Προς το περιεχόμενο

Απορίες για αγορά νέων λαστιχων

costacurta

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

και απο πτι κατάλαβα θα είσαι απο εκείνους που τα ξεψαχνίζουν τα λάστιχα..ημερομηνίες χώρα προέλευσης..

Και γω από εκείνους είμαι, είναι κακό? Ξέρεις τι κοροϊδία εχω φάει απο "επαγγελματίες" του είδους σου μέχρι να μάθω? Εσύ θες πελάτες (€€€) που να τους λες πετάει ο γάιδαρος και να σου λένε, ναι πετάει. Ε όχι... ευχαριστώ πολύ δεν θα πάρω. Βρες άλλο κορόιδο να του περάσεις τα "σάπια" που σου έμειναν στο ράφι. Φιλικα παντα.

Επεξ/σία από thant
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Καλημέρα...τα λάστιχα δεν παθαίνουν τίποτα...και 2 χρονων να είναι..άντε  2 χρόνια είναι πολλά .αν είναι 1 χρονων τι θα πάθει....και δεν μου απάντησες στην ερώτηση που σου έκανα για τα σύρματα που στραβώνουν.αν πάθεις λάστιχο και παίσει όλο το ΄βαρος του αυτοκινήτου πάνω στο ΄λάστιχο..θα το πετάξεις επειδή λες οτι στραβώνουν τα σύρματα ;; 

Ας αφήσουμε του 1 χρονού τα λάστιχα...είπες θέλεις να είνα απο την ίδια χώρα και να μην είναι απο τον προηγούμενο μήνα....πες τον λόγο για να μην είναι έτσι...περιμένω..

αα τέλει ιανουρίου έρχεται ο άλλος και λέει θέλω λάστιχα του 2016...του λέμε ε΄χουμε του 2015 ...λεει δεν τα θέλω είναι περσινά ,,μα του λέμε ούτε 3 μηνων δεν είναι....ειναι παλιά ξανα λέει//διακόπτω τον φίλο μου που μιλούσε μαζί του και του λεω αν ερχόσουν τον δεκέμβριο του 2015 δεν θα τα έβαζες ;; θα τα έβαζα λεει ...αλλα τώρα άλλαξε η χρονία...του λεω ωραία πάνε έξω απο το εργοστάσιο και μόλις βγάλουν του 2016 παρτα και έλα να στα περάσω τζάμπα...γέλασε και 'εφυγε την άλλη μέρα ήρθε και έβαλε του 2015 είπε και ευχαριστώ.

λοιπόν επειδή ανέβηκαν λίγο οι τονοι ας ηρεμήσουμε λίγο...και εσείς εχετε δίκιο και εγώ...εσεις γιατι μπορεί να έχετε φάει πολλές μπάμιες απο δήθεν επαγγελματίες και εγώ γιατί κάθε μέρα αυτά ακούμε και άντε δωσε στον άλλον να καταλάβει...

ο μπαμπάς του φίλου μου κάνει αυτήν την δουλειά απο 15 χρονών....και τον εμπιστεύομαι με κλειστά τα μάτια...

εγώ είχα βάλει το 2014 λάστιχα του 2013 .ακόμη τα έχω ....και παω στον δρόμο με 150 160...δεν είναι χαζός να μου πει βάλε αυτά ενώ στην πραγματικότητα δεν κάνουν.

Ήρθε η ώρα να αλλάξω λάστιχα στο Ηundai i30 μου, διαστάσεις 195/65 R15 91H

πια η γνωμη σας?

Tα bridgestone ειναι πολύ καλά το T001.. 270 πάνω κάτω

Κι εγώ θα ήθελα βοήθεια για επιλογή ελαστικού διαστάσεων 185/60/14.

Το αυτοκίνητο είναι ένα Toyota Starlet EP91 και τώρα φοράει 195/50/15.

Λέω να πέσω μια ίντσα και να ανεβάσω το προφίλ για να βελτιώσω την άνεση, τη σπιρτάδα και την κατανάλωση.

Tα firestone MULH2 είναι πάρα πολύ καλά....γύρω στα 224 θα σου βγεί

και δυο χρονια αν ειναι αποθηκευμενα καλα ειναι ,απλα δεν θα κρατησουν οσο αν ηταν ολοκαινουρια..

αν θυμαμαι καλα στο site της michelin ελεγε οτι με σωστη αποθηκευση τα λαστιχα κρατανε 10 χρονια!

οποτε ας πουμε οτι μου πουλησεις λαστιχα ηδη 2 ετων...μου μενουν αλλα 8 χρονια..

γιατι ρε φιλε να χασω αυτα τα 2 χρονια..θελω τα λαστιχα να ειναι φρεσκα..αμα δεν σου αρεσει παω αλλου!

8 χρόνια με το ίδιο λάστιχο; Θα έχεις άλλα επίπεδα πρόσφυσης στο τέλος. Αν δεν έχουν γίνει πέτρα. :rolleyes:

σωστός..δεν ήθελα το γράψω εγώ για να μην γίνω πάλι κακός....

Καλημέρα...τα λάστιχα δεν παθαίνουν τίποτα...και 2 χρονων να είναι..άντε  2 χρόνια είναι πολλά .αν είναι 1 χρονων τι θα πάθει....και δεν μου απάντησες στην ερώτηση που σου έκανα για τα σύρματα που στραβώνουν.αν πάθεις λάστιχο και παίσει όλο το ΄βαρος του αυτοκινήτου πάνω στο ΄λάστιχο..θα το πετάξεις επειδή λες οτι στραβώνουν τα σύρματα ;; 

Ας αφήσουμε του 1 χρονού τα λάστιχα...είπες θέλεις να είνα απο την ίδια χώρα και να μην είναι απο τον προηγούμενο μήνα....πες τον λόγο για να μην είναι έτσι...περιμένω..

αα τέλει ιανουρίου έρχεται ο άλλος και λέει θέλω λάστιχα του 2016...του λέμε ε΄χουμε του 2015 ...λεει δεν τα θέλω είναι περσινά ,,μα του λέμε ούτε 3 μηνων δεν είναι....ειναι παλιά ξανα λέει//διακόπτω τον φίλο μου που μιλούσε μαζί του και του λεω αν ερχόσουν τον δεκέμβριο του 2015 δεν θα τα έβαζες ;; θα τα έβαζα λεει ...αλλα τώρα άλλαξε η χρονία...του λεω ωραία πάνε έξω απο το εργοστάσιο και μόλις βγάλουν του 2016 παρτα και έλα να στα περάσω τζάμπα...γέλασε και 'εφυγε την άλλη μέρα ήρθε και έβαλε του 2015 είπε και ευχαριστώ.

λοιπόν επειδή ανέβηκαν λίγο οι τονοι ας ηρεμήσουμε λίγο...και εσείς εχετε δίκιο και εγώ...εσεις γιατι μπορεί να έχετε φάει πολλές μπάμιες απο δήθεν επαγγελματίες και εγώ γιατί κάθε μέρα αυτά ακούμε και άντε δωσε στον άλλον να καταλάβει...

ο μπαμπάς του φίλου μου κάνει αυτήν την δουλειά απο 15 χρονών....και τον εμπιστεύομαι με κλειστά τα μάτια...

εγώ είχα βάλει το 2014 λάστιχα του 2013 .ακόμη τα έχω ....και παω στον δρόμο με 150 160...δεν είναι χαζός να μου πει βάλε αυτά ενώ στην πραγματικότητα δεν κάνουν.

Tα bridgestone ειναι πολύ καλά το T001.. 270 πάνω κάτω

Tα firestone MULH2 είναι πάρα πολύ καλά....γύρω στα 224 θα σου βγεί

Τα σύρματα είναι ατσάλινα και έχουν ελάστικότητα. Εξαρτάται όμως το πόσο θα κάτσει το αμάξι με το λάστιχο κλαταρισμένο. Δε νομίζω να κάθεται μήνες ο άλλος με κλάτα τα λάστιχα και μετά να είναι ΟΚ. Πλαστική VS ελαστική παραμόρφωση. Το ότι δεν συμβαίνει το ένα δεν σημαίνει απαραίτητα ότι δε θα συμβεί ύπο άλλες συνθήκες. Το παράδειγμα που σου είπα εγώ ότι μου βάλαν λάστιχα του 2009 το 2012 δε σου φάνηκε υπερβολικό; Ε αν δε τη πατούσα έτσι δε το ψαχνα από κει κ μετά. Κ δε θα βρισκά σε αμάξι φίλου λάστιχα ίδιου τύπου και μάρκας στη μια μεριά 2004 και στην άλλη 2010, και από κει κ μετά ένα σωρό κρούσματα τέτοια. Η δεξια μεριά του αυτοκινήτου είχε " παγωμένα" λάστιχα και άλλη νορμάλ. Αυτό επηρρέαζε ΣΗΜΑΝΤΙΚΑ την οδήγηση του αυτοκινήτου ειδικά σε βροχή. Το άλλο άκρο που μου λες είναι ο μαλάκας που δε καταλαβαίνει από ημερομηνίες και σου ζητάει λάστιχα του 2016 τους πρώτους μήνες. Κλασικός ελληνάρας μαθαίνει μια πληροφορία και κάνει την τρίχα, τροιχιά. Σου είπα ποιά ειναι τα κριτήριά μου. Λάστιχα μέχρι ενός έτους και ίδια παρτίδα. Δηλαδή εγώ δε θα έχω πρόβλημα να του πω του άλλου τον Δεκέμβριου του 2016 να μου βάλει λάστιχα δεκεμβρίου 2015...  Βέβαια την βλέπω που θα πάει η δουλειά με αυτά, ή θα τροχίζουν την σφραγίδα ή θα φτιάξουν μια μαιμού να βαράνε νούμερα δικά τους... Πιο παλιά από αυτά που είπα λάστιχα μόνο από άτομο που θα ήξερα που αποθηκεύονται. Επειδή κάποιος είπε 8 χρόνια... Ε ωρε. 4 χρόνια πιστεύω είναι καλά. Με το ζόρι 5 αν δεν κυκλοφορεί το όχημα σε πολυσύχναστους δρόμους.

5 χρόνια λάστιχα με το κλίμα το δικό μας λίγο δύσκολο να βγάλουν στην Ελλάδα, που το καλοκαίρι έχουμε καυσονες και βράζει η άσφαλτος. .

Όποιος ξέρει από ελαστικά ας μου προτείνει κάποιο που να είναι κάλο στο βρεμένο γιατί αυτά που έχω τώρα αν και σχετικά καλά έχουν 0 κράτημα σε βρεγμένη άσφαλτο, διάσταση 265/70/16

Όποιος ξέρει από ελαστικά ας μου προτείνει κάποιο που να είναι κάλο στο βρεμένο γιατί αυτά που έχω τώρα αν και σχετικά καλά έχουν 0 κράτημα σε βρεγμένη άσφαλτο, διάσταση 265/70/16

Tί διάσταση είναι αυτή περίεργη; Αγροτικό έχεις ;

5 χρόνια λάστιχα με το κλίμα το δικό μας λίγο δύσκολο να βγάλουν στην Ελλάδα, που το καλοκαίρι έχουμε καυσονες και βράζει η άσφαλτος. .

Στην τετραετία ότι ελαστικό και αν βάλω βλέπω τα σημάδια κόπωσης του κατά την οδήγηση και κατά το φρεναρισμα. Φυσικά αμάξι μέσα στην Αθήνα χωρίς κουκούλα και πολλά πεζοδρόμια να βρίσκουν τα ελαστικά .  Τώρα έκλεισα  την 4ετία και πάω για αλλαγή μέσα στην βδομάδα . 

Δεν λέω ότι το ελαστικό γλιστράει του θανατά !! Απλά δεν φρενάρει όπως πρίν το αμάξι . Να πω ότι είναι μια μικρή διαφορά τώρα ; Για μένα είναι  μεγάλη διαφορά για την ασφάλεια μου και σε αυτό το κομμάτι περί ασφάλειας δεν τσιγκουνεύομαι . 

Τελικα ειμαι αναμεσα  στα michelin energy saver στα 260 ευρω και  στα Bridgeston T001 στα 230 ευρω.

Αλλοι μου λενε καλυτερα ειναι τα michelin και αλλοι τα Bridgeston , πια η γνωμη σας?

Και αφάνταστα δύσκολο να βρω κάλο λάστιχο για άσφαλτο

Μα ένα μικρό ψάξιμο skroutz έκανα και ρε φίλε τίποτα δεν έβρισκα καλό για άσφαλτο .  :/  Μπαίνει χώμα το αμάξι ;

Τελικα ειμαι αναμεσα  στα michelin energy saver στα 260 ευρω και  στα Bridgeston T001 στα 230 ευρω.

Αλλοι μου λενε καλυτερα ειναι τα michelin και αλλοι τα Bridgeston , πια η γνωμη σας?

Μichelin αν σε ενδιαφέρουν τα κρατήματα .  Αντοχή στο χρόνο π.χ πέλματος bridgestone αλλά μεχρι το πέλμα να χαλάσει θα έχει χάσει ήδη απο πρόσφυση οπότε το συν της bridgestone (υποτίθεται ότι είναι πιο σκληρό της bridgestone) είναι αδιάφορο και ουδέτερο . 

Μα ένα μικρό ψάξιμο skroutz έκανα και ρε φίλε τίποτα δεν έβρισκα καλό για άσφαλτο .  :/  Μπαίνει χώμα το αμάξι ;

Μπαίνει τον χειμώνα, το καλοκαίρι-άνοιξη σπάνια τώρα έχω τα 50/50 καλά για light offroad και χιόνι άλλα απαίσια στην άσφαλτο 

έλεγα για τα continental αλλά δεν βγάζει πάνω από 255/60

Μου φαίνεται θα αλλάξω ζάντα για άσφαλτο + καθαρά ασφαλτινο λάστιχο γιατί τον υπόλοιπο χρόνο περπατάει σε ασφλατο

• Like 2

Μπαίνει τον χειμώνα, το καλοκαίρι-άνοιξη σπάνια τώρα έχω τα 50/50 καλά για light offroad και χιόνι άλλα απαίσια στην άσφαλτο 

έλεγα για τα continental αλλά δεν βγάζει πάνω από 255/60

Μου φαίνεται θα αλλάξω ζάντα για άσφαλτο + καθαρά ασφαλτινο λάστιχο γιατί τον υπόλοιπο χρόνο περπατάει σε ασφλατο

Bασικά διαστάσεις ελαστικού να αλάξεις ΜΟΝΟ αν προβλέπει κάτι τέτοιο κατασκευαστής αλλιώς αλλάζεις όλη την δυναμική συμπεριφορά του οχήματος ακόμα και προς το χειρότερο . Στις διαστάσεις σου σου έχω  προτάσεις

Ασφάλτος 100 % (απο όσο κατάλαβα)

https://www.elastikaleader.gr/elastiko-autokinitou/nokian/line-suv/265-70-r16-112h-322119

Φιλανδική που δεν την έχω δοκιμάσει αλλά ακούγονται καλά λόγια .

Μετά   https://www.elastikaleader.gr/elastiko-autokinitou/nokian/ht-suv/265-70-r16-112t-371179

Που δεν ξέρω το ποσοστό τους σε off road ψάξτο . Πρέπει να ναι κυρίως για ON road .

Ύστερα μπορείς να δεις στην γνωστή και νούμερο ένα στα αγροτικά την Goodrich της Michelin που μάλλον είναι 50/50 λάστιχα .  https://www.elastikaleader.gr/elastiko-autokinitou/bfgoodrich/urban-terrain-t-a/265-70-r16-112h-354416

Tα νοκιαν line  έχουν το καλύτερο δείκτη σε βρεγμένο . 

• Like 1

Μαμά από εργοστάσιο φοραγε 245/70/16 , εγώ του έβαλα 265/70/16, το συγκεκριμένο έχει πολλές διαστάσεις που μπορείς να βάλεις μέχρι 33 ιντσες(265/75/16) χωράει στις μαμά ζάντες

Αυτό τα νοκιαν μου φαίνονται καλή περίπτωση και οικονομικά  

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...