Προς το περιεχόμενο

Το thread του τρεξίματος

al3xis

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Εχω μια ερωτηση αν καποιος τυχαινει να γνωριζει.. Εδω και λιγες μερες ποναω στα καλαμια, αριστερα και δεξια βασικα.. σημερα πηγα να τρεξω και σχεδον περπατοντας πηγαινα.. ενιωθα πολυ βαρια τα ποδια μου.. ενω οι μυες μου δεν ποναγαν ουτε ειχα κουραστει.. μηπως να κανω 1-2 μερες διαλειμμα; Συνηθως τρεχω 3μερες-1διαλειμμα-3μερες

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Nαι κανε. Μέχρι να νιώσεις ότι εισαι έτοιμος. Είναι από κοπωση, αν το αφησεις θα φτιάξει μονο του. Βάλε λιγο πάγο στην περιοχη και ξεκουρασου.

Πριν τρέξεις η προπονηση θα πρέπει να εχει μια συγκεκριμενη δομή. Εισαγωγή (προθέρμανση) - Κυριως προπονηση (τα δινεις όλα) και επιλογος (αποθεραπεια).

Στην εισαγωγή κάνεις απλα ένα τζοκιν 5 ή 10 λεπτών πολύ χαλαρο. Και μετα ξεκινάς την κυρια προπονηση. Στην αποθεραπεια το ιδιο. Εγω προσωπικα μετα από δυνατο τρεξιμο δεν σταματαω αμέσως .... αλλα κατεβαζω σιγα σιγα στροφές μέχρι να φτάσω στο περπάτημα mode.

Εχω μια ερωτηση αν καποιος τυχαινει να γνωριζει.. Εδω και λιγες μερες ποναω στα καλαμια, αριστερα και δεξια βασικα.. σημερα πηγα να τρεξω και σχεδον περπατοντας πηγαινα.. ενιωθα πολυ βαρια τα ποδια μου.. ενω οι μυες μου δεν ποναγαν ουτε ειχα κουραστει.. μηπως να κανω 1-2 μερες διαλειμμα; Συνηθως τρεχω 3μερες-1διαλειμμα-3μερες

Ετρεξες σε κατηφόρα ?

η κνήμη συνήθως  μας πονάει όταν τρέξουμε απότομα σε κατηφόρα ενώ δεν είμαστε συνηθισμένοι - προπονημένοι

Έσω κνημιαίο σύνδρομο λέγεται αυτό που έχεις, πάγο και ξεκούραση θελει .

• Like 1

• Moderators

Αν και το προγραμμα ειχε ποδια σημερα τον ηπια στο γυμναστηριο γιατι δεν μπορουσα να κανω ελευθερο προγραμμα (μαλακιες της σχολης) οποτε βγηκα για τρεξιμο. Ηθελα να παω για 14 αλλα οι γαμπες μου δεν συμφωνουσαν οποτε εκανα μονο 8

• Like 2

Θυμάμαι τον Ιανουάριο, τρέξιμο με χιόνι.. απίστευτη αίσθηση. Μάλιστα τότε είχα κάνει και pr σε χιλιόμετρα!

Και η βροχή δεν είναι άσχημη, αρκεί να μη ρίχνει καρέκλες.

• Like 1

ναι, οι καρεκλες ειναι χαλια, πλημμυριζουν και οι δρομοι με τις κ@λοαποχετευσεις τους,

γινονται μουσκεμα τα ποδια, ε, ενταξει, δεν παλευεται

• Moderators

Καλη φαση η βροχουλα αλλα αν ριχνει πολυ γαμιεται και κουραζει. Εκανα προπονηση για αγωνα και με επιασε βροχη στο 10-12 εκανα τα υπολοιπα 14 με βροχη το καθε μου ποδι ηταν 1-2 κιλα πιο βαρύ 

• Like 1

Ετρεξες σε κατηφόρα ?

η κνήμη συνήθως  μας πονάει όταν τρέξουμε απότομα σε κατηφόρα ενώ δεν είμαστε συνηθισμένοι - προπονημένοι

Έσω κνημιαίο σύνδρομο λέγεται αυτό που έχεις, πάγο και ξεκούραση θελει .

βασικα επειδη ειναι λιγο ανωμαλο το εδαφος εχει λιγο ανεβα κατεβα.. ελαχιστο αλλα αν κανεις την ιδια διαδρομη για μιση ωρα συν κατι αλλα ανεβα κατεβα που κανω ισως ειναι πολυ τι να πω.. χτες ετρεξα πολυ χαλαρα.. εκανα 5χλμ σε 35 λεπτα ενω κανονικα τα κανω σε 25.. αλλα ειλικρινα δεν μπορουσα πιο γρηγορα.. σημερα μαλλον δε θα παω μπας και ξεκουραστουν τα ποδια μου :P

Τρεχω γενικα πολυ μπορει και 6 φορες την εβδομαδα.. σε λιγο θα γραφτω γυμναστηριο και θα μειωθει αισθητα το τρεξιμο.. 

τι; 6 φορες; :o

παρα πολυ ειναι, μερα παρα μερα ειναι το καλυτερο πιστευω κι επειδη ξεκινησα κι εγω γυμναστηριο απο ιουνιο,

διατηρω τις ιδιες μερες τρεξιμο (3) και προσθεσα και δυο γυμναστηριο = 5,

εκ των οποιων η μια διπλη, 4 μερες = 5 δραστηριοτητες καλα ειναι,

θα ξεκινησουν κι οι χοροι οσονουπω :P

• Like 2

Eγω σε κάποια φαση πηγαινα 3 φορές την εβδομάδα κραβ μαγκά και άλλες 2 βάρη. Πέρυσι αυτό ... είναι οντως αρκετουτσικο. B)

με 50 ευρω ειχες απεριόριστα βαρη - γυμναστηριο και 3 προπονήσεις με δάσκαλος διάρκειας 1 ώρας (κραβ μαγκα).

4.4 Κ ζέσταμα και άλλα τόσα περίπου ανηφόρα και κατηφορικά να συμπληρώσω 10άρι.

9751bcf0b83141db90744c7c22528cbc.png

η garmin αντί για μέτρα το υψόμετρο το υπολογίζει σε λεπτά :wacko:

Αν και το προγραμμα ειχε ποδια σημερα τον ηπια στο γυμναστηριο γιατι δεν μπορουσα να κανω ελευθερο προγραμμα (μαλακιες της σχολης) οποτε βγηκα για τρεξιμο. Ηθελα να παω για 14 αλλα οι γαμπες μου δεν συμφωνουσαν οποτε εκανα μονο 8

attachicon.gif1.PNG

Τομάρια σα και του λόγου σου έχουμε και εδώ στη Δράμα.

Ένα από αυτά έτρεξε στο Mont Blanc τον Αύγουστο.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...