Angelcrow Δημοσ. 13 Ιανουαρίου 2016 Share Δημοσ. 13 Ιανουαρίου 2016 Καλησπέρα σε όλους, Αν και δεν ασχολούμαι με το OC αλλά αντιμετώπισα θέματα με τη ψυξη των Southbridge της μητρικής θα ήθελα να σας ρωτήσω πια θεωρείται την καλύτερη θερμαγωγικής πάστα για αυτά τα δύο chips. Φυσικά θα πρέπει να είναι Non electrical Conductive. Απλά θα ήθελα μία η οποία να μην ξερένεται. Προσωπικά στον επεξεργαστή χρησιμοποιώ Artic Silver 5. Προσωρινά στη μητρική μου χρησιμοποίησα μία Spire των 3 ευρώ η οποία μου έλυσε το πρόβλημα. Σας ευχαριστώ όλους. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Physiciant Δημοσ. 13 Ιανουαρίου 2016 Share Δημοσ. 13 Ιανουαρίου 2016 Και η Artic Silver 5 είναι μη ηλεκτρικά αγώγιμη. Καλή επίσης είναι η Artic MX-4 και η Noctua NT-H1 https://www.skroutz.gr/s/7578197/Arctic-MX-4-4gr.html https://www.skroutz.gr/s/7577868/Noctua-NT-H1-1-4gr.html?keyphrase=noctua+thermalpaste 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
NT1G Δημοσ. 14 Ιανουαρίου 2016 Share Δημοσ. 14 Ιανουαρίου 2016 Και η Artic Silver 5 είναι μη ηλεκτρικά αγώγιμη. ... Ναι αλλά και πάλι η εταιρία σου λέει να προσέχεις. Not Electrically Conductive: Arctic Silver 5 was formulated to conduct heat, not electricity. (While much safer than electrically conductive silver and copper greases, Arctic Silver 5 should be kept away from electrical traces, pins, and leads. While it is not electrically conductive, the compound is very slightly capacitive and could potentially cause problems if it bridges two close-proximity electrical paths.) pk-X, arctic ceramique, mx-X, nt1 κ.τ.λ. κάνουν. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Angelcrow Δημοσ. 14 Ιανουαρίου 2016 Μέλος Share Δημοσ. 14 Ιανουαρίου 2016 Δε διαφωνώ όσος καλύτερα θα ήταν να βάλω Κανά thermal pad για να έχω το κεφάλι μου ήσυχο Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
toyo73 Δημοσ. 14 Ιανουαρίου 2016 Share Δημοσ. 14 Ιανουαρίου 2016 Arctic cooling MX-2, MX-4 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Angelcrow Δημοσ. 14 Ιανουαρίου 2016 Μέλος Share Δημοσ. 14 Ιανουαρίου 2016 Τελικά βρήκα άμεσα την artic cooling MX 2 αλλά και θερμαγωγικη πάστα σε pad. Ερώτημα. Ανοίγοντας τα Northbridge & Southbridge διαπίστωσα ότι τα chips έχουν μια μικρή ορθογώνια επιφάνια στο κέντρο και ότι η μεγαλύτερη επιφάνεια καλύπτεται από το πράσινο πλαστικό στο οποίο εξέχουν κάτι ακίδες. Η παλιά τετραγωνη θερμαγωγικη πάστα τύπου pad κάλυπτε μεγαλυτερο μέρος του chip από το κεντρικό. Μου θύμησε τον παλιό amd athlon 2600+ Barton που έχω ακόμα στους γονείς μου. Λογικά εγώ θα ξαναβάλω θερμαγωγικη παστα μόνο στο κεντρικό τσιπακι...Τουλαχιστον αυτο εκανα και τη πρωτη φορα πριν 3 μερες και δουλεψε ο υπολογιστης...Σωστα;;;; Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
NT1G Δημοσ. 15 Ιανουαρίου 2016 Share Δημοσ. 15 Ιανουαρίου 2016 Στο μαύρο στην μέση βάζεις. 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Angelcrow Δημοσ. 15 Ιανουαρίου 2016 Μέλος Share Δημοσ. 15 Ιανουαρίου 2016 Ευχαριστώ Θα κανω μια ολονύκτια πριν συντήρησω και τις δυο μητρικές στα δυο PC. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Moderators Inuyasha Δημοσ. 15 Ιανουαρίου 2016 Moderators Share Δημοσ. 15 Ιανουαρίου 2016 Αν έχει thermal paste βάλε πάλι thermal paste, βάζοντας pad πολύ πιθανό να μην μπορέσεις να βάλεις το ψυκτρακι γιατί συνήθως τα έχουν με push pin και δεν θα μπορεί να πιάσει σωστά Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
arrows Δημοσ. 15 Ιανουαρίου 2016 Share Δημοσ. 15 Ιανουαρίου 2016 Καλησπέρα σε όλους, Αν και δεν ασχολούμαι με το OC αλλά αντιμετώπισα θέματα με τη ψυξη των Southbridge της μητρικής θα ήθελα να σας ρωτήσω πια θεωρείται την καλύτερη θερμαγωγικής πάστα για αυτά τα δύο chips. Φυσικά θα πρέπει να είναι Non electrical Conductive. Απλά θα ήθελα μία η οποία να μην ξερένεται. Προσωπικά στον επεξεργαστή χρησιμοποιώ Artic Silver 5. Προσωρινά στη μητρική μου χρησιμοποίησα μία Spire των 3 ευρώ η οποία μου έλυσε το πρόβλημα. Σας ευχαριστώ όλους. Πώς κατέληξες αν επιτρέπεται οτι έχεις θέμα υπερθερμανσης με to Southbridge της μητρικής???? Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Angelcrow Δημοσ. 15 Ιανουαρίου 2016 Μέλος Share Δημοσ. 15 Ιανουαρίου 2016 Η συνδεση της αιτίας των προβλημάτων έγινε μόλις πριν 7 μέρες μετά από διάβασμα των κάτω links https://el.wikipedia.org/wiki/Northbridge https://el.wikipedia.org/wiki/Southbridge https://en.wikipedia.org/wiki/Intel_Hub_Architecture Και αναλόγιστικα όλα τα BSODs που αφορούσαν από μνήμη,gpu,audio,lan, σύστημα αρχείων και ένας θεός ξέρει τι και έβαλα τα πραγματα κάτω με βάση τη λογική Φυσικά πίστευα ότι ήταν θέμα εγκατάστασης windows, IRQ conflict και Driver Conflict Στο northbridge είχα γιατί η θερμοκρασία εφτασε στους 80-90 βαθμούς και τελικά όταν έκανα τράμπα τη μητρική του desktop είδα τον ίδιο αισθητήρα στο hardware monitor να δείχνει από 80-90 βαθμούς 40 βαθμούς. Εγώ νόμιζα ότι ήταν τα mofset ή καμιά άκυρη θερμοκρασία μιας και το bios δείχνει το southbridge μόνο και όχι το northbridge. Όταν είδα και αποείδα έκανα τράμπα τη μητρική του desktop με αυτή του htpc. Μητρική Desktop ΑΜ2+ GA-MA770-UD3 Μητρική HTPC AM3 GA-770T-D3L Ίδιο chipset και οι μετρήσεις στο Hardware monitor temperature 3 διαφορετικές. Στην ΑΜ2+ είχα 70-80-90 και στη ΑΜ3 τώρα έχω 33 Αυτή τη θερμοκρασία δεν την λάμβανα υπόψην μου μιας και θεωρούσα ότι ήταν τα mofset που αναπτύζουν τρελές θερμοκρασίες Έχω την Coolermaster GeminiI S http://www.coolermaster.com/cooling/cpu-air-cooler/geminii-s/ Πρέπει να με έσωσε η ψύκρα μου όσον αφορά το Northbridge μιας και δεν είναι τύπου tower αλλά ρίχνει τον αέρα πάνω στα Mofset,Mνήμες και Northbridge. Τώρα με το Southbridge τι γινόταν. Το καλοκαίρι είχα αρκετά BSOD σε Lan, Audio και GPU Drivers. Επίσης είχα διάφορα Restarts στα οποία γινόταν reset το bios δηλαδή το CMOS έχανε τις ρυθμίσες και γινόταν επαναφορά μέσω dual bios. Είχα κάρτα δικτύου 1000 pci την έβαλα και ηρέμησα λίγο και απενεργοποίησα και το Audio της μητρικής και δούλευα με το HD Αudio της κάρτα γραφικών μόνο. Πίστευα ότι είχαν χαλάσει τα Realtek chips της μητρικής αλλά τελικά ηταν το ελεγκτής των chip αυτών που είναι ουσιαστικά το Southbridge. Ασυναίσθητα το καλοκαίρι έβαλα στο πλάι ένα 120άρι που είχα σε μία κούτα αλλά δεν το σύνδεσα το σκηνικό ότι ήθελα καλύτερη ψυξη και όχι άλλη κάρτα δικτύου και ήχου Επειδή όμως ήθελα να χρησιμοποιώ τα ακούστικά με το μικρόφωνο αγόρασα μια φτηνή κάρτα γραφικών της Soundblaster. Restart και πάλι restart. Αυτό που δεν είχα συνειδητοποιήσει όμως είναι ότι κάνοντας αλλαγή στη ψύκτα της κάρτας γραφικών σε Accelero η οποία διαχέει τον ζεστό αέρα πάνω στη μητρική και είναι πολύ κοντά στο Southbridge δημιούργησα θέμα από μόνος μου στη ροή αέρα. Κάποια στιγμή έβγαλα το ανεμιστηράκι στα πλάγια και το έβαλα σε σύστημα φίλου που το είχε χαλάσει ο ανεμιστήρας και ξαναρχίσαν τα bsod σε LAN, audio κτλ Αυτά εν ολίγοις και πολλά άλλα με τη Σεμίνα Διγενή...Πραγματικά δεν θέλω να το σκέφτομαι όλο το σκηνικό γιατί πραγματικά κουράστηκα με αυτά που πέρασα. Το καλό είναι ότι δεν κάηκε η μητρική... Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα