logokrimenos Δημοσ. 14 Ιανουαρίου 2016 Δημοσ. 14 Ιανουαρίου 2016 Είμαι σε δίλημμα και δεν ξέρω τι να κάνω. Είμαι τώρα στα μισά του μεταπτυχιακού και μου προτάθηκε να κάνω αίτηση για μια υποτροφία για διδακτορικό (600-650€/μήνα για 3 χρόνια). Θα είναι σε τμήμα Μηχανολόγων Μηχανικών. Το θέμα μου είναι κατα πόσο αξίζει μια τέτοια κίνηση για το μέλλον? Αξίζει να το κάνει κάποιος με στόχο μια καλή δουλειά όταν το κάνει (εγώ θα είμαι 29 τότε)? Ή λόγο μη εργασιακής εμπειρίας βγαίνεις και overqualified κτλ? Για ακαδημαϊκή καριέρα έτσι όπως είναι τα πράγματα δεν τα βλέπω και καλά. Απο την άλλη κάποια προοπτική για δουλειά δεν παίζει και δεν ξέρω τι να κάνω.... Τι θα κάνατε εσείς? *μην αρχίσετε να μου τα πρήζετε οτι το διδακτορικό το κάνεις για την έρευνα κτλ.
leonidas_fs Δημοσ. 14 Ιανουαρίου 2016 Δημοσ. 14 Ιανουαρίου 2016 Εγω θα το εκανα εαν ήθελα να ακολουθήσω ακαδημαική καριέρα, αλλιως δεν νομίζω οτι υπάρχει λόγος να κάνει διδακτορικό κάποιος.Προφανώς θα μάθεις καινουργια πράματα κτλ κτλ, αλλα στον "πραγματικό" κοσμο, δεν εχει και ιδιαίτερο νόημα ενα διδακτορικό. Για τα χρήματα δεν μπορώ να εκφέρω γνώμη, διότι δεν ξερω εαν τα έχεις ανάγκη ή οχι. 2
Glikos Δημοσ. 14 Ιανουαρίου 2016 Δημοσ. 14 Ιανουαρίου 2016 TS, και εγώ μηχανολόγος μηχανικός είμαι αλλά δεν με απασχολεί να κάνω διδακτορικό. (μελλοντικά ίσως το σκεφτόμουν για μεταπτυχιακό αλλα δεν ξέρω ακόμα). Θέλω να σε ρωτήσω που το κάνεις το μεταπτυχιακό σου,πόσο καιρό σου παίρνει και πόσο είναι το συνολικό κόστος αν επιτρέπεται.
Moderators Gi0 Δημοσ. 14 Ιανουαρίου 2016 Moderators Δημοσ. 14 Ιανουαρίου 2016 Εαν ειναι εξασφαλισμενο το "600-650€/μήνα για 3 χρόνια" που αναφερεις, καντο απο τη στιγμη που δεν παιζει καποια αλλη επιλογη για επαγγελματικη αποκατασταση. Με την προυποθεση επισης πως δεν το βλεπεις ως "ελα μωρε, μερα μπαινει, μερα βγαινει, μια απτα ιδια" και πως σ αρεσει οντως το αντικειμενο με το οποιο θα ασχοληθεις. Σε διαφορετικη περιπτωση ισως το μετανιωσεις (προφανως παιζει ρολο τι καπνο φουμαρει ο επιβλεπων, το πανεπιστημιο σου, κλπ) 5
logokrimenos Δημοσ. 14 Ιανουαρίου 2016 Μέλος Δημοσ. 14 Ιανουαρίου 2016 Αν μας δεχτούν θα είναι υποτροφία εξασφαλισμένη για ακριβώς 3 χρόνια με αυτό το ποσό. Ουσιαστικά το αντικείμενο που θα ασχοληθώ το έχω ξεκινήσει απο το προπτυχιακό, είναι πάνω στην Αξιοπιστία Συστημάτων μηχανολογικών συστημάτων. Το ίδιο μοντέλο σε πιο εξελιγμένη έκδοση μελετάω στην διπλωματική για το μεταπτυχιακό και ουσιαστικά στο ίδιο πάλι μοντέλο θα είναι και το διδακτορικό. Μου αρέσει δεν λέω, και η δουλειά σαν καθηγητής θα μου άρεσε, πιστεύω βέβαια οτι είναι πλέον πααααρα πολύ δύσκολο να διοριστείς. Το κακό που βλέπω εγώ είναι οτι είναι αρκετά δεσμευτικό και δεν θα μπορώ να πω αααα το βαρέθηκα τα παρατάω.... (γιατί ουσιαστικά την υποτροφία την παίρνει ο λέκτορας που θα είναι επιβλέπων και απλά θα παίρνω το 80% εγώ) Εγω θα το εκανα εαν ήθελα να ακολουθήσω ακαδημαική καριέρα, αλλιως δεν νομίζω οτι υπάρχει λόγος να κάνει διδακτορικό κάποιος.Προφανώς θα μάθεις καινουργια πράματα κτλ κτλ, αλλα στον "πραγματικό" κοσμο, δεν εχει και ιδιαίτερο νόημα ενα διδακτορικό. Για τα χρήματα δεν μπορώ να εκφέρω γνώμη, διότι δεν ξερω εαν τα έχεις ανάγκη ή οχι. Εγώ κυρίως το θέλω για να "ανοίξει" κάποια πόρτα πιο εύκολα στην αγορά εργασίας μετά. Τα χρήματα δεν θα έλεγα οτι καίγομαι, αλλά είναι μια καλή ευκαιρία να αρχίσω να σταματήσω να ξεζουμίζω τους γονείς μου. Η ακαδημαϊκή καριέρα θα μου άρεσε, αλλα δεν ξέρω κατα πόσο μπορεί να διοριστεί κάποιος αυτούς τους καιρούς....
dimitra_m3 Δημοσ. 14 Ιανουαρίου 2016 Δημοσ. 14 Ιανουαρίου 2016 Εαν ειναι εξασφαλισμενο το "600-650€/μήνα για 3 χρόνια" που αναφερεις, καντο απο τη στιγμη που δεν παιζει καποια αλλη επιλογη για επαγγελματικη αποκατασταση. Με την προυποθεση επισης πως δεν το βλεπεις ως "ελα μωρε, μερα μπαινει, μερα βγαινει, μια απτα ιδια" και πως σ αρεσει οντως το αντικειμενο με το οποιο θα ασχοληθεις. Σε διαφορετικη περιπτωση ισως το μετανιωσεις (προφανως παιζει ρολο τι καπνο φουμαρει ο επιβλεπων, το πανεπιστημιο σου, κλπ) αυτό !!! 1
logokrimenos Δημοσ. 14 Ιανουαρίου 2016 Μέλος Δημοσ. 14 Ιανουαρίου 2016 αυτό !!! Ο επιβλέπων και γενικά η ομάδα τους (3 άτομα) τους γνωρίζω. βασικά γνωρίζω παρα πολύ καλα τους 2 που ήταν απο το προπτυχιακό μου και ο ένας ήταν επιβλέπων στην διπλωματική μου. Απίστευτος σε όλα ο άνθρωπος. Δεν υπήρχε mail που να κάνει να απαντήσει περισσότερο απο 6-7 ώρες, τι ήταν πρωί τι ήταν βράδυ. Ο καθηγητής που έχω τώρα στο μεταπτυχιακό επιβλέπων για την διπλωματική και θα έχω και στο διδακτορικό, είναι συνεργάτης πολλά χρόνια. Πάνω κάτω ίδια φιλοσοφία, με μεγάλη όρεξη και βοηθάει αρκετά. Γενικά απο καθηγητές πιστεύω οτι θα είμαι ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ καλά.
EnglishSpeaking Δημοσ. 14 Ιανουαρίου 2016 Δημοσ. 14 Ιανουαρίου 2016 Στη Γερμανία είναι ωραία να κάνεις διδακτορικό και θα πέρνεις πάνω από 1600 Ευρω το μήνα.. θα μάθεις και γερμανικά.. και θα μπείς στα κόλπα.. αλλά θα φτύσεις αίμα μέχρι να τελειώσεις.. οι Γερμανοί είναι ρομποτ από τη φύση τους..
satafaka Δημοσ. 14 Ιανουαρίου 2016 Δημοσ. 14 Ιανουαρίου 2016 Είμαι και εγώ στο ψάξιμο αυτό το καιρό για διδακτορικό. Έχω τελειώσει το μεταπτυχιακό μου και ο κλάδος μου είναι στην Πληροφορική. Από απόψεις που διαβάζω και μαθαίνω, το διδακτορικό δεν θα πολύ βοηθήσει στον εργασιακό τομέα. Σκέψου ότι θα έχεις εξειδικευτεί τόσο πολύ κάπου, το οποίο πιθανότατα να είναι άχρηστο ή ανούσιο στο 95% των επιχειρήσεων του κλάδου σου. Εγώ από αυτό που καταλαβαίνω είναι πως το διδακτορικό θα σε βοηθήσει είτε να μπεις στο δημόσιο (το είπες και μόνος σου παραπάνω, ποιος διορίζεται τώρα? Αλλά ποτέ δεν ξέρεις πως έρχονται οι καιροί), είτε να χωθείς σε εταιρεία κολοσσό του κλάδου σου (sorry δεν ξέρω καμία) και να συμμετάσχεις σε κάποια έρευνα ή να μπεις σε πάρα πολύ υψηλόβαθμη θέση. Το δεύτερο το βρίσκω ακραία δύσκολο, καθώς όπως λες δεν έχεις καθόλου εργασιακή εμπειρία κάτι απαραίτητο παντού. Για να φτάσεις ψηλά σωστά πρέπει να ξεκινήσεις από χαμηλά. Βέβαια είσαι νέος ακόμη οπότε είναι πολύ καλή ευκαιρία. Εγώ στην θέση σου θα το έκανα. Ειδικά αφού εξασφαλίζεις κάποια χρήματα (για την Ελλάδα παραπάνω από τον μισθό που παίρνουν πολλά άτομα εδώ και χρόνια) πήγαινε κάντο και μην μασάς καθόλου. Όλα καλά θα πάνε.
Moderators Gi0 Δημοσ. 14 Ιανουαρίου 2016 Moderators Δημοσ. 14 Ιανουαρίου 2016 Γενικά απο καθηγητές πιστεύω οτι θα είμαι ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ καλά. Εαν ισχυει, τεραστιο πλεονεκτημα το συγκεκριμενο, οπως τονισε και η dimitra_m3. Eαν πληροι και τις αλλες δυο προυποθεσεις που σου προτεινα, go for it. Από απόψεις που διαβάζω και μαθαίνω, το διδακτορικό δεν θα πολύ βοηθήσει στον εργασιακό τομέα. Καλως ή κακως, χιλιες φορες εργασιακη εμπειρια επανω στο θεμα, παρα τιτλος σπουδων.
bilya Δημοσ. 14 Ιανουαρίου 2016 Δημοσ. 14 Ιανουαρίου 2016 Μονο για ακαδημαϊκή καριέρα κ ερευνα, κατ αλλα είναι άχρηστο ειδικά στο εξωτερικό(στην ελλαδα παιζει τρελη πτυχιολαγνια) γιατι δεν θα χεις καθόλου εργασιακή εμπειρία ....καλύτερα παντως να κοιτάξεις για διδακτορικό εξω μην ξεχνας εξω αναγνωρίζεται οτι εχεις 2 μαστερ
satafaka Δημοσ. 14 Ιανουαρίου 2016 Δημοσ. 14 Ιανουαρίου 2016 Καλως ή κακως, χιλιες φορες εργασιακη εμπειρια επανω στο θεμα, παρα τιτλος σπουδων. Ακριβώς στο 99% των περιπτώσεων ισχύει και νομίζω είναι και το σωστό. Βέβαια από ότι καταλαβαίνω εμείς είμαστε από αυτήν την μεριά της όχθης. Κάποιος που έκανε και διδακτορικό και βρήκε αμέσως δουλειά με καλά λεφτά κτλπ θα πει τα αντίθετα. Αλλά σε γενικές γραμμές έτσι είναι. Βέβαια σου ανοίγονται πόρτες αλλά πόρτες επικοινωνίας και κύκλου.
logokrimenos Δημοσ. 14 Ιανουαρίου 2016 Μέλος Δημοσ. 14 Ιανουαρίου 2016 Η άλλη μου επιλογή, είναι να τελειώσω το μεταπτυχιακό και ή να ψάξω για λίγο καιρό εδώ Ελλάδα ή να φύγω για Κύπρο που είναι ήδη μετανάστης ο φάδερ εδώ και 10 χρόνια και έχει εγκατασταθεί πλέον και η μάνα μου..... Είναι πολύ δύσκολη απόφαση ρε γαμώτο και πρέπει να κάνω αίτηση με deadline την 1η Φεβρουαρίου
Moderators Gi0 Δημοσ. 14 Ιανουαρίου 2016 Moderators Δημοσ. 14 Ιανουαρίου 2016 Είναι πολύ δύσκολη απόφαση ρε γαμώτο και πρέπει να κάνω αίτηση με deadline την 1η Φεβρουαρίου Welcome to life Γιατι δεν ξεκινας απο τωρα να ψαχνεις για δουλεια Ελλαδα και Κυπρο? Δεν χρειαζεται να περιμενεις να τελειωσεις το μεταπτυχιακο. Θα ζοριστεις περισσοτερο μεν εαν χρειαστει να το κανεις παραλληλα (..και ειναι εφικτο στην περιπτωση της Κυπρου), αλλα θα ανταμειφθεις στο τελος δε.
logokrimenos Δημοσ. 14 Ιανουαρίου 2016 Μέλος Δημοσ. 14 Ιανουαρίου 2016 Welcome to life Γιατι δεν ξεκινας απο τωρα να ψαχνεις για δουλεια Ελλαδα και Κυπρο? Δεν χρειαζεται να περιμενεις να τελειωσεις το μεταπτυχιακο. Θα ζοριστεις περισσοτερο μεν εαν χρειαστει να το κανεις παραλληλα (..και ειναι εφικτο στην περιπτωση της Κυπρου), αλλα θα ανταμειφθεις στο τελος δε. Στέλνω συνέχεια βιογραφικό, όλοι κοιτάζουν την προυπηρεσία. Το μόνο που έχω δουλέψει είναι σε καφετέριες-ταβέρνες και σε πλυντήριο αυτοκινήτων. 2 φορές μου έτυχε να με καλέσουν για συνέντευξη, αλλα ήμουν τόσο γκαντέμης που έλειπα την μια εξωτερικό και την άλλη είχα πάει για ορκωμοσία και δεν δέχτηκαν να το κάνουμε άλλη στιγμή (λογικό να με κλάσουν, τόσοι και τόσοι θα είχαν κάνει αίτηση) Επειδή ψάχνομαι καθημερινά για δουλειά έχω αρχίσει να χάνω τις ελπίδες μου για Ελλάδα και να λέω οτι ίσως και να είναι καλή επιλογή το διδακτορικό, απο την άλλη σκέφτομαι οτι ίσως και να μην είναι καλή επιλογή γτ αν μετά δεν υπάρξει διορισμός του Π$#^σο κλαίγανε
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα