chrisnik89 Δημοσ. 13 Ιανουαρίου 2016 Δημοσ. 13 Ιανουαρίου 2016 καλησπέρα θα ήθελα να ρωτήσω εάν υπάρχει κάτι το ιδιαίτερο στον ssd που πρέπει να κάνω για να έχω 100% της επιδόσεις του?
BlueBlood7 Δημοσ. 13 Ιανουαρίου 2016 Δημοσ. 13 Ιανουαρίου 2016 http://www.insomnia.gr/topic/337668-ssd-tips-tweaks-trim-support/ Το πιο βασικό που πρέπει να έχεις απενεργοποιημένο είναι το defrag και καλό είναι να απενεργοποιήσεις και το sleep. Για τις επιδόσεις θα πρέπει να περάσεις τον IRST Driver αν έχεις Intel επεξεργαστή. Για amd cpu είτε αφήνεις τον default driver των win είτε εγκαθιστάς τον amd sata driver. Επίσης επέλεξε στα power options το high performance. 1
chrisnik89 Δημοσ. 13 Ιανουαρίου 2016 Μέλος Δημοσ. 13 Ιανουαρίου 2016 απο που απενεργοποιω το defrag και το sleep, τους δριωερσ που τουσ βρισκω? στο συνοδευτικο cd? και που αλλαζω σε high performance?? γιατι δεν μου αναγνωριζει τον ssd καθως παω να κανω εγκατασταση τα windows 7?
BlueBlood7 Δημοσ. 13 Ιανουαρίου 2016 Δημοσ. 13 Ιανουαρίου 2016 Τους drivers θα τους βρεις στο σαιτ της μητρικής σου. Είναι sata drivers οι Intel Rapid Storage Technology. Ποια είναι η μητρική σου? Ή έχεις λάπτοπ? Κάνε πρώτα εγγκατάσταση τους drivers και έπειτα τα παρακάτω. Disable Fefrag Για το sleep δες το βίντεο Για το High performance επίσης δες το προηγούμενο βίντεο. Εκεί που έχει balance και power saver θα έχει και αυτό.
chrisnik89 Δημοσ. 13 Ιανουαρίου 2016 Μέλος Δημοσ. 13 Ιανουαρίου 2016 AHCI_Intel_10.1.5.1001_W7x64_A αυτό εννοείς? έχεις χρόνο να μπεις στην άσερ να δεις τους οδηγούς για το 5750γ και να μου πεις ποιους βάζω και ποιους όχι? οι τους βάζω όλους ? ρωτάω γιατί βγά έχει 3-4
BlueBlood7 Δημοσ. 13 Ιανουαρίου 2016 Δημοσ. 13 Ιανουαρίου 2016 Θα πρέπει να μπεις στο BIOS πατώντας κάποιο F key. Συνήθως είναι το F2. Όταν ξεκινήσει το λάπτοπ κάπου θα σου γράφει prees F2(αν είναι το F2) .... Μόλις μπεις στο BIOS μπες στην καρτέλα main στο sata mode επέλεξε AHCI mode όπως στο βίντεο. Επίσης στην καρτέλα Boot θα έχει 1η επιλογή το dvd ή αν κάνεις install από usb επιλέγεις το usb και σαν 2η επιλογή βάζεις τον ssd. Αν δεν βλέπεις τον ssd δεν θα τον έχεις τοποθετήσεις σωστά. Έλεγξε πάλι ότι έχει κουμπώσει.
chrisnik89 Δημοσ. 13 Ιανουαρίου 2016 Μέλος Δημοσ. 13 Ιανουαρίου 2016 ναι το βρήκα... γιατί απενεργοποιώ το sleep??? και εάν μπορείς να βοηθήσεις γενικά στους drivers που σου είπα πριν είμαι καλυμένος
BlueBlood7 Δημοσ. 13 Ιανουαρίου 2016 Δημοσ. 13 Ιανουαρίου 2016 Ναι αυτος είναι ο driver που έγραψε πιο πάνω.
chrisnik89 Δημοσ. 13 Ιανουαρίου 2016 Μέλος Δημοσ. 13 Ιανουαρίου 2016 μπορείς να βοηθήσεις και με τους υπόλοιπους ώστε να κάνω ένα σωστό φορμάτ? γιατί μέσα στην σελίδα έχει 3-4 vga driver και δεν ξέρω ποιοι είναι οι σωστοί μπορείς να ρίξεις μια μάτια να μου πεις τη να βάλω γενικά και τη όχι? το laptop ειναι acer aspire 5750g με windows 7 64bit
BlueBlood7 Δημοσ. 13 Ιανουαρίου 2016 Δημοσ. 13 Ιανουαρίου 2016 Λογικά το λάπτοπ αυτό γαίνει και άλλες κάρτες γραφικών οπότε κοίτα ποια έχεις. Inte, amd ή nvidia.
rfc Δημοσ. 20 Ιανουαρίου 2016 Δημοσ. 20 Ιανουαρίου 2016 Φιλε blood, επειδη σε εχω δει να το ξαναγραφεις, ο irst driver δε προσθετει τπτ σε επιδοσεις σε ssd. Και να μη το βαλεις δε τρεχει καστανο δλδ, αντε να δεις λιγο καλυτερο boot time, που εχεις ουτως ή αλλως λογω ssd και thats all. Αντιθετως σε HDD βοηθαει μονο να το εχεις. Αυτα γνωριζω εγω να σου πω την αληθεια.
BlueBlood7 Δημοσ. 20 Ιανουαρίου 2016 Δημοσ. 20 Ιανουαρίου 2016 Φιλε blood, επειδη σε εχω δει να το ξαναγραφεις, ο irst driver δε προσθετει τπτ σε επιδοσεις σε ssd. Και να μη το βαλεις δε τρεχει καστανο δλδ, αντε να δεις λιγο καλυτερο boot time, που εχεις ουτως ή αλλως λογω ssd και thats all. Αντιθετως σε HDD βοηθαει μονο να το εχεις. Αυτα γνωριζω εγω να σου πω την αληθεια. Φίλε μου δεν αναφέρομαι στο ότι θα δεις διαφορά στις επιδόσειςσαν στην καθημερινότητα. Και έναν ssd που δεν έχει καλά νούμερα δεν θα δεις διαφορά. Αναφέρομαι σαν νούμερα όταν θα κάνεις ένα τεστ να δεις τα read-write. Εκεί από driver σε driver βλέπεις διαφορά στα νούμερα άσχετα αν είναι Α ή Α+2. Και επείδή όλοι μας (οι περισσότεροι τουλάχιστον) θέλουμε να βρίσκεται ο ssd όσο το δυνατόν πλησίστερα στα ονομαστικά νούμερα τότε ένας καλός driver θα συντελέσει σε αυτό.
rfc Δημοσ. 21 Ιανουαρίου 2016 Δημοσ. 21 Ιανουαρίου 2016 Εγω προσωπικα δεν εχω δει καμια διαφορα σε οσους ssd εχω κανει bench με πιο καινουργιους drivers απο αυτους που δινει η microsoft. Τωρα αν σε καποια μοντελα κανει κατι, προφανως μου εχει διαφυγει.
chrisnik89 Δημοσ. 20 Ιουνίου 2016 Μέλος Δημοσ. 20 Ιουνίου 2016 παιδιά θέλω να μου λύσετε μια απορία εάν ένα πρόγραμμα το εγκαταστήσω στον ssd θα έχει μεγάλη διαφορά εάν γίνει εγκατάσταση σε έναν μηχανικό δίσκο
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα