Προς το περιεχόμενο

Entry 2i modem & TP-Link WR1043ND..

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπερα σας..

Ειμαι πλεον κατοχος του entry 2i (παροχος οτε) και επειδη αντιμετωπιζα κατα καιρους αρκετα θεματα με το wifi σε οποια μοντεμ/ρουτερ και να χρησιμοποιουσα στο σπιτι,αγορασα πριν 3 μηνες το TL-WR 1043ND για να το χρησιμοποιησω σαν extender,στο ηδη υπαρχον μοντεμ του οτε.

Το συγκεκριμμενο ρουτερ TL-WR1043ND δεν εχει επιλογη χρησης..Εννοω οτι απο το interface του δε μπορεις να το ρυθμισεις ως extender.

Μηπως τυχαινει καποιος φιλος να εχει χρησιμοποιησει το συγκεκριμμενο μηχανημα και να μπορει να μου δωσει καποια λυση στο θεμα??

Οτι οδηγο και να διαβασα,οτι tutorial και να ειδα,ποτε δεν καταφερα να το κανω να δουλεψει σε συνδυασμο με το μοντεμ του οτε..

Εν συντομια,θελω να εχω το μοντεμ του οτε (entry 2i) στο ενα δωματιο (πριζα) και συνδεδεμενο με lan το TL-WR1043ND,σε αλλο δωματιο να λειτουργει σαν extender στο υπαρχον wifi δικτυο του entry 2i.

Απλο σαν πραξη στη συνδεση,αλλα δε λειτουργησε ποτε.....

Εχω καταφερει να ρυθμισω το entry 2i να το βλεπει το pc στο 192.168.1.1 και το TL-WR1043ND στο 192.168.1.2 (Lan ip)

DHCP εχω και στα 2 ανοιχτα,εχω κανει ολα τα Port forward δυο φορες και στα δυο μηχανηματα,εχω απενεργοποιησει το firewall και στα δυο,αλλα το wifi αφου κανω ιδιες ρυθμισεις και στα δυο (ιδια SSID,ιδια Security,ιδια καναλια) δεν λειτουργει..

Οι ερωτησεις που μου γεννιουνται.....απειρες!!!

~Συνδεση entry 2i απο Lan1 στη WAN του TL-WR1043ND?? 'Η απο Lan1 σε Lan1 του TL-WR1043ND??

~Ιδιο Gateway και στα δυο το 192.168.1.1??

~Ιδιους DNS Servers του οτε και στα δυο??

~DHCP κλειστο στο entry 2i και ανοιχτο μονο στο ρουτερ(TL-WR1043ND)?? - - - 

~Συνδεση του ρουτερ στο μοντεμ με Static ip,Dynamic ip,PPPoe????Δηλαδη να περασω κωδικους οτε και στο ρουτερ??

ΧΑΟΣΣΣΣΣ!!!

Αν μπορει καποιος να βοηθησει,εστω με ενα link που μπορει μεχρι στιγμης(σε αυτους τους 3 μηνες)να μην το χω ανοιξει,ας στειλει μιαν απαντηση...

Σας ευχαριστω πολυ και μονο για την αναγνωση..!!!

Καλη συνεχεια!!

Δημοσ.

Θα σε εκπληξει ποσο ευκολο ειναι αυτο που θες να κανεις.παμε με απλα βηματα.

εχει το speedport 2 entry με ip πχ. 192.168.1.1.δεν πειραζεις τιποτα σε αυτο απολυτως.

παμε στο tp link.καντο firmware update αν θες προληπτικα και Hard reset για να τα χασει ολα.

μπες στο tp link και δωστου μια Ip 192.168.1.254.να ειναι δηλαδη στο ιδιο δικτυο με το speedport 192.168.1.x αλλα να εχει αλλη Ip.(επισης η Ip που εχει να ειναι εκτος ευρους dhcp του speedport).

αφου βαλεις αυτην την Ip θα κλεισεις τον dhcp στο tp link και μετα θα τα ενωσεις απο την Lan του ενος στην Lan του αλλη.

προσεχε μην εχει καμια Stb(iptv) το speedport(μην το συνδεσεις εκει).

δεν πειραζεις τιποτε αλλο στο tp link περα απο το wireless.ιδιο ssid ιδιο κωδικο ιδιο κλειδωμα αλλα αλλο καναλι.πχ το speedport καναλι 6 και το tp link καναλι 1 ή 11.

το tp link δεν θελει ρυθμιση στην wan δεν θελει port forward.ειναι ενα dummy access point Πλεον οποτε οτι ρυθμιση θες την κανεις στο speedport .ΣΑΝ ΝΑ ΜΗΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΤΟ tp link.

• 2 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ.

για να καταλαβω συνδεειες ενα μοντεμ tip link με χρηση ως bridge ; . παντως φαινεται αρκετα δυνατο το TL-WR 1043ND εχει και 3 κεραιες πρεπει να εκπεμπει πολυ καλο wifi. 

Δημοσ.

για να καταλαβω συνδεειες ενα μοντεμ tip link με χρηση ως bridge ; . παντως φαινεται αρκετα δυνατο το TL-WR 1043ND εχει και 3 κεραιες πρεπει να εκπεμπει πολυ καλο wifi. 

το tp link ειναι router.μπορει να χρησιμοποιηθει σαν ρουτερ και να κανει κληση pppoe σε ενα bridge adsl/vdsl modem router και να παιζει και σαν access point ή μπορει να χρησιμοποιηθει σαν ενα dummy access point.μπορει να χρησιμοποιηθει και σαν ρουτερ να παιρνει dynamic ip αλλα ετσι θα εχει 2 Nat χωρις καποιο λογο..οποτε το πιο απλο ειναι να παιξει σαν ενα dummy access point.

υπαρχουν και αλλες λυσεις αν θελει καποιος να κανει bridge το adsl/vdsl modem του αλλα να το εχει ταυτοχρονα και για wifi αλλα θα μπλεξει αμα δεν ξερει.αυτο που λεω εγω ειναι να γινει ενα dummy access point και το adsl/vdsl modem να συνεχιζει να παιζει οπως ηταν πριν και να δινει και wireless.

Δεν κάνεις χρήση bridge φίλε μου, όπως λέει ο πουλινος access point δουλεύει.

αν καποιος θελει να κανει κατι αλλο μπορει απλα σκοπος ειναι να ξερει τι θελει να κανει και πως θα το κανει ευκολα χωρις να κανει την ζωη του δυσκολη.ειναι απειροι τροποι συνδυασμου αυτων των δυο αλλα για διαφορετικες χρησεις αναλογως τις αναγκες του καθενος

Δημοσ.

Το συγκεκριμένο router υποστηρίζει πρωτόκολλο ΝΑΤ; Έχω δορυφορικό ίντερνετ χωρίς σταθερή ΙΡ και ψάχνω router που υποστηρίζει πρωτόκολλο ΝΑΤ. Είχα το Airlive W-5470AP, αλλά ξαφνικά έβγαλε πρόβλημα με την τροφοδοσία. Άλλαξα τροφοδοτικό, αλλά πάλι τα ίδια. Ανάβει για λίγο, μετά τσιτσιρίζει και σβήνει.

Και κάτι ακόμα: υπάρχει κάποιο wilerless powerlink για τριφασικό ρεύμα;

Δημοσ.

Κατ'αρχας ενα μεγαλο ευχαριστω σε οσους ασχοληθηκαν και μονο με το θεμα..

Επειδη ελειπα μερικες μερες και δεν ειχα την δυνατοτητα λοιπων πειραματισμων,

μπορω να σας πω με σιγουρια οτι η μεθοδος του φιλου poulinos λειτουργει επιτελους σε μενα.

Στο παρελθον εχοντας συνδεσει τα δυο ρουτερ Lan to Lan και χρησιμοποιωντας ιδια SSID & security στο wireless,κολουσανε τα παντα και εφτανα στο σημειο να βγαζω το Tp Link εκτος συνδεσης και να καλω την εξυπηρετηση του οτε,γιατι με καποιον τροπο "μπουκωνε" το wireless και δεν ελεγε να συνδεθει καμια συσκευη με το μοντεμ.

Μιλωτας με την εξυπηρετηση και υστερα απο πολλα factory reset το 1ο Entry 2i βγηκε off και μου προτεινανε να παω σε ενα καταστημα τους και να παρω ενα αλλο ρουτερ,οπως και επραξα..Τελικα το 2ο ρουτερ ειχε χειροτερα θεματα(η Lan1 μετα απο 2 μερες ηταν σα να μην υπηρχε ποτε στο μοντεμ)και αντικατασταθηκε με 3ο(και φαρμακερο).Εκανα αναβαθμιση την γραμμη μου σε VDSL 30αρα και μολις προχτες,παρελαβα εξοπλισμο (μαντεψτε.....3o Entry 2i)..Δοκιμαζοντας την μεθοδο του poulinos 2 μερες τωρα,ολα δουλευουν ρολοι(με ιδια SSID & security στο wireless).

Πλεον το TL-WR1043ND φοραει firmware DD-WRT (latest) και του χω βαλει και schedule reboot καθημερινο.Η εμβελεια στο wifi ειναι καταπληκτικη και ειλικρινα ειμαι αρκετα ικανοποιημενος με τον οτε σε θεμα ταχυτητας. actual down 29993 και up 2452.

Μια απορια μοναχα μου εχει δημιουργηθει..Παιζει καποιο ρολο που το pc μου συνδεεται με το ρουτερ(και οχι με το μοντεμ του οτε απ'ευθειας)??Σε θεμα ταχυτητας στο διαδικυτο εννοω..

παραθετω και μια φωτο με το wifi status -->

2i12g60.jpg

και για τον φιλο tlimon,δε ξερω αν ειναι αυτο που ζητας αλλα στο μενου του ρουτερ βρισκω σαν κατηγορια NAT/QoS -->

2pyxroz.png

Σας ευχαριστω και παλι παρα μα παρα πολυ ολους σας..

Δημοσ.

To schedule reboot το ορισες εσυ μεσα απο το interface του ρουτερ; Το εχει και το entry 2i αυτο; ή εχεις βαλει δικο σου χρονοδιακοπτη; .

Επισης συνδεσες lan  to lan παιρνωντας καλωδιο απο το entry2i και το εδωσες στο lan 1 του αλλου; Επισης σε τι εξυπηρετει να βαλεις ιδιο ονομα και κωδικο στο wifi ; αφου ετσι και αλλιως 2 δικτυα εκπεμπονται και απο τα 2 ρουτερ και επισης το ενα παιρνει σημα με καλωδιο απο το αλλο αρα δεν μπορω να το καταλαβω ..

Δημοσ.

Καλησπερα..

Το TL-WR1043ND με firmware DD-WRT εχει στο interface του την επιλογη για το schedule reboot.

vwsoow.jpg

To Entry 2i δεν εχει κατι αντιστοιχο,μονο με δικο σου χρονοδιακοπτη μπορεις να το κανεις.

Η συνδεση των δυο ρουτερ ειναι με καλωδιο απο Lan1 σε Lan1.

Στο παρελθον(πριν 2 μηνες) χρησιμοποιουσα το TL-WR1043ND με διαφορετικο SSID και ειχα αρκετα θεματα,του τυπου κρατουσε λογω μεγαλυτερης εμβελειας το wifi του TL-WR1043ND σε ολο το σπιτι,αλλα υπηρχαν σημεια που εμενα με 1 γραμμη σημα(1/5) και επρεπε χειροκινητα να αλλαξω δικτυο και να μπω στο wifi του Entry 2i(για καλυτερο σημα).

Τωρα με τα ιδια SSID οπου και να πηγαινω στο χωρο,εχω συνδεση στο δικτυο και στο πιο απομακρυσμενο σημειο με απωλεια,αντε 1 γραμμη(4/5).Εκει που δεν φτανει να δωσει σημα το TL-WR1043ND αναλαμβανει το Entry 2i και δε ξεμενω καθολου.

Αυτα..Ελπιζω να απαντησα σε ολα σου τα ερωτηματα και να μην ξεχασα καποιο..

• 4 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ.

Το συγκεκριμένο router υποστηρίζει πρωτόκολλο ΝΑΤ; Έχω δορυφορικό ίντερνετ χωρίς σταθερή ΙΡ και ψάχνω router που υποστηρίζει πρωτόκολλο ΝΑΤ. Είχα το Airlive W-5470AP, αλλά ξαφνικά έβγαλε πρόβλημα με την τροφοδοσία. Άλλαξα τροφοδοτικό, αλλά πάλι τα ίδια. Ανάβει για λίγο, μετά τσιτσιρίζει και σβήνει.

Και κάτι ακόμα: υπάρχει κάποιο wilerless powerlink για τριφασικό ρεύμα;

α.ναι υποστηριζει Nat αφου εχει wan και παιζει σαν pppoe.

powerline εννοεις και ναι υπαρχουν τα devolo που βγαζουν και wifi και παιζουν και σε τριφασικο απλα ειναι ακριβα.

λογικα και αλλα οπως tp link θα σου παιξουν καποια σε τριφασικο απλα η devolo ειναι κορυφη

Κατ'αρχας ενα μεγαλο ευχαριστω σε οσους ασχοληθηκαν και μονο με το θεμα..

Επειδη ελειπα μερικες μερες και δεν ειχα την δυνατοτητα λοιπων πειραματισμων,

μπορω να σας πω με σιγουρια οτι η μεθοδος του φιλου poulinos λειτουργει επιτελους σε μενα.

Στο παρελθον εχοντας συνδεσει τα δυο ρουτερ Lan to Lan και χρησιμοποιωντας ιδια SSID & security στο wireless,κολουσανε τα παντα και εφτανα στο σημειο να βγαζω το Tp Link εκτος συνδεσης και να καλω την εξυπηρετηση του οτε,γιατι με καποιον τροπο "μπουκωνε" το wireless και δεν ελεγε να συνδεθει καμια συσκευη με το μοντεμ.

Μιλωτας με την εξυπηρετηση και υστερα απο πολλα factory reset το 1ο Entry 2i βγηκε off και μου προτεινανε να παω σε ενα καταστημα τους και να παρω ενα αλλο ρουτερ,οπως και επραξα..Τελικα το 2ο ρουτερ ειχε χειροτερα θεματα(η Lan1 μετα απο 2 μερες ηταν σα να μην υπηρχε ποτε στο μοντεμ)και αντικατασταθηκε με 3ο(και φαρμακερο).Εκανα αναβαθμιση την γραμμη μου σε VDSL 30αρα και μολις προχτες,παρελαβα εξοπλισμο (μαντεψτε.....3o Entry 2i)..Δοκιμαζοντας την μεθοδο του poulinos 2 μερες τωρα,ολα δουλευουν ρολοι(με ιδια SSID & security στο wireless).

Πλεον το TL-WR1043ND φοραει firmware DD-WRT (latest) και του χω βαλει και schedule reboot καθημερινο.Η εμβελεια στο wifi ειναι καταπληκτικη και ειλικρινα ειμαι αρκετα ικανοποιημενος με τον οτε σε θεμα ταχυτητας. actual down 29993 και up 2452.

Μια απορια μοναχα μου εχει δημιουργηθει..Παιζει καποιο ρολο που το pc μου συνδεεται με το ρουτερ(και οχι με το μοντεμ του οτε απ'ευθειας)??Σε θεμα ταχυτητας στο διαδικυτο εννοω..

παραθετω και μια φωτο με το wifi status -->

και για τον φιλο tlimon,δε ξερω αν ειναι αυτο που ζητας αλλα στο μενου του ρουτερ βρισκω σαν κατηγορια NAT/QoS -->

Σας ευχαριστω και παλι παρα μα παρα πολυ ολους σας..

ισως να ειχες φτιαξει κατι λαθος και να ειχες αυτα τα προβληματα σε Lan to lan.πολλοι πειραζουν τα bridge και ολα αυτα ενω δεν χρειαζεται.
επισης ειναι must να κλεισει καποιος τον Dhcp.
τωρα για την απορια σου.
εφοσον το tp link εχει γινει access point (lan to lan) και ειναι με ethernet με το Modem του οτε οχι δεν χανεις.και εφοσον λες οτι εχει
και καλυτερη εμβελεια απο το router του οτε τοτε σιγουρα δεν χανεις.:P

To schedule reboot το ορισες εσυ μεσα απο το interface του ρουτερ; Το εχει και το entry 2i αυτο; ή εχεις βαλει δικο σου χρονοδιακοπτη; .

Επισης συνδεσες lan  to lan παιρνωντας καλωδιο απο το entry2i και το εδωσες στο lan 1 του αλλου; Επισης σε τι εξυπηρετει να βαλεις ιδιο ονομα και κωδικο στο wifi ; αφου ετσι και αλλιως 2 δικτυα εκπεμπονται και απο τα 2 ρουτερ και επισης το ενα παιρνει σημα με καλωδιο απο το αλλο αρα δεν μπορω να το καταλαβω ..

Ναι το οριζεις σε καποια ρουτερ μεσα απο το Interface.καποια ρουτερ εχουν διαφορα καλουδια να ρυθμισεις

ναι παιρνεις απο την Lan του ενος και το πας σε lan του αλλου.προσοχη.δεν πρεπει να παρεις απο την Stb/iptv θυρα του entry ή οποιοδηποτε αλλου ρουτερ διοτι δεν θα παιξει κατα πασα πιθανοτητα.επισης στο router δεν χρησιμοποιεις την wan αλλα μια Lan για να παιξει σαν access point και οχι σαν wireless router.αν βαλει την wan θα εχει 2 nat.

βαζεις το ιδιο ονομα και ιδιο κωδικο κτλ και βαζεις το καθενα σε αλλο σημειο απο το αλλο για να καλυψεις ενα μεγαλο χωρο.οποτε αν βγεις εκτος εμβελειας του πρωτου σε πεταει στο δευτερο αφου ειναι τα ιδια στοιχεια.δεν μιλαμε να τα εχεις διπλα διπλα γιατι τοτε δεν εχει νοημα πραγματι.το ενα παιρνει με καλωδιο απο το αλλο γιατι πρεπει να παρει καπως ιντερνετ.ειναι access point Οχι repeater.

Καλησπερα..

Το TL-WR1043ND με firmware DD-WRT εχει στο interface του την επιλογη για το schedule reboot.

To Entry 2i δεν εχει κατι αντιστοιχο,μονο με δικο σου χρονοδιακοπτη μπορεις να το κανεις.

Η συνδεση των δυο ρουτερ ειναι με καλωδιο απο Lan1 σε Lan1.

Στο παρελθον(πριν 2 μηνες) χρησιμοποιουσα το TL-WR1043ND με διαφορετικο SSID και ειχα αρκετα θεματα,του τυπου κρατουσε λογω μεγαλυτερης εμβελειας το wifi του TL-WR1043ND σε ολο το σπιτι,αλλα υπηρχαν σημεια που εμενα με 1 γραμμη σημα(1/5) και επρεπε χειροκινητα να αλλαξω δικτυο και να μπω στο wifi του Entry 2i(για καλυτερο σημα).

Τωρα με τα ιδια SSID οπου και να πηγαινω στο χωρο,εχω συνδεση στο δικτυο και στο πιο απομακρυσμενο σημειο με απωλεια,αντε 1 γραμμη(4/5).Εκει που δεν φτανει να δωσει σημα το TL-WR1043ND αναλαμβανει το Entry 2i και δε ξεμενω καθολου.

Αυτα..Ελπιζω να απαντησα σε ολα σου τα ερωτηματα και να μην ξεχασα καποιο..

αν βαλεις διαφορετικο ssid πρεπει να το χασει τελειως τελειως για να σε πεταξει στο αλλο.ενω αμα εχουν το ιδιο εκει ειναι πιο ευκολο.αλλα ακομακαι ναμην το κανει αυτοματα απλα κλεινεις και ανοιγεις το wifi και μπαινει στο πιο δυνατο σημα.προσοχη να εχουν αλλα καναλια.το ενα να ειναι πχ καναλι 1 και το αλλο 6 ή 11.να εχουν 5 καναλια διαφορα μεταξυ τουςκαι αποφευουμε τα καναλια 12 και 13.

• 4 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ.

Οταν ερχεσαι απο εργοστασιακο firmware ενος ρουτερ σε dd-wrt κανεις factory-to-ddwrt.

Οταν εισαι ηδη σε dd-wrt firmware απλα κατεβαζεις και περνας το .bin για το upgrade της εκδοσης μονο.

• Like 1
Δημοσ.

Καλημέρα, γνωρίζει κάποιος αν υποστηρίζει v2 ή v3 για dd-wrt, για αυτό;

ευχαριστώ.

απλα αλλα firmware για v2 αλλα για v3.το ιδιο και με τα Official firmware της tp link>πολλες φορες το hardware ειναι τελειως διαφορετικο.

Οπότε περνάμε πρώτα το factory-to-ddwrt.bin και μετά το tplink_tl-wr1043nd-v3.bin ή αρκεί το 1ο;

ευχαριστώ.

και προσοχη οχι wireless τα firmware γιατι μπορει να τα παρει κανεις στο χερι.

Οταν ερχεσαι απο εργοστασιακο firmware ενος ρουτερ σε dd-wrt κανεις factory-to-ddwrt.

Οταν εισαι ηδη σε dd-wrt firmware απλα κατεβαζεις και περνας το .bin για το upgrade της εκδοσης μονο.

αν θελει κιολας αλλα εγω το κανω συνηθως ειτε ειναι dd-wrt ειτε firmware σε οποιαδηποτε συσκευη, κανει και restore defaults μετα ακομα και στο upgrade αν δεν βαριεται να ξαναπερασει τις ρυθμισεις.

το κανω συνηθως γιατι δεν ξερω τι σκαλωμα μπορει να φαει μια στο εκατομμυριο με καποιες αλλαγες που μπορει να εχουν γινει.

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...