Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Ξέρετε κανένα site για πρόγραμμα διατροφής κατά την προπονητική περίοδο για ημιμαραθώνιο/ μαραθώνιο; Πιο πολύ προσχέδιο που να μπορείς να προσαρμόσεις κάπως, με βάση και τα προσωπικά σου χαρακτηριστικά.

Δημοσ.

Ποιος πιστευετε οτι ειναι ο καλυτερος τροπος για να τρεξεις ενα χιλιαρι (1000m) απο αποψη ρυθμου και ταχυτητας; Τα χιλια μετρα τα κανω συνηθως σε χρονους μεταξυ 4,30 και 4,45. Τι συμβουλες θα μου δινετε για να δω τον χρονο αυτο να πεφτει;

• Moderators
Δημοσ.
37 λεπτά πριν, iamskg είπε

Ποιος πιστευετε οτι ειναι ο καλυτερος τροπος για να τρεξεις ενα χιλιαρι (1000m) απο αποψη ρυθμου και ταχυτητας; Τα χιλια μετρα τα κανω συνηθως σε χρονους μεταξυ 4,30 και 4,45. Τι συμβουλες θα μου δινετε για να δω τον χρονο αυτο να πεφτει;

Ο καλύτερος τρόπος εξαρτάται από το τι κάνεις. Αν είναι αγώνας τοτε all in. 

Το καλύτερο είναι η διαλείμματικη πχ 10 σετ από 200μ τρέξιμο και 2 λεπτά ξεκούραση. 

Τυχαία νούμερα αλλά από τη στιγμή που κόιτσς χρόνο σε χιλιαρι και όχι σε 10 η και παραπάνω χιλιόμετρα τότε δεν έχεις λόγω να κάνεις διαλείμματικη με σετ πχ των 800μ. 

Δημοσ.
47 λεπτά πριν, Spect~ είπε

Ο καλύτερος τρόπος εξαρτάται από το τι κάνεις. Αν είναι αγώνας τοτε all in. 

Το καλύτερο είναι η διαλείμματικη πχ 10 σετ από 200μ τρέξιμο και 2 λεπτά ξεκούραση. 

Τυχαία νούμερα αλλά από τη στιγμή που κόιτσς χρόνο σε χιλιαρι και όχι σε 10 η και παραπάνω χιλιόμετρα τότε δεν έχεις λόγω να κάνεις διαλείμματικη με σετ πχ των 800μ. 

Δεν ειναι αγωνας. Απλα ειναι δοκιμασια για τον εαυτο μου. Βασικά ας το θεωρησουμε αγωνα μεταξυ εμενα και του εαυτου μου. Θα ηθελα να το κανω οσο πιο γρηγορα μπορω. Οταν εννοεις all in, εννοεις τρεξιμο στο 100% απο την αρχη μεχρι το τελος; Δεν ξερω αν θα αντεξω να βγαλω την αποσταση ετσι. Εγω συνηθως ξεκιναω με ενα Χ ρυθμο και ανεβαζω στα 400 και στα 800 μετρα. Εκει αποσκοπει και η ερωτηση μου. Μηπως πρεπει να διαχειριστω καπως αλλιως την αποσταση;

Δημοσ.
1 ώρα πριν, iamskg είπε

Δεν ειναι αγωνας. Απλα ειναι δοκιμασια για τον εαυτο μου. Βασικά ας το θεωρησουμε αγωνα μεταξυ εμενα και του εαυτου μου. Θα ηθελα να το κανω οσο πιο γρηγορα μπορω. Οταν εννοεις all in, εννοεις τρεξιμο στο 100% απο την αρχη μεχρι το τελος; Δεν ξερω αν θα αντεξω να βγαλω την αποσταση ετσι. Εγω συνηθως ξεκιναω με ενα Χ ρυθμο και ανεβαζω στα 400 και στα 800 μετρα. Εκει αποσκοπει και η ερωτηση μου. Μηπως πρεπει να διαχειριστω καπως αλλιως την αποσταση;

Η απόσταση είναι πολύ μικρή για να χαράξεις στρατηγική,τα δίνεις όλα από την αρχή ως το τέλος.

Αλλά χρειάζεται καλό ζέσταμα και διατάσεις πριν το ξεκινήσεις.

Δημοσ.
12 λεπτά πριν, opera είπε

Η απόσταση είναι πολύ μικρή για να χαράξεις στρατηγική,τα δίνεις όλα από την αρχή ως το τέλος.

Αλλά χρειάζεται καλό ζέσταμα και διατάσεις πριν το ξεκινήσεις.

Οκ θα το δοκιμασω με φουλ ταχυτητα απο την αρχη. Ελπιζω να βγει η αποσταση. Σαν ζεσταμα τι θα προτεινες; Εγω κανω 5 γυρους με σταθερο ρυθμο και επειτα διατασεις με κινηση.

Δημοσ.

20 λεπτά χαλαρό τρέξιμο είναι καλά για ζέσταμα και στο τέλος του 6 ανοίγματα των 50 μέτρων ,αν θες να δουλέψεις περισσότερο κάνε και δρομικές ασκήσεις.

• Like 1
Δημοσ.

Αν θες πάντως να βελτιώσεις τις επιδόσεις θα πρέπει να κάνεις διαλλειματικες όπως είπε ο spect.

Δημοσ.

Χθες το απόγευμα μετά από ζεσταμα έτρεξα στο 100% και έκανα τα 1000 μέτρα σε 4.09. Είναι αρκετά σημαντική η διαφορά. Χάρηκα να πω την αλήθεια και για το οτι μπόρεσα και έβγαλα την απόσταση σε αυτό τον ρυθμο και φυσικά για το χρόνο.Βέβαια μετά η ανάσα μου ήταν πολύ γρήγορη για 1 - 1.30 λεπτό. 🏃‍♂️🙆‍♂️

• Like 2
Δημοσ.

Έχουμε κάποια διαδρομή, μέρος, στάδιο για τρέξιμο στην Μεταμόρφωση;

Με ενδιαφέρει μόνο να είναι ασφαλή(να έχει φως) και να μην έχει αδέσποτα... 

• 3 μήνες μετά...
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Είπα για το 2019 να αφήσω τα βουνά και να δοκιμάσω το δρόμο,αν και με φρέναρε ένας τραυματισμός και έχασα λίγο χρόνο πέτυχα το στόχο μου που ήταν να "σπάσω" το 2 ωρο σε ημιμαραθώνιο.

Αν όλα πανε καλά θα κάνω τον αυθεντικό μαραθώνιο της Αθήνας.

spacer.png

Ήμουν από τους αργούς του αγώνα,ο ένας της παρέας βγήκε 3ος και πήρε ένα ωραίο αναμνηστικό μαρμάρινο αγαλματάκι της Νίκης της Σαμοθράκης.

Εκτός από το αναμνηστικό μετάλιο μου έμειναν και 2 μαυρισμένα νύχια (φουσκάλες με υγρό και αίμα).

Επεξ/σία από opera
  • Like 2
  • Thanks 1
Δημοσ.

Καλησπέρα παιδιά έχω ενα garmin ρολόι για να μετράω τους χρόνους μου. Forrerunner 220 αν θυμάμαι καλα. Σκέφτομαι να πάρω ένα καινούριο και έχω καταλήξει σε κάποιο καλύτερο garmin από αυτό που έχω η σε κάποιο suunto. Θα ήθελα κάποιος να μου πει αν έχει εμπειρία από suunto γιατί ενώ διαβάζω πολύ καλά σχόλια δεν ξέρω κανέναν που να έχει για να μου πει από 1ο χέρι. 

• Moderators
Δημοσ.
48 λεπτά πριν, opera είπε

Είπα για το 2019 να αφήσω τα βουνά και να δοκιμάσω το δρόμο,αν και με φρέναρε ένας τραυματισμός και έχασα λίγο χρόνο πέτυχα το στόχο μου που ήταν να "σπάσω" το 2 ωρο σε ημιμαραθώνιο.

Αν όλα πανε καλά θα κάνω τον αυθεντικό μαραθώνιο της Αθήνας.

spacer.png

Ήμουν από τους αργούς του αγώνα,ο ένας της παρέας βγήκε 3ος και πήρε ένα ωραίο αναμνηστικό μαρμάρινο αγαλματάκι της Νίκης της Σαμοθράκης.

Εκτός από το αναμνηστικό μετάλιο μου έμειναν και 2 μαυρισμένα νύχια (φουσκάλες με υγρό και αίμα).

Δρόμος και μεγάλα νύχια στο ποδι δεν τα πάνε καλά να ξέρεις 

Δημοσ.
8 ώρες πριν, Spect~ είπε

Δρόμος και μεγάλα νύχια στο ποδι δεν τα πάνε καλά να ξέρεις 

Δεν ειμαι πρωταρης ξερεις για να παω σε αγωνα χωρις να τα εχω κοψει.

Υπαρχουν και αλλες αιτιες για αυτο οπως ο πρηνισμος και τα φαρδια πελματα.

Πηγα να δοκιμασω χθες τα vomero και μου ηταν τοσο στενα που απογοητευτηκα.

Χειροτερα και απο τα zoom fly flyknit που ετρεξα.

Μαλλον τα hoka θα εμπιστευτω στο μαραθωνιο και ισως παρω τα wide.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...