Moderators Gi0 Δημοσ. 14 Ιανουαρίου 2016 Moderators Δημοσ. 14 Ιανουαρίου 2016 Στους μηχανολόγους μηχανικούς ποιός Ελληνας έχει ανακαλύψει κάτι νέο? Και οι Ελληνες επιστήμονες που έχουν διακριθεί στο εξωτερικό είναι ελληνοαμερικάνοι, ελληνοαυστραλοί και έτσι.. Kαμια σχεση. Μια χαρα υπαρχουν "Ελληνοελληνες" επιστημονες που ειναι γνωστοι στο εξωτερικο, με διεθνη βραβεια. Και δεν αναφερομαι στους Ελληνες "επιστημονες" που σκανε μυτη στις ειδησεις του Star, στη ζουγκλα και τα εξωφυλλα της Espresso. 2
mech35 Δημοσ. 14 Ιανουαρίου 2016 Δημοσ. 14 Ιανουαρίου 2016 Στους μηχανολόγους μηχανικούς ποιός Ελληνας έχει ανακαλύψει κάτι νέο? Και οι Ελληνες επιστήμονες που έχουν διακριθεί στο εξωτερικό είναι ελληνοαμερικάνοι, ελληνοαυστραλοί και έτσι.. Είσαι μηχανολόγος μηχανικός και το ξέρεις? Εγώ λοιπόν σαν μηχ.μηχ. να σου πω ότι στο κομμάτι των υλικών και ιδιαίτερα των σύνθετων υλικών που έχω και άποψη αυτή την στιγμή μου έρχονται τουλάχιστον 10 ονόματα με σημαντικές ανακαλύψεις (από nasa μεριά κτλ). Για παράδειγμα αν και δεν αναφέρω το όνομα , ήξερες ότι τα πρωτότυπα για τα τζάμια στα περισσότερα σύγχρονα αεροπλάνα είχαν προταθεί από Έλληνα καθηγητή? Ξέρεις πόσα μοντέλα έχουν αναπτυχθεί σε αυτόν τον κλάδο από Έλληνες? Και αυτά είναι μόνο για μία κατεύθυνση του μηχανολόγου, σκέψου ότι υπάρχουν και οι ενεργειακοί, οι της βιομηχανίας-κατασκευών αλλά και όσοι το πάνε και προς ηλεκτρολόγους με ρομποτικές κτλ . Υπάρχει πολύ μεγάλο εύρος αντικειμένου για όποιον θέλει να ασχοληθεί ερευνητικά σαν μηχανολόγος. 1
andreapaog328 Δημοσ. 14 Ιανουαρίου 2016 Δημοσ. 14 Ιανουαρίου 2016 ε ναι γιατι ως γνωστον ο μηχ μηχ βιδώνει μπουλόνια και ο ηλ μηχ αλλάζει λάμπες 2
stavi Δημοσ. 14 Ιανουαρίου 2016 Δημοσ. 14 Ιανουαρίου 2016 όχι, οι πανεπιστημιακοί είναι για τ' ανάχωμα και τους έχω σιχαθεί 1
xpapias Δημοσ. 15 Ιανουαρίου 2016 Δημοσ. 15 Ιανουαρίου 2016 Είμαι σε δίλημμα και δεν ξέρω τι να κάνω. Είμαι τώρα στα μισά του μεταπτυχιακού και μου προτάθηκε να κάνω αίτηση για μια υποτροφία για διδακτορικό (600-650€/μήνα για 3 χρόνια). Θα είναι σε τμήμα Μηχανολόγων Μηχανικών. Το θέμα μου είναι κατα πόσο αξίζει μια τέτοια κίνηση για το μέλλον? Αξίζει να το κάνει κάποιος με στόχο μια καλή δουλειά όταν το κάνει (εγώ θα είμαι 29 τότε)? Ή λόγο μη εργασιακής εμπειρίας βγαίνεις και overqualified κτλ? Για ακαδημαϊκή καριέρα έτσι όπως είναι τα πράγματα δεν τα βλέπω και καλά. Απο την άλλη κάποια προοπτική για δουλειά δεν παίζει και δεν ξέρω τι να κάνω.... Τι θα κάνατε εσείς? *μην αρχίσετε να μου τα πρήζετε οτι το διδακτορικό το κάνεις για την έρευνα κτλ. Ρε συ, 1.5 μήνα που το σκέφτεσαι μουχλιασε το κασέρι. http://www.insomnia.gr/topic/592963-υποτροφία-για-διδακτορικό-απορίες/?fromsearch=1
hliastsek Δημοσ. 15 Ιανουαρίου 2016 Δημοσ. 15 Ιανουαρίου 2016 Εγω θα το εκανα εαν ήθελα να ακολουθήσω ακαδημαική καριέρα, αλλιως δεν νομίζω οτι υπάρχει λόγος να κάνει διδακτορικό κάποιος. Δεν ειναι μονο για ακαδημαικη καριερα... πολλες (μεγαλες) εταιριες κανουν ερευνα και ζητάνε διδακτορικό. Γενικα ειμαι της αποψης, αμα το γουσταρεις πολυ, η ομαδα ειναι καλη και τα λεφτα αρκετα για να σε συντηρούν καντο, αλλιως οχι.
EnglishSpeaking Δημοσ. 15 Ιανουαρίου 2016 Δημοσ. 15 Ιανουαρίου 2016 Όταν ήμουν στη Γερμανία και δέν έβρισκα δουλειά με τα φτωχά γερμανικά μου μου πέρασε και μένα από το μυαλό να κάνω διδακτορικο.. μερικά θέματα ήταν πραγματική πρόκληση.. αλλά γνώρισα μιά ελληνογερμανίδα που τελείωνε σε λίγους μήνες το phd της στο ίδιο πανεπιστήμιο μετά από μικρή παράταση και τελικά δέν την ξαναπήρανε και βρήκε μιά πολύ κατώτερη δουλειά για τα προσόντα της στη Δρέσδη.. ανατολική Γερμανία δηλαδή!.. ε όπως ήταν φυσικό μου έφυγε η ιδέα.. Αντιθέτως ένας φίλος μου από το στρατό που τελείωσε στο Surrey βρήκε εύκολα διδακτορικό στην Αμερική και έχει καμιά 6 χρόνια που δουλεύει στο πανεπιστήμιο και τον έχουν μή στάξει και μη βρέξει.. Δέν είναι μόνο τα λεφτά και η αποκατάσταση.. είναι και η φήμη.. η καταξίωσή σου στην επιστημονική κοινότητα.. ο μόνος λόγος για να κάνεις διδακτορικό πλέον είναι για να προάγεις την επιστήμη σου.. 1
Soufesis Δημοσ. 15 Ιανουαρίου 2016 Δημοσ. 15 Ιανουαρίου 2016 Όταν ήμουν στη Γερμανία και δέν έβρισκα δουλειά με τα φτωχά γερμανικά μου μου πέρασε και μένα από το μυαλό να κάνω διδακτορικο.. μερικά θέματα ήταν πραγματική πρόκληση.. αλλά γνώρισα μιά ελληνογερμανίδα που τελείωνε σε λίγους μήνες το phd της στο ίδιο πανεπιστήμιο μετά από μικρή παράταση και τελικά δέν την ξαναπήρανε και βρήκε μιά πολύ κατώτερη δουλειά για τα προσόντα της στη Δρέσδη.. ανατολική Γερμανία δηλαδή!.. ε όπως ήταν φυσικό μου έφυγε η ιδέα.. Αντιθέτως ένας φίλος μου από το στρατό που τελείωσε στο Surrey βρήκε εύκολα διδακτορικό στην Αμερική και έχει καμιά 6 χρόνια που δουλεύει στο πανεπιστήμιο και τον έχουν μή στάξει και μη βρέξει.. Δέν είναι μόνο τα λεφτά και η αποκατάσταση.. είναι και η φήμη.. η καταξίωσή σου στην επιστημονική κοινότητα.. ο μόνος λόγος για να κάνεις διδακτορικό πλέον είναι για να προάγεις την επιστήμη σου.. Από το 1989 που έπεσε το τείχος και υπήρχε η Ανατολική Γερμανία έχουν αλλάξει πολλά Για το θέμα του διδακτορικού και των πτυχίων καμία φορά δεν είναι μόνο η επαγγελματική αποκατάσταση αλλά τι μας κάνει να αισθανόμαστε εμείς καλά.
EnglishSpeaking Δημοσ. 15 Ιανουαρίου 2016 Δημοσ. 15 Ιανουαρίου 2016 Από το 1989 που έπεσε το τείχος και υπήρχε η Ανατολική Γερμανία έχουν αλλάξει πολλά Για το θέμα του διδακτορικού και των πτυχίων καμία φορά δεν είναι μόνο η επαγγελματική αποκατάσταση αλλά τι μας κάνει να αισθανόμαστε εμείς καλά. Δέν θέλω να χαλάσω το θέμα του φίλου αλλά επειδή παραπληροφορείτε τον κόσμο για την ανατολική Γερμανία κάποιος πρέπει να βάλει τα πράγματα στη θέση τους.. παρένθεσις.. Εχω ζήσει ένα διάστημα στο Βερολίνο στην Tiergarten.. ψώνιζα από την Tuermstrasse (κανονικά Turkstrasse έπρεπε να λέγεται) και πήρα δύο φορές το S-Bahn για ανατολική Γερμανία.. και σας λέω μετά βεβαιότητας καλύτερα να υπήρχε το τείχος ακόμα με αυτά που είδα.. τους φτιάξανε βέβαια το Bahn.. κρατικά κτίρια και γερμανικές ομορφιές για να μοιάζουν άνθρωποι.. έγιναν και κάποιες επενδύσεις από τη σουηδική Vattenfall σε ενεργεια.. αλλά οι άνθρωποι είναι πολύ χειρότερα από την Αλβανία και τη Βουλγαρία.. να σας πώ ότι το NPD (νεοναζί) είναι πρώτοι σε δημοφιλία και κυνηγάνε μετανάστες με τα ρόπαλα? Περνάνε από δίπλα σου και σε χτυπάνε με τον αγκώνα καθώς σε προσπερνάνε.. και καλά ότι είσαι ανεπιθύμητος.. κάθε μέρα σπάνε και από μιά τζαμαρία μαγαζιού μετανάστη.. να σας πώ ότι όλοι οι ανατολικογερμανοί ζούν με επιδόματα από το γερμανικό κράτος? έχω ήδη αναφέρει ότι πολλές κοπελίτσες περιμένουν να κλείσουν τα 18 για να γκαστρωθούν και να πάρουν επίδομα να ζήσουν! Λοιπόν αφήστε την παραπληροφόρηση με την ανατολική Γερμανία και το Βερολίνο.. Στο Βερολίνο έχει 1 εκ. Τούρκους και μουσουλμάνους.. νομίζεις ότι είσαι στην Ισταμπούλ ένα πράγμα.. από τα κεμπάπ, τα ναρκωτικά και την πορνεία ζουν εκεί.. Επειδή έχουν τα Bundestag και τα μνημεία δέ πα να πεί ότι είναι και παράδεισος... Μόνο Γερμανούς δημόσιους υπάλληλους έχει από Γερμανούς.. οι γερμανικές εταιρίες στο Βερολίνο είναι μικρά παραρτήματα.. όλες οι εταιρίες και οι βιομηχανίες είναι στη δυτική Γερμανία.. Το TU Berlin είναι καλό πανεπιστήμιο και έχει πολύ ενδιαφέροντα διδακτρορικά για να τραβήξει κόσμο αλλά από τη στιγμή που θα είσαι Βερολίνο τόσα χρόνια ΑΣΤΟ!
ProponitisTouKanape Δημοσ. 15 Ιανουαρίου 2016 Δημοσ. 15 Ιανουαρίου 2016 Δέν θέλω να χαλάσω το θέμα του φίλου αλλά επειδή παραπληροφορείτε τον κόσμο για την ανατολική Γερμανία κάποιος πρέπει να βάλει τα πράγματα στη θέση τους.. παρένθεσις.. Εχω ζήσει ένα διάστημα στο Βερολίνο στην Tiergarten.. ψώνιζα από την Tuermstrasse (κανονικά Turkstrasse έπρεπε να λέγεται) και πήρα δύο φορές το S-Bahn για ανατολική Γερμανία.. και σας λέω μετά βεβαιότητας καλύτερα να υπήρχε το τείχος ακόμα με αυτά που είδα.. τους φτιάξανε βέβαια το Bahn.. κρατικά κτίρια και γερμανικές ομορφιές για να μοιάζουν άνθρωποι.. έγιναν και κάποιες επενδύσεις από τη σουηδική Vattenfall σε ενεργεια.. αλλά οι άνθρωποι είναι πολύ χειρότερα από την Αλβανία και τη Βουλγαρία.. να σας πώ ότι το NPD (νεοναζί) είναι πρώτοι σε δημοφιλία και κυνηγάνε μετανάστες με τα ρόπαλα? Περνάνε από δίπλα σου και σε χτυπάνε με τον αγκώνα καθώς σε προσπερνάνε.. και καλά ότι είσαι ανεπιθύμητος.. κάθε μέρα σπάνε και από μιά τζαμαρία μαγαζιού μετανάστη.. να σας πώ ότι όλοι οι ανατολικογερμανοί ζούν με επιδόματα από το γερμανικό κράτος? έχω ήδη αναφέρει ότι πολλές κοπελίτσες περιμένουν να κλείσουν τα 18 για να γκαστρωθούν και να πάρουν επίδομα να ζήσουν! Λοιπόν αφήστε την παραπληροφόρηση με την ανατολική Γερμανία και το Βερολίνο.. Στο Βερολίνο έχει 1 εκ. Τούρκους και μουσουλμάνους.. νομίζεις ότι είσαι στην Ισταμπούλ ένα πράγμα.. από τα κεμπάπ, τα ναρκωτικά και την πορνεία ζουν εκεί.. Επειδή έχουν τα Bundestag και τα μνημεία δέ πα να πεί ότι είναι και παράδεισος... Μόνο Γερμανούς δημόσιους υπάλληλους έχει από Γερμανούς.. οι γερμανικές εταιρίες στο Βερολίνο είναι μικρά παραρτήματα.. όλες οι εταιρίες και οι βιομηχανίες είναι στη δυτική Γερμανία.. Το TU Berlin είναι καλό πανεπιστήμιο και έχει πολύ ενδιαφέροντα διδακτρορικά για να τραβήξει κόσμο αλλά από τη στιγμή που θα είσαι Βερολίνο τόσα χρόνια ΑΣΤΟ! Δυτικο Βερολινο = Δυτικη Γερμανια Ανατολικο Βερολινο = Ανατολικη Γερμανια Εχοντας ζησει στην πολη, το Δυτικο Βερολινο δεν χανει σε τιποτα σε συγκριση με μια αλλη πολη της Δυτικης Γερμανιας, οπως το Αμβουργο, τη Φρανκφουρτη ή το Ντισελντορφ. Το ανατολικο Βερολινο εχει την παρακμη της Ανατολικης Γερμανιας ωστοσο οσο περνανε τα χρονια εχει βελτιωθει αρκετα η κατασταση. Το προβλημα του Βερολινου ειναι σαφως η ελλειψη καποιας σπουδαιας οικονομικης πηγης, οπως εχει η Φρανκφουρτη το χρηματιστηριο και τις τραπεζες. Για εναν που θα δουλευει σε πανεπιστημιο και θα αμοιβεται με ενα μισθο πχ διδακτορικου, το Βερολινο παρεχει πολυ καλυτερη ζωη απο το πανακριβο Μοναχο ή τη βαρετη Στουτγκαρδη. Με €1400/μηνα δεν περνας ουτε για ζητω στο Μοναχο εκτος αν μενεις με αλλους 3-4 ή μενεις στου βοδιου το κερατο. Οι Τουρκοι ειναι περιπου 300,000 στο Βερολινο (μαζι οσοι εχουν τουρκικη υπηκοοτητα και οσοι εχουν γερμανικη αλλα ριζες στην Τουρκια) Επισης στην Ανατολικη Γερμανια εχουν γινει μεγαλες επενδυσεις απο δυτικογερμανικες εταιριες (πχ. Porsche) και η προσφορα θεσεων εργασιας σε συνδυασμο με το χαμηλο κοστος διαβιωσης, την εχουν κανει ελκυστικο προορισμο ιδιαιτερα για νεους.
andreapaog328 Δημοσ. 15 Ιανουαρίου 2016 Δημοσ. 15 Ιανουαρίου 2016 Γενικα ειμαι της αποψης, αμα το γουσταρεις πολυ, η ομαδα ειναι καλη αυτό πιστεύω είναι εξίσου σημαντικό με τα λεφτά. αμα το κλίμα και ο κόσμος γύρω σου είναι της π...ουτσας θα βλαστημάς την ώρα που ξεκινησες. 1
groot Δημοσ. 15 Ιανουαρίου 2016 Δημοσ. 15 Ιανουαρίου 2016 αυτό πιστεύω είναι εξίσου σημαντικό με τα λεφτά. αμα το κλίμα και ο κόσμος γύρω σου είναι της π...ουτσας θα βλαστημάς την ώρα που ξεκινησες. Και τα λεφτά εάν δεν υπάρχουν και η ομάδα εάν δεν τραβάει, αυτό που είναι σημαντικό είναι η καθοδήγηση του καθηγητή. Εάν έχεις κάποιον να σε συμβουλεύει σωστά και να σε μαθαίνει αυτά που πρέπει για αυτή την βαθμίδα, τότε θα πας καλά. Φυσικά τα λεφτά βοηθάνε πάρα πολύ. Εάν δεν τα έχεις και αναγκαστείς να δουλεύεις και έξω, αρχίζεις τις εκπτώσεις στην δουλειά σου ή την χρονική επιμήκυνση του διδακτορικού. Η ομάδα μπορεί να παίξει ρόλο στο day 2 day αλλά μπορείς να την αποφύγεις εάν δεν είσαι τόσο δεμένος με τις κοινωνικές ενασχολήσεις.
Βασίλης_29 Δημοσ. 15 Ιανουαρίου 2016 Δημοσ. 15 Ιανουαρίου 2016 Όταν ήμουν στη Γερμανία και δέν έβρισκα δουλειά με τα φτωχά γερμανικά μου μου πέρασε και μένα από το μυαλό να κάνω διδακτορικο.. μερικά θέματα ήταν πραγματική πρόκληση.. Και εγώ θελω να γίνω πρόεδρος των ΗΠΑ με τα φτωχά αγγλικά μου.
leonard33 Δημοσ. 14 Φεβρουαρίου 2016 Δημοσ. 14 Φεβρουαρίου 2016 Καλησπέρα σε όλους, Τελείωσα Φυσικό Θεσσαλονίκη και ψάχνομαι για διδακτορικό. Θα ήθελα να ρώτησω αν γνωρίζει κανείς να με ενημερώσει για οτιδήποτε αφορά τη χρηματοδότηση διδακτορικών από εταιρείες, μιλάμε πάντα για εξωτερικό. Εχω ακούσει πως υπάρχουν επιχειρήσεις που ενδιαφέρονται για τέτοιου είδους έρευνες κάτι που συνεπάγεται και πρόσληψη σε αυτές. Ποια είναι η διαδικασία; Είναι κάποια πανεπιστήμια που συνεργάζονται με εταιρείες ή το αντίστροφο; Είναι πολύ επε'ιγον και θα ήθελα να με κατατοπίσει κάποιος πάνω σε αυτό Ευχαριστώ πολύ για το χρόνο εκ των πτροτέρων
paraske Δημοσ. 7 Απριλίου 2021 Δημοσ. 7 Απριλίου 2021 Στις 14/2/2016 στις 5:23 ΜΜ, leonard33 είπε Καλησπέρα σε όλους, Τελείωσα Φυσικό Θεσσαλονίκη και ψάχνομαι για διδακτορικό. Θα ήθελα να ρώτησω αν γνωρίζει κανείς να με ενημερώσει για οτιδήποτε αφορά τη χρηματοδότηση διδακτορικών από εταιρείες, μιλάμε πάντα για εξωτερικό. Εχω ακούσει πως υπάρχουν επιχειρήσεις που ενδιαφέρονται για τέτοιου είδους έρευνες κάτι που συνεπάγεται και πρόσληψη σε αυτές. Ποια είναι η διαδικασία; Είναι κάποια πανεπιστήμια που συνεργάζονται με εταιρείες ή το αντίστροφο; Είναι πολύ επε'ιγον και θα ήθελα να με κατατοπίσει κάποιος πάνω σε αυτό Ευχαριστώ πολύ για το χρόνο εκ των πτροτέρων Γεια σας παιδιά!! Τελείωσα ελληνική φιλολογία το 2018 όσο ήμουν Θεσσαλονίκη έδωσα για μεταπτυχιακό μιας όμως και δεν ήμουν ''κολλητή'' με τους καθηγητές πάπαλα.. Τώρα ψάχνομαι λόγω covid για μεταπτυχιακό εξ αποστάσεως στην Κύπρο κ ύστερα αν μπορώ για το διδακτορικό μιας και θα ήθελα ύστερα να δουλέψω εκεί. Ποιά είναι η γνώση σας? Διάβασα σε forum οτι η Κύπρος έχει χαμηλή φορολογία αλλα πολυ καλούς μισθούς απο ότι η ελλάδα ειδα πχ για τη θέση Γραμματέα στην Κύπρο, ο μισθος να ξεκινα απο 1100€ μαζι κ ο 13ος μισθός που δεν τον έχουμε εδω. Άν έχεις τα κατάλληλα προσόντα για μια θέση λογικά και θα σε πληρώνουν όπως σου αξιζει. Πείτε μου λίγο την άποψή σας για την Κύπρο κ για τις σπουδές εκεί.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα