Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

^το αζωτο δεν σημαινει τιποτα που λες πιο πανω.δεν κανει σε καμια περιπτωση 20-30% καλυτερη οδικη συμπεριφορα.αυτο μην το ξαναπεις please.στον εαυτο σου μπορεις να το λες καθε μερα για να τον πεισεις αλλα οχι στους αλλους.

χωρις κανενα ιχνος επιθεσης,μην το παρεις ετσι.

• Like 1
  • Απαντ. 94
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Καλησπέρα παιδιά θέλω να αλλάξω λάστιχα στο αυτοκίνητο. Μπορείτε να μου πείτε ποιος είναι οικονομικός/ιδανικος τρόπος.

1) Να πάω σε κάποιο κατάστημα και να τον εμπιστευτω να μου βάλει αυτός μια καλή μάρκα (μισελεν κτλ), η να παραγγείλω από κάποιο σαιτ και απλώς να τα πάω σε κάποιο μαστορα να τα αλλάξει?

2)Επίσης στην περίπτωση α έχει πχ διαφορετικής ποιότητας που έχουν άλλη τιμή? δηλ σαν να λέμε απλά μισελεν η καλά μισελεν ώστε να προσέξω κάποιο κωδικό η κάτι

3)στην περίπτωση β μπορείτε να μου προτείνετε κάποιο σαιτ ελληνικό αξιόπιστο και κάποια μάρκα και μοντέλο να αξίζει τα λεφτά του

1.καλυτερα να πας σε καταστημα ωστε να μπορεις να τσεκαρεις την ημερομηνια των ελαστικων..μη βαλεις κατι παραπανω απο 6 μηνες

2.η ποιοτητα παιζει αναλογα με τη μαρκα..απο κει και περα πρεπει να βρεις τη λαστιχο θες,μαλακο ή σκληρο..

ε ναι συμφωνω, απο που προκυπτει οτι το με το αζωτο εχει καλυτερη συμπεριφορα?!απλως εχει σταθερη πιεση..

αν και νομιζω οτι και με αζωτο χανει και παλια το χρεωναν!πληρωνεις για κοπανιστο αερα!

αζωτο βαζουν στη φορμουλα1 που η πιστα δεν εχει λακουβες!

Δημοσ.

Εαν είσαι νέος οδηγός (με λιγότερο από 50,000km στο δυναμικό σου),  σου συνιστώ να βάλεις μαλακή γόμα. Όπως και για το πέλμα σου 175, επίσης μαλακό, είναι αρκετά στενό.

Δηλαδή ο έμπειρος οδηγός να μην προτιμήσεις μαλακιά γόμα ; 

Και βρίσκεις την καλύτερη τιμή. Επίσης ζητάς να σου βάλουν άζωτο. Έχει ένα 20-30% καλύτερη συμπεριφορά για το ελαστικό (τσάμπα είναι). Εαν δεν έχει άζωτο, μην τον προτιμήσεις ΔΕΝ είναι σοβαρός επαγγελματίας. Ότι άλλο θες εδώ είμαστε.

Για το άζωτο που λές παίζεις με την λεπτομέρεια της λεπτομέρειας.

Το άζωτο κάνει την διαφορά στις ακραίες συνθήκες όπου το αμάξι κινείται στα όρια του π.χ αγώνες ταχύτητας .

Μόνο τότε θα κάνει την διαφορά σε οριακές συνθήκες όπου η λεπτομέρια της λεπτομέριας θα σου δώσει αυτά τα δέκατα του δευτερολέπτου που χρειάζεσαι για να νικήσεις . 

Απο κει και πέρα το θέμα διάρκειας ζωής του ελαστικού το άζωτο σε οριακό επίπεδο καλυτερεύει την διάρκεια ζωής του ελαστικού . 

Δεν αξίζει.  Αρκεί να κοιτάζουμε πάντα οι πιέσεις των ελαστικών να ναι οι κατάληλες και όλα οκ .  

ε ναι συμφωνω, απο που προκυπτει οτι το με το αζωτο εχει καλυτερη συμπεριφορα?!απλως εχει σταθερη πιεση..

Ισχύει ότι έχεις καλύτερη συμπεριφορά . Αλλά όπως είπα πιο πάνω . Το άζωτο είναι για την λεπτομέρεια της λεπτομέρειας ή να το θέσω αλλιώς εκει που η λεπτομέρεια κάνει την διαφορά.

Χρησιμοποιείται κυρίως σε βαρέα οχήματα ειδικών χρήσεων . Στα αεροπλάνα και στους αγώνες ταχύτητας .

• 2 μήνες μετά...
Δημοσ.

Πάντα να κοιτάτε τη σφραγίδα στο προφίλ του ελαστικού να είναι η ίδια. Συνηθίζεται από απατεώνες να βάζουν μισά μισά τα λάστιχα (για να καταναλώνουν το παλιό stock με γηρασμένα ελαστικά)και συνήθως το κάνουν στην μεριά του συνοδηγού. Η σφραγίδα είναι συνήθως οβάλ σχήματως και έχει μέσα 4 ψηφία τα 2 πρώτα είναι η εβδομάδα του έτους που είναι τα 2 τελευταία πχ (4815)  48η εβδομάδα του 2015.

Tyre_Date_Code.jpg

Καλό θα ήταν η ημερομηνία να μην είναι πάνω από χρόνο άλλα ούτε και τον προηγούμενο μήνα.  Επίσης αν η "οβάλ" σφραγίδα αχνοφαίνεται ή είναι σβησμένη παίζει πουστιά σίγουρα, επομένως προσέχτε.

• Like 1
Δημοσ.

Καλό θα ήταν η ημερομηνία να μην είναι πάνω από χρόνο άλλα ούτε και τον προηγούμενο μήνα.  Επίσης αν η "οβάλ" σφραγίδα αχνοφαίνεται ή είναι σβησμένη παίζει πουστιά σίγουρα, επομένως προσέχτε.

Γιατί αυτό;

Δημοσ.

Πάντα να κοιτάτε τη σφραγίδα στο προφίλ του ελαστικού να είναι η ίδια. Συνηθίζεται από απατεώνες να βάζουν μισά μισά τα λάστιχα (για να καταναλώνουν το παλιό stock με γηρασμένα ελαστικά)και συνήθως το κάνουν στην μεριά του συνοδηγού. Η σφραγίδα είναι συνήθως οβάλ σχήματως και έχει μέσα 4 ψηφία τα 2 πρώτα είναι η εβδομάδα του έτους που είναι τα 2 τελευταία πχ (4815)  48η εβδομάδα του 2015.

Tyre_Date_Code.jpg

Αυτό που λες δεν είναι σωστό.... έχω δουλέψει σε βουλκανιζατερ 5 χρόνια.....λοιπόν τα λάστιχα δεν παθαίνουν τίποτα...και περσυνά να είναι....αυτό που λένε για τις ημερομηνίες είναι βλακείες που τις έλεγαν στα κρατικά κτεο...αντε πες οτι τα περσινά δεν κάνουν...αν είναι τον προηγούμενο μήνα τι έχουν....δεν είναι καλά;;; .....μερικοί θέλουν να είναι ισπανικά γιατί λέει εκεί τα κάνουν καλά....κάθε εταιρεία έχει παγκοσμίως εργοστάσιο...παντού το ίδιο υλικό βάζουν..... αλλά μερικοί που να το καταλάβουν....αα το κορυφαίο που έχω ακούσει....αλλάζει χρονιά για παράδειγμα έχει μπει το 2016..και μου έρχεται ο άλλος και μου λεει θέλω λάστιχα αλλά να είναι του 2016...του 2015 είναι περσινά μου λέει...μα του λέω ακόμη ιανουάριο έχουμε οι εταιρείες ακόμη δεν έχουν βγάλει του 2016 ....άρχισε να μα μου/...ε στο τέλος το αφεντικό τον έδιωξε..α και κάτι ακόμη...αγοράζω σαν μαγαζί μια τετράδα...η εταιρεία μπορεί να μου στείλει 4 λάστιχα και να είναι απο 4 διαφορετικές χώρες κατασκευής...εσυ τι θα κάνεις θα πεις οτι δεν τα θέλεις και να τα στείλει πίσω για να στείλουν άλλα και να είναι και τα 4 απο την ίδια χώρα;; πάρε την εταιρεία τηλ και να δεις τι θα σου απαντήσουν...φιλικά τα λέω//

Δημοσ.

αλλα απο εταιρία και μοντέλο ελαστικού εχετε κάποιο συγκεκριμένο να προτείνετε?

πχ σε εναν που πηγα μου ειπε να μου βαλει τα  Michelin Energy με 350 ευρω

Δημοσ.

Κι εγώ θα ήθελα βοήθεια για επιλογή ελαστικού διαστάσεων 185/60/14.

Το αυτοκίνητο είναι ένα Toyota Starlet EP91 και τώρα φοράει 195/50/15.

Λέω να πέσω μια ίντσα και να ανεβάσω το προφίλ για να βελτιώσω την άνεση, τη σπιρτάδα και την κατανάλωση.

Δημοσ.

Ήρθε η ώρα να αλλάξω λάστιχα στο Ηundai i30 μου, διαστάσεις 195/65 R15 91H

πια η γνωμη σας?

Ίδια διάσταση έβαλα 280. Την τετράδα τ0001 bridgestone

Δημοσ.

Tyre_Date_Code.jpg

Πολύ σωστός ο φίλος, πάντα κοιτάμε την ημερομηνία παραγωγής στο ελαστικό.

Οχι παλιό ελαστικό γιατι το λάστιχο και στο ράφι να ειναι αλλοιώνεται και ετσι μικραινει ο χρόνος ζωής του.

• Like 1
Δημοσ.

Αυτό που λες δεν είναι σωστό.... έχω δουλέψει σε βουλκανιζατερ 5 χρόνια.....λοιπόν τα λάστιχα δεν παθαίνουν τίποτα...και περσυνά να είναι....αυτό που λένε για τις ημερομηνίες είναι βλακείες που τις έλεγαν στα κρατικά κτεο...αντε πες οτι τα περσινά δεν κάνουν...αν είναι τον προηγούμενο μήνα τι έχουν....δεν είναι καλά;;; .....μερικοί θέλουν να είναι ισπανικά γιατί λέει εκεί τα κάνουν καλά....κάθε εταιρεία έχει παγκοσμίως εργοστάσιο...παντού το ίδιο υλικό βάζουν..... αλλά μερικοί που να το καταλάβουν....αα το κορυφαίο που έχω ακούσει....αλλάζει χρονιά για παράδειγμα έχει μπει το 2016..και μου έρχεται ο άλλος και μου λεει θέλω λάστιχα αλλά να είναι του 2016...του 2015 είναι περσινά μου λέει...μα του λέω ακόμη ιανουάριο έχουμε οι εταιρείες ακόμη δεν έχουν βγάλει του 2016 ....άρχισε να μα μου/...ε στο τέλος το αφεντικό τον έδιωξε..α και κάτι ακόμη...αγοράζω σαν μαγαζί μια τετράδα...η εταιρεία μπορεί να μου στείλει 4 λάστιχα και να είναι απο 4 διαφορετικές χώρες κατασκευής...εσυ τι θα κάνεις θα πεις οτι δεν τα θέλεις και να τα στείλει πίσω για να στείλουν άλλα και να είναι και τα 4 απο την ίδια χώρα;; πάρε την εταιρεία τηλ και να δεις τι θα σου απαντήσουν...φιλικά τα λέω//

Απλά δε θα πάω στο κατάστημά σου και θα πάω σε αυτόν που θα μου δώσει λάστιχα από την ίδια παρτίδα. Το λάστιχο έχει συγκεκριμένη διάρκεια ζωής με ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟ τρόπο αποθήκευσης. Αν εσύ πχ τα λάστιχα τα έχεις σε ντάνες 2 χρόνια είναι προφανές ότι το τελευταίο ελαστικό έχει όλο το βάρος από τα υπόλοιπα και έχει υποστεί παραμόρφωση στα σύρματά του.Τι κάνει αυτό; Τρέμουλο και δώστου βαρύδια στη ζάντα να μη τρέμει. Δεύτερον αν τα έχεις σε ράφι με διπλές ράβδους που το λάστιχο πατάει σε δύο σημεία μόνο (παραείκοσι κ είσοσι στο ρολόι) πρέπει κατα διαστήματα να πηγαίνει κάποιος και να τα γυρίζει θέσεις για διατηρηθούν σωστά.

Επειδή ελάχιστες αποθήκες ελαστικών τα τηρούν αυτά με αποτέλεσμα να μου τοποθετήσουν λάστιχα στο αυτοκίνητο το 2012 και ήταν κατασκευής του 2009. Τι έγινε; Προς το καλοκαίρι του 2013 τα λάστιχα άρχισαν να γίνονται ΚΑΦΕ στο πλάι και να βγάζουν ραγίσματα. Σημάδια ελαστικού 4 ετίας που θα ήταν εκτεθιμένο σε καιρικές συνθήκες. Το αμάξι αυτό το διάστημα δε το έβλεπε ήλιος καθόλου(υπόστεγο) και πόσο μάλλον τα λάστιχα. Κι οπου το παρκάριζα φρόντιζα να είναι σε σκιά.

Το μόνο καλό για τα ηρωικά αυτά, Yokohama είναι ότι η γόμα τους διατήρησε την πρόσφυσή της μέχρι την αλλαγή τους. Άλλα δε μπορούσα ποτέ να εμπισθευθώ τα ελαστικά αυτά να τρεξω πάνω από 100 χαω από τη στιγμή που έδειξαν σημάδια γήρανσης πόσο μάλλον να μπω σε κατσικόδρομο. Οπότε δεν είναι μούφες αυτά που λέω. Αν θέλει ο άλλος ας πάει να βάλει ότι ημερομηνία να ναι και μετά να μην αναρωτιέται γιατί το ένα λάστιχο άσπρισε στα 2 χρόνια λες και το αλεύρωσαν ή να καφετιάσει με ρωγμές.

Γιατί αυτό;

Γιατί το καουτσούκ σταθεροποιείται στους 6 μήνες σαν υλικό (settling period). Από το να πάρεις πάντως λάστιχα που έχουν ξεχαστεί σε καμια αποθήκη για χρόνια καλύτερα το νεούδι. Και 2 χρόνια πριν να είναι η κατασκευή αν έχει αποθηκευθεί σωστά το λάστιχο δεν έχει πρόβλημα. ΑΝ.

• Like 1
Δημοσ.

Απλά δε θα πάω στο κατάστημά σου και θα πάω σε αυτόν που θα μου δώσει λάστιχα από την ίδια παρτίδα. Το λάστιχο έχει συγκεκριμένη διάρκεια ζωής με ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟ τρόπο αποθήκευσης. Αν εσύ πχ τα λάστιχα τα έχεις σε ντάνες 2 χρόνια είναι προφανές ότι το τελευταίο ελαστικό έχει όλο το βάρος από τα υπόλοιπα και έχει υποστεί παραμόρφωση στα σύρματά του.Τι κάνει αυτό; Τρέμουλο και δώστου βαρύδια στη ζάντα να μη τρέμει. Δεύτερον αν τα έχεις σε ράφι με διπλές ράβδους που το λάστιχο πατάει σε δύο σημεία μόνο (παραείκοσι κ είσοσι στο ρολόι) πρέπει κατα διαστήματα να πηγαίνει κάποιος και να τα γυρίζει θέσεις για διατηρηθούν σωστά.

Επειδή ελάχιστες αποθήκες ελαστικών τα τηρούν αυτά με αποτέλεσμα να μου τοποθετήσουν λάστιχα στο αυτοκίνητο το 2012 και ήταν κατασκευής του 2009. Τι έγινε; Προς το καλοκαίρι του 2013 τα λάστιχα άρχισαν να γίνονται ΚΑΦΕ στο πλάι και να βγάζουν ραγίσματα. Σημάδια ελαστικού 4 ετίας που θα ήταν εκτεθιμένο σε καιρικές συνθήκες. Το αμάξι αυτό το διάστημα δε το έβλεπε ήλιος καθόλου(υπόστεγο) και πόσο μάλλον τα λάστιχα. Κι οπου το παρκάριζα φρόντιζα να είναι σε σκιά.

Το μόνο καλό για τα ηρωικά αυτά, Yokohama είναι ότι η γόμα τους διατήρησε την πρόσφυσή της μέχρι την αλλαγή τους. Άλλα δε μπορούσα ποτέ να εμπισθευθώ τα ελαστικά αυτά να τρεξω πάνω από 100 χαω από τη στιγμή που έδειξαν σημάδια γήρανσης πόσο μάλλον να μπω σε κατσικόδρομο. Οπότε δεν είναι μούφες αυτά που λέω. Αν θέλει ο άλλος ας πάει να βάλει ότι ημερομηνία να ναι και μετά να μην αναρωτιέται γιατί το ένα λάστιχο άσπρισε στα 2 χρόνια λες και το αλεύρωσαν ή να καφετιάσει με ρωγμές.

Γιατί το καουτσούκ σταθεροποιείται στους 6 μήνες σαν υλικό (settling period). Από το να πάρεις πάντως λάστιχα που έχουν ξεχαστεί σε καμια αποθήκη για χρόνια καλύτερα το νεούδι. Και 2 χρόνια πριν να είναι η κατασκευή αν έχει αποθηκευθεί σωστά το λάστιχο δεν έχει πρόβλημα. ΑΝ.

Πφφ τι διαβάζω θεέ μου....τέτοια διαβάζουν και έρχονται και ζαλίζουν εμας..

Τα λάστιχα δεν παθαίνουν τίποτα...και 2 χρονών αν είναι...αν φυσικά έχουν την κατάλληλη αποθήκευση..

Και αυτό που λες οτι κάνουν πατούρα και στραβώνουν τα σύρματα δεν ισχύει...και για πες μου αν πάθεις λάστιχο και το λάστιχο κάτσει πάνω στην ζάντα δεν στραβώνουν τα σύρματα? Με αυτά που μου λες λιγοκά θα το βγάλεις άχριστο και θα βάλεις καινούριο..

Και αυτό που λες οτι θα σου βάλει απο την ιδια παρτίδα .στις 10 τετραδες οι 6 θα είναι διαφορετικές... αα να σου πω και το αλλο .είπες οτι το λάστιχο αρχίζει να κάνει ραγάδες αν είναι παλιό..ωραία..και του 2016 να πάρεις ως το 2017 θα έχουν αρχίσει οι ραγάδες...κάθε μέρα ξέρεις τι ακούγαμε? Και όλα αυτά επειδη γραφονται κάτι τέτοια...τι να πωω ...αν μπορούσα να σου στείλω τις σημειώσεις απο τα σεμινάρια που έχω πάει θα άνοιγε το μυαλό σου...έχω πάει σε σεμινάρια της bridgestone και οχι μόνο..και απο πτι κατάλαβα θα είσαι απο εκείνους που τα ξεψαχνίζουν τα λάστιχα..ημερομηνίες χώρα προέλευσης..α και θέλω να μου πεις πως διαλέγεις τι λάστιχο θα βάλεις ..θα συμβουλευτείς τον λαστιχά ή θα μπεις και θα ψάξεις και σύμφωνα με τις δοκιμες θα διαλέξεις ή θα δεις το πέλμα αν σου αρέσει..

Δημοσ.

Πφφ τι διαβάζω θεέ μου....τέτοια διαβάζουν και έρχονται και ζαλίζουν εμας..

Τα λάστιχα δεν παθαίνουν τίποτα...και 2 χρονών αν είναι...αν φυσικά έχουν την κατάλληλη αποθήκευση..

Και αυτό που λες οτι κάνουν πατούρα και στραβώνουν τα σύρματα δεν ισχύει...και για πες μου αν πάθεις λάστιχο και το λάστιχο κάτσει πάνω στην ζάντα δεν στραβώνουν τα σύρματα? Με αυτά που μου λες λιγοκά θα το βγάλεις άχριστο και θα βάλεις καινούριο..

Και αυτό που λες οτι θα σου βάλει απο την ιδια παρτίδα .στις 10 τετραδες οι 6 θα είναι διαφορετικές... αα να σου πω και το αλλο .είπες οτι το λάστιχο αρχίζει να κάνει ραγάδες αν είναι παλιό..ωραία..και του 2016 να πάρεις ως το 2017 θα έχουν αρχίσει οι ραγάδες...κάθε μέρα ξέρεις τι ακούγαμε? Και όλα αυτά επειδη γραφονται κάτι τέτοια...τι να πωω ...αν μπορούσα να σου στείλω τις σημειώσεις απο τα σεμινάρια που έχω πάει θα άνοιγε το μυαλό σου...έχω πάει σε σεμινάρια της bridgestone και οχι μόνο..αυτα φιλικά.....

Άνοιξε μας το μυαλό βρε φίλε τότε να μη σας ζαλίζουμε κ σας. Ανέβαστα σε PDF και powerpoint. Φιλικά πάντα. Στείλε τα να μην είμαστε και τόσο απαιτητικοί.

Δημοσ.

Αύριο θα τα ανεβάσω...και θέλω να μου πεις πως διαλέγεις τι λάστιχο θα βάλεις ..θα συμβουλευτείς τον λαστιχά ή θα μπεις και θα ψάξεις και σύμφωνα με τις δοκιμες θα διαλέξεις ή θα δεις το πέλμα αν σου αρέσει..

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...