Προς το περιεχόμενο

Κωδικος στο BIOS

datanet

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

δεν καταλαβαινω την επιθετικοτητα μερικων, εδω υποτιθεται οτι συζηταμε καποια πραγματα, αν ημασταν ολοι ξερολες τοτε το φορουμ δεν εχει λογο υπαρξης

o φιλος που αναφερε οτι μπορει να αποθηκευονται στο eeprom και οχι στην cmos μπορει και να εχει και δικιο

στο φορητο που εχω (IBM A22m) αν ξεχασω τον κωδικο μου δεν υπαρχει τροπος ανακτησης του (μιλαω για τον ανωτερο κωδικο supervisor)

τωρα ειναι γεγονος οτι ολλα τα ΟΕΜ pcs ξεπερνανε αυτο το προβλημα σχετικα ευκολα με το βραχυκυκλωμα η την μπαταρια

εχω μια εντυπωση οτι και στα επωνυμα συστηματα desktop τα πραγματα ειναι πιο αυστηρα καθως και εκει πας για αντικατασταση μητρικης

• Απαντ. 32
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.

DOKIMASMENA me to jumber h thn mpataria to pasword feygei...akoma kai se laptop pou apaitei megalyterh asfaleia

yparxei kai mia allh eykolh lysh search sto google gia pasword paspartou pou ta anoigoun OLLA ta bios,einai diaforetika omws gia ka8e kataskeyasth bios

psaxe loipon gia thn dikh sou m/b

Δημοσ.

loipon pane google kai psakse gia "bypass bios password" kai grapse kai tin etaireia pou to exose stin mobo, tha breis para polla apotelesmata kai sigoura tha leitourgisei. Ego eixa mia palia mitriki kai telika ksekleidose me ton eksis kodiko AWARD_NCW

Δημοσ.

μαγκες για να μην μαλωνετε.....ο φιλος που ειχε το προβλημα εκανε τα απλα πραγματα: εβγαλε την μπριζα και την μπαταρια και τα ξαναεβαλε και με λιγες τιπικες ρυθμισεις στο BIOS ειναι ΟΚ!!!!!!!!!!!!! :D

Δημοσ.

felix ξερεις κατι που δεν ξερω;

η ΙΒΜ επισημα λεει οτι αν τον ξεχασεις αλλαζεις μητρικη και δισκο για να εχεις παλι ενα λειτουργικο υπολογιστης

το μονο που βρηκα ειναι ενας τυπος που σου λεει το εξης απλο

αποσυναρμολογησε με το ΗΜΜ το φορητο βγαλε στον αερα την μητρικη και βρες το EEPROM εκει θα συνδεσεις ενα κυκλωμα που θα φτιαξεις και θα τρεξεις καποιο προγραμμα

το αποτελεσμα ειναι ενα δυαδικο αρχειο bin το οποιο θα το στειλεις στον τυπο μαζι με καποια χρηματα για να σου επιστρεψει τον κωδικο που ξεχασες

να πω οτι οταν λεω οτι για το Α22m που εχω δεν μπορεις να επαναφερεις τον κωδικο εννοω οτι τεχνικα ο κατασκευαστης μπορει να βρεις σε ποιο σημεια στην μνημη γραφεται και με ποια κωδικοποιηση να το διαβασει και να στο πει, αλλα εγω σαν χρηστης ειναι αλλο πραγμα να βραχυκυκλωσω μια επαφη να αφαιρεσω την μπαταρια και να επανελθει και αλλο πραγμα να βγαλω την μητρικη του φορητου στον αερα να κατασκευασω ηλεκτρονικο κυκλωμα, να συνδεσω σε συγκεκριμενα πινς το κυκλωμα να τρεξω το προγραμμα να γραφτω στο paypal να στειλω λεφτα και το αρχειο στον τυπο με την ελπιδα οτι δεν πουλαει φουμαραα για να μου στειλει τον κωδικο αντιλαμβανεσαι φανταζομαι την δυσκολια της υποθεσης

εαν εχεις αντιρηση και επιμενεις πως μπορεις να το βρεις τον κωδικο να σου φερω το δικο μου να μου βρεις το 7ψηφιο κωδικο (δεν το εχω ξεχασει αλλα να με πεισεις οτι γινεται με καποιον ποιο ευκολο τροπο)

Δημοσ.

Den eipame oti mporeis na ton vreis alla oti mporeis na ton sviseis :P

Sto 99.9% ton periptoseon exei to idio apotelesma ;)

anyway to provlima lithike

btw, an exeis kaneis kana site-tut pou na anaferetai stin organosi tou BIOS (pou apothikeuei ti , kai paromoia themata pm pls)

Δημοσ.

Παιδιά θέλω να ζητήσω συγνώμη σε αυτούς που με την αφαίρεση της μπαταρίας σβήνουν τα password τους ....και να τους συλλυπηθώ για την αγορά τους. Αν η ασφάλεια του Η/Υ μπορεί να ξεπεραστεί με τόσο απλό τρόπο, τι να πω. Εκτός βέβαια και αν θέλουν να το κλειδώνουν από το μικρό τους αδερφό.

Έχω ένα notebook HP και είμαι 1000% σίγουρος οτι αν ξεχάσω το pwd δεν υπάρχει περίπτωση να ξεκλειδώσει. Κατά τ' άλλα με κάλυψε ο φίλος Orck ο οποίος φαίνεται να είναι πιο προσγειωμένος στην πραγματικότητα από τους υπόλοιπους τεχνικούς-πωλητές του "Plaisio Computers". Περιττή η επίδειξη γνώσεων από κάποιους, αναγνώστες RAM/Computer-Software κ.α. περιοδικών σχετικά με τα ολοκληρωμένα και τις διευθύνσεις, είμαι Η.Μ.Μ.Υ τα έχω φάει στη μάπα 5 χρόνια. Όπως ανέφερε και κάποιος, την γνώμη μας για την επίλυση ενός προβλήματος κάποιου φίλου έπρεπε να πούμε και όχι να ξεκινήσουμε πόλεμο γνώσεων. Συγνώμη στον φίλο με το πρόβλημα που ήμουν έτσι απόλυτος, δεν θα έπρεπε, έτσι κι αλλιώς αν είναι να αγοράσεις μητρική δεν χάνεις τίποτα να τα δοκιμάσεις "όλα" πριν. Peace brothers. :)

Δημοσ.

Φίλε μου dmezin αν έχεις φυσική πρόσβαση σε έναν υπολογιστή το θέμα ασφάλειας που τίθεται είναι αστείο για _οποιοδήποτε_ μηχάνημα.

Κι αυτό γιατί αν δε σου κάθεται το bios password για να δεις τα περιεχόμενα ενός PC ξέρω γω, ξεβιδώνεις το tower βγάζεις τον σκληρό, τον κοτσάρεις στο PC σου ως δεύτερο και του αλλάζεις τα φώτα.

To 99% των desktrop PC για να μη πω 100% με ένα clear cmos εξαφανίζεις τις μεταβλητές (call me password) του τσιπακίου και όλα είναι default.

Τώρα αν στο φορητό σου έχεις κάποιο περίεργο hard copied password από την εταιρεία είναι άλλο θέμα.

Δημοσ.

Επειδή αυτό που βλέπω είναι πως το

"...αναγνώστες RAM/Computer-Software κ.α. περιοδικών σχετικά με τα ολοκληρωμένα και τις διευθύνσεις..."

και

"...από τους υπόλοιπους τεχνικούς-πωλητές του "Plaisio Computers"..."

πάει σ'εμένα και είναι άκρως προσβλητικό, πρέπει, συνακόλουθα, να σου πω πως δε μου φαίνεσαι και πολύ σχετικός, εφ' όσον (θα έπρεπε να) γνωρίζεις πως το 97% των υπολογιστών συμπεριφέρονται με αυτό τον συγκεκριμένο τρόπο στο θέμα "password", κι εσύ βγαίνεις και μας λες όλους άσχετους (και με υφάκι), και μετά εκθέτεις την άποψή σου για κάτι που αφορά το 0.5% των υπολογιστών, που το ξέρεις επ'ειδή έχεις τέτοιο, και τυγχάνει να μη σβήνει καθόλου (ή τουλάχιστον έτσι πιστεύεις).

Θα μπορούσα κι εγώ, όπως και άλλοι εδώ μέσα, να αρχίσω να αραδιάζω σπουδές, μεταπτυχιακά και, τελικά, να βγούμε, όπως έχει συμβεί, όλοι αρχι-σχεδιαστές των UltraSPARCIII, engineers της NASA κι εγώ δεν ξέρω τι άλλο...

Λοιπόν, χαλάρωσε, μην κρίνεις ανθρώπους που δεν ξέρεις, και δεν ξέρεις τι ξέρουν, και άσε τις (όποιες) γνώσεις σου να φανούν από τα γραφόμενά σου.

Τελικά, μάθε και το νόμο του Far West (που ταιριάζει άψογα στη ζωή): "Πάντα υπάρχει ένας πιο γρήγορος πιστολέρο..."

Δημοσ.

.........Το password αποθηκεύεται σε τσιπάκι eeprom το οποίο σημαίνει οτι παραμένει εκεί με ρεύμα/χωρίς ρεύμα/κάτω από το νερό/στο διάστημα κτλ κτλ. Δυστυχώς η καλύτερη λύση που έχω να προτείνω είναι η αγορά νέας μητρικής ή αλλιώς ....υπνωτισμός..........

........τους υπόλοιπους τεχνικούς-πωλητές του "Plaisio Computers". Περιττή η επίδειξη γνώσεων από κάποιους' date=' αναγνώστες RAM/Computer-Software κ.α. περιοδικών σχετικά με τα ολοκληρωμένα και τις διευθύνσεις, είμαι Η.Μ.Μ.Υ τα έχω φάει στη μάπα 5 χρόνια......[/quote']

ΑΠΟΡΙΑ 1

dmezin .... Μπορεί να είσαι ηλεκτρολόγος 5 χρόνια αλλά μάλλον δεν έχεις κοιτάξει ούτε μία φορά το βιβλίο που υπάρχει στην (κεντρική )βιβλιοθήκη "Hackers Exposed " η κάτι τέτοιο που αναφέρει τόσο την λύση με το jumper (η οποία δεν ξέρω αν δουλεύει ) τόσο την λύση με την μπαταρία ( η οποία σίγουρα δουλεύει από γνωστό μου ) .....

ΑΠΟΡΙΑ 2

Αφού τα έχες φάει στην μάπα που ήσουνα στα συστήματα μικρουπολογιστών όταν ο Πεκμετζής σου είπε ότι οι ΕΕPROM μετά από συνεχή έκθεση σε UV φως για 20 λεπτά σβήνουν ενώ ΚΑΙ κανονικά μπορούν να διατηρήσουν τα δεδομένα τους (όχι για άπειρο ) αλλά για μεγάλο χρόνο ζωής ?????

Ρε ήμαρτον που λέει και ο Γεωργίου .....

Δημοσ.

ΑΠΟΡΙΑ 1

dmezin .... Μπορεί να είσαι ηλεκτρολόγος 5 χρόνια αλλά μάλλον δεν έχεις κοιτάξει ούτε μία φορά το βιβλίο που υπάρχει στην (κεντρική )βιβλιοθήκη "Hackers Exposed " η κάτι τέτοιο που αναφέρει τόσο την λύση με το jumper (η οποία δεν ξέρω αν δουλεύει ) τόσο την λύση με την μπαταρία ( η οποία σίγουρα δουλεύει από γνωστό μου ) .....

ΑΠΟΡΙΑ 2

Αφού τα έχες φάει στην μάπα που ήσουνα στα συστήματα μικρουπολογιστών όταν ο Πεκμετζής σου είπε ότι οι ΕΕPROM μετά από συνεχή έκθεση σε UV φως για 20 λεπτά σβήνουν ενώ ΚΑΙ κανονικά μπορούν να διατηρήσουν τα δεδομένα τους (όχι για άπειρο ) αλλά για μεγάλο χρόνο ζωής ?????

Ρε ήμαρτον που λέει και ο Γεωργίου .....

Ημάρτον ....indeed :?

Απάντηση 1 : Όπως ανέφερα σε προσωπικά μηνύματα σε κάποιους άλλους (για να μην το κουράζουμε το topic), το τελευταίο desktop pc που είχα ήταν πριν από 5 χρόνια και ΝΑΙ ΤΟ ΗΞΕΡΑ οτι μπορείς να κανεις reset με το jumperaki. Απλά πίστευα (λάθος μου) οτι μετά από τόσα χρόνια θα είχαν γίνει κάποια βήματα στον τομέα security, και δεν εννοώ την πρόσβαση στα δεδομένα του HDD, όπως πολύ σωστά έθιξε το θέμα κάποιος προλαλήσαντας, αλλά στον τομέα αποτροπή κλοπης / ασφάλεια στον χώρο εργασίας. Εδώ και 5 χρόνια έχω notebook και είμαι σίγουρος οτι αν ξεχασω το pwd δεν μπορω να κάνω τίποτα (...αλλά πάλι ίσως ναι, με ένα dongle με κατάλληλα βραχυκυκλωμένα pins στην printerport :wink: ). Επίσης σε διαβεβαιώνω οτι ακόμα και αν κάνω solarium αγκαλιά με το notebook μου δεν πρόκειται να το κάνω να ξεκλειδώσει. Επίσης σε κάτι server που συν(επιβλέπω) γνωρίζω οτι η ανάκτηση ή διαγραφή του pwd ειναι πολυ ζόρικη υπόθεση ....και περνάω στην.....

Απάντηση 2 : Στα θεωρητικά είσαι καλός. Εύγε. Υποθέτω οτι το πέρασες το μάθημα αλλά ....δεν ρωτάς τον κ.Πεκμετζή για τα εμπορικά τσιπάκια EEPROM; Ίσως να σου απαντήσει οτι για να μπορείς να σβήσεις την EEPROM με τον τρόπο που προανέφερες θα πρέπει το chip να είναι windowed και να επιδέχεται διαγραφή, δηλαδή να επιτρέπει στη UV να περάσει μέσα. Δεν νομίζω όμως να χρησιμοποιούν windowed EEPROM στη συγκεκριμένη περίπτωση αφού νομίζω είναι λιγάκι ακριβότερες και σε τελική δεν υπάρχει ανάγκη να χρησιμοποιηθούν σε μια μητρική. Τέλος σε αυτό που είπες οτι μπορεί να σβήσει και μόνη της μετά από καιρό, δεν νομίζω οτι θα μπορούσαμε να το αναφέρουμε σοβαρά στο φίλο που ρώτησε πως να κάνει reset το pwd :roll: .

Αυτάάάάάάάάάά........

8)

Δημοσ.

Καταρχήν για να χαλαρώσουμε λίγο, (σε αντίθετη περίπτωση θα έρθει ο αντίστοιχος γουφ & δεν θα μείνει τίποτα όρθιο).

Ξεδιαλύνοντας τα πράγματα...

1. Έχοντας πρόσβαση στο bios:

Μπορούμε να δοκιμάσουμε τα αντίστοιχα generic bios passwords ελπίζοντας.

Δεν υπάρχει κανόνας για το ποια χρονολογία/μητρική λειτουργούν.

> Standard BIOS backdoor passwords 

The first, less invasive, attempt to bypass a BIOS password is to try one of these standard manufacturer's backdoor passwords: 

AWARD BIOS
AWARD SW, AWARD_SW, Award SW, AWARD PW, _award, awkward, J64, j256, j262, j332, j322, 01322222, 589589, 589721, 595595, 598598, HLT, SER, SKY_FOX, aLLy, aLLY, Condo, CONCAT, TTPTHA, aPAf, HLT, KDD, ZBAAACA, ZAAADA, ZJAAADC, djonet 

AMI BIOS
AMI, A.M.I., AMI SW, AMI_SW, BIOS, PASSWORD, HEWITT RAND, Oder 

Other passwords you may try (for AMI/AWARD or other BIOSes)
LKWPETER, lkwpeter, BIOSTAR, biostar, BIOSSTAR, biosstar, ALFAROME, Syxz, Wodj 

Note that the key associated to "_" in the US keyboard corresponds to "?" in some European keyboards (such as Italian and German ones), so -- for example -- you should type AWARD?SW when using those keyboards. Also remember that passwords are Case Sensitive.

2. Με πρόσβαση σε dos:

> Get DOS prompt and type:
DEBUG hit enter
-o 70 2e hit enter
-o 71 ff hit enter
-q hit enter
exit hit enter
Restart the computer. 
It works on most versions of the AWARD BIOS. 

3. Φυσική πρόσβαση στο εσωτερικό:

Εδώ είναι που κάνουμε ότι θέλουμε.

α. Αποσυνδέοντας το καλώδιο τροφοδοσίας του υπολογιστή, πατάμε συνεχόμενα το power on (να αδειάσουν όλοι οι πυκνωτές).

Αφαιρούμε την μπαταρία λιθίου που βρίσκεται πάνω στη μητρική.

Σε 15-20 δευτερόλεπτα την ξανατοποθετούμε, συνδέουμε το καλώδιο τροφοδοσίας,

και bootαρουμε κανονικά.

β. Συμβουλευόμαστε το manual της μητρικής για το που βρίσκεται το clear mos jumper το βάζουμε στην θέση για clear mos, με το καλώδιο της τροφοδοσίας εκτός. Σε 15-20 δευτερόλεπτα το τοποθετούμε στην αρχική του θέση.

Συνδέουμε το καλώδιο τροφοδοσίας και bootάρουμε.

Στο α όπως και στο β θα χρειαστεί να περάσουμε ξανά τις ρυθμίσεις του bios μας καθώς μαζί με το password χάθηκαν και αυτές. (default)

Τα παραπάνω ισχύουν σε οποιονδήποτε υπολογιστή brand/nonbrand/desktop/laptop/server/datacenter κοκ, ανεξαρτήτου λειτουργικού μάρκας μητρικής ή οτιδήποτε άλλο. Αρκεί να είναι pc.

Δεν χρειάζεται να γνωρίζει κάποιος τον τύπο/μοντέλο/χωρητικότητα από το chip που κρατάει το bios του. Εφόσον μπορεί να "γράψει" το password της αρεσκείας του, μπορεί και να το σβήσει.

sc

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...