Moderators Spect~ Δημοσ. 29 Σεπτεμβρίου 2017 Moderators Share Δημοσ. 29 Σεπτεμβρίου 2017 Νεος εξοπλισμος Adidas Ultra Boost και Garmin 735XT ΥΓ: δε θελω σχόλια για την θολή φωτογραφία 2 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
opera Δημοσ. 1 Οκτωβρίου 2017 Share Δημοσ. 1 Οκτωβρίου 2017 Νεος εξοπλισμος Adidas Ultra Boost και Garmin 735XT ΥΓ: δε θελω σχόλια για την θολή φωτογραφία Καλά χιλιόμετρα! 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
opera Δημοσ. 14 Οκτωβρίου 2017 Share Δημοσ. 14 Οκτωβρίου 2017 (επεξεργασμένο) Τερμάτισα το 46άρι (το ρολόι μου λέει άλλα,τέσπα) PP στο Παρανέστι,λεπτομέρειες θα αναρτήσω μάλλον αύριο. Πολύ ζέστη και τη πάτησα με την υδροδοσία στο τέλος. Ξεκίνησα με 2 λίτρα δικά μου,έπινα στα στεκ και πήρα 1 ακόμη λίτρο αλλά τη πάτησα στο τελευταίο στεκ. Δε γέμισα και τα 2 παγούρια μου 500ml στο προ-τελευταίο στεκ γιατί βασίστηκα στο τελευταίο και εκεί βρήκα μόνο 300ml. Προς το τέλος φβήθηκα ότι θα "μείνω" από αφυδάτωση. Είμαι στη κατάσταση των κατσαρίδων. https://www.youtube.com/watch?v=PtdIphdl7Ys Επεξ/σία 14 Οκτωβρίου 2017 από opera 3 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
janus5555 Δημοσ. 15 Οκτωβρίου 2017 Share Δημοσ. 15 Οκτωβρίου 2017 Τη γνώμη σας, έκανα χθες προπόνηση 32χμ, είναι η τελευταία μεγάλη πριν τον μαραθώνιο της Αθήνας..Πρώτη φορά συμμετέχω (αν όλα πάνε καλά), πρώτη φορά και τόσα χιλιόμετρα. Ήμουν καλά προετοιμασμένος, είχα μαζί μου σκέτο νερό (περίπου 1,5λτ) και τζελ, έπινα τακτικά νερό και ένα τζελ κάθε 8χμ. Η προηγούμενη μεγάλη απόσταση ήταν 29χμ την οποία έβγαλα χωρίς θέματα, με σταθερούς σχετικά σφιγμούς- ρυθμό-αντοχή και διάθεση. Χθες όμως, ήδη από τα 25χμ άρχισε να μη τραβάει η μηχανή! Χωρίς να έχω ανεβάσει σφιγμούς παραπάνω από άλλες φορές, χωρίς να πονάνε ιδιαίτερα τα πόδια, απλά δεν θέλανε να πάνε άλλο. Έκανα δύο πολύ μικρές παύσεις που περπάτησα για κανένα λεπτό και έβγαλα σχεδόν όλο το 30οχμ περπατώντας, τελείωσα κανονικά τα 32 αλλά γύρισα τέζα, κλάταρα! Ήταν η μεγάλη απόσταση; Ήταν ξέρω γω η ζέστη, η ενυδάτωση που δεν ήταν επαρκής και αφυδατώθηκα; Ήταν η κακή η μέρα; Ευχαριστώ για το χρόνο σας. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Moderators Spect~ Δημοσ. 15 Οκτωβρίου 2017 Moderators Share Δημοσ. 15 Οκτωβρίου 2017 Λογικα χτυπησες "τοιχος". Ριξε μια ματια εδω μηπως σε βοηθησει http://www.runningnews.gr/item.php?id=12741 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
opera Δημοσ. 15 Οκτωβρίου 2017 Share Δημοσ. 15 Οκτωβρίου 2017 Τη γνώμη σας, έκανα χθες προπόνηση 32χμ, είναι η τελευταία μεγάλη πριν τον μαραθώνιο της Αθήνας..Πρώτη φορά συμμετέχω (αν όλα πάνε καλά), πρώτη φορά και τόσα χιλιόμετρα. Ήμουν καλά προετοιμασμένος, είχα μαζί μου σκέτο νερό (περίπου 1,5λτ) και τζελ, έπινα τακτικά νερό και ένα τζελ κάθε 8χμ. Η προηγούμενη μεγάλη απόσταση ήταν 29χμ την οποία έβγαλα χωρίς θέματα, με σταθερούς σχετικά σφιγμούς- ρυθμό-αντοχή και διάθεση. Χθες όμως, ήδη από τα 25χμ άρχισε να μη τραβάει η μηχανή! Χωρίς να έχω ανεβάσει σφιγμούς παραπάνω από άλλες φορές, χωρίς να πονάνε ιδιαίτερα τα πόδια, απλά δεν θέλανε να πάνε άλλο. Έκανα δύο πολύ μικρές παύσεις που περπάτησα για κανένα λεπτό και έβγαλα σχεδόν όλο το 30οχμ περπατώντας, τελείωσα κανονικά τα 32 αλλά γύρισα τέζα, κλάταρα! Ήταν η μεγάλη απόσταση; Ήταν ξέρω γω η ζέστη, η ενυδάτωση που δεν ήταν επαρκής και αφυδατώθηκα; Ήταν η κακή η μέρα; Ευχαριστώ για το χρόνο σας. Μόνο ένα πράγμα εκτός των απρόβλεπτων-αστάθμητων παραγόντων που μπορεί να σου έτυχαν μπορώ να υποψιαστώ. Δεδομένου πάντα ότι τη προηγούμενη μέρα φόρτωσες υδατάνθρακες και πριν τη προπόνηση το ίδιο. Σκέτο νερό γράφεις,ηλεκτρολύτες πήρες σε κάποια μορφή,αλμόρα ή κάτι ανάλογο; Τα ούρα σου μετά τη προπόνηση ήταν σκουρόχρωμα πορτοκαλί; Αν ναι έπαθες αφυδάτωση,αυτές τις μέρες έχει υψηλές θερμοκρασίες και χρειάζεται να πίνει κανείς πολλά υγρά. Τα τζελάκια σωστά τα πήρες ανα 45 λεπτά περίπου αλλά μάλλον δεν έχουν μεγάλη ποσότητα ηλεκτρολυτών ούτε όλη τη γκάμα. Ευτυχώς που το έπαθες στη προπόνηση πάντως και έτσι θα μπορέσεις να το αποφύγεις στον αγώνα. Για παράδειγμα ή αυτό Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
janus5555 Δημοσ. 15 Οκτωβρίου 2017 Share Δημοσ. 15 Οκτωβρίου 2017 Μάλλον ήταν αφυδάτωση από έλλειψη ηλεκτρολυτών, όντως το τζελ που έπαιρνα δεν έχει ούτε ποσότητα ούτε ποιότητα ηλεκτρολυτών.. Πραγματικά πάλι καλά που μου συνέβη πριν τον αγώνα! απλά θα ήταν καλύτερο να γίνει σε κάποια από τις μικρότερες προπονήσεις χιλιομετρικά, ήλπιζα σε αυτήν να πάνε όλα καλά.. Σας ευχαριστώ για τις απαντήσεις! Χρήσιμες και οι συμβουλές και το άρθρο Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
tonkpils Δημοσ. 16 Οκτωβρίου 2017 Share Δημοσ. 16 Οκτωβρίου 2017 Εβγαλα ένα θεματάκι με το πόδι μου. Πριν κάνα μήνα άρχισε. Πήγα έκανα το κανονικό μου τρέξιμο (10 χλμ) κ προσπάθησα να τρέξω γρηγορότερα. Μετά το τέλος της προπόνησης με πονούσαν οι μύες-τένοντες πίσω από το γόνατο κ ο μυς δεξιά από τον μηρό, προς τα μέσα δλδ. Το ''τράβηγμα'' κράτησε κανα 2 μέρες κ επανείλθα ομως απο τότε κάθε φορα που τρέχω, μετά τα 2 χλμ περίπου νιώθω συνέχεια τους μύες κ τένοντες πίσω από το γονατο, μια αίσθηση, σαν να σκληραίνουν, σαν να μην μπορούν να αποδόσουν άλλο. Πως πχ κάποιος που σηκώνει βάρη, κάνοντας τις επαναλήψεις του φτάνει σε σημείο που απλά δεν μπορεί άλλο να σηκώσει, εε, ένα τέτοιο πράμα εκεί πίσω. Το άφισα κανα 2 βδομάδες, πηγα παλι σημερα, παλι τα ίδια. Ακόμα κ αν περπατήσω αρκετά μπορεί να με πιάσει ελαφρά... Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
opera Δημοσ. 16 Οκτωβρίου 2017 Share Δημοσ. 16 Οκτωβρίου 2017 (επεξεργασμένο) Μάλλον ήταν αφυδάτωση από έλλειψη ηλεκτρολυτών, όντως το τζελ που έπαιρνα δεν έχει ούτε ποσότητα ούτε ποιότητα ηλεκτρολυτών.. Πραγματικά πάλι καλά που μου συνέβη πριν τον αγώνα! απλά θα ήταν καλύτερο να γίνει σε κάποια από τις μικρότερες προπονήσεις χιλιομετρικά, ήλπιζα σε αυτήν να πάνε όλα καλά.. Σας ευχαριστώ για τις απαντήσεις! Χρήσιμες και οι συμβουλές και το άρθρο Ξέχασα κάτι σημαντικό,το 1.5 λίτρα νερό για εμένα στις παρούσες συνθήκες θερμοκρασιών θα μου έφτανε περίπου έως το 20ο χιλιόμετρο περίπου γιατί ιδρώνω πολύ. Πρέπει να υπολογίσεις τις δικές σου ανάγκες σε νερό,ίσως χρειαστεί να πίνεις μεγαλύτερη ποσότητα. Τελικά δε θα γράψω λεπτομέρειες για τον αγώνα,τερμάτισα σε χρόνο που ήταν μέσα στα όρια που είχα προβλέψει (7+ ώρες αλλά αρκετά κάτω από το όριο αποκλεισμού των 8 ωρών). Το αποτέλεσμα είναι ικανοποιητικό σχετικά με τη προετοιμασία των λίγων μηνών που έκανα καθώς και τη μικρή υποδομή που έχω από τα προηγούμενα χρόνια. Υπήρξαν κάποιες εγκαταλείψεις αθλητών,άλλους τους έπιασε διάρροια,άλλοι ξερνάγανε. Ήταν σκληρή δοκιμασία για το σώμα και το μυαλό. Ξεκίνησα το τρέξιμο το 2012-2013 αρχικά με σκοπό να χάσω βάρος από τα 80 κιλά,έτρεξα ένα 10άρι το '14 και μετά είχα ένα διάστημα αποχής λόγω τραυματισμού ( ο οποίος δεν έχει αποκατασταθεί τελείως ακόμη). Σε αγώνες ξαναμπήκα το Σεπτέμβρη του '16,αν κάποιος μου έλεγε πέρυσι τέτοιο καιρό ότι εφέτος θα έτρεχα μαραθώνιο βουνού θα τον έλεγα τρελό. Αυτό που έκανα το θεωρώ υπέρβαση αν όχι κουταμάρα. Επεξ/σία 16 Οκτωβρίου 2017 από opera 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
opera Δημοσ. 16 Οκτωβρίου 2017 Share Δημοσ. 16 Οκτωβρίου 2017 Εβγαλα ένα θεματάκι με το πόδι μου. Πριν κάνα μήνα άρχισε. Πήγα έκανα το κανονικό μου τρέξιμο (10 χλμ) κ προσπάθησα να τρέξω γρηγορότερα. Μετά το τέλος της προπόνησης με πονούσαν οι μύες-τένοντες πίσω από το γόνατο κ ο μυς δεξιά από τον μηρό, προς τα μέσα δλδ. Το ''τράβηγμα'' κράτησε κανα 2 μέρες κ επανείλθα ομως απο τότε κάθε φορα που τρέχω, μετά τα 2 χλμ περίπου νιώθω συνέχεια τους μύες κ τένοντες πίσω από το γονατο, μια αίσθηση, σαν να σκληραίνουν, σαν να μην μπορούν να αποδόσουν άλλο. Πως πχ κάποιος που σηκώνει βάρη, κάνοντας τις επαναλήψεις του φτάνει σε σημείο που απλά δεν μπορεί άλλο να σηκώσει, εε, ένα τέτοιο πράμα εκεί πίσω. Το άφισα κανα 2 βδομάδες, πηγα παλι σημερα, παλι τα ίδια. Ακόμα κ αν περπατήσω αρκετά μπορεί να με πιάσει ελαφρά... Πολύ πιθανό να τραυμάτισες τους δικεφάλους (hamstrings),μη κάνεις εντάσεις-ταχύτητες και επισκέψου φυσικοθεραπευτή για να σε βοηθήσει να επανέλθεις,το ότι ενοχλεί στο περπάτημα είναι ένδειξη ότι πρέπει να το κοιτάξεις. Πάντα καλό ζέσταμα πριν τις ταχύτητες και ανεβάζουμε ρυθμό σταδιακά. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
AfterForever Δημοσ. 8 Νοεμβρίου 2017 Share Δημοσ. 8 Νοεμβρίου 2017 Νέα παπούτσια https://gr.sportsdirect.com/puma-ignite-mesh-mens-running-shoes-119021?colcode=11902190 Καταπληκτική τιμή, στην τελική αν δε βολέψουν κάποιον, τα κρατάει απλά για βόλτα. Εμένα μου αρέσουν. Τα έχω τρέξει για καμιά 100αρια χλμ και δεν έχω κανένα θέμα. Μαρεσει που έχουν στενή φόρμα. 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Apollonas25 Δημοσ. 9 Νοεμβρίου 2017 Share Δημοσ. 9 Νοεμβρίου 2017 Μόνο ένα πράγμα εκτός των απρόβλεπτων-αστάθμητων παραγόντων που μπορεί να σου έτυχαν μπορώ να υποψιαστώ. Δεδομένου πάντα ότι τη προηγούμενη μέρα φόρτωσες υδατάνθρακες και πριν τη προπόνηση το ίδιο. Σκέτο νερό γράφεις,ηλεκτρολύτες πήρες σε κάποια μορφή,αλμόρα ή κάτι ανάλογο; Τα ούρα σου μετά τη προπόνηση ήταν σκουρόχρωμα πορτοκαλί; Αν ναι έπαθες αφυδάτωση,αυτές τις μέρες έχει υψηλές θερμοκρασίες και χρειάζεται να πίνει κανείς πολλά υγρά. Τα τζελάκια σωστά τα πήρες ανα 45 λεπτά περίπου αλλά μάλλον δεν έχουν μεγάλη ποσότητα ηλεκτρολυτών ούτε όλη τη γκάμα. Ευτυχώς που το έπαθες στη προπόνηση πάντως και έτσι θα μπορέσεις να το αποφύγεις στον αγώνα. Για παράδειγμα ή αυτό δεν αναγράφουν τι τύπο μετάλλων περιέχουν,αυτό συνήθως μεταφράζεται στο φθηνότερο,δλδ οξείδιο edit μόλις πρόσεξα τις ποσότητες, ελάχιστες είναι Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
opera Δημοσ. 9 Νοεμβρίου 2017 Share Δημοσ. 9 Νοεμβρίου 2017 δεν αναγράφουν τι τύπο μετάλλων περιέχουν,αυτό συνήθως μεταφράζεται στο φθηνότερο,δλδ οξείδιο edit μόλις πρόσεξα τις ποσότητες, ελάχιστες είναι Ναι,όσον αφορά το μαγνήσιο δε βασίζομαι σε αυτά. Οι ηλεκτρολύτες όμως είναι εντάξει. Παίρνω ξεχωριστό συμπλήρωμα μαγνησίου (όχι oxide φυσικά) σε μεγάλες δόσεις λιγες μέρες πριν και στη διάρκεια του αγώνα. Το magnesiun oxide είναι το χειρότερο και φθηνότερο. Νέα παπούτσια https://gr.sportsdirect.com/puma-ignite-mesh-mens-running-shoes-119021?colcode=11902190 Καταπληκτική τιμή, στην τελική αν δε βολέψουν κάποιον, τα κρατάει απλά για βόλτα. Εμένα μου αρέσουν. Τα έχω τρέξει για καμιά 100αρια χλμ και δεν έχω κανένα θέμα. Μαρεσει που έχουν στενή φόρμα. Το έχω από το καλοκαίρι,στην αρχή δε το συμπάθησα αλλά ήθελε στρώσιμο μάλλον. Για τα 35 ευρώ είναι value for money. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
patrickdrd Δημοσ. 9 Νοεμβρίου 2017 Share Δημοσ. 9 Νοεμβρίου 2017 αυτο μου ρθε κι εμενα χθες, απο 27/10 που το παρηγγειλα, καλο ειναι; το πηρα για μετα απο κανα εξουθενωτικο 20αρι, για τους ηλεκτρολυτες πιο πολυ φυσικα, και φυσικα επισης, για σπιτι, για μετα, μην νομιζετε Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Apollonas25 Δημοσ. 10 Νοεμβρίου 2017 Share Δημοσ. 10 Νοεμβρίου 2017 χθες πήγα για τρέξιμο/περπάτημα έκανα 12 γύρους περπάτημα/τρέξιμο,5 χιλιόμετρα,ρεκόρ έχω να καλύψω τέτοια απόσταση χρόνια sweet 2 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα