Προς το περιεχόμενο

Απορίες για αγορά νέων λαστιχων

costacurta

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Μαμά από εργοστάσιο φοραγε 245/70/16 , εγώ του έβαλα 265/70/16, το συγκεκριμένο έχει πολλές διαστάσεις που μπορείς να βάλεις μέχρι 33 ιντσες(265/75/16) χωράει στις μαμά ζάντες

Αυτό τα νοκιαν μου φαίνονται καλή περίπτωση και οικονομικά  

Nαι και μένα τα νοκιαν μου φάινονται καλά . Πάντα για ελαστικά ασφάλτου ! Άπλά από διαστάσεις ελαστικών και ζάντες ότι ορίζει το πινακάκι του κατασκευαστή του αυτοκινήτου σου και ΜΟΝΟ . 

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 94
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Μπα δεν έχει θέμα ότι και να βάλεις, δοκιμασμένο αυτοκίνητο, δοκιμασμένες λύσεις το έχω σηκώσει και 4 πόντους οπότε χαλαρά παίρνει και μεγαλύτερα , άλλα για την άσφαλτο δεν χρειάζομαι ποιο μεγάλα γιατί ανεβάζουν και την κατανάλωση κατά πολυ

Γύρω στα 500€ βγαίνουν τα νοκιαν,  

αυτο για τα 10 χρονια στο site της michelin το γραφει..δεν θυμαμαι ομως αν γραφει για αποθηκευση ή για χρηση ...

τεσπα αυτο το εγραψα απλα σαν παραδειγμα ως αντιπαραθεση στην αποψη του pavloa τι κακο εχει να μου πουλησει 2 χρονων λαστιχο!

δεν ξερω αν καταλαβαινομαστε!

• Like 1

αυτο για τα 10 χρονια στο site της michelin το γραφει..δεν θυμαμαι ομως αν γραφει για αποθηκευση ή για χρηση ...

τεσπα αυτο το εγραψα απλα σαν παραδειγμα ως αντιπαραθεση στην αποψη του pavloa τι κακο εχει να μου πουλησει 2 χρονων λαστιχο!

δεν ξερω αν καταλαβαινομαστε!

Για χρήση λένε λιγότερο. Νομίζω μου είχε δείξει κι εμένα ένας σε βουλκανιζατέρ ένα χαρτί από εταιρεία (δεν θυμάμαι ποια) που έλεγε ότι λάστιχα 3-4 χρονών μπορούν να πωλούνται και να τοποθετούνται κανονικά εφόσον είναι σωστά αποθηκευμένα.

2 χρονων λαστιχα θα αγοραζα αν μου εκανε καποια σημαντικη εκπτωση και 3-4  χρονων μονο στη μιση τιμη, μονο ετσι

Εγώ φοβήθηκα να τα βάλω πάντως...γλίτωνα κάπου 100-120€, αλλά δε νομίζω ότι είναι και τόσο μεγάλο ποσό για μια φορά στα 3-4 χρόνια...

• Like 1

Να κανω μια ερωτηση στο i30 μου τωρα εχω λαστιχα 185/65/15 , γινεται να μπορουν να μπουν και 195/65/15 ? και αν ναι κερδιζω κατι απο αυτο?

Να κανω μια ερωτηση στο i30 μου τωρα εχω λαστιχα 185/65/15 , γινεται να μπορουν να μπουν και 195/65/15 ? και αν ναι κερδιζω κατι απο αυτο?

Επειδή δεν πρόκειται για τζιπ που εκεί βάζεις μεγαλύτερα λάστιχα για να κερδίσεις ύψος δεν θα σε ωφελήσει πουθενά το μεγαλύτερο λάστιχο στο ι30. Επίσης θα αυξηθεί και η κατανάλωση 

Βάζεις ότι διάσταση εγκρίνει ο κατασκευαστής του αυτοκινήτου ΚΑΙ ΜΟΝΟ . Εκτώς και αν έχεις κάνει ολόκληρη μελέτη μηχανολογική για το αποτέλεσμα .

Επειδή δεν πρόκειται για τζιπ που εκεί βάζεις μεγαλύτερα λάστιχα για να κερδίσεις ύψος δεν θα σε ωφελήσει πουθενά το μεγαλύτερο λάστιχο στο ι30. Επίσης θα αυξηθεί και η κατανάλωση 

Mε το να βαλεις 195/65/15 απο 185/65/15 πως γινεται να παρεις υψος ;;

Το 195 δεν ειναι τα χιλιοστα του πλατους του ελαστικου(19,5 cm)    και το 65 ειναι το υψος του ελαστικου,αυτο που λεμε προφιλ  ;;;;

Αν αλαζε το 65 κ το εκανε 80 π.χ. τοτε θα επερνε υψος αλλα τωρα πως θα παρει υψος;;

Ξερω οτι δεν βαζεις μονο σε ενα τζιπ διαφορετικες διαστασεις αλλα κ σε ενα σπορ αμαξι π.χ. βαζεις μεγαλυτερες διαστασεις ωστε εχοντας περισσοτερα χιλιοστα πλατους αποκτας περισσοτερη προσφυση κ κρατημα(αυτο νομιζω γινεται κ στην μαμα ζαντα η βαζοντας μια μεγαλυτερη ζαντα) ..Βεβαια στο ι30 δεν χρειαζεται να κανει κατι τετοιο.

Ετσι το ξερω εγω,ισως κανω κ λαθος !!!!

Mε το να βαλεις 195/65/15 απο 185/65/15 πως γινεται να παρεις υψος ;;

Το 195 δεν ειναι τα χιλιοστα του πλατους του ελαστικου(19,5 cm)    και το 65 ειναι το υψος του ελαστικου,αυτο που λεμε προφιλ  ;;;;

Αν αλαζε το 65 κ το εκανε 80 π.χ. τοτε θα επερνε υψος αλλα τωρα πως θα παρει υψος;;

Ξερω οτι δεν βαζεις μονο σε ενα τζιπ διαφορετικες διαστασεις αλλα κ σε ενα σπορ αμαξι π.χ. βαζεις μεγαλυτερες διαστασεις ωστε εχοντας περισσοτερα χιλιοστα πλατους αποκτας περισσοτερη προσφυση κ κρατημα(αυτο νομιζω γινεται κ στην μαμα ζαντα η βαζοντας μια μεγαλυτερη ζαντα) ..Βεβαια στο ι30 δεν χρειαζεται να κανει κατι τετοιο.

Ετσι το ξερω εγω,ισως κανω κ λαθος !!!!

το 65 είναι το 65% του 185 , οπότε αν βάλεις 195 κάνα μισό πόντο θα το πάρεις :)

Βάζεις ότι διάσταση εγκρίνει ο κατασκευαστής του αυτοκινήτου ΚΑΙ ΜΟΝΟ . Εκτώς και αν έχεις κάνει ολόκληρη μελέτη μηχανολογική για το αποτέλεσμα .

δεν επηρεάζεται τόσο εύκολα το αυτοκίνητο από μικροαλλαγες στις διαστάσεις. Εμένα  245/70/16 έχει μέσα στα όρια, και έχω βαλει μέχρι 255/85/16, αλλά λόγο ότι το κόβει σε δύναμη το γύρισα σε 265/75/16, εκτός από κατανάλωση, δεν δημιουργεί κανένα θεμα

• Like 1

το 65 είναι το 65% του 185 , οπότε αν βάλεις 195 κάνα μισό πόντο θα το πάρεις :)

Αυτο δεν το γνωριζα μαι φρεντ ¨)

Αλλα γενικα το να θες μεγαλυτερο πλατος εχει μια λογικη οσον αφορα το πατημα στο δρομο, τωρα αν θα παρεις κ ενα ποντακι επιπλεον στο υψος δεν λεει κατι αλλα γενικα οσο μεγαλωνει το πλατος βλεπεις οτι χαμηλωνει κ το προφιλ..

Φορουσα 225/45/17 κ κοιταζα 19αρες ζαντες κ εβγαινε αν θυμαμαι καλα 245/35/19 

Τεσπα : )

Αυτό το 35 ότι πρέπει για πεζοδρομία :P μακριά απλά 

Kαι να θελω τωρα, δεν εχω το αμαξι :P

Tελικα του ειχα βαλει αναρτηση κ ειχα μεινει με τις μαμα ζαντες ..

Τελικα αποφασησα αντι για τα michelin saver energyκαι τα bridgeston t001 , να βαλω τα pirelli p1 185/60/15 
τιμη 280 ευρω με τοποθέτηση και νεων ζαντων και των ελαστικών , με ζυγοστάθμιση και ευθυγράμμιση. Δεν ειναι και η σουπερ προσφορά τιμη ,αλλα αφου του παω του ανθρώπου και τις μτχ ζαντες που αγορασα απο αλλου να μου τις βαλει νομιζω ειναι οκ

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...