Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
6 λεπτά πριν, Locke_John είπε

Αμπελόκηποι Αθήνας? έχουν Δημοτικό Στάδιο; !!

Γεια σας. 

Ενόψει Μαραθωνίου στις 13 Νοέμβρη, δεν έχω ακόμα κάνει το long run που θα έπρεπε, κοντά στα 30χλμ.

Την Κυριακή που μας πέρασε, τερμάτισα ημιμαραθώνιο, σχετικά "ξεκούραστος" αλλά δε συνέχισα για λίγα ακόμα χλμ λόγω ειδικών συνθηκών..

είναι καλή ιδέα αύριο ν κάνω 30κάτι χλμ ώστε να με τεστάρω και να ξε-αγχωθώ κάπως για την αυθεντική διαδρομή;

θεσσαλονικη είναι.

για τα 30 είναι πολύ οριακά. κανονικά είναι για 21~25.

10 λεπτά πριν, Adon1s είπε

Και που λέτε, θέλησα να δοκιμάσω την εμπειρία του ελαστικού τάπητα, οποτε έχει μια εβδομάδα που πάω και τρέχω στο Δημοτικό Στάδιο των Αμπελοκηπων.

Ξανα μανα, πόνος στον αστράγαλο από τη μεση της προπόνησης και μετά καθώς και ενοχλήσεις την επόμενη ημέρα. Κάνω διατάσεις, κάνω ζέσταμα, πριν και μετά, αλλά πάλι.

Με την απώλεια κιλών, τη βελτίωση του πατήματος μου ( πατάω φτέρνα) και την προπόνηση θα βελτιωθεί;

Περιτο να πω ότι Νοιώθω σαν χάμστερ που τρέχει γύρω γύρω γύρω, αλλά ας όψεται ο τάπητας, ναναι καλά τα ακουστικά μου.

Η απώλεια κιλών θα βοηθήσει σίγουρα.  Αν είναι πολύ μαλακός ο τάπητας δεν βοηθάει. Μπορεί να φταίει και αυτό.

• Like 1
Δημοσ.
2 ώρες πριν, Locke_John είπε

Γεια σας. 

Ενόψει Μαραθωνίου στις 13 Νοέμβρη, δεν έχω ακόμα κάνει το long run που θα έπρεπε, κοντά στα 30χλμ.

Την Κυριακή που μας πέρασε, τερμάτισα ημιμαραθώνιο, σχετικά "ξεκούραστος" αλλά δε συνέχισα για λίγα ακόμα χλμ λόγω ειδικών συνθηκών..

είναι καλή ιδέα αύριο ν κάνω 30κάτι χλμ ώστε να με τεστάρω και να ξε-αγχωθώ κάπως για την αυθεντική διαδρομή;

Τι σχέση έχουν το pace του ημιμαραθωνίου με το pace στόχο του μαραθωνίου; Δηλαδή αν είναι κοντά άσχετα αν ένιωσες ξεκούραστος καλό θα ήταν να μη ζορίσεις 30αρι αύριο.

Μπορείς να πας ένα 30αρι το ΣΚ αλλά σε αργό ρυθμό, σβηστός τελείως χωρίς pace στόχο. Απλά να δουλέψεις αερόβια.

• Like 1
Δημοσ.
4 ώρες πριν, Locke_John είπε

Γεια σας. 

Να πας αύριο όχι όμως με τον ρυθμό που έχεις στόχο στον Μαραθώνιο. Σκοπός σου πρέπει να είναι να βγάλεις τα χιλιόμετρα και να νιώθεις άνετα / καλά κατά την διάρκεια και στο τέλος του τρεξίματος. 

Δημοσ.

Έχει το ΠΛΑΙΣΙΟ το Polar M200 στα 50€, να το τσιμπήσω για αποστάσεις μέχρι 20χμ ως πιο αξιόπιστο GPS από ένα κινητό?

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

πολύ παλιό ρόλοι. του 2016, διαθέσιμο μόνο σε stockhouse.
https://www.dcrainmaker.com/2016/10/polar-m200-hands-on.html

Θα σου έλεγα να βάλεις άλλα 70 για το garmin F45 ή 100  για το garmin  F55.
Είναι μεγάλη η διαφορά αλλά αισθάνομαι οτι τα 50 θα πάνε στο καλάθι. H μπαταριά του polar μετά απο τόσα χρόνια θα είναι χάλια.
Αν πας προς τα εκεί να ελέγξεις την εγγύηση

Ένα νέο κινητό σίγουρα θα είναι καλύτερο από το m200, απλά δεν βολεύει στο τρέξιμο (τουλάχιστον έμενα)

Επεξ/σία από smpt
Δημοσ.

Έχω τσαντάκι μέσης που εφαρμόζει στο σώμα(ελαστικό) και δεν με ενοχλεί το κινητό τόσο. Απλά δεν ξέρω πόσο ακριβές είναι γιατι με το Nike run club μου βγάζει πχ 13 γύρους στο γήπεδο ως 5.5χμ ενώ το Strava και το MapMyRun το βγάζουν σαν 5χμ.
Οπότε ξεχνάω το m200 και κοιτάω για garmin κάποια στιγμή, ίσως τον άλλο μήνα για black friday.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

χμμ.

13 γύροι σε σωστό 400ρι στίβο στον πρώτο διάδρομο είναι 5,200.
Το κινητό γενικά δεν έχει κάλο GPS για τρέξιμο σε γύρους. Εδώ που τα λέμε ούτε τα παλιά ρολόγια έχουν μεγάλη ακρίβεια. Μονό τα καινούρια (ρολόγια ή κινητά) που έχουν track mode ή dual frequency GPS.
Το δικό μου στα 10χλμ στον στίβο δείχνει από 9,8 ως 10,2

Αν τρέχεις σε 400ρι στίβο, δεν είναι απαραίτητο το GPS. Μόνο ένα χρονόμετρο και να μετράς τους γύρους
και εγω το black Friday περιμένω.....

Επεξ/σία από smpt
Δημοσ.
4 ώρες πριν, liakinen είπε

Να πας αύριο όχι όμως με τον ρυθμό που έχεις στόχο στον Μαραθώνιο. Σκοπός σου πρέπει να είναι να βγάλεις τα χιλιόμετρα και να νιώθεις άνετα / καλά κατά την διάρκεια και στο τέλος του τρεξίματος. 

Σ ευχαριστώ.

Σε τί αριθμό χλμ να στοχεύσω; 35 είναι οκ; 

Δεν έχω ξαναδοκιμάσει τόσα συνεχόμενα.

Δημοσ.
9 minutes ago, smpt said:

χμμ.

13 γύροι σε σωστό 400ρι στίβο στον πρώτο διάδρομο είναι 5,200.
Το κινητό γενικά δεν έχει κάλο GPS για τρέξιμο σε γύρους. Εδώ που τα λέμε ούτε τα παλιά ρολόγια έχουν μεγάλη ακρίβεια. Μονό τα καινούρια (ρολόγια ή κινητά) που έχουν track mode ή dual frequency GPS.
Το δικό μου στα 10χλμ στον στίβο δείχνει από 9,8 ως 10,2

Αν τρέχεις σε 400ρι στίβο, δεν είναι απαραίτητο το GPS. Μόνο ένα χρονόμετρο και να μετράς τους γύρους
και εγω το black Friday περιμένω.....

Δυστηχώς είναι γήπεδο ποδοσφαίρου σε χωριό που απλά έχουν κάνει ένα μονοπάτι υποτίθεται 400 μέτρα περιφεριακά, στην πράξη πιο κοντά στα 380 το κόβω αλλά δεν μπορώ να το μετρήσω με ακρίβεια.
Από ότι βλέπω το κινητό μου έχει dual frequency GPS οπότε ίσως είναι τα apps το πρόβλημα. Θα τα δοκιμάσω σε δρόμο για να μπορώ να το τσεκάρω με το αυτοκίνητο μετά.

Βέβαια, για το επιπεδό μου νομίζω μια απόκλιση 200-400μ στα 5-10χμ δεν έχει και ιδιαίτερη σημασία, είναι καθαρά επειδή μου αρέσει να κρατάω στατιστικά κλπ.

Δημοσ.
2 ώρες πριν, Locke_John είπε

Σ ευχαριστώ.

Σε τί αριθμό χλμ να στοχεύσω; 35 είναι οκ; 

Δεν έχω ξαναδοκιμάσει τόσα συνεχόμενα.

30 χλμ είναι μια χαρά. 

Επειδή είναι η πρώτη σου φορά σε τόσα χιλιόμετρα, όπως σου έγραψα να πας χαλαρά. Μην το ζορίσεις σε ρυθμό. Τα πρώτα δέκα ειδικά θα τα περάσεις ξεκούραστα (εσύ ξέρεις με τι ρυθμό). Να έχεις στο μυαλό σου ότι δεν είναι αγώνας αλλά μία προπόνηση με σχετικά αργό ρυθμό αλλά μεγάλη διάρκεια.

Καλή προπόνηση και περιμένουμε νέα. 

P. S Μην αγχώνεσαι μέχρι τον αγώνα θα κάνεις και άλλο μεγάλο. 

• Like 1
Δημοσ.
33 λεπτά πριν, liakinen είπε

30 χλμ είναι μια χαρά. 

Επειδή είναι η πρώτη σου φορά σε τόσα χιλιόμετρα, όπως σου έγραψα να πας χαλαρά. Μην το ζορίσεις σε ρυθμό. Τα πρώτα δέκα ειδικά θα τα περάσεις ξεκούραστα (εσύ ξέρεις με τι ρυθμό). Να έχεις στο μυαλό σου ότι δεν είναι αγώνας αλλά μία προπόνηση με σχετικά αργό ρυθμό αλλά μεγάλη διάρκεια.

Καλή προπόνηση και περιμένουμε νέα. 

Φορτίζω κινητό, ρολόϊ κ έφυγα. ..

• Like 1
Δημοσ.
Στις 26/10/2022 στις 9:51 ΠΜ, Locke_John είπε

Γεια σας. 

Το άγχος είναι σχετικό. Αύριο μπορεί να σου βγούν τα 30, αλλά απ την άλλη να έχεις "βαριά" πόδια. Προσωπικά θα επέλεγα να κάνω κάποια λιτότερα km, εξισορροπώντας τα εβδομαδιαία km. 

Δημοσ.
18 ώρες πριν, liakinen είπε

Πότε θα το κάνει το άλλο μεγάλο; Την άλλη εβδομάδα άντε να κάνει κανά 90λεπτο. Μια εβδομάδα μετά είναι ο αγώνας, μην πάει με βαριά πόδια...

Δημοσ.

Τελικά παιδιά, από όσο καταλαβαίνω από τα πόδια μου, τα πιο αντικραδασμικά αθλητικά είναι τα assics.

Εντελώς άλλο επίπεδο.

Μάλλον δεν θα ξανα-αγοράσω άλλη μάρκα.

Και έχω περάσει και από under armour και από ultra boost.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...