Προς το περιεχόμενο

Κωδικος στο BIOS

datanet

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Ενας φιλος μου, ειχε βαλει κωδικο στο BIOS και τον χρησιμοποιουσε οταν εκανε "save changes" (στο BIOS)

.......και τον ξεχασε..! Τι να κανει εκτος απο το να προσπαθει να θυμιθει?

Να κανει reset το BIOS? Πως?

τι αλλο προτεινετε?

• Απαντ. 32
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.

An to 3exase, o monos tropos einai na kanei reset to BIOS. Auto 8a to kanei bgazontas thn priza, meta thn mpataria kai opos einai (xoris reuma kai mpataria) patas 1-2 fores to koumpi tou PC (auto pou to anoigeis) perimenei ligo kai meta bazei thn mpataria, to reuma kai einai OK.

Mono pou 8a xreiastei na kanei apo thn arxi opoies ru8miseis eixe kanei sto BIOS giati autes den 8a uparxoun meta.

Elpizo na boi8isa.....

Sam.

Δημοσ.

Εγώ πάλι, γιατί ξέρω πως υπάρχει ένα "μαγικό" jumper που κάνει αυτή τη δουλειά, αντί για βγάλσιμο πρίζας, βγάλσιμο μπαταρίας, πίεση κουμπιού δυο φορές, προσευχή στραμμένος προς τη Μέκκα, χορός των εφτά πέπλων κτλ;

Ας ανοίξει το manual της μητρικής, και εκεί θα βρει ότι πληροφορίες χρειάζεται για το πως γίνεται.

Δημοσ.

Sam yparxei kai jumperaki stin mitriki poy grafei Clear CMOS h kati analogo...shnh8ws einai konta stin mpataria....an bgaleis me to xeri tin mpataria kai akoumpiseis kai toys 2 polus, yparxei periptwsh na braxykyklwsei h mpataria kai finito....apla bazeis to jumper stin 2h 8esh, jana stin arxiki kai ola ok...

ti pc einai?an einai palio tote yparxei kai allos tropos...se palies mitrikes, anti gia kodiko egrafes ALFAROME (kamia sxesh me ta cars?) kai empaines kanonikotata.....

milame gia palies mitrikes omws...

mporeis omws na katebaseis kai kanena programmataki poy kanei tetoies....eykolies, dld na briskei to BIOS pwd mesa apo windows...

Δημοσ.

Λυπάμαι που σας το λέω αλλά η λύση που προτείνετε όλοι με μια φωνή ΔΕΝ πρόκειται να δουλέψει. Το password αποθηκεύεται σε τσιπάκι eeprom το οποίο σημαίνει οτι παραμένει εκεί με ρεύμα/χωρίς ρεύμα/κάτω από το νερό/στο διάστημα κτλ κτλ. Δυστυχώς η καλύτερη λύση που έχω να προτείνω είναι η αγορά νέας μητρικής ή αλλιώς ....υπνωτισμός.... :D

Δημοσ.
Λυπάμαι που σας το λέω αλλά η λύση που προτείνετε όλοι με μια φωνή ΔΕΝ πρόκειται να δουλέψει. Το password αποθηκεύεται σε τσιπάκι eeprom το οποίο σημαίνει οτι παραμένει εκεί με ρεύμα/χωρίς ρεύμα/κάτω από το νερό/στο διάστημα κτλ κτλ. Δυστυχώς η καλύτερη λύση που έχω να προτείνω είναι η αγορά νέας μητρικής ή αλλιώς ....υπνωτισμός.... :D

Γιατί δεν ακούς όλους αυτούς που το έχουν κάνει ???

Μια χαρά θα σου δουλέψουν οι λύσεις που προτείνουν τα παιδιά....

Δημοσ.

dmezin syggnwmh poy doyleyw se etairia pc kai to exw kanei apeires fores :P

an (kse)xaseis to pwd, tote anatrexwntas sto manual, stin analogh selida, 8a deis oti soy leei na braxykyklwseis to clear CMOS, kai ola ok....

eeela aleeeko! allwste kai eeprom na einai, mhn jexname oti prokeitai gia Electrically Erasable Programmable ROM, opote mporei na electrically sbhstei...an braxykyklwseis to jumperaki, tote ti kaneis? to EE :P

Δημοσ.

Αυτό το ξέρεις από πρώτο χέρι ή το διάβασες σε κανένα έγκυρο περιοδικό;

Τώρα μιας και ΔΕΝ ξέρεις την απάντηση.. τι απαντάς; Επειδή ΔΕΝ βάζεις ΕΣΥ το χέρι στη τσέπη την επόμενη φορά που θα απαντήσεις να το σκεφτείς δυο φορές. Δεν είναι ντροπή να μην ξέρεις κάτι.. ντροπή είναι να κάνεις ότι το ξέρεις ΚΑΙ να το λες και λάθος.. για φαντάσου να άκουγε εσένα και να πήγαινε να πληρώσει μητρική.... :?

Anyway αν κάνεις clear cmos ή αν βγάλεις την μπαταρία για 10 λεπτά θα μπεις στο bios χωρίς να σου ζητηθεί password.

Δημοσ.

Για να μην πλακώνεστε θα σας πω εγώ άλλη λύση. Κατέβασε από την σελίδα της εταιρίας που ανήκει το BIOS σου το firmware του CHIP και καντο flash και έτσι θα λύσεις και το πρόβλημα σου και μελλοντικά που θα μπορούσαν να σου συμβούν (βλέπε ασυμβατότητες, conflicts, κλπ) :D

Μην τσακώνεστε...

Πρόβλημα σας ζητήθηκε να λύσετε, όχι να πλακωθείτε ούτε να κάνετε επείδηξη γνώσεων...

PEACE!!!!!!!

Δημοσ.

...το λέει και το όνομά του, άλλως τε... CMOS !!! ΔΕΝ είναι στην EEPROM, είναι στο... CMOS !!!

AN ήταν στην EEPROM, η οποία όντως δε σβήνει, τι την ήθελε τότε τη μπαταρία;

Και για να μάθεις και κάτι, και να πουλάς μούρη μετά, το CMOS (ειδικά στα PC, διότι στα ηλεκτρονικά γενικά, είναι άλλο πράγμα) είναι μια μνήμη μεγέθους 128 bytes, τύπου NVRAM (Non-Volatile), στην οποία αποθηκεύονται το Real Time Clock, το Alarm, settings του BIOS, το/τα password/s, τα ISA configuration data και τα Extended System Configuration Data. Θα έλεγα και σε ποιές διευθύνσεις βρίσκονται αυτά, αλλά καλύτερα να μην το κάνω, διότι... ποιός ξέρει τι θα σκεφτείς να κάνεις μετά... (μπορεί και να... υπνωτίσεις τα addresses)...

Δημοσ.

A! Και μην ξεχνάτε ότι αν ψάξετε σε κανένα "καλό" site μπορεί να βρει κάποια PASSWORD από όλες τις εταιρίες που είναι κλειδιά (δηλαδή κωδικοί που μπορούν μπουν στο BIOS - Μανήσιος για τέτοιες περιπτώσεις) απλώς πρέπει να ψάξεις για την συγκεκριμένη Motherboard

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...