Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Απαντ. 66
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Αυτό το οτι διδακτορικό = καθηγητής οπωσδήποτε μετά, αλλιώς το χάος, γιατί το έχουμε δέσει κόμπο;

Γιατί δυστυχώς έτσι είναι στην πράξη. Με το να κάνεις διδακτορικό αποκτάς εξειδικευμενες γνώσεις που δεν είναι ιδιαίτερα χρήσιμες στην εργασιακή αγορά .

Επίσης είσαι το λιγότερο 4 χρόνια πίσω σε εργασιακή εμπειρία από κάποιον που σταμάτησε στο Master.

• Like 2
Δημοσ.

Γιατί δυστυχώς έτσι είναι στην πράξη. Με το να κάνεις διδακτορικό αποκτάς εξειδικευμενες γνώσεις που δεν είναι ιδιαίτερα χρήσιμες στην εργασιακή αγορά, της Ελλάδας.

Επίσης είσαι το λιγότερο 4 χρόνια πίσω σε εργασιακή εμπειρία από κάποιον που σταμάτησε στο Master.

fixed.

• Like 2
Δημοσ.

Γιατί δυστυχώς έτσι είναι στην πράξη. Με το να κάνεις διδακτορικό αποκτάς εξειδικευμενες γνώσεις που δεν είναι ιδιαίτερα χρήσιμες στην εργασιακή αγορά .

γελάει ο κόσμος. οποιαδήποτε σοβαρή εταιρία θα ζητήσει διδακτορικό για το τμήμα r/d τουλάχιστον. 

για θέση που απαιτεί διδακτορικό τι εργασιακή εμπειρία να ζητήσουνε. δε πας για πωλητής στα μακ ντοναλντς.

τωρα αν το διδακτορικό έχει εξασφαλιμένα φράγκα το μήνα. θα πήγαινα. 3 χρόνια φράγκα είναι καλα. γιατι ναχει υποψιν οτι θα κανεις 4-5-6-7 η δε ξερω ποσα χρονια να το παρεις.

χωρίς λεφτά πλέον τίποτα για μένα.  ο τζαμπας πέθανε.

• Like 1
Δημοσ.

Είμαι σε δίλημμα και δεν ξέρω τι να κάνω. Είμαι τώρα στα μισά του μεταπτυχιακού και μου προτάθηκε να κάνω αίτηση για μια υποτροφία για διδακτορικό (600-650€/μήνα για 3 χρόνια). Θα είναι σε τμήμα Μηχανολόγων Μηχανικών. 

Το θέμα μου είναι κατα πόσο αξίζει μια τέτοια κίνηση για το μέλλον? Αξίζει να το κάνει κάποιος με στόχο μια καλή δουλειά όταν το κάνει (εγώ θα είμαι 29 τότε)? Ή λόγο μη εργασιακής εμπειρίας βγαίνεις και overqualified κτλ? Για ακαδημαϊκή καριέρα έτσι όπως είναι τα πράγματα δεν τα βλέπω και καλά. Απο την άλλη κάποια προοπτική για δουλειά δεν παίζει και δεν ξέρω τι να κάνω....

Τι θα κάνατε εσείς?

*μην αρχίσετε να μου τα πρήζετε οτι το διδακτορικό το κάνεις για την έρευνα κτλ.

Κοίτα...

Τα περίπου 700€ δεν είναι αρκετά για να κάνεις καλό διδακτορικό εάν δεν μένεις στην πόλη σου. Θα αναγκαστείς να κάνεις και κάτι άλλο παράλληλα και εκεί αρχίζεις να κάνεις εκπτώσεις στην δουλειά σου. Ειδικά επειδή έχεις strict deadline.

Εάν παραβλέψουμε το αποπάνω σαν factor, ένα διδακτορικό (και ειδικά σε τεχνολογικούς κλάδους) δεν είναι μόνο πανεπιστήμια και καθηγητιλίκι ακόμα και στην Ελλάδα του σήμερα. Π.χ., δες λίγο τι παίζει στα τεχνολογικά πάρκα και θα καταλάβεις.

Έτσι, εάν σου αρέσει το θέμα και ΕΑΝ έχεις όρεξη να ασχοληθείς και ΕΑΝ νιώθεις αρκετά στα @@ σου ή αρκετά έτοιμος (ένα από τα δύο είναι enough) για να μπεις σε αυτή την περιπέτεια, σκέψου το ενδεχόμενο να το κάνεις. Από εσένα εξαρτάται πώς θα το πας. Το μόνο που μπορώ να σου πω είναι ότι θέλει δουλειά. Πλέον αρκετοί βγάζουν διδακτορικά και είναι στο χέρι σου πως θα το πας.

Από όσο το βλέπω, το μόνο "πρόβλημα" είναι ότι δεν ξέρεις εάν είσαι αρκετά στα @@ σου ή αρκετά έτοιμος (από θέμα δεσμεύσεως) για να το αρχίσεις. Δεν μπορεί να σου πει κανείς "κάνε το" ή "μην το κάνεις". It's up to you.

• Like 1
Δημοσ.

γελάει ο κόσμος. οποιαδήποτε σοβαρή εταιρία θα ζητήσει διδακτορικό για το τμήμα r/d τουλάχιστον.

για θέση που απαιτεί διδακτορικό τι εργασιακή εμπειρία να ζητήσουνε. δε πας για πωλητής στα μακ ντοναλντς.

τωρα αν το διδακτορικό έχει εξασφαλιμένα φράγκα το μήνα. θα πήγαινα. 3 χρόνια φράγκα είναι καλα. γιατι ναχει υποψιν οτι θα κανεις 4-5-6-7 η δε ξερω ποσα χρονια να το παρεις.

χωρίς λεφτά πλέον τίποτα για μένα. ο τζαμπας πέθανε.

μα το θεμα ειναι οτι μονο στην ερευνα ζητάνε διδακτορικό....κατι που ο ts δρν ειπε αν θελει να κάνει.....ts για να παρεις μια ιδεα τι ζητάνε δες σε αγγελιες πχ στο uk για graduate δουλειές(σε αυτην την κατηγορια είσαι) το μόνο που θελουν είναι bsc πολυ σπανια μεταπτυχιακό που όπως σου ειπα εχεις 2. Για μενα κοιτα για internship/placement στο uk.
Δημοσ.

Δεν ξέρω αν το ανέφερε κανένας αλλά αυτά τα χρήματα μου φαίνονται λίγα για PhD. Με αυτά τα χρήματα τουλάχιστον θα μπορούσες να βρεις έξω όπου θα είσαι σε καλύτερο περιβάλλον με πιο αξιόλογους επιστήμονες κλπ κλπ (κατά πάσα πιθανότητα). 

Τώρα αν είναι κάτι που σε ενδιαφέρει 1000% και σου φάνηκε σαν μάννα εξ ουρανού αυτή η προσφορά μείνε και γλιτώνεις και τον κόπο του ψαξίματος.

χωρίς λεφτά πλέον τίποτα για μένα.  ο τζαμπας πέθανε.

Αν είναι να κάνεις 4-5-6-7 χρόνια να το πάρεις χάνεται η ουσία. Θα βγεις ζημιωμένος στο τέλος συν του ότι στο βιογραφικό χτυπάει το 7 χρόνια διδακτορικό (εκτός αν κάνεις σε αυτά τα χρόνια τις δημοσιεύσεις του αιώνα).

μα το θεμα ειναι οτι μονο στην ερευνα ζητάνε διδακτορικό....κατι που ο ts δρν ειπε αν θελει να κάνει.....ts για να παρεις μια ιδεα τι ζητάνε δες σε αγγελιες πχ στο uk για graduate δουλειές(σε αυτην την κατηγορια είσαι) το μόνο που θελουν είναι bsc πολυ σπανια μεταπτυχιακό που όπως σου ειπα εχεις 2. Για μενα κοιτα για internship/placement στο uk.

Το UK δεν ξέρω πόσο συμφέρει πλέον. Νομίζω έχουν ξεφύγει οικονομικά. 

Δημοσ.

Τα πράγματα είναι διαφορετικά βέβαια εάν μιλάμε για ανθρωπιστικές-κοινωνικές επιστήμες, όπου το διδακτορικό τα τελευταια χρόνια είναι απαραίτητο εάν θέλεις να ασχοληθείς με το επάγγελμα που σπούδασες. Εκεί όμως δεν υπάρχει περίπτωση να βγάλεις χρήματα από υποτροφία ή άλλη χρηματοδότηση (πιθανως να αναγκαστείς μαλιστα να βάλεις και από τη τσέπη σου αρκετες φορές).

Δημοσ.

Στα εξωτερικά(καλά πανεπιστήμια, όχι Βουλγαρίες) το διδακτορικό == πολύς πόνος,πολύ δάκρυ και χιλιάδες εργατοώρες για αμφίβολο αποτέλεσμα και βασικό μισθό.

Όλα αυτά γιατί υποτίθεται ότι γουστάρεις τρελά το θέμα(ή απλά θέλεις το καθηγητιλίκι ως επαγγελματική αποκατάσταση).

Μισθολογικά επίσης,κατά μέσο όρο και ανάλογα τι αποτέλεσμα θα έχει η έρευνα σου, ποτέ δεν θα φτάσεις τους άλλους που βγήκαν νωρίτερα στην αγορά εργασίας.

Αυτά για τα περισσότερα επαγγέλματα Μηχανικών που ξέρω εδώ στην αλλοδαπιά.

Τώρα στην Ελλάδα και στο "έλα μωρέ να χωθώ μέχρι να βρεθεί κάτι άλλο" δεν μπορώ να προσθέσω τίποτα.

Εάν το κάνεις απλά γιατί δεν έχεις τίποτα καλύτερο τότε καλώς πράττεις.

Αυτά εφόσον δεν θέλεις να δεις κάτι άλλο(internship/εργασία στο εξωτερικό).

Δημοσ.

Εγώ λέω να το κάνεις για να προάγεις και την επιστήμη.. μπορεί να κάνεις καμιά ανακάλυψη και να μπείς στο ανθέο των ανθρώπων που άλλαξαν τον κόσμο με τη δράση τους.. δυστυχώς στην ελληνική ιστορία δέν έχουμε τέτοιους..

Δημοσ.

Εγώ λέω να το κάνεις για να προάγεις και την επιστήμη.. μπορεί να κάνεις καμιά ανακάλυψη και να μπείς στο ανθέο των ανθρώπων που άλλαξαν τον κόσμο με τη δράση τους.. δυστυχώς στην ελληνική ιστορία δέν έχουμε τέτοιους..

υπάρχουν πολλοί Έλληνες που έχουν κάνει σπουδαίες ανακαλύψεις και άμα δε ξέρεις μη σβήνεις τη δουλειά τους με την άγνοια σου.

Επίσης επειδή το θέμα είναι για διδακτορικό, για μηχανικούς δε ξέρω τι παίζει, αλλά σε βιολόγους, χημικούς κτλ είναι σχεδόν απαραίτητο άμα θέλουν κάτι παραπάνω από ένα απλό διαγνωστικό.

Δημοσ.

Στους μηχανολόγους μηχανικούς ποιός Ελληνας έχει ανακαλύψει κάτι νέο? Και οι Ελληνες επιστήμονες που έχουν διακριθεί στο εξωτερικό είναι ελληνοαμερικάνοι, ελληνοαυστραλοί και έτσι..

Δημοσ.

Αν μένεις στην Ελλάδα το να κάνεις διδακτορικό για να "ανοίξουν επιπλέον πόρτες στην ελληνική αγορά εργασίας" απλά ξέχνα το.

Αν θες να το κάνεις στο εξωτερικό για να εργαστείς έξω βεβαίως και να το κάνεις, μπορείς να το κάνεις εδώ και να φύγεις μετά στο εξωτερικό αλλά έχω επιφυλλάξεις στο πως θα σε αντιμετωπίσουν σε σύγκριση με κάποιον που θα το είχε κάνει στην χώρα που θα ψάξει και για εργασία.

Επίσης ναι, δεν θα στα πρίξω με τα περι έρευνας, αλλά να σκεφτείς και τι θα πεις σε πιθανή συνέντευξη που θα σου πάρουν όταν και αν αποφασίσεις να κάνεις αίτηση για να ξεκινήσεις το διδακτορικό, γιατί και η άποψή σου για το θέμα της έρευνας θα παίξει ρόλο, θα πρέπει να κάνεις έρευνα 3 με 4 χρόνια.

Στους μηχανολόγους μηχανικούς ποιός Ελληνας έχει ανακαλύψει κάτι νέο? Και οι Ελληνες επιστήμονες που έχουν διακριθεί στο εξωτερικό είναι ελληνοαμερικάνοι, ελληνοαυστραλοί και έτσι..

Που το ξέρεις αυτό; Έχεις ψάξει σε ξένα διδακτορικά και papers? Επίσης τι ορίζεις ως ανακάλυψη; Υπάρχει η ευρεσιτεχνία υπάρχει και η προαγωγή της θεωρητικής-επιστημονικής γνώσης.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...