Luxx Δημοσ. 13 Ιανουαρίου 2016 Δημοσ. 13 Ιανουαρίου 2016 Εχω μια απορια σχετικα με τον Smooth Video Player. Λεει οτι μετατρεπει ταινιες 24p ωστε να τις βλεπουμε στα 60p. Δεν ειναι το ιδιο χωρις να χρησιμοποιησω το προγραμμα οταν βλεπω τις ταινιες στο pc monitor που ειναι 60hz; Δεν ειναι το ιδιο εαν χρησιμοποιησω την επιλογη για smooth video απο το MadVR; Αξιζει να χρησιμοποιηθει για ταινιες που βλεπω στη τηλεοραση; Κυριως anime; Ή απλα να ενεργοποιω το motion plus απο την τηλεοραση; Απλα το SVP θα βαζει 60fps, ενω το MP της τηλεορασης μπορει να τα φτανει μεχρι 800 εικονικα, ισως δεν ειναι τοσο καλο το τελικο αποτελεσμα. Μπορει να χρησιμοποιηθει σε live streaming videos;
Επισκέπτης Δημοσ. 13 Ιανουαρίου 2016 Δημοσ. 13 Ιανουαρίου 2016 Όπως το καταλαβαίνω, δεν είναι το ίδιο. Η θεωρία του SVP, είναι ότι σου εισάγει επιπλέον καρέ, άρα εκεί που θα έπαιζες 24 καρέ/δευτερόλεπτο παίζεις 60. Οι τεχνολογίες τύπου motion plus έχουν σαν σκοπό να έχεις ομαλή κίνηση σε γρήγορες εναλλαγές. Τα 24 όμως καρέ σου δεν εμπίπτουν στην κατηγορία αυτή (τα προλαβαίνει η TV). Κοινώς, μάλλον τα MP/υψηλά Hz είναι για την αντίθετη περίπτωση.
SouLSLayeR Δημοσ. 14 Ιανουαρίου 2016 Δημοσ. 14 Ιανουαρίου 2016 Σε Hz μετράς τη συχνότητα ανανέωσης του πάνελ, τα fps είναι πόσα καρέ το δευτερόλεπτο είναι αυτό που βλέπεις.Αν αυτά τα 2 συγχρονιστούν δεν υπάρχουν φαινόμενα όπως το σπάσιμο που παρουσιάζεται όταν η κάμερα κινείται.Το κακό είναι ότι στα 23,976/23,98/24,00 fps, και να βάλεις την οθόνη/τβ στα αντίστοιχα Hz τα σπασίματα ακόμα θα υπάρχουν λόγω του χαμηλού framerate. Το smooth motion δεν κάνει την ίδια δουλειά με το SVP. What Smooth Motion is not, is a frame interpolation system—it will not introduce the “soap opera effect” like you see on 120Hz+ TVs, or reduce 24p judder.Smooth Motion is designed to display content where the source framerate does not match up to any of the refresh rates that your display supports. For example, that would be 25/50fps content on a 60Hz-only display, or 24p content on a 60Hz-only display.It does not replace ReClock or VideoClock, and if your display supports 1080p24, 1080p50, and 1080p60 then you should not need to use Smooth Motion at all. Απ' όσο έχω δοκιμάσει στο δικό μου setup (μόνο για animus γιατί ομολογουμένως σε "real life" σειρές και ταινίες το εφέ είναι πολύ ενοχλητικό) το smooth motion, όπως αναφέρει το documentation, δεν κάνει τίποτα, είτε με το SVP ενεργό, είτε όχι. Μία άλλη λεπτομέρεια είναι ότι η δικιά μου τηλεόραση δεν κάνει interpolation από άλλες πηγές, μόνο από την κεραία, οπότε δεν μπορώ να συμβουλέψω για αυτό το θέμα.Εσύ πρέπει να δοκιμάσεις όλους τους πιθανούς συνδυασμούς για να πετύχεις το αποτέλεσμα που σου αρέσει περισσότερο. Όσο για τις ρυθμίζεις του SVP μου Αυτό για 720p γιατί στα 1080p ο 950 φτύνει αίμα To tradeoff με αυτές τις ρυθμίσεις είναι ότι παρόλο που σμουθάρει όπου μπορεί, έχει πολύ artifact. Πολύ. Αλλά το συνιθίζεις, σε αντίθεση με το σπάσιμο των 23 fps. 2
Luxx Δημοσ. 14 Ιανουαρίου 2016 Μέλος Δημοσ. 14 Ιανουαρίου 2016 Απ'οτι καταλαβαινω μαλλον δε χρειαζομαι αυτο το προγραμμα. Προτιμω να βλεπω τα παντα σε 23/24p. Οπως ειναι προορισμενα να προβληθουν δηλαδη. Απλα αφηνω μονο το Smooth Motion απο το MadVR ανοιχτο, για να βλεπω βιντεο στην οθονη του υπολογιστη, καθως αυτη κλειδωνει μονο στα 60Hz. Σωστα;
SouLSLayeR Δημοσ. 14 Ιανουαρίου 2016 Δημοσ. 14 Ιανουαρίου 2016 Μα δεν είναι θέμα ανάγκης.Είναι θέμα προτίμησης.Αν δεν αντέχεις να βλέπεις το σπάσιμο όπως εγώ, βαλ' το.Αν δεν σε πειράζει, αγνόησέ το. Το Smooth Motion δεν κάνει τίποτα. ayyy 420 posts blz it fgt
Luxx Δημοσ. 14 Ιανουαρίου 2016 Μέλος Δημοσ. 14 Ιανουαρίου 2016 Δε μπορω να διακρινω καποιο σπασιμο.. Βασικα δε βλεπω ταινιες στον υπολογιστη, αλλα μονο στη τηλεοραση.
SouLSLayeR Δημοσ. 14 Ιανουαρίου 2016 Δημοσ. 14 Ιανουαρίου 2016 https://www.youtube.com/watch?v=kHPVDXwMxiAΑυτό εννοώ.Καλά στην τηλεόραση ειδικά βγάζει μάτι σε μένα.
Luxx Δημοσ. 14 Ιανουαρίου 2016 Μέλος Δημοσ. 14 Ιανουαρίου 2016 Ενταξει αυτο ειναι ενα βιντεο. Συνηθως τοσο panning υπαρχει στα intros απο τα anime. Απλα θελω να σου πω. Στη τηλεοραση ετσι κι αλλιως μπορω να ενεργοποιησω το motion plus, που κανει λογικα και καλυτερα δουλεια απο το SVP. Και απο τη στιγμη που δε βλεπω βιντεο στην οθονη του υπολογιστη, δε νομιζω οτι υπαρχει λογος να το εχω. Σωστα;
Επισκέπτης Δημοσ. 14 Ιανουαρίου 2016 Δημοσ. 14 Ιανουαρίου 2016 Luxx, το motion plus δεν θα σου κάνει κάτι. Το πρόβλημά σου στα anime δεν είναι η γρήγορη κίνηση, αλλά τα λίγα καρέ που αναγκάζουν την κίνηση να είναι λιγότερο ομαλή. Φαντάσου για παράδειγμα την κίνηση ενός χεριού που κατεβαίνει π.χ. από το ύψος του ώμου στα πλευρά. Ένας animator, μπορεί να τη σχεδιάσει σε 24 καρέ, μπορεί και σε 60, χωρίς όμως να αλλάξει ο χρόνος στον οποίο η κίνηση εκτελείται. Στην περίπτωση λοιπόν των 24 καρέ, η κίνηση θα είναι πιο "κομματιαστή", αφού κάθε μετάβαση από το ένα καρέ στο άλλο θα καλύπτει μεγαλύτερο εύρος κίνησης. Το SVP θεωρητικά βάζει ενδιάμεσα καρέ, ομαλοποιώντας την κίνηση.
bluesattack Δημοσ. 15 Ιανουαρίου 2016 Δημοσ. 15 Ιανουαρίου 2016 Δοκιμαζεις και βλεπεις .Το ενεργοποιεις , το απενεργοποιεις .Ειναι βαρυ, εξαρταται βεβαια και απο το συστημα .Σε μερικους δεν αρεσει γιατι τους δινει την αισθηση του videogame
SouLSLayeR Δημοσ. 15 Ιανουαρίου 2016 Δημοσ. 15 Ιανουαρίου 2016 Σου είπα, πρέπει να κάνεις δοκιμές.Αφού το υποστηρίζει η τηλεόραση, θα ξεκίναγα από εκεί.
Luxx Δημοσ. 15 Ιανουαρίου 2016 Μέλος Δημοσ. 15 Ιανουαρίου 2016 Luxx, το motion plus δεν θα σου κάνει κάτι. Το πρόβλημά σου στα anime δεν είναι η γρήγορη κίνηση, αλλά τα λίγα καρέ που αναγκάζουν την κίνηση να είναι λιγότερο ομαλή. Φαντάσου για παράδειγμα την κίνηση ενός χεριού που κατεβαίνει π.χ. από το ύψος του ώμου στα πλευρά. Ένας animator, μπορεί να τη σχεδιάσει σε 24 καρέ, μπορεί και σε 60, χωρίς όμως να αλλάξει ο χρόνος στον οποίο η κίνηση εκτελείται. Στην περίπτωση λοιπόν των 24 καρέ, η κίνηση θα είναι πιο "κομματιαστή", αφού κάθε μετάβαση από το ένα καρέ στο άλλο θα καλύπτει μεγαλύτερο εύρος κίνησης. Το SVP θεωρητικά βάζει ενδιάμεσα καρέ, ομαλοποιώντας την κίνηση. Μα και το Motion Plus που εχουν οι τηλεορασεις της samsung αυτο το πραγμα δεν υποτιθεται οτι κανει; Βαζει επιπλεον καρε στα βιντεο για να φαινονται πιο smooth.
Επισκέπτης Δημοσ. 15 Ιανουαρίου 2016 Δημοσ. 15 Ιανουαρίου 2016 Έχεις δίκιο, φάουλ δικό μου! Απλά το motion plus σε ανεβάζει στα 30 καρέ, ενώ το SVP (λέει ότι) σε πάει στα 60. Το καλύτερο θα ήταν να κάνεις μία σύγκριση (SVP χωρίς Motion plus) vs (original με Motion plus)
Luxx Δημοσ. 15 Ιανουαρίου 2016 Μέλος Δημοσ. 15 Ιανουαρίου 2016 Υπαρχουν και τηλεορασεις που το ανεβαζουν στα 60fps. Τωρα δε ξερω η δικια μου τι ακριβως κανει. Εχω μια Samsung h7000.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα