Προς το περιεχόμενο

Clean install και συμβουλές

Trapper

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Καλησπέρα σε όλους.

Έχω έναν iMac late 2009 και σκέφτομαι να του κάνω ένα clean install μια και δεν του έχω κάνει ποτέ και τελευταία νιώθω ότι έχει πέσει η ταχύτητά του.

1) Θα δω όντως αισθητή διαφορά ή τσάμπα μπαίνω στον κόπο;

2) Backup κάνω με το time machine. Τα προγράμματα μετά τα επαναφέρω από εκεί (κι αν ναι, πώς; ) ή τα κάνω και αυτά εγκατάσταση από την αρχή;

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Καλησπέρα σε όλους.

Έχω έναν iMac late 2009 και σκέφτομαι να του κάνω ένα clean install μια και δεν του έχω κάνει ποτέ και τελευταία νιώθω ότι έχει πέσει η ταχύτητά του.

1) Θα δω όντως αισθητή διαφορά ή τσάμπα μπαίνω στον κόπο;

Δεν μπορείς να ξέρεις. Συνήθως είναι σαφώς καλύτερα.

2) Backup κάνω με το time machine. Τα προγράμματα μετά τα επαναφέρω από εκεί (κι αν ναι, πώς; ) ή τα κάνω και αυτά εγκατάσταση από την αρχή;

Εξαρτάται πόσο "clean" εγκατάσταση θέλεις. Αν δεν σου είναι πρόβλημα κάν'τα απ' την αρχή. Αλλιώς το setup θα σε οδηγήσει για το restore από Time Machine.

Έχω και εγώ τον ίδιο iMac. Έκανα clean install το El Capitan. Όλα μια χαρά .το μηχάνημα πετάει. Restore από Back up έκανα μόνο τα αρχεία μου,δηλαδή documents,video ,downloads κλπ. Επειδή έχω μεγάλο φωτογραφικό αρχείο και δεν με βόλεψε το photo,έβαλα το παλιό iPhoto και έκανα restore από backup το iPhoto library. Όλα τα αλλά προγράμματα τα έβαλα από την αρχή για να γίνουν σωστά εγκαταστάσεις.

• Like 1

• 2 εβδομάδες αργότερα...

να σημειώσω ότι ίσως, στην περίπτωση του clean installation, καλό θα ήταν να μην προχωρούσες σε πιο σύγχρονη OS X έκδοση από Mountain Lion. Σε αντίστοιχο δικό μου μηχάνημα, από Yosemite και "πάνω" είχα διάφορα θεματάκια όσον αφορά την επίδοση

Δεν γνωρίζω τι είδους προγράμματα χρησιμοποιείς, όμως προτού προχωρήσεις σε αναβάθμιση/καθαρή εγκατάσταση ή ότι άλλο, έλεγξε τις εκδόσεις στα πιο σημαντικά προγράμματα που ήδη χρησιμοποιείς, καθώς μπορεί να συναντήσεις μερικές ασυμβατότητες (για παράδειγμα, matlab R2015b δεν θα σου τρέξει σε 10.8) και να χρειαστεί να "ανέβεις" μια OS έκδοση παραπάνω κι ας "χάσεις" λίγο σε ποιότητα.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...