AntiCambeR Δημοσ. 20 Απριλίου 2016 Share Δημοσ. 20 Απριλίου 2016 Εγώ πάλι θα πρότεινα το εντελώς αντίθετο. Εφόσον το αυτοκίνητο κάνει πολύ λίγα χιλιόμετρα(δλδ θα χρειαστούν αλλαγή λόγω χρόνου και όχι λόγω φθοράς), θα πρέπει να βάλει κάποια από τις πρώτες μάρκες, και όχι από τις δεύτερες. Είχα δοκιμάσει παλιότερα SAVA Intensa, και στα 2 χρόνια ήθελαν αλλαγή, γλιστρούσαν πάρα πολύ. Οποιοδήποτε άλλο από τις πρώτες μάρκες με την ίδια χρήση θα άντεχε 4 χρόνια, χωρίς να κόστιζε τα διπλάσια χρήματα... Μπερδεύουν οι υπολογισμοί που κάνεις, τόσο ο τρόπος όσο και τα δεδομένα. Πρώτα από όλα, όπως σωστά είπαν και παραπάνω, δεν βοηθάει το €/km, ούτε κατά προσέγγιση. Επίσης που βρήκες το 1,7€/L? Τις τελευταίες 3 φορές που έβαλα βενζίνη μέσα στον Απρίλη είχε 1,29-1,32€/L. Και το κυριότερο, η κατανάλωση που ανακοινώνουν τα εργοστάσια για τον κύκλο πόλης αφορά ιδανικές συνθήκες, σε πραγματικές συνθήκες η κατανάλωση είναι πολύ παραπάνω από την εργοστασιακή μέτρηση. Οσο για τα πιο πλατιά λάστιχα, φυσικά και καίει παραπάνω, σε καμία περίπτωση όμως σχεδόν +25% που βγήκε με τις μετρήσεις σου. Ειδικά για το δικό σου που από 185/65/15 έχεις πάει στο 205/50/16. Βάζω χρόνια σε συγκεκριμένο πρατήριο της Shell V Power.Την τελευταία φορά που έβαλα 20€ στις 01/04 η τιμή λίτρου ήταν στα 1,438. 1)Με βγάζει 120-130 χμ.Δεν θα έπρεπε να με βγάζει τουλάχιστον άλλα 20χμ; 2)Υπάρχει περίπτωση να χρειάζεται ρύθμιση η καθάρισμα το injection και για αυτό να καίει παραπάνω; 3)Μήπως παίζει ρόλο ότι δεν το «ανοίγω» σε εθνική και δεν έχει «ανοίξει» το μοτέρ;Η αυτό είναι μύθος; Το αυτοκίνητο έχει μόνο 28,000χμ.Ακόμα δεν έχω κάνει το μεγάλο service. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Joshua21 Δημοσ. 20 Απριλίου 2016 Share Δημοσ. 20 Απριλίου 2016 Βάζω χρόνια σε συγκεκριμένο πρατήριο της Shell V Power.Την τελευταία φορά που έβαλα 20€ στις 01/04 η τιμή λίτρου ήταν στα 1,438. 1)Με βγάζει 120-130 χμ.Δεν θα έπρεπε να με βγάζει τουλάχιστον άλλα 20χμ; 2)Υπάρχει περίπτωση να χρειάζεται ρύθμιση η καθάρισμα το injection και για αυτό να καίει παραπάνω; 3)Μήπως παίζει ρόλο ότι δεν το «ανοίγω» σε εθνική και δεν έχει «ανοίξει» το μοτέρ;Η αυτό είναι μύθος; Το αυτοκίνητο έχει μόνο 28,000χμ.Ακόμα δεν έχω κάνει το μεγάλο service. Σίγουρα έβαλες με 1,438€? Ρωτάω μια και εγώ βάζω αποκλειστικά σε συγκεκριμένο πρατήριο Shell V Power κάθε Τρίτη(λόγω προσφοράς, κάθε Τρίτη η V Power έχει 1 λεπτό παραπάνω από την απλή), χτες έβαλα με 1,328€, την περασμένη Τρίτη 12/4 έβαλα με 1,308€, την προηγούμενη 5/4 έβαλα πάλι με 1,328€, 29/3 ξανά με 1,328€. Αλλά ακόμα και με τόσο να έβαλες, δεν εξηγείς που βρήκες το που βρήκες το 1,7€/L με το οποίο έκανες υπολογισμούς. Όσο για το πως μετράμε την κατανάλωση, ο μόνος τρόπος είναι να φουλάρεις, να κάψεις όσο περισσότερο καύσιμο μπορείς, να ξαναφουλάρεις, και να κάνεις πράξη με τα λίτρα που πήρε και τα διανυθέντα χιλιόμετρα. Όταν βάζεις 20€ κάθε φορά και κάνεις πράξεις όχι μόνο με € αλλά και με ότι νάναι τιμή λίτρου, ότι νάναι θα βγαίνει και το αποτέλεσμα. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
AntiCambeR Δημοσ. 20 Απριλίου 2016 Share Δημοσ. 20 Απριλίου 2016 Σίγουρα έβαλες με 1,438€? Ρωτάω μια και εγώ βάζω αποκλειστικά σε συγκεκριμένο πρατήριο Shell V Power κάθε Τρίτη(λόγω προσφοράς, κάθε Τρίτη η V Power έχει 1 λεπτό παραπάνω από την απλή), χτες έβαλα με 1,328€, την περασμένη Τρίτη 12/4 έβαλα με 1,308€, την προηγούμενη 5/4 έβαλα πάλι με 1,328€. Αλλά ακόμα και με τόσο να έβαλες, δεν εξηγείς που βρήκες το που βρήκες το 1,7€/L με το οποίο έκανες υπολογισμούς. Όσο για το πως μετράμε την κατανάλωση, ο μόνος τρόπος είναι να φουλάρεις, να κάψεις όσο περισσότερο καύσιμο μπορείς, να ξαναφουλάρεις, και να κάνεις πράξη με τα λίτρα που πήρε και τα διανυθέντα χιλιόμετρα. Όταν βάζεις 20€ κάθε φορά και κάνεις πράξεις όχι μόνο με € αλλά και με ότι νάναι τιμή λίτρου, ότι νάναι θα βγαίνει και το αποτέλεσμα. Ναι,με 1,438.Την προηγούμενη φορά με 1,398.Πρίν βάλω 20€ ο δείκτης είναι σε συγκεκριμένο σημείο πάνω στην γραμμή,η αμέσως επάνω η κάτω απο αυτήν.Μηδενίζω τα χμ.Οταν βάλω τα 20€ ο δείκτης ανεβαίνει μέχρι κάποιο σημείο.Οταν ο δείκτης φτάσει πάλι στο σημείο που ήταν πρίν βάλω βενζίνη τσεκάρω πόσα χμ έκανα. Εκανα λάθος για την τιμή λίτρου 1,7€ Εχω ακούσει την άποψη οτι το αυτοκίνητο έχει καλύτερη συμπεριφορά όταν είναι γεμάτο το ρεζερβουάρ.Μάλλον εννοούν οτι καίει λιγότερο,δεν ξέρω. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Joshua21 Δημοσ. 20 Απριλίου 2016 Share Δημοσ. 20 Απριλίου 2016 Ναι,με 1,438.Την προηγούμενη φορά με 1,398.Πρίν βάλω 20€ ο δείκτης είναι σε συγκεκριμένο σημείο πάνω στην γραμμή,η αμέσως επάνω η κάτω απο αυτήν.Μηδενίζω τα χμ.Οταν βάλω τα 20€ ο δείκτης ανεβαίνει μέχρι κάποιο σημείο.Οταν ο δείκτης φτάσει πάλι στο σημείο που ήταν πρίν βάλω βενζίνη τσεκάρω πόσα χμ έκανα. Εκανα λάθος για την τιμή λίτρου 1,7€ Εχω ακούσει την άποψη οτι το αυτοκίνητο έχει καλύτερη συμπεριφορά όταν είναι γεμάτο το ρεζερβουάρ.Μάλλον εννοούν οτι καίει λιγότερο,δεν ξέρω. Ε δεν είναι και ο καλύτερος τρόπος αυτός να μετρήσεις κατανάλωση, παραείναι κατά προσέγγιση. Την τιμή λίτρου μην την βάζεις καθόλου στην εξίσωση, δεν βοηθάει, μόνο μπερδεύει. Υπολόγισε με απλή μέθοδο των τριών πόση κατανάλωση έχεις βάσει χιλιομέτρων και λίτρων. Την κατανάλωση που ανακοινώνει το εργοστάσιο για κύκλο πόλης την ξεχνάς, ποτέ δεν πρόκειται να την πετύχεις. Δες σχετικό άρθρο: http://www.tanea.gr/life-style/article/5009590/poia-trik-efarmozoyn-oi-aytokinhtokataskeyastes-stis-metrhseis-katanalwshs/ Δεν ξέρω τι εννοούν ως "καλύτερη συμπεριφορά", αλλά όσον αφορά την κατανάλωση σίγουρα καίει παραπάνω όταν είναι γεμάτο το ρεζερβουάρ λόγο βάρους. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
toshd3000 Δημοσ. 26 Απριλίου 2016 Share Δημοσ. 26 Απριλίου 2016 σου καιει πολυ?αλλαξε βενζιναδικο!!! νομιζω οτι η ποσοτητα της βενζινης επηρεαζει την αντλια βενζινης και το ιντζεξιον!απλα μη το αφηνεις να πιανει ρεζερβα.. και να να ειμαι μεσα στο θεμα η πιεση και η διασταση ελαστικων επηρεαζει πιο πολυ την καταναλωση.. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα