Προς το περιεχόμενο

Το thread του τρεξίματος

al3xis

Προτεινόμενες αναρτήσεις

10 λεπτά πριν, Spect~ είπε

Παντα ο προπονητης θα κανει τη διαφορα.. Το καταλαβαίνει καποιος μονο αν κανει προγραμμα με προπονητη και δεν τιθεται θεμα συζητησης το συγκεκριμενο. Τωρα αν ο αλλος δεν θελει ειναι αλλη κουβεντα.

Εγω ετρεχα με τον Κασιμη σαν προπονητη με τερματισμο σε μαραθωνιο αθηνας και μαραθωνιο βουνου και στο τελος απο τους αγωνες ημουν σαν να μην εχω τρεξει απο κουραση.

Spect, συγχαρητηρια. Προσωπικά θέλω να αποφύγω την προπονητολογία, εννοώ το αναφέρω ονόματα ανθρώπων που κάνουν την συγκεκριμένη δουλειά.

Εκει έξω, όπως ανάφερα υπάρχουν κάποιοι "μαιντανοί", που επειδή έχουν κάνει κάτω από 3ώρο στο ΑΜΑ, ή έχουν τρέξει 10 υπεραποστάσεις "βαφτίζονται" προπονητές (χωρίς καν να έχουν πτυχίο και ειδικευμένες γνώσεις). Δεν έχω κάτι προσωπικό με κανεναν από αυτούς, αλλά θεωρώ πως αυτοί αποτελούν ένας από τους λόγους που το δρομικό κίνημα, πάει κάτι "ευχή". Δινουν έτοιμα προγραμματα εβδομαδάς και μήνα, χωρίς καμιά φεά ουσία και πέρα όλων των άλλων "τραυματίζουν" ψυχικά τους αθλούμενους.

Απ την άλλη υπάρχουν άνθρωποι που πραγματικά σέβονται το χρόνο και τα χρήματα που διαθέτεις. Εμπνέουν σεβασμό και συμβάλλουν στα μέγιστα για την καθημερινή αναπτέρωση του αθλούμενου. Θέλει χρόνο για να βρείς τον κατάλληλο. Αλλά αν το βρείς αξιζει και με το παραπάνω.

• Like 2
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Καλησπέρα ξανά. Το πηγα χαλαρά το θέμα τρεξίματακι, κάνοντας 5 ρια, απλά για να μη κάνω καταπόνηση ωντας μη έμπειρος.

Απεκτησα ένα ποναλακι στην έσω επιφάνεια του ποδιού, λίγο πάνω από αστράγαλο. Όχι κάτι αμάν και τι, αλλά ελαφρώς οξύ.

πως πορευόμαστε; Εννοώ πλην του προφανούς, της ξεκούρασης.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Ελπίζω να μην έτρεχες κάθε μέρα. θέλει ξεκούραση. 3 μέρες την εβδομάδα είναι αρκετές.

πάγο ή παγοκύστη επι 10 λεπτά για 3 * 3 μέρες. Μαλάξεις και ξεκούραση για καμιά εβδομάδα.

Το βασικό είναι να μην σε πάρει από κάτω.
και θα σου ξαναπώ για τα παπούτσια. Με τι τρέχεις τώρα?

Επεξ/σία από smpt
  • Like 1

1 ώρα πριν, smpt είπε

Ελπίζω να μην έτρεχες κάθε μέρα. θέλει ξεκούραση. 3 μέρες την εβδομάδα είναι αρκετές.

πάγο ή παγοκύστη επι 10 λεπτά για 3 * 3 μέρες. Μαλάξεις και ξεκούραση για καμιά εβδομάδα.

Το βασικό είναι να μην σε πάρει από κάτω.
και θα σου ξαναπώ για τα παπούτσια. Με τι τρέχεις τώρα?

Όχι όχι, λόγω δουλειάς δεν πρόλαβα αυτή την εβδομάδα τόσες φορές. Ωστόσο έχω άπειρη ορθοστασία και περπάτημα, και προσωπικά το απέδωσα εκεί. 
Φοράω τα Nike react miller 2, τα αγόρασα πριν λίγο καιρό. Μην έχοντας προς το παρόν μεγαλύτερο μπατζετ για κάτι καλύτερο συν του ότι δεν έχω γνώσεις γύρω από παπούτσια running ώστε να έχω άποψη, πηγα σε ένα μαγαζί Ε και τα πήρα ως running.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
13 ώρες πριν, Adon1s είπε

Καλησπέρα ξανά. Το πηγα χαλαρά το θέμα τρεξίματακι, κάνοντας 5 ρια, απλά για να μη κάνω καταπόνηση ωντας μη έμπειρος.

Απεκτησα ένα ποναλακι στην έσω επιφάνεια του ποδιού, λίγο πάνω από αστράγαλο. Όχι κάτι αμάν και τι, αλλά ελαφρώς οξύ.

πως πορευόμαστε; Εννοώ πλην του προφανούς, της ξεκούρασης.

Καλημέρα. Αρχικά εύχομαι να είναι περαστικό. Ο

ταν ξεκινάς το τρέξιμο κάνεις ζέσταμα; Οταν τελείωνεις κάνεις αποθεραπεία; Σ' αυτή την περίπτωση ίσως είναι καλυτερο να επισκεφτείς έναν αθλίατρο. Θα κάνεις εξειδικευμένες εξετάσεις και θα σε βοηθήσει αρκετά, συγκριτικά με τις "υποθέσεις" που μπορεί να κάνουμε όλοι μας..

Επεξ/σία από Dr.MikeD

10 ώρες πριν, Adon1s είπε

Όχι όχι, λόγω δουλειάς δεν πρόλαβα αυτή την εβδομάδα τόσες φορές. Ωστόσο έχω άπειρη ορθοστασία και περπάτημα, και προσωπικά το απέδωσα εκεί. 
Φοράω τα Nike react miller 2, τα αγόρασα πριν λίγο καιρό. Μην έχοντας προς το παρόν μεγαλύτερο μπατζετ για κάτι καλύτερο συν του ότι δεν έχω γνώσεις γύρω από παπούτσια running ώστε να έχω άποψη, πηγα σε ένα μαγαζί Ε και τα πήρα ως running.

Καλησπερα, αν πονας κατω απο την γαμπα, τοτε επαθες απυτο που ειχα παθει κι εγω οταν ξεκινησα το τρεξιμο πριν απο ενα χρονο και ημουν μεσα στον ενθουσιασμο των πρωτων ημερων.  Πρεπει να πιαστηκε ο υποκνημιδιος μυς. Θελει ξεκουραση, τουλαχιστον για 10 μερες,  και θα ξανατρεξεις ΜΟΝΟ οταν δεν αισθανθεις ενοχληση.

Οσο για τα παπουτσια, κριμα που εδωσες 90 ευρω για Νικε ενω θα μπορουσες να δωσεις τα ιδια λεφτα για asics που εχουν μοντελα για τρεξιμο στο δρομο

• Like 1

1 ώρα πριν, Dr.MikeD είπε

Καλημέρα. Αρχικά εύχομαι να είναι περαστικό. Ο

ταν ξεκινάς το τρέξιμο κάνεις ζέσταμα; Οταν τελείωνεις κάνεις αποθεραπεία; Σ' αυτή την περίπτωση ίσως είναι καλυτερο να επισκεφτείς έναν αθλίατρο. Θα κάνεις εξειδικευμένες εξετάσεις και θα σε βοηθήσει αρκετά, συγκριτικά με τις "υποθέσεις" που μπορεί να κάνουμε όλοι μας..

το ζεσταμα με την αποθεραπεια τι θεραπεια τι διαφορα εχουν?

ο αθλιατρος τι παραπανω κανει ?

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
Στις 15/9/2022 στις 10:16 ΠΜ, kid είπε

Αναζητώ παπούτσι για αποστάσεις 8-10χλμ (2-3 φορες την εβδομάδα) και με ευαισθησία στο γόνατο που σημαίνει όσο γίνεται καλύτερη απορρόφηση κραδασμών.

Έχετε να προτείνετε κάτι; Ήμουν με τα ultraboost 20 μέχρι τώρα αλλά πλέον θέλουν αλλαγή. 

Budget 150 και ίσως λίγο παραπάνω αν όντως θα κάνει τη διαφορά στο γόνατο (δεν έχει θέμα πλέον αλλά ... το έχω φοβία) 

Ευχαριστώ

Εκτός από αυτά που σας έχουν προτείνει ήδη (και είναι πολύ ποιοτικά), δύο ακόμα που μπορεί να σας ενδιαφέρουν είναι τα Brooks Glycerin (20 ή 19) καθώς και τα Nike ZoomX invisible run. Εξαιρετικά για προβλήματα στο γόνατο.

Επεξ/σία από Dante80
  • Like 1

2 ώρες πριν, jimis98 είπε

το ζεσταμα με την αποθεραπεια τι θεραπεια τι διαφορα εχουν?

ο αθλιατρος τι παραπανω κανει ?

Tο πρώτο μέρος έχει να κάνει καθαρά για εγκυκλοπαιδικούς λόγους. Πριν το κύριο μέρος της προπόνησης είθισται να γίνεται ζέσταμα (ουσιαστικά προετοιμάζεις το σώμα για την προπόνηση). Η αποθεραπεία ως το πλείστον βοηθάει στην επιταχυνόμενη επανάκαμψη της λειτουργικής ικανότητας του οργανισμού και παράλληλα στην επαναφορά του οργανισμού στο αρχικό επίπεδο της λειτουργικής του ικανότητας μετά από μια προπονητική επιβάρυνση (ανεξαρτήτου ρυθμου/έντασης), αντίστοιχα αναφέρομαι για την ενεργητική και παθητική αποθεραπεία. 

Αν κατά την άθληση "μπαίνει" και "βγαίνει" ο αθλούμενος απότομα στην προπόνηση, η καταπόνεση στο σώμα και ιδίως τα πόδια, είναι δυστυχώς πλέον είναι μονόδρομος. 

Ο αθλίατρος ειδικεύεται εξ ολοκλήρου στον αθλητισμό. Εχει μια εμπεριστατωμένη γνώμη και μεγαλύτερη ειδίκευση συγκριτικά με τον "απλό" ορθοπεδικό.   

14 λεπτά πριν, Dr.MikeD είπε

Tο πρώτο μέρος έχει να κάνει καθαρά για εγκυκλοπαιδικούς λόγους. Πριν το κύριο μέρος της προπόνησης είθισται να γίνεται ζέσταμα (ουσιαστικά προετοιμάζεις το σώμα για την προπόνηση). Η αποθεραπεία ως το πλείστον βοηθάει στην επιταχυνόμενη επανάκαμψη της λειτουργικής ικανότητας του οργανισμού και παράλληλα στην επαναφορά του οργανισμού στο αρχικό επίπεδο της λειτουργικής του ικανότητας μετά από μια προπονητική επιβάρυνση (ανεξαρτήτου ρυθμου/έντασης), αντίστοιχα αναφέρομαι για την ενεργητική και παθητική αποθεραπεία. 

Αν κατά την άθληση "μπαίνει" και "βγαίνει" ο αθλούμενος απότομα στην προπόνηση, η καταπόνεση στο σώμα και ιδίως τα πόδια, είναι δυστυχώς πλέον είναι μονόδρομος. 

Ο αθλίατρος ειδικεύεται εξ ολοκλήρου στον αθλητισμό. Εχει μια εμπεριστατωμένη γνώμη και μεγαλύτερη ειδίκευση συγκριτικά με τον "απλό" ορθοπεδικό.   

άμα μένει κάποιο σε επαρχία που να βρει αθλιατρο!

για αποθεραπεία τι ασκήσεις προτείνεις? όταν κάποιοι τρέχουν ξυπόλητοι σε γήπεδο είναι καλό?

4 ώρες πριν, tsaltinho είπε

Καλησπερα, αν πονας κατω απο την γαμπα, τοτε επαθες απυτο που ειχα παθει κι εγω οταν ξεκινησα το τρεξιμο πριν απο ενα χρονο και ημουν μεσα στον ενθουσιασμο των πρωτων ημερων.  Πρεπει να πιαστηκε ο υποκνημιδιος μυς. Θελει ξεκουραση, τουλαχιστον για 10 μερες,  και θα ξανατρεξεις ΜΟΝΟ οταν δεν αισθανθεις ενοχληση.

Οσο για τα παπουτσια, κριμα που εδωσες 90 ευρω για Νικε ενω θα μπορουσες να δωσεις τα ιδια λεφτα για asics που εχουν μοντελα για τρεξιμο στο δρομο

Ε καλά,δεν τα λες κ σάπια.

κυριως όμως θ έλεγα τ ότι δεν ξέρω τι παίζει στον χορό με επηρέασε στην επιλογή.

Ηδη έχω ξεκινήσει πάγο,θενξ 

6 λεπτά πριν, Locke_John είπε

Γεια σας και καλά χλμ!

Εκκίνηση προετοιμασίας μου σήμερα για τον αυθεντικό μαραθώνιο Αθήνας :)

Καλή αρχή. Πόσα μεγάλα υπολογίζεις να κάνεις; 3 - 4; 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
14 λεπτά πριν, liakinen είπε

Καλή αρχή. Πόσα μεγάλα υπολογίζεις να κάνεις; 3 - 4; 

Ευχαριστώ. 4, ξεκινώντας από αυτή την Κυριακή.

Θα ακολουθήσω πρόγραμμα 8 εβδομάδων που (μετά από αρκετό ψάξιμο,όλα σε μίλια τα έβρισκα) βρήκα στο google. 

Επεξ/σία από Locke_John
  • Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...