άτομα τον χρόνο που κάνουν τα χαρτιά τους για 150-200 θέσεις πανελληνίως; Τα λες σοβαρά αυτά τα πράγματα;
blighted117 Δημοσ. 8 Απριλίου 2021 Δημοσ. 8 Απριλίου 2021 (επεξεργασμένο) 6 ώρες πριν, tzitzikas2 είπε σιγά μη σου βρίσκει δουλειά το πτυχίο Νομικής. Οι πιο πολλοί δουλεύουν με 400-600Ε σε δικηγορικά γραφεία του στύλ <<Εισαγγελόπουλος & Συνεργάτες>>. Αυτοί είναι οι <<Συνεργάτες>> και ο <<Εισαγγελόπουλος>> τα κονομάει... Ιατρική έχει ψωμί (όχι πάντα) και πάντα έστω τα προς το ζην θα τα βγάζεις. Ειδική αγωγή είναι κομπλέ. Σχετικά με τους δικηγόρους, αυτοί που τελειώνουν νομική δε σημαίνει ότι έχουν και αυτά που χρειάζεται για να δουλέψεις σα δικηγόρος. Θέλει να βρεις τον πελάτη, να ετοιμάσεις την υπόθεση, να την υπερασπιστείς στο δικαστήριο ΠΕΙΣΤΙΚΑ και μετά να πληρωθείς κιόλας. Λίγο πολύ ότι θέλει ένας ελεύθερος επαγγελματίας. Ε λογικό να μην έχουν όλοι και τα 4. Αν εσύ ξέρεις τη νομοθεσία αλλά όταν πας να δικάσεις δε πείθεις άστο. Αν δεν μπορείς να πουλήσεις τον εαυτό σου στον πελάτη ή να του πάρεις τα λεφτά επίσης. Επομένως είτε δουλεύεις σε γραφείο άλλου, με ότι συνεπάγεται αυτό (σταθερός αλλά μικρός μισθός ΚΑΙ μικρό ρίσκο), είτε αν δεν μπορείς γίνεσαι σουβλατζής/καφετζής/κομμωτής/οτιδηποτεσε-ης. Προφανώς αν έχεις ειδική γνώση σε κάτι που δεν έχουν άλλοι (πχ δημόσιες συμβάσεις, ναυτικό δίκαιο, κάτι), ακόμη και υπάλληλος να είσαι, δεν παίρνεις λίγα, αλλά παίρνεις λιγότερα από ότι αν έκοβες και έραβες μόνος σου. Και για να μη μου πει κανένας είσαι δικηγόρος με γραφείο και πίνεις το αίμα των υπαλλήλων, είμαι πληροφορικός και τελειώνω το διδακτορικό μου πάνω σε νευρωνικά. Το έκανα γιατί το επίπεδο των γνώσεων που ήθελα να αποκτήσω δεν αποκτάται ούτε από πτυχίο, ούτε από μεταπτυχιακό, ούτε από online courses. Το κάνω με υποτροφία, αλλά επειδή έκανε 1.5 χρόνο σχεδόν να βγει, τον πρώτο 1.5 χρόνο δούλευα. ΔΕΝ θέλω να γίνω ακαδημαϊκός ή ερευνητής, θέλω να κάνω δική μου εταιρεία ανάλυσης και πραγματικά αν ψάχνεις χρηματοδότηση ή πελάτες έχει σημαντική διαφορά να πεις "έχω μεταπτυχιακό και certification" και να πεις "έχω διδακτορικό και δημοσιεύσεις με impact factor 4,5,6 πάνω σε αυτό που σου πουλάω". Αν ήθελα να ασχοληθώ επαγγελματικά με κάτι πιο "παλιό" π.χ. web development, business software κλπ ΔΕΝ θα έκανα διδακτορικό. Επεξ/σία 8 Απριλίου 2021 από blighted117 2
Lside Δημοσ. 29 Απριλίου 2021 Δημοσ. 29 Απριλίου 2021 (επεξεργασμένο) Τα διδακτορικά θέλουν λίγο προσοχή σε ποιο καθηγητή το κάνεις και σε τι αποσκοπείς. Ακαδημαϊκά τα πράγματα είναι πολύ δύσκολα και όλες οι θέσεις που ανοίγουν είναι "φωτογραφικές" για φίλο/συγγενή κάποιου καθηγητή. Οπότε δεν υπάρχει αξιοκρατία και ο χώρος "βρομάει". Εκτός από αυτούς που έχουν ψώνιο την έρευνα, κατά 90% δεν έχεις να περιμένεις και πολλά από την ακαδημαϊκή κοινότητα. Όμως αν ενδιαφέρεται κανείς για εξωτερικό τα πράγματα είναι πολύ καλύτερα ακαδημαϊκά. Τώρα από την άλλη υπάρχουν διδακτορικά που πιάνουν τόπο στην αγορά εργασίας και δίνουν πραγματικά skills (μιλάω κυρίως για θετικές επιστήμες). Αρκετές αγγελίες αναφέρουν το phd ως "plus" (όχι απαραίτητο) αλλά αν τα βλέπει κανείς με νούμερα ίσως να μην κάνεις ποτέ "απόσβεση" της 4ετιές (μην πω 5ετίας) που θέλει ένα phd. Πάντως μετά το phd γίνεσαι "problem solver" πραγματικά αλλάζεις τρόπο σκέψης και χειρισμού των πραγμάτων. Ξανά τονίζω το phd θέλει προσοχή σε ποιο καθηγητή το κάνεις γιατι μπορεί να φας 4-5 χρόνια και να μη κερδίσεις τπτ... Επεξ/σία 29 Απριλίου 2021 από Lside
vamvakoolas Δημοσ. 29 Απριλίου 2021 Δημοσ. 29 Απριλίου 2021 εχεις κανει διδακτορικο; anyway, στο εξωτερικο (δεν εχω ιδεα για τη χωρα μας) πλεον το διδακτορικο ειναι κανονικα σα θεση εργασιας με αγγελιες στα σαιτ για δουλειες με μισθο κτλ. Τα αντικειμενα ειναι απολυτα εξειδικευμενα και συνδεονται αμεσα με παραγωγη/βιομηχανια/εταιριες. Δυστηχως ή ευτηχως εκει εχουν καταλαβει πως λειτουργει ο καπιταλισμος και πως μπορουν να επιβιωνουν. Ο επιβλεπον καθηγητης σου μπορει να ειναι #@ας ή τεμπελης αλλα κρινεται και μπορεις ευκολα να τον καταγγειλεις μιας και υπαρχει επιτροπη ελεγχου απο πισω. Στην αγορα εργασιας σπανια ζητανε διδακτορικο απλως βοηθαει λιγο σε επιπεδο γνωσεων αλλα στις συνεντευξεις για δουλεια παντα στο ξεκαθαριζουν (μη περιμενεις εξτρα χρηματα επειδη εχεις διδακτορικο). Εχει τυχει σε εταιρια με συναδελφους απο πολλες χωρες που τους ηξερα για 1-2 χρονια ενω τρωγαμε ερχεται η συζητηση για πανεπιστημια και ρωταει ενας (οπως εδω) αν ξερει τι θελει για διδακτορικο και πεταγονται αλλοι 3(!) να εξηγησουν μιας και ειχαν! Ολοι συμφωνησαμε οτι μερικες φορες (αναλογα και το τομεα) η εξαργυρωση και η επιβεβαιωση του διδακτορικου μπορει να ερθει απο ιδιωτικο τομεα αποτι στον ακαδημαικο
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα