zio10 Δημοσ. 2 Απριλίου 2016 Share Δημοσ. 2 Απριλίου 2016 Τελικα αποφασησα αντι για τα michelin saver energyκαι τα bridgeston t001 , να βαλω τα pirelli p1 185/60/15 τιμη 280 ευρω με τοποθέτηση και νεων ζαντων και των ελαστικών , με ζυγοστάθμιση και ευθυγράμμιση. Δεν ειναι και η σουπερ προσφορά τιμη ,αλλα αφου του παω του ανθρώπου και τις μτχ ζαντες που αγορασα απο αλλου να μου τις βαλει νομιζω ειναι οκ Ζάντες και λάστιχα μαζί με τόσα;! Μεταχειρισμένες ζάντες ή καινούργιες; Λάθος σόρυ, μετά πρόσεξα ότι έχεις ήδη τις ζάντες Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
AntiCambeR Δημοσ. 19 Απριλίου 2016 Share Δημοσ. 19 Απριλίου 2016 Τι λάστιχα προτείνετε για 16αρες ζάντες;Εχω τα Bridgeston Turanza 205x50x16.Είναι αρκετά ανθεκτικά αλλά επειδή κάνω πολύ λίγα χιλιόμετρα μάλλον θα ήταν καλύτερα να βάλω ημίσκληρα.Μέχρι να φαγωθούν έχουν ήδη φθαρεί απο τις καιρικές συνθήκες. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
meletis_m Δημοσ. 19 Απριλίου 2016 Share Δημοσ. 19 Απριλίου 2016 Τι λάστιχα προτείνετε για 16αρες ζάντες;Εχω τα Bridgeston Turanza 205x50x16.Είναι αρκετά ανθεκτικά αλλά επειδή κάνω πολύ λίγα χιλιόμετρα μάλλον θα ήταν καλύτερα να βάλω ημίσκληρα.Μέχρι να φαγωθούν έχουν ήδη φθαρεί απο τις καιρικές συνθήκες. Πόσα χρήματα διαθέτεις?Θα αλλάξεις 4άδα ή μόνο τα ελαστικά στους τροχούς κίνησης? Το σωστό εάν γίνεται είναι να αλλαχτεί 4αδα. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
AntiCambeR Δημοσ. 19 Απριλίου 2016 Share Δημοσ. 19 Απριλίου 2016 Πόσα χρήματα διαθέτεις?Θα αλλάξεις 4άδα ή μόνο τα ελαστικά στους τροχούς κίνησης? Το σωστό εάν γίνεται είναι να αλλαχτεί 4αδα. 4άδα γιατί τα λάστιχα είναι παλιά.Τα πίσω είναι "καμμένα".Τα μπροστά είναι χειρότερα,καμμένα και φθαρμένα.Εννοείται οτι δεν τρέχω γενικά και προσέχω στις στροφές.Με τα ABS γίνεται εύκολα να τρακάρεις οταν τα λάστιχα είναι χάλια. Αυτά που έχω είναι σκληρά η ημίσκληρα;Είναι καλύτερα να βάλω ημίσκληρα η μαλακά; Αν υπάρχουν με 250-300€ αξιόπιστα λάστιχα καλώς,αλλιώς μπορώ να δώσω κάποια παραπάνω χρήματα.Δυστυχώς σε αυτές τις διαστάσεις κοστίζουν αρκετά. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
alkis13 Δημοσ. 19 Απριλίου 2016 Share Δημοσ. 19 Απριλίου 2016 4άδα γιατί τα λάστιχα είναι παλιά.Τα πίσω είναι "καμμένα".Τα μπροστά είναι χειρότερα,καμμένα και φθαρμένα.Εννοείται οτι δεν τρέχω γενικά και προσέχω στις στροφές.Με τα ABS γίνεται εύκολα να τρακάρεις οταν τα λάστιχα είναι χάλια. Αυτά που έχω είναι σκληρά η ημίσκληρα;Είναι καλύτερα να βάλω ημίσκληρα η μαλακά; Αν υπάρχουν με 250-300€ αξιόπιστα λάστιχα καλώς,αλλιώς μπορώ να δώσω κάποια παραπάνω χρήματα.Δυστυχώς σε αυτές τις διαστάσεις κοστίζουν αρκετά. Τα Bridgestone προσωπικά τα θεωρώ σκληρά τα continental μεσαια, τα kleber μεσαια προς μαλακα (αλλοι λενε μαλακα) και τα michelin πουπουλο. Προσωπικά θα κοίταγα σε michelin, αλλα σε αυτές τις διαστάσεις ότι πιο οικονομικό βρεις σε γνωστές μάρκες. Έτσι και αλλιως στη 4ετία πάνε για πέταμα. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Dare-Devil Δημοσ. 19 Απριλίου 2016 Share Δημοσ. 19 Απριλίου 2016 4άδα γιατί τα λάστιχα είναι παλιά.Τα πίσω είναι "καμμένα".Τα μπροστά είναι χειρότερα,καμμένα και φθαρμένα.Εννοείται οτι δεν τρέχω γενικά και προσέχω στις στροφές.Με τα ABS γίνεται εύκολα να τρακάρεις οταν τα λάστιχα είναι χάλια. Αυτά που έχω είναι σκληρά η ημίσκληρα;Είναι καλύτερα να βάλω ημίσκληρα η μαλακά; Αν υπάρχουν με 250-300€ αξιόπιστα λάστιχα καλώς,αλλιώς μπορώ να δώσω κάποια παραπάνω χρήματα.Δυστυχώς σε αυτές τις διαστάσεις κοστίζουν αρκετά. Φίλε μου . Βάλε ότι πιο μαλακό υπάρχει μιλάμε για την ασφάλεια σου . Εκπτώσεις στην ασφάλεια δεν κάνουμε. Τί να τα κάνεις τα σκληρά; Εγώ βάζω ότι πιο μαλακό λάστιχο μπορεί να πάρει το αμάξι μου . Αλλάζω λάστιχα την τετραετία άντε 5ετία max στα περίπου 60.000 χλμ λόγο γύρανσης και έχω πέλμα ΟΥΤΕ το μισό φαγωμένο και πέρα απο αυτό είμαι νευρικός οδηγός και σπινιάρω συχνά το αμάξι αρκετά . . Φοράω Michelin energy saver . Kαλά μαλακά λάστιχα επίσης είναι τα goodwear efficient grip performance . Tα Michelin energy saver plus για τις διαστάσεις σου τα βρίσκω 384 ευρώ Τα Goodyear 336 ευρώ. Αυτό με το ABS που πες μην το ξαναπείς . Το ακούω απο μερικούς. Είναι τελείως λάθος . Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
meletis_m Δημοσ. 19 Απριλίου 2016 Share Δημοσ. 19 Απριλίου 2016 4άδα γιατί τα λάστιχα είναι παλιά.Τα πίσω είναι "καμμένα".Τα μπροστά είναι χειρότερα,καμμένα και φθαρμένα.Εννοείται οτι δεν τρέχω γενικά και προσέχω στις στροφές.Με τα ABS γίνεται εύκολα να τρακάρεις οταν τα λάστιχα είναι χάλια. Αυτά που έχω είναι σκληρά η ημίσκληρα;Είναι καλύτερα να βάλω ημίσκληρα η μαλακά; Αν υπάρχουν με 250-300€ αξιόπιστα λάστιχα καλώς,αλλιώς μπορώ να δώσω κάποια παραπάνω χρήματα.Δυστυχώς σε αυτές τις διαστάσεις κοστίζουν αρκετά. Στα χρήματα που διαθέτεις και εάν βγαίνουν στις διαστάσεις που θές , κοίταξε και τα Kormoran θυγατρική της Michelin. Επειδή και εγω έπρεπε να αλλάξω οπωσδήποτε , προτίμησα τα συγκεκριμένα 4άδα καινούργια παρά να πάρω μετ/σμενο ελαστικό που είμαι τελείως αντίθετως.Βέβαια εγω διαστάσεις έχω 185/70/14.Πρίν είχα και εγω τα Michelin energy.Στο κόστος να υπολογίσεις και την ευθυγράμμιση μόλις στρωθούν τα νέα ελαστικά. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
AntiCambeR Δημοσ. 19 Απριλίου 2016 Share Δημοσ. 19 Απριλίου 2016 Ευχαριστώ παιδιά.Σημείωσα τις προτάσεις σας και θα πάω σε 1 στην περιοχή μου να μου δώσει τιμές. Νομίζω μέσα στην τιμή θα είναι και η τοποθέτηση-ευθυγράμμιση σωστά; Δεν ήξερα ότι όταν στρωθούν τα λάστιχα πρέπει να γίνει ευθυγράμμιση πάλι. Απο την μικρή μου εμπειρία τα λάστιχα που έχω μετά τα 4 χρόνια χάνουν την πρόσφυσή τους,καταλαβαίνω την διαφορά.Τα έχω 6 χρόνια,κακώς τα κράτησα τόσο.Η οδήγηση που κάνω είναι εντός πόλης και πιο σπάνια πιο μακριά που θα τρέξω παραπάνω τα καλοκαίρια για κανα μπάνιο η κανα ταξίδι.Επειδή έχω το παπί για εντός πόλης,στο αυτοκίνητο έχω πολύ λίγα χιλιόμετρα,το χρησιμοποιώ στις βροχές και στα κρύα,η σε περίεργες ώρες πχ ξημερώματα για την ασφάλειά μου.Μιλάμε οτι κάνω τον χρόνο 2,500-3,000 χμ και αλλάζω λάδια κάθε χρόνο.Είναι και η δουλειά μου πολύ κοντά στο σπίτι.Τα έξοδα είναι ασφάλεια και σήμα τσιμπημένα γιατί είμαι στους 10 ίππους 1500cc Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
meletis_m Δημοσ. 19 Απριλίου 2016 Share Δημοσ. 19 Απριλίου 2016 Ευχαριστώ παιδιά.Σημείωσα τις προτάσεις σας και θα πάω σε 1 στην περιοχή μου να μου δώσει τιμές. Νομίζω μέσα στην τιμή θα είναι και η τοποθέτηση-ευθυγράμμιση σωστά; Δεν ήξερα ότι όταν στρωθούν τα λάστιχα πρέπει να γίνει ευθυγράμμιση πάλι. Απο την μικρή μου εμπειρία τα λάστιχα που έχω μετά τα 4 χρόνια χάνουν την πρόσφυσή τους,καταλαβαίνω την διαφορά.Τα έχω 6 χρόνια,κακώς τα κράτησα τόσο.Η οδήγηση που κάνω είναι εντός πόλης και πιο σπάνια πιο μακριά που θα τρέξω παραπάνω τα καλοκαίρια για κανα μπάνιο η κανα ταξίδι.Επειδή έχω το παπί για εντός πόλης,στο αυτοκίνητο έχω πολύ λίγα χιλιόμετρα,το χρησιμοποιώ στις βροχές και στα κρύα,η σε περίεργες ώρες πχ ξημερώματα για την ασφάλειά μου.Μιλάμε οτι κάνω τον χρόνο 2,500-3,000 χμ και αλλάζω λάδια κάθε χρόνο.Είναι και η δουλειά μου πολύ κοντά στο σπίτι.Τα έξοδα είναι ασφάλεια και σήμα τσιμπημένα γιατί είμαι στους 10 ίππους 1500cc Όταν με το καλό τα τοποθετήσεις ενημέρωσε μας ποιά επέλεξες.Ευθυγράμμιση ,όταν λέμε να στρωθούν είναι μετα απο 800-1000 χιλιόμετρα ώστε να φαγωθούν ομοιόμορφα και τα 4 ελαστικα. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
liakinen Δημοσ. 19 Απριλίου 2016 Share Δημοσ. 19 Απριλίου 2016 Επειδή τα χιλιόμετρα σου είναι πάρα πολύ λίγα (στα όρια της ακινησίας) και μιας και είναι στην πλειοψηφία τους εντός πόλης μπορείς να στραφείς για μείωση του κόστους σε θυγατρικές μεγάλων εταιρειών πχ SAVA, BARUM, KORMORAN. Είναι Ευρωπαϊκά λάστιχα και αρκετά καλά για τα λεφτά τούς. Εννοείται ότι δεν τίθεται θέμα ασφάλειας. 2 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
AntiCambeR Δημοσ. 19 Απριλίου 2016 Share Δημοσ. 19 Απριλίου 2016 (επεξεργασμένο) Επειδή τα χιλιόμετρα σου είναι πάρα πολύ λίγα (στα όρια της ακινησίας) και μιας και είναι στην πλειοψηφία τους εντός πόλης μπορείς να στραφείς για μείωση του κόστους σε θυγατρικές μεγάλων εταιρειών πχ SAVA, BARUM, KORMORAN. Είναι Ευρωπαϊκά λάστιχα και αρκετά καλά για τα λεφτά τούς. Εννοείται ότι δεν τίθεται θέμα ασφάλειας. Αν αξίζει η διαφορά τιμής με τα επώνυμα που είναι πιο ακριβά θα ήταν 1 εναλλακτική επιλογή.Θα ρωτήσω να τα βρώ,ευχαριστώ. Στο παπί έχω γράψει περισσότερα χιλιόμετρα απο το αυτοκίνητο.Δεν βολεύει το αυτοκίνητο μέσα στην πόλη και είναι κουραστικό.Επίσης καίει αρκετή βενζίνη.Με 20€ μου βγάζει κάπου 125 χμ.Το παπί με 4-5€ βγάζει περίπου 120χμ. μέσα στην πόλη. Απ'ότι θυμάμαι το βιβλίο γράφει οτι το αυτοκίνητο καίει κάπου 8 λίτρα ανα 100 χμ εντός πόλης.8x1,7€(τιμή λίτρου)=13,6€. 13,6€:5=2,72€ 2,72€+13,6=16,32€. Δηλαδή στα 120χμ που κάνω θα έπρεπε να καίει 16,32€. Οπότε η διαφορά 20€-16,32€=3,62€ υπάρχει λόγω των μεγαλύτερων διαστάσεων ζαντολάστιχων.Τα εργοστασιακά λάστιχα νομίζω πως είχαν διαστάσεις 175(η185)χ15χ65. Σε σταθερή πορεία σε εθνική πιστεύω οτι με 20€ βγάζει τουλάχιστον 150 χμ.,ίσως και παραπάνω. Παίζει ρόλο και η οδήγηση Επεξ/σία 20 Απριλίου 2016 από AntiCambeR Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
slvsnt Δημοσ. 20 Απριλίου 2016 Share Δημοσ. 20 Απριλίου 2016 ρε παιδιά έλεος με αυτό το πράγμα και το κάνουν σχεδόν όλοι. δε μετράμε χιλιόμετρα ανα €. δε βγαίνει συμπέρασμα έτσι. δηλαδή όποτε το βλέπω/ακούω τρελαίνομαι,. δε ξέρω αν τα μεγαλύτερα ελαστικά αυξάνουν την κατανάλωση (πιθανόν) αλλά οι σκέψεις σου είναι λάθος. δε σημαίνει ότι άμα γράφει 8/100 θα καίει ακριβώς τόσο, δεν είναι η τάση που δουλεύει ο επεξεργαστής. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
dimitrisOP Δημοσ. 20 Απριλίου 2016 Share Δημοσ. 20 Απριλίου 2016 Με την αλλαγή διάστασης σε μεγαλυτερα καει, και πολύ παραπάνω μαλιστα, τεσταρισμενο Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
AntiCambeR Δημοσ. 20 Απριλίου 2016 Share Δημοσ. 20 Απριλίου 2016 @slvsnt... Δεν μιλάμε για ακρίβεια,αλλά κατά προσέγιση. Μου αρέσει που λες οτι πιθανόν να καίει παραπάνω κάποιο αμάξι με μεγαλύτερα ζαντολάστιχα.Φυσικά καίει παραπάνω.Μεγαλύτερη επιφάνεια στο οδόστρωμα=μεγαλύτερη αντίσταση και τριβή. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Joshua21 Δημοσ. 20 Απριλίου 2016 Share Δημοσ. 20 Απριλίου 2016 Επειδή τα χιλιόμετρα σου είναι πάρα πολύ λίγα (στα όρια της ακινησίας) και μιας και είναι στην πλειοψηφία τους εντός πόλης μπορείς να στραφείς για μείωση του κόστους σε θυγατρικές μεγάλων εταιρειών πχ SAVA, BARUM, KORMORAN. Είναι Ευρωπαϊκά λάστιχα και αρκετά καλά για τα λεφτά τούς. Εννοείται ότι δεν τίθεται θέμα ασφάλειας. Εγώ πάλι θα πρότεινα το εντελώς αντίθετο. Εφόσον το αυτοκίνητο κάνει πολύ λίγα χιλιόμετρα(δλδ θα χρειαστούν αλλαγή λόγω χρόνου και όχι λόγω φθοράς), θα πρέπει να βάλει κάποια από τις πρώτες μάρκες, και όχι από τις δεύτερες. Είχα δοκιμάσει παλιότερα SAVA Intensa, και στα 2 χρόνια ήθελαν αλλαγή, γλιστρούσαν πάρα πολύ. Οποιοδήποτε άλλο από τις πρώτες μάρκες με την ίδια χρήση θα άντεχε 4 χρόνια, χωρίς να κόστιζε τα διπλάσια χρήματα... Στο παπί έχω γράψει περισσότερα χιλιόμετρα απο το αυτοκίνητο.Δεν βολεύει το αυτοκίνητο μέσα στην πόλη και είναι κουραστικό.Επίσης καίει αρκετή βενζίνη.Με 20€ μου βγάζει κάπου 125 χμ.Το παπί με 4-5€ βγάζει περίπου 120χμ. μέσα στην πόλη. Απ'ότι θυμάμαι το βιβλίο γράφει οτι το αυτοκίνητο καίει κάπου 8 λίτρα ανα 100 χμ εντός πόλης.8x1,7€(τιμή λίτρου)=13,6€. 13,6€:5=2,72€ 2,72€+13,6=16,32€. Δηλαδή στα 120χμ που κάνω θα έπρεπε να καίει 16,32€. Μπερδεύουν οι υπολογισμοί που κάνεις, τόσο ο τρόπος όσο και τα δεδομένα. Πρώτα από όλα, όπως σωστά είπαν και παραπάνω, δεν βοηθάει το €/km, ούτε κατά προσέγγιση. Επίσης που βρήκες το 1,7€/L? Τις τελευταίες 3 φορές που έβαλα βενζίνη μέσα στον Απρίλη είχε 1,29-1,32€/L. Και το κυριότερο, η κατανάλωση που ανακοινώνουν τα εργοστάσια για τον κύκλο πόλης αφορά ιδανικές συνθήκες, σε πραγματικές συνθήκες η κατανάλωση είναι πολύ παραπάνω από την εργοστασιακή μέτρηση. Όσο για τα πιο πλατιά λάστιχα, φυσικά και καίει παραπάνω, σε καμία περίπτωση όμως σχεδόν +25% που βγήκε με τις μετρήσεις σου. Ειδικά για το δικό σου που από 185/65/15 έχεις πάει στο 205/50/16. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα