Προς το περιεχόμενο

Διακοπή υποστήριξης των Windows 8 και παλιών εκδόσεων του Internet Explorer

Perambulator

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Απαντ. 42
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοφιλείς Ημέρες

Είναι κατανοητό ότι μια εταιρεία που έχει δώσει ενα σωρό λεφτά για να στήσει ενα web app στο intranet της πάνω στον IE8  έχει θέμα.

Βέβαια αργά η γρήγορα θα πρέπει να τα σκάσει για να κάνει μεταφορά το legacy code που έχει σε ένα σύγχρονο περιβάλλον.

Βέβαια είναι δύσκολο να πείσεις κάποιον οτι πρέπει να αλλάξει, όταν αυτό που έχει " του κάνει την δουλειά", εξ ου και πολλοί , πχ συμβολαιογράφοι" έχουν κάτι απολιθώματα που τρέχουν σε DOS ακόμη και δεν τα αλλάζουν γιατί απλά δεν μπορούν αν "μετακομίσουν" σε νέο περιβάλλον (με μηδενική υποστήριξη)

Ένας απλός χρήστης, έτσι κι αλλιώς δεν καταλαβαίνει και πολλά σε σχέση με το τελικό προιον που λαμβάνει.

• Like 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Aids κολλαμε τελικα? τα σκυλια ψυλλους? Αν ειναι να αλλαξω και εγω ρε παιδια.

Αληθεια.... τι cpu να βαλω? AMD ή Intel? Και γιατι? Με επιχειρηματα παρακαλω.....

Aids κολλαμε τελικα? τα σκυλια ψυλλους? Αν ειναι να αλλαξω και εγω ρε παιδια.

Αληθεια.... τι cpu να βαλω? AMD ή Intel? Και γιατι? Με επιχειρηματα παρακαλω.....

αναλογος τα λεφτα φιλε

Δεν είμαστε μηδαμινό ποσοστό! :P

Κι εγώ explorer χρησιμοποιώ, από πάντα! Θα τον αλλάξω μόνο με τον edge! :D

Από 8 πας σε 8.1 δωρεάν όμως και σε 10 δωρεάν. Ό,τι μηχάνημα κι αν έχεις! Η apple σου λέει αν το μηχάνημά σου δεν είναι νεότερο από late 2009 πχ δεν μπορείς να βάλεις καινούργιο λειτουργικό! Καλύτερη υποστήριξη πιστεύω έχει η ms!

Ναι,αυτό εννοώ.Ότι αν-όπως λες στο παράδειγμά σου-κάποιος έχει υπολογιστή,παλιό,πριν από το 2009 τον εξαναγκάζει η MS σε αναβάθμιση ειδάλλως θα πρέπει να μείνει στο παλιό λειτουργικό χωρίς υποστήριξη.

Ναι,αυτό εννοώ.Ότι αν-όπως λες στο παράδειγμά σου-κάποιος έχει υπολογιστή,παλιό,πριν από το 2009 τον εξαναγκάζει η MS σε αναβάθμιση ειδάλλως θα πρέπει να μείνει στο παλιό λειτουργικό χωρίς υποστήριξη.

Στην apple όμως μένεις και χωρίς υποστήριξη και χωρίς τη δυνατότητα να πας σε καινούργιο λογισμικό! Προτιμώ το πρώτο προσωπικά!

Ψάχνοντας βρήκα ότι η τελευταία έκδοση του λειτουργικού mac os x (El Capitan) υποστηρίζεται για iMacs που έτρεχαν το 2007 το Leopard.Στα Windows τώρα,στα 8 έχει ως ελάχιστη απαίτηση direct x 9 που βγήκαν το 2002 και 1 GHz επεξεργαστή που βρήκα ένα άρθρο να αναρωτιέται αν το χρειαζόμαστε από το 2000.Με λίγα λόγια η MS δείχνει να υποστηρίζει πιο παλιά συστήματα.Τις ίδιες απαιτήσεις έχει πάνω-κάτω και για τα 8.1.Αν και Apple fun boy και κάτοχος iMac late 2013 οφείλω να ομολογήσω ότι η MS δείχνει να σέβεται περισσότερο τα λεφτά των καταναλωτών αν και είναι ελβετικό τυρί το λειτουργικό της.Από την άλλη η Canonical λέει ότι οι lts εκδόσεις της υποστηρίζονται από την 12.04 έκδοση και μετά για πέντε χρόνια.Ο καθένας κρίνει...

Υ.Γ Σκεφτόμενος ξανά οφείλω να πω ότι η σύγκρισή μου δεν είναι απόλυτα σωστή αφού συγκρίνω μια προγενέστερη έκδοση των windows (8.0 & 8.1) με την τελευταία του Mac Os.Το σωστό θα ήταν να συγκρίνω με τα windows 10 ή το Mac Os X Leopard.Όμως η κριτική μου γράφτηκε με αφορμή την απόσυρση της υποστήριξης από τα 8.0.Στο linux από την άλλη υπάρχουν και τόσες πολλές διανομές με διαφορετικές απαιτήσεις...Το σπουδαίο εκεί είναι να μπορείς να μείνεις στην τελευταία έκδοση της οποιασδήποτε διανομής και όχι να πρέπει να εγκαταστήσεις μια outdated...

Ψάχνοντας βρήκα ότι η τελευταία έκδοση του λειτουργικού mac os x (El Capitan) υποστηρίζεται για iMacs που έτρεχαν το 2007 το Leopard.Στα Windows τώρα,στα 8 έχει ως ελάχιστη απαίτηση direct x 9 που βγήκαν το 2002 και 1 GHz επεξεργαστή που βρήκα ένα άρθρο να αναρωτιέται αν το χρειαζόμαστε από το 2000.Με λίγα λόγια η MS δείχνει να υποστηρίζει πιο παλιά συστήματα.Τις ίδιες απαιτήσεις έχει πάνω-κάτω και για τα 8.1.Αν και Apple fun boy και κάτοχος iMac late 2013 οφείλω να ομολογήσω ότι η MS δείχνει να σέβεται περισσότερο τα λεφτά των καταναλωτών αν και είναι ελβετικό τυρί το λειτουργικό της.Από την άλλη η Canonical λέει ότι οι lts εκδόσεις της υποστηρίζονται από την 12.04 έκδοση και μετά για πέντε χρόνια.Ο καθένας κρίνει...

Υ.Γ Σκεφτόμενος ξανά οφείλω να πω ότι η σύγκρισή μου δεν είναι απόλυτα σωστή αφού συγκρίνω μια προγενέστερη έκδοση των windows (8.0 & 8.1) με την τελευταία του Mac Os.Το σωστό θα ήταν να συγκρίνω με τα windows 10 ή το Mac Os X Leopard.Όμως η κριτική μου γράφτηκε με αφορμή την απόσυρση της υποστήριξης από τα 8.0.Στο linux από την άλλη υπάρχουν και τόσες πολλές διανομές με διαφορετικές απαιτήσεις...Το σπουδαίο εκεί είναι να μπορείς να μείνεις στην τελευταία έκδοση της οποιασδήποτε διανομής και όχι να πρέπει να εγκαταστήσεις μια outdated...

Ό,τι μηχάνημα είχε 8 και 8.1 μπορεί να πάρει και τα 10, άρα και πάλι υπάρχει υποστήριξη για πιο παλιά μηχανήματα.

Επειδή τα έχουμε μπερδέψει λίγο τα πράγματα...

Τα 8.1 δεν είναι τίποτε περισσότερο από το SP των 8. Το γεγονός ότι έχουν άλλη αρίθμηση μπερδεύει (ή βολεύει να μπερδεύει) και θεωρείται ότι σταματάει η υποστήριξη των 8. Η υποστήριξη λοιπόν δεν σταματάει αλλά υπάρχει κανονικά. Και υποστήριξη των 8 σημαίνει αναβάθμιση σε 8.1. Είναι ακριβως το ίδιο που σημβαίνει με τις παλαιότερες εκδόσεις. Δεν υπάρχει υποστήριξη για Vista, αλλά για Vista με SP2. Δεν υπάρχει υποστήριξη για 7, αλλά για 7 με SP.

• Like 1

Κατά την γνώμη μου, ή μένεις με Windows 7 x64, ή πας σε Windows 10 x64, που είναι πολύ καλύτερα από τα 8 και 8.1, πιθανότατα και από τα 7. Ποιος ο λόγος κάποιος που έχει ιδίως 8 ή 8.1 να μην πάει σε 10.

ποιος τα χρησιμοποιουσε ακομα αυτα?

θα μου πεις ακομα χρησιμοποιουν τα χπ :D

Και όμως χρησιμοποιούνται ακόμα. Δεν έχουν όλοι PC για να παίζουν παιχνίδια ή για διασκέδαση, ούτε οι επιχειρήσεις αναβαθμίζουν κάθε τρεις και λίγο. Πχ εγώ έχω ένα ποιοτικό PC του 2008 που κάνει δουλειά καθημερινά από τότε... (όσο κι αν στοίχησε έχει κάνει απόσβεση...)

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...