Προς το περιεχόμενο

Gaming Monitor ή Ultrawide Monitor

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλημέρα παιδιά.  Εδώ και ένα δίμηνο είμαι στο ψάξιμο για καινούργιο monitor (το παλιό: LG Flatron L207WT), με τιμή 300-350, και έχω φτάσει σε ένα τέλμα. Ο λόγος που πραγματικά θα εκτιμούσα το Input σας είναι το σύστημα μου η (μελλοντική) χρήση του συστήματος

GPU: Saphire 270x 2GB TOXIC 

CPU:Intel Core 2 Duo E8500 @3.16Ghz (Τον οποίο μπορώ να κάνω OC στα 4Ghz, απλά βαριέμαι την διαδικασία)

Η χρήση που το θέλω: Λίγο CS:GO Gaming (2-3 comp match την ημέρα περίπου),coding (καλό θα ήταν να έχει pivot βάσης) και γενική χρήση. Μέχρι στιγμής είμαι ανάμεσα σε αυτές:

https://www.skroutz.gr/s/2885556/Asus-VG248QE.html

(λίγο που έψαξα στο forum λένε να την αποφύγεις, χωρίς εξηγεί κανείς το γιατί)

και 

https://www.skroutz.gr/s/6962017/Dell-P2416D.html

ή 

https://www.skroutz.gr/s/6233928/Dell-UltraSharp-U2515H.html

Εν κατακλείδι, αντιλαμβάνομαι το trade up: μια κλάσης ανώτερη gaming εμπειρία (δεν έχω παίξει πότε σε 144hz monitor οπότε δεν γνωρίζω πόσο ανώτερη) με ένα κλάσης ανώτερο panel και aspet ratio. Το μεγάλο μου πρόβλημα είναι ότι η GPU δεν υποστηρίζει ούτε freesync ούτε G-Sync και δεν μπορώ να ξέρω ποιο θα είναι το τελικό αποτέλεσμα. Προς ποια κατεύθυνση λέτε να κινηθώ; 

Υ.Γ Ξέρω ότι είναι κουλό topic, γιατί συγκρίνω ανόμοια πράγματα. Οποιαδήποτε καλύτερη πρόταση είναι παραπάνω από επιθυμητή.

Δημοσ.

Δεν ξερω αν βοηθάω, αλλα εχω μια 750ti 2GB αγορασμένη πριν 2 μήνες. Και πήρα την u2515h. Η οθόνη ειναι κάτι που δεν το αλλάζεις κάθε χρόνο (τουλάχιστον εγω και οι περισσότεροι φαντάζομαι) ειναι ενα ειδος επένδυσης αν μπορεί κάποιος να το πει ετσι.

Δημοσ.

Δεν ξερω αν βοηθάω, αλλα εχω μια 750ti 2GB αγορασμένη πριν 2 μήνες. Και πήρα την u2515h. Η οθόνη ειναι κάτι που δεν το αλλάζεις κάθε χρόνο (τουλάχιστον εγω και οι περισσότεροι φαντάζομαι) ειναι ενα ειδος επένδυσης αν μπορεί κάποιος να το πει ετσι.

Είσαι ικανοποιημένος από την αγορά σου; Θα την πρότεινες να την αγοράσω κι εγώ; Προφανώς και πρόκειται κάθε χρόνο να πετάω 300 ευρό σε οθόνες. 

Δημοσ.

Θα συμφωνήσω και εγώ ότι είναι κάτι που θα σου μείνει. Το μόνο κακό είναι ότι αν πάρεις freesynch θέλεις AMD και gsynch θέλεις NVIDIA. Άρα θα έχεις ένα κόλλημα εκεί.

Δημοσ.

Θα συμφωνήσω και εγώ ότι είναι κάτι που θα σου μείνει. Το μόνο κακό είναι ότι αν πάρεις freesynch θέλεις AMD και gsynch θέλεις NVIDIA. Άρα θα έχεις ένα κόλλημα εκεί.

Η κάρτα μου είναι AMD με παλιό πρότυπο displayport που δεν υποστήριζε freesync. Έχεις κάνεις ιδέα ποιο μπορεί να είναι το αποτέλεσμα αν στραφώ σε monitor 144hz?

Θα τοποθετηθώ μόλις παραλάβω την U2515h, σε καμία εβδομάδα δηλαδή. :)

Αναμένω την τοποθέτηση σου  :-D

Δημοσ.

Εγώ ειμαι σουπερ ικανοποιημένος για την 1 εβδομάδα που την έχω. Ισως να μην ειμαι ο πιο ψείρας που υπάρχει αλλα για την χρήση που της κάνω ειμαι 100% happy. Coding 90% οπως και εσύ & gaming/browsing 10% και gaming ελαφρύ (HOTS) συγκεκριμένα. Ειναι πεντακάθαρη, πολυ ομορφα χρώματα, πολύ βολική βάση. Εμενα με υπερκαλύπτει.

Δημοσ.

Ξεχασε την u2515h. Το pc σου δεν ειναι για 2Κ gaming. Oκ παρε κατι με 144hz αλλα στα 1080p. Ξεχνα και τις freesync γτ οπως ειπες δεν υποστηριζει η καρτα σου.

Δημοσ.

Και γιατί να το ξεχάσει αν στο άμεσο μέλλον έχει σκοπό να αναβαθμίσει τη κάρτα γραφικών του και να πάρει κάτι που να το υποστηρίζει τότε θα λέει γιατί δε την είχα πάρει.

Δημοσ.

Και γιατί να το ξεχάσει αν στο άμεσο μέλλον έχει σκοπό να αναβαθμίσει τη κάρτα γραφικών του και να πάρει κάτι που να το υποστηρίζει τότε θα λέει γιατί δε την είχα πάρει.

Δεν αναφερει κατι τετοιο ο ts. Αλλα αν μπουμε σε τετοια λογικη, τοτε μπορουμε κατευθειαν να προτινουμε 4Κ oled γτ "καποτε" θα εχουμε τα pc που θα μπορουν να τις σηκωσουν

Δημοσ.

Δεν αναφερει κατι τετοιο ο ts. Αλλα αν μπουμε σε τετοια λογικη, τοτε μπορουμε κατευθειαν να προτινουμε 4Κ oled γτ "καποτε" θα εχουμε τα pc που θα μπορουν να τις σηκωσουν

Νομίζω γινεσαι λιγο υπερβολικός, το οτι μπορει το μηχάνημα καποιου τώρα δεν ειναι σουπερ ντουπερ δεν σημαίνει οτι δεν πρεπει να αγοράσει κάτι το οποίο ειναι καλο.

• Like 1
Δημοσ.

Φυσικά και δεν αναφέρει κάτι τέτοιο αλλά προτείνεις με βάση μιας κοντινής μελλοντικής αναβάθμισης αν και εφόσον θέλει να τη κάνει. Λες τη δική σου πρόταση και λες και τη πρόταση η οποία θα το καλύψει καλύτερα αν μελλοντικά θα κάνει αναβάθμιση σε κάρτα η απόφαση στη τελική είναι δική του. Αν τα είχε σκεφτεί όλα μόνος του δε θα ήθελε καμία γνώμη.

• Like 1
Δημοσ.

4K Oled για να το κάνω down-scale σε 2Κ για να μπορώ να διαβάσω ένα κείμενο ; Να μου λείπει. Το καθιστός της αγοράς υποδεικνύει το 1440p σήμερα. Σε 3-5 χρόνια βλέπουμε. Η αναβάθμιση πάντα είναι στο παιχνίδι προφανώς. Απλά ένα βήμα κάθε φορά. Αυτό που με ενδιαφέρει είναι αν θα μπορώ να παίζω με 60 fps cs:go, με medium to low settings. Αυτό. Δεν θέλω να μου έρθει το monitor και επόμενη να ψάχνω για καινούργια κάρτα ή ακόμα χειρότερα καινούργιο PC. Υπάρχει κάποιο εργαλείο ή μέθοδος που μπορώ να τεστάρω πριν προβώ σε αγορά, για το αν θα έχω αυτά τα fps; H κάποιος να έχει μια παρόμοια εμπειρια;

Δημοσ.

Το μόνο που ξέρω εγώ είναι αυτό το online site το όποιο βάζεις χαρακτηριστικά και σου λέει σύμφωνα με τις απαιτήσεις του παιχνιδιού αν μπορείς να το παίξεις ή όχι.

Source.png Πηγή: Gamedebate

Δημοσ.

Το μόνο που ξέρω εγώ είναι αυτό το online site το όποιο βάζεις χαρακτηριστικά και σου λέει σύμφωνα με τις απαιτήσεις του παιχνιδιού αν μπορείς να το παίξεις ή όχι.

Source.png Πηγή: Gamedebate

Φίλε μου έσωσες. 

Το report του game-debate: http://www.game-debate.com/games/index.php?g_id=2323&game=Counter-Strike%3A+Global+Offensive&p_make=Intel&p_deriv=Core+2+Duo+E8500+3.16GHz&gc_make=ATI&gc_deriv=Radeon+R9+270X+Sapphire+Dual-X+2GB+OC+Edition&ram=8&screenRes_width_FPS=2560&screenRes_height_FPS=1440&checkSubmit=#systemrequirements

Αυτό που μου λέει είναι ότι μπορώ να το παίξω σε ανάλυση. Σωστά δεν κατάλαβα; Κάτι ακόμα. Κατέβασα το Furmark και το έκανα stress test σε 1440p και μου "Χτύπαγε " το UPS (ότι αποφορτίζουν οι μπαταρίες του δηλαδή). Τι φάση; 

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...