Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Αλλη περιπτωση η δικη σου, εσυ μπορεις να μπεις μεσα στον στρατο και εισαι αρχοντας. Επισης το θεμα δεν ειναι αν θα τελειωσει την σχολη, λιγο πολυ ολοι τα παιρνουν τα μεταπτυχιακα. Το θεμα ειναι μετα οτι θα εχει να αντιμετωπισει στην αγορα εργασιας "πραγματικους" μηχανικους υπολογιστων, που εκει ποιος εχει καλυτερο εδαφος ειναι προφανες...Ο μηχανικος παιζει μπαλα στο πεδιο του. Συνηθως ζητανε μηχανικους με γνωσεις σε management και οχι το αντιθετο..

Εκτος και αν ο ts ειναι ειδικη περιπτωση σαν και εσενα (εχει κανενα μεσο ή οτιδηποτε αλλο που του διασφαλιζει κατι) τοτε θα επρεπε να ξανασκεφτει την κινηση αυτη γιατι ισως υπαρχουν καλυτερα μεταπτυχιακα στην περιπτωση του.

Εχω σκεφτει ολα αυτα που ανεφερεις και με εχουν προβληματισει στο παρελθον.. Δεν εχω καποιο μεσο δυστυχως αλλα επισης ξερω πολυ καλα οτι κατα 90% δεν θελω να γινω προγραμματιστης,ουτε αυτος ειναι ο στοχος μου.. Σαφως και εχεις δικιο για το οτι μετα δεν θα ειναι ευκολο..Αλλα απο την αλλη βλεπω οτι υπαρχουν τομεις που ζηταν ατομα συναφη με τα πληροφοριακα συστηματα  και οικονομικα κτλ αρα ανοιγουν καποιες πορτες και επιπλεον κανω και κατι που μου αρεσει...Το να παω σε ενα μεταπτυχιακο με οικονομικα και να κανω τα ιδια πραγματα με αυτα που εκανα στη σχολη πανω κατω και να το πληρωσω χοντρα δεν με αγγιζει...

Στο συγκεκριμένο μεταπτυχιακό που αναφέρεις είχα κάνει αίτηση και με είχαν δεχτεί (έδωσα συνεντεύξεις κτλπ) όμως τους απέρριψα γιατί για τα δεδομένα και τις γνώσεις μου ήταν "φτωχό". Τα μισά μαθήματα τα είχα ήδη διδαχθεί. Οπότε και διάλεξα άλλο πιο "hardcode" MSc.

Τώρα για την περίπτωσή σου που προέρχεσαι από οικονομικά ίσως είναι κατάλληλο για σένα καθώς είναι αρκετά "εύκολο" πρόγραμμα, ειδικά για αυτούς που δεν έχουν πολλές ή και καθόλου γνώσεις. Δεν θα χρειαστείς να διαβάσεις κάτι από πριν, εκτός αν θέλεις να γίνεις "μεγάλος και τρανός" στον προγραμματισμό. Σε αυτήν την περίπτωση θα σου πρότεινα να ψάξεις άλλο MSc.

Στα θετικά ότι θα έχεις ένα "χαρτί" από το ΠΑΜΑΚ. Αν μείνεις Ελλάδα αυτό θα μετρήσει.

Αν επιτρεπεται ποιο επελεξες ?

Δημοσ.

Καλές οι γνώμες μας αλλά όπως ξέρεις καθένας έχει και από μία(και συνήθως είναι διαφορετική). Στη τελική κάνε ότι πιστεύεις εσύ πως θα είναι καλύτερο για σένα και ότι σ αρέσει...Τα μαθήματα προγραμματισμού πάντως στο συγκεκριμένο δεν είναι δύσκολα...

Δημοσ.

Αν επιτρεπεται ποιο επελεξες ?

Επέλεξα και αποφοίτησα από το MSc του ΤΕΙ Πληροφορικής Θεσσαλονίκης http://msc.it.teithe.gr/ είναι αναγνωρισμένο με ΦΕΚ κανονικά. Αυτό όμως κατά 99% δεν είναι αυτό που ψάχνεις. Απευθύνεται σε συγκεκριμένο κλάδο-κοινό-τεχνολογίες τα οποία όπως καταλαβαίνω δεν σου κάνουν καν. Για μένα ήταν ότι καλύτερο.

Δημοσ.

Επέλεξα και αποφοίτησα από το MSc του ΤΕΙ Πληροφορικής Θεσσαλονίκης http://msc.it.teithe.gr/ είναι αναγνωρισμένο με ΦΕΚ κανονικά. Αυτό όμως κατά 99% δεν είναι αυτό που ψάχνεις. Απευθύνεται σε συγκεκριμένο κλάδο-κοινό-τεχνολογίες τα οποία όπως καταλαβαίνω δεν σου κάνουν καν. Για μένα ήταν ότι καλύτερο.

Σωστα φιλε ετσι οπως τα λες ακριβως ειναι!

Σας ευχαριστω ολους για τις αποψεις-συμβουλες σας,ευχομαι οτι καλυτερο στην καριερα σας και καλο 2016! Αν καποιο αλλο ατομο θελει να προσθεσει καποια αποψη επιπροσθετως ειμαι παντα ανοικτος!

Δημοσ.

Αδερφέ OP, μία wild idea...

Εγώ εάν ήμουνα στην θέση σου, θα κοιτούσα για μεταπτυχιακό ψυχολογίας και όχι πληροφορικής. Η γνώμη ενός που γράφτηκε πριν (περί ανταγωνιστικότητας με πληροφορικάριους) είναι πέρα ως πέρα σωστή. Κάθε φορά που κάποιος πληροφορικάριος με MBA θα κάνει αίτηση για την ίδια θέση με εσένα, εσύ θα χάνεις. 

Όμως, με ένα MSc σε ψυχολογία ή κάτι παρεμφερές που να σε εξειδικεύει στο να κάνεις καλύτερη εκτίμηση των αντιδράσεων της αγοράς plus ενασχόληση με χρηματο-οικονομικά νομίζω ότι θα είναι πιο ταιριαστό. 

Επειδή δεν γνωρίζω τον κλάδο σου, παίζει να λέω και μπούρδες. Όμως θαρρώ πως το concept αυτού που σου λέω μπορεί να σε βοηθήσει. Έτσι, μην κολλήσεις ακριβώς σε ό,τι έγραψα αλλά δες την ιδέα από πίσω. 

Δημοσ.

Αδερφέ OP, μία wild idea...

Εγώ εάν ήμουνα στην θέση σου, θα κοιτούσα για μεταπτυχιακό ψυχολογίας και όχι πληροφορικής. Η γνώμη ενός που γράφτηκε πριν (περί ανταγωνιστικότητας με πληροφορικάριους) είναι πέρα ως πέρα σωστή. Κάθε φορά που κάποιος πληροφορικάριος με MBA θα κάνει αίτηση για την ίδια θέση με εσένα, εσύ θα χάνεις. 

Όμως, με ένα MSc σε ψυχολογία ή κάτι παρεμφερές που να σε εξειδικεύει στο να κάνεις καλύτερη εκτίμηση των αντιδράσεων της αγοράς plus ενασχόληση με χρηματο-οικονομικά νομίζω ότι θα είναι πιο ταιριαστό. 

Επειδή δεν γνωρίζω τον κλάδο σου, παίζει να λέω και μπούρδες. Όμως θαρρώ πως το concept αυτού που σου λέω μπορεί να σε βοηθήσει. Έτσι, μην κολλήσεις ακριβώς σε ό,τι έγραψα αλλά δες την ιδέα από πίσω. 

Oι πληροφορικαριοι απο τους οποιους θα χανω δεν νομιζω οτι εχουν τις επικοινωνιακες δεξιοτητες που εχω...Οποτε σε αυτο που θελω να κανω ισως θα παρουν κατι αλλο... Χωρις παρεξηγηση ξερουμε πολυ καλα τι ειδους προσωπικοτητες ειναι ως συνηθως οι προγραμματιστες ειδικα οι πολυ ψαγμενοι προγραμματιστες οπως λες,οποτε ας μη κρυβομαστε πισω απο το δακτυλο μας... Με αυτη τη λογικη και ο πληροφορικαριοι θα χανουν παντα απο τον ηλεκτρολογο μηχανικο...οποτε ακρη δεν βγαινει..Παιδια επειδη ειμαστε πολυ πισω σαν χωρα, πρεπει να καταλαβουμε οτι πληροφορικη δεν ειναι μονο ο προγραμματισμος πλεον.. Γνωριζω πολυ καλα οτι η αρχη της επιστημης ειναι αυτο...Επισης ξερω ποσο δυσκολο ειναι και ποσο γυρναει το μυαλο ενος "τρελου προγραμματιστη" που σιγουρα ειναι ευφυης αλλα αυτο δεν συνεπαγεται παντα οτι θα βγαζει και φραγκα..Αυτα φιλικα,σεβαστες ολες οι αποψεις

Δημοσ.

Μια συμβουλή και από μένα σε συνάρτηση και με τον εαυτό μου πάντα. Πολλοί βρεθήκαμε στα πρώτα μας πτυχία σε λάθος ή απλά λιγότερο σωστές επιλογές σπουδών επειδή έτυχε η βάση της σχολής που περάσαμε να είναι κοντά στο βαθμό που βγάλαμε στις αντιπαιδαγωγικές και αντιπαραγωγικές για μένα πανελλήνιες και μας είπαν ότι η τάδε σχολή είναι σωστή για μας. 

Στο μεταπτυχιακό κάποιος έχει την ευκαιρία να διαλέξει και να κάνει αυτό που θελει όντας και πιο ώριμος. Κάνε αυτό που θέλεις εσύ περισσότερο να κάνεις άσχετα με το τι σου προτείνουν οι άλλοι και καλή τύχη!

Δημοσ.

Oι πληροφορικαριοι απο τους οποιους θα χανω δεν νομιζω οτι εχουν τις επικοινωνιακες δεξιοτητες που εχω...Οποτε σε αυτο που θελω να κανω ισως θα παρουν κατι αλλο... Χωρις παρεξηγηση ξερουμε πολυ καλα τι ειδους προσωπικοτητες ειναι ως συνηθως οι προγραμματιστες ειδικα οι πολυ ψαγμενοι προγραμματιστες οπως λες,οποτε ας μη κρυβομαστε πισω απο το δακτυλο μας... Με αυτη τη λογικη και ο πληροφορικαριοι θα χανουν παντα απο τον ηλεκτρολογο μηχανικο...οποτε ακρη δεν βγαινει..Παιδια επειδη ειμαστε πολυ πισω σαν χωρα, πρεπει να καταλαβουμε οτι πληροφορικη δεν ειναι μονο ο προγραμματισμος πλεον.. Γνωριζω πολυ καλα οτι η αρχη της επιστημης ειναι αυτο...Επισης ξερω ποσο δυσκολο ειναι και ποσο γυρναει το μυαλο ενος "τρελου προγραμματιστη" που σιγουρα ειναι ευφυης αλλα αυτο δεν συνεπαγεται παντα οτι θα βγαζει και φραγκα..Αυτα φιλικα,σεβαστες ολες οι αποψεις

Αδερφέ... κάνεις λάθος σε πολλά. Βέβαια, δεν περιμένω να αλλάξεις γνώμη μέσα από ένα forum. Στην τελική, ακόμα και με αυτά τα λάθη σου μπορεί να σου βγει σε καλό.

Αυτό που σου λέω όμως είναι ότι εσύ, σαν οικονομικάριος, όταν θα καταθέσεις χαρτιά για μία θέση που θέλει και πληροφορική θα υπολείπεσαι (πάντα) από κάποιον που έχει αρχικές σπουδές σε πληροφορική και με MBA.

Αυτά που λες για Ηλ. Μηχ. και Πληροφορικάριους, εκτός του ότι είναι all time classic συζήτηση μεταξύ Ηλ. Μηχ. και Πληροφορικάριους, στην αγορά υπάρχει μια μικρή περιοχή όπου τα όρια είναι λίγο δυσδιάκριτα αλλά και πολλές όπου τα όρια (της κάθε ειδικότητας) είναι εντελώς διαχωρισμένα. Π.χ., για driver development θα προτιμηθεί ένας Ηλ. Μηχ. Για ERP development ή/και design, deployment και ό,τι άλλο θα προτιμηθεί ένας Πληροφορικάριος. Απλοϊκό παράδειγμα (γιατί παίζουν και άλλοι παράγοντες) αλλα you get my point.

Τέλος, ελπίζω να καταλαβαίνεις πως το "επικοινωνιακά skills" επιχείρημα που έκανες αφενός είναι μία πασιφανής ειδοποιός διαφορά του τρόπου σκέψης μεταξύ ενός τεχνοκράτη/τεχνκολογικού ανθρώπου και ενός οικονομολόγου και, αφετέρου, είναι μία τραβηγμένη από τα μαλλιά γενίκευση, βασισμένη σε εντελώς υποκειμενικά στοιχεία.

Σε κάθε περίπτωση, δική σου είναι η ζωή σου. Do as you like.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...