Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

έχω ένα πρόβλημα και δεν έχω ψαχτεί πολύ εδώ και πολύ καιρό
φτιάχνω βίντεο κόβω, ράβω, βάζω, εφέ, αφαιρώ (θα πάρω ένα βίντεο 7 λεπτά θα το κάνω 4 και θα είναι πάλι πολύ περισσότερα ΜΒ το τελικό αποτέλεσμα....) ότι δεν μου αρέσει και έτσι όμως το τελικό αποτέλεσμα σε μέγεθος χωρητικότητας πολλές φόρες είναι ίσως και τριπλάσιο από το κανονικό και η ποιότητα φυσικά δεν αλλάζει
αν τα βίντεο μου είναι 420p τότε κάνω εξαγωγή σε 420p άλλα όμως το μέγεθος είναι μεγάλο...
και κάποιες φόρες έχω πρόβλημα με την ανάλυση είναι χειρότερη στο μάτι και πάλι περισσότερα ΜΒ...

μπορεί να με βοηθήσει κάνεις πως να συμπιέζω τα βίντεο ώστε να μην είναι μεγαλύτερα από το αρχικό τους?

Δημοσ.

Ξεκίνα πρώτα λέγοντας ποιο πρόγραμμα χρησιμοποιείς, τι μορφή και στοιχεία έχουν τα αρχικά αρχεία σου και τι μορφή και στοιχεία έχουν τα τελικά αρχεία.

Τα στοιχεία τα βρίσκεις εύκολα με το media info. Οπότε κατέβασε το, στήστο, άνοιξε το, επέλεξε από Προβολή->Κείμενο, φόρτωσε ένα αρχικό αρχείο και κάνε αντιγραφή όλα τα στοιχεία και επικόλληση σε μήνυμα. Επανέλαβε με ένα τελικό αρχείο.

Έτσι θα δούμε τι codecs και τι bitrates χρησιμοποιείς.

Σε γενικές γραμμές, για μορφή εξόδου επέλεξε mp4 σε h264 με ένα bitrate κάπου στα 1500-2000Kbps. Για τον ήχο βάλε aac 128 ή 160 kbps. Αν υπάρχει επιλογή για αργή κωδικοποίηση βάλτην.

Να αποφεύγεις το mpeg2 ή το dv-avi γιατί βγάζουν τεράστια αρχεία.και το 2ο είναι ενδιάμεσο φορμά για να χρησιμοποιηθεί για μοντάζ.

• 2 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ.

τα προγράμματα που χρησιμοποιούσα είναι το premier pro, πιο παλιά το sony vegas, το movie maker καμιά φορά ή το openshot video editor μιας και δεν ξέρω πιο είναι κάλο άλλα και είναι ανάλογα τι θέλω
τα βίντεο μου έχουν διάφορες μορφές γιατί είναι από διάφορα βίντεο
πχ όταν τραβάω βίντεο στο pc τα videogames μου είναι σε μορφή avi και μου πιάνουν πολύ χώρο και θα ήθελα να βρω τρόπο να τα συμπιέσω! γιατί 2 λεπτά πιάνουν πάνω από 1 GB
το μπαχατελι mls μου iQTalk s8 τραβάει 3gp και επίσης mp4 (η ανάλογα τι κατεβάζω βίντεο) δηλαδή δεν έχω κάτι συγκεκριμένο
όποτε από που να ξεκινήσω να σου πω και τι να σου πω για να μπορέσω να σε βοηθήσω να με βοηθήσεις? :P

αν πχ θέλω τα βίντεο από τα games μου που είναι σε avi να τα συμπιέσω η να τα κάνω μικρότερα τι πρέπει να κάνω?
ευχαριστώ πολύ για τον χρόνο σου και συγνώμη για την καθυστέρηση μου

Δημοσ.

Δοκίμασε με το xmedia rencode ή το freemake video convertor (προσοχή πάντα στην εγκατάσταση για τυχών offers και αλλαγές κεντρικής σελίδας).

Σαν μορφή εξόδου επέλεξε mp4 και αν η ανάλυση είναι πολύ υψηλή (π.χ. βίντεο από παιχνίδια) κατέβασε την στα επίπεδα της τελικής ανάλυσης που επιθυμείς έχεις. Το bitrate πρέπει να το δοκιμάσεις για να αποφασίσεις σε ποια επίπεδα θα κινηθείς. Πάντως πάνω από 4000Kbps νομίζω ότι θα είναι overkill.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...