Επισκέπτης Δημοσ. 15 Ιανουαρίου 2016 Δημοσ. 15 Ιανουαρίου 2016 Το καλύτερο θα ήταν να κάνεις τις δοκιμές σου...τώρα, αν έχεις όρεξη και ...αντέχεις, διάβασε κι εδώ:http://www.avsforum.com/forum/166-lcd-flat-panel-displays/1435368-what-does-cmr-number-samsung-tvs-mean-how-find-out-real-panel-refresh-rate.html
SouLSLayeR Δημοσ. 15 Ιανουαρίου 2016 Δημοσ. 15 Ιανουαρίου 2016 Είπα να τσεκάρω και 'γω λίγο αν κουνιούνται οι βάρκες στην τιβί μου. Για λόγους ευκολίας (υποθέτω), στο κεντρικό μενού μπορείς να ορίσεις κάτι σαν συντόμευση σε μια είσοδο, διαλέγοντας ποια, τη συσκευή της εισόδου(dvd/console/camera etc) και δίνοντας ένα όνομα.Επειδή είχα βάλει ως είσοδο το πισί είχε απενεργοποιήσει πολλές από τις επιλογές του post processing, συμπεριλαμβανομένου και του "natural motion" όπως το φωνάζει η φίλιπς, προφανώς για να έχω μηδενικό Input lag. Έτσι κούμπωσα το πισί στη διπλανή HDMI (να μη χαλάσω και τις ρυθμίσεις) και όλες οι επιλογές ήταν ενεργές. Το ρύθμισα στο τέρμα..και δεν έκανε τίποτα. Ή έτσι νόμιζα.Μετά από αρκετό ψάξιμο έβαλα μια "απλή" σκηνή να παίζει και είδα διαφορά.Τελικά όλη την ώρα δούλευε, απλά ντρόπαρε τόσα καρέ που φαινόταν χειρότερα από το κανονικό.Οπότε, SVP it is.
Luxx Δημοσ. 15 Ιανουαρίου 2016 Μέλος Δημοσ. 15 Ιανουαρίου 2016 Καταλαβα απο την λιγη ωρα που χρησιμοποιησα το SVP στην οθονη του υπολογιστη και τον τροπο που κανει πιο smooth τις σκηνες, οτι ειναι ακριβως το ιδιο πραγμα με το Motion Plus που εχει η δικη μου Samsung τηλεοραση, οταν επιλεγω τη smooth ρυθμιση.
Jastonas Δημοσ. 21 Νοεμβρίου 2017 Δημοσ. 21 Νοεμβρίου 2017 Απ'οτι καταλαβαινω μαλλον δε χρειαζομαι αυτο το προγραμμα. Προτιμω να βλεπω τα παντα σε 23/24p. Οπως ειναι προορισμενα να προβληθουν δηλαδη. Τα ίδια έλεγα και εγώ, είχα φάει το παραμύθι ότι οι ταινίες στα 60fps είναι άσχημες. Αλλά θα κόστιζε πολλά shekels η αλλαγή εξοπλισμού για να γυρίσει το Jollywood σε 60. Έβαλα το SVP χθες και έχω πάθει πλάκα.
CheOnWeb Δημοσ. 21 Νοεμβρίου 2017 Δημοσ. 21 Νοεμβρίου 2017 Και τραβηγμένη ταινία στα 60 να είναι, εμένα μου φαίνεται σαν φθηνό βίντεο. Εκτός αν μιλάμε για ποδόσφαιρο. https://gizmodo.com/5969817/the-hobbit-an-unexpected-masterclass-in-why-48-fps-fails
SouLSLayeR Δημοσ. 21 Νοεμβρίου 2017 Δημοσ. 21 Νοεμβρίου 2017 Και τραβηγμένη ταινία στα 60 να είναι, εμένα μου φαίνεται σαν φθηνό βίντεο. Εκτός αν μιλάμε για ποδόσφαιρο. https://gizmodo.com/5969817/the-hobbit-an-unexpected-masterclass-in-why-48-fps-fails Μα αυτό λέμε ρε μάστορα, οτιδήποτε άλλο εκτός από animated και 3d φαίνεται χάλια. Με εξαίρεση όταν δεν το καταλαβαίνεις/το σηκώνει το περιεχόμενο βέβαια! Το πρώτο παράδειγμα που μου έρχεται στο νου είναι το John Wick 2, που σε σκηνές με έντονη κίνηση και δράση μου ήταν προφανές ότι τα fps ήταν ανεβασμένα. Μου είχε κάνει πολύ θετική εντύπωση. 1
CheOnWeb Δημοσ. 21 Νοεμβρίου 2017 Δημοσ. 21 Νοεμβρίου 2017 Μα αυτό λέμε ρε μάστορα, οτιδήποτε άλλο εκτός από animated και 3d φαίνεται χάλια. Με εξαίρεση όταν δεν το καταλαβαίνεις/το σηκώνει το περιεχόμενο βέβαια! Το πρώτο παράδειγμα που μου έρχεται στο νου είναι το John Wick 2, που σε σκηνές με έντονη κίνηση και δράση μου ήταν προφανές ότι τα fps ήταν ανεβασμένα. Μου είχε κάνει πολύ θετική εντύπωση. Ευχαριστώ για το μάστορα και sorry γιατί δεν έκανα παράθεση το post τού Jastonas. Στο ότι είναι παραμύθι το "οι ταινίες στα 60 καρέ είναι χάλια" απάντησα. Δεν είναι παραμύθι, αν μιλάμε για ταινίες, προσωπικά μου φαίνονται χάλια. Όπως λέει και το link που έβαλα, είναι θέμα αισθητικής. Υ/Γ 1. Τα 23,976 και 23,98 είναι το ίδιο. Επίσης, πού τα βρήκατε τα 23 καρέ; Υ/Γ 2. Γενικότερα, το frame rate κατά τη λήψη, εκτός απ' το πλήθος των καρέ που θα γραφτούν, επηρεάσει και το motion blur τους, πράγμα που δίνει πολύ διαφορετικό αποτέλεσμα. Το σπάσιμο που περιγράφετε είναι και λόγω απουσίας motion blur στις cgi εικόνες.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα