Προς το περιεχόμενο

Κωδικος στο BIOS

datanet

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

επειδη φαινεται να ξερεις τι λες και εσαι απολυτα σιγουρος

ξαναρωταω, εχω ενα φορητο Pc ΙΒΜ Α21M

του εχω ρυθμισει εναν κωδικο ο οποιος ειναι 7 ψηφια

αν θεωρησουμε οτι η μεθοδος brute force ειναι λιγο χρονοβορα (στο τριτο λαθος κλειδωνει και πρεπει να το ξαναξεκινησεις απο την αρχη) πες μου με ποιο τροπο θα μου βρεις τον κωδικο μου

η για πιο μεγαλυ ευκολια να το σβησεις η να βαλεις ενα δικο σου

δεν σε ρωταω για να σε ειρωνευτω η να αμφισβητησω αλλα πραγματικα δεν βρισκω καποιον τροπο (ειπαμε το να φιαξω κυκλωμα να βγαλω την μητρικη στον αερα να τρεχω ενα προγραμμα απο αλλο υπολογιστη να δημιουργηθει ενα δυαδικο το οποιο θα στειλω σε εναν στο inet που με καποιο ποσο θα μου πει τον κωδικο δεν το θεωρω λυση και δεν μπορεις να πει σε καποιον πελατη οτι "μπορω να σου βρω οποιο κωδικο θες" αναφεροντας του αυτον τον τροπο)

με ποιον τροπο λοιπον θα το σβησω;

• Απαντ. 32
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.

Αν μου επιτρέπεται να κάνω μια παράθεση στο ερώτημα του orck:

ι)Αν βρείς τον Η/Υ σε λειτουργία υπάρχουν τρόποι είτε να βρείς το bios pwd (γίνεται shadowed στη RAM) , με ένα απλό προγραμματάκι σε c ή σε pascal. Δεν είμαι σίγουρος βέβαια για τον ακριβή κώδικα για Η/Υ νεας γενιάς. Πιστεύω οτι ο orck δεν αναφέρεται σε αυτή την περίπτωση.

ιι) Το jumperaki υπάρχει και προφανώς θα υπάρχει στις μητρικές των περισσότερων H/Y τύπου "φτιάξ' το μόνος σου" για να μην τα πρήζουν 100 άτομα την μέρα που βάζουν pwd και το ξεχνούν στο κάθε helpdesk.

ιιι)Μερικές εταιρίες μητρικών δεν έχουν jumperaki και χρησιμοποιουν bios με ενσωματωμένη μπαταρία η οποία μπορεί να κρατήσει μέχρι και 10 χρόνια. Σε αυτή την περίπτωση αν ξεχάσεις το pwd πας για αντικατάσταση (...έστω του chip του bios). Δεν ξέρω αν κάνεις flash το bios από μια bios disk αν σβήνει και το pwd. Υποθέτω πως ναι, εφόσον το pwd δεν γράφεται στο boot block του bios και κατά το flashing πριν γραφτούν να νέα δεδομένα σβήνεται το parameters block. Btw στο δικό μου notebook το pwd αποθηκεύεται σε ξεχωριστή eprom από το bios ή σε αυτόνομο τμήμα του bios οπότε μάλλον δεν πρόκειται να πιάνει το κολπάκι :roll: .

Αν καταλήγουμε βέβαια στην περίπτωση που ο orck (στην μητρική του οποίου btw το chip κατά 99,9% είναι μόνιμα κολλημένο στην μητρική) σου στέλνει το PLCC/DIP chip του bios, εσύ έχεις έναν eeprom reader/writer .....

.....είμαι όλος αυτιά για μια απάντηση από τους "ειδικούς". :)

Υ.Γ. : Φίλε Madsc, η 1η λύση που προτείνεις ισχύει για πολύ παλιές μητρικές ,νομίζω λειτουργεί μέχρι και σε 486 H/Y, η 2η λύση που δίνεις για το pwd προυποθέτει ο Η/Υ να είναι ανοιχτός :? . Για τους καινούργιους Η/Υ δεν θα έβαζα και το χέρι μου στη φωτιά.

...διάβασε την ημερομηνία δημοσίευσης στο 2600.hackers .... είναι το 2000. :wink:

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...