Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα σε όλο το forum! Παίζει να είναι η δεύτερη φορά που γράφω εδώ, οπότε ουσιαστικά καλως ήρθα.. :) Είμαι Αρχιτέκτονας και στήνω το γραφείο μου, το οποίο θα αποτελείται εν αρχή απο δύο υπολογιστές, ένα πολυμηχάνημα, έναν plotter και μια smart tv. Σημαντικότατο κομμάτι είναι τα αρχεία μου, τα οποία είναι ψηφιακά αντίγραφα οικοδομικών αδειών-φακέλων αυθαιρέτων-διαφόρων σχεδίων-δικαιολογητικών κτλ. Αυτό που θέλω είναι μία καλή backup λύση με ανεκτό UI και ταχύτητα σε διάταξη RAID 1, για να μη γίνει καμιά στραβή, καθώς και remote access για μένα και τους συνεργάτες μου στα αρχεία του γραφείου. Έχω ήδη κάνει την ηλεκτρολογική εγκατάσταση και έχω περάσει παντού δίκτυα, αν και μάλλον σκέφτομαι να συνδέσω το NAS με το router για ασύρματη δικτύωση παντού (όλες οι συσκευές θα έχουν wifi). Το κόστος του NAS θα προτιμούσα να είναι γύρω στα 250 ευρώ πάνω κάτω, γιατί και με τους σκληρούς θα φτάσω κανα 500αρι και ήδη έχω ανοιχτεί αρκετά στον εξοπλισμό του γραφείου. Ευχαριστώ εκ των προτέρων!

Δημοσ.

Να'σαι καλά φίλε μου. Σ'ευχαριστώ! Το έχω δεί το συγκεκριμένο και μάλιστα διαβάζω και πολύ καλές κριτικές!

Δημοσ.

Θα εχεις διαβάσει βέβαια οτι το Raid δεν ειναι backup.

H καλλίτερη δυνατή λύση για backup, είδικα οταν μιλάμε για κρίσιμα δεδομένα ειναι o συνδυασμός onsite backup με offsite backup. Στην ουσία ενα συνδυασμός σκληρών δίσκων με το  cloud. To συνήθες είναι δυο αντίγραφα onsite, για παράδειγμα σε ενα NAS και σε εναν σκληρό δισκο και ενα τρίτο αντίγραφο στο cloud. 

Λύσεις οπως το Crashplan συγχρονίζουν ολα τα δεδόμένα(οπως περίπου το dropbox, με την διαφορά της απουσίας sharing δυνατοτήτων) με κόστος 55 ευρω/χρόνο, με unlimited storage. 

Δεν γνωρίζω για το synology αλλα βλέπω στο site του οτι υποστηρίζει Amazon Cloud Drive, Dropbox, Google Drive κ.α. Οπότε σκέψου να αναλάβει αυτο να κάνει το backup στο cloud, αφου θα είναι ανοιχτό 24hours (χαμηλό upload). 

Δες και εδω: 

http://www.petemarovichimages.com/2013/11/24/never-use-a-raid-as-your-backup-system/

http://www.cnet.com/how-to/digital-storage-basics-part-3-backup-vs-redundancy/

• Like 2
Δημοσ.

Επειδή το χρηματικό όριο, που θέτεις είναι ασφυκτικά περιορισμένο, πιστεύω ο καλύτερος συνδυασμός είναι ένας proliant microserver gen 8 περίπου στα 230,00€ (με ΦΠΑ) και ως λογισμικό το xpenology, που είναι δωρεάν ή windows server 2012 foundation ή server home 2011, με άλλα 150,00€ περίπου και έχεις θεωρώ την άριστη λύση τόσο από άποψη κόστους όσο και από άποψη ασφάλειας δεδομένων και προσβασιμότητας, με δυνατότητα χρήσης 4-5 σκληρών δίσκων, οι οποίοι φυσικά αποτελούν επιπρόσθετο κόστος.

• Like 2
Δημοσ.

Αυτο που κανω εγω ειναι backup του SSD σε ενα Synology 4ων δισκων. Με το Mycloud του Synology μπορω να καθορισω ποια folders του PC ειναι συνεχως συγχρονισμενα με το NAS, και παραλληλα διαθεσιμα απο οποιο αλλο PC θελω.

Και μαλλον θα κανω και μια συνδρομη στο sosonlinebackup για να ειμαι ησυχος.

• Like 1
Δημοσ.

εφόσον θέλεις nas για επαγγελματική χρήση θες οπωσδήποτε ups. και μαλιστα παντα online ups.

raid5 ή raid6 θα ηταν καλυτερο κατα την γνωμη μου.

. γιατι σε προστατευει απο parity και error και εχεις extra drive.

αλλα το χαμηλο budget δεν σου δινει πολλες επιλογες.

τα πλαν που σου προτεινει ο  casperino ειναι το συστημα που ακολουθουν οι επαγγελματιες φωτογραφοι.

και πολλοι επαγγελματιες.. με on site και off site back up.

προτίμησε δισκους WD red ή Seagate enterprize edition.

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...