liverpoolman Δημοσ. 13 Ιανουαρίου 2016 Δημοσ. 13 Ιανουαρίου 2016 Καλησπερα παιδια τελειωσα προσφατα το οικονομικο ΑΠΘ και τωρα σκεφτομαι να κανω μεταπτυχιακο στα Πληροφοριακα Συστηματα στο παμακ..Το θεμα ειναι οτι απο προγραμματισμο δεν εχω καποια γνωση περα απο αυτα που καναμε στην 3η λυκειου...Γενικοτερα πως θα μπορουσα να καλυψω το κενο ουτωσωστε να μπω γρηγορα στο κλιμα..Μπορει καποιος ειδικος να μου προτεινει καποια βιβλια ή συγγραματα που θα μπορουσα να παρω και να διαβασω για να καλυψω τα κενα ή καποιο αλλο τροπο πχ μαθηματα κτλ
solution1 Δημοσ. 13 Ιανουαρίου 2016 Δημοσ. 13 Ιανουαρίου 2016 Τα πληροφοριακα συστήματα (δυστυχώς) δεν έχουν προγραμματισμό 1
ALLisCHAOS Δημοσ. 13 Ιανουαρίου 2016 Δημοσ. 13 Ιανουαρίου 2016 Εμένα πάντως μέχρι πέρυσι που ήταν γνωστοί μου μια χαρά προγραμματισμό είχε(java,php κλπ). Μη φανταστείς πάντως πως είναι κάτι φοβερό. Μια από τις γνωστές είχε τελειώσει φιλολογία(πραγματικά 0 ιδέα από προγραμματισμό) και κατέφερε και το έβγαλε. 1
liverpoolman Δημοσ. 13 Ιανουαρίου 2016 Μέλος Δημοσ. 13 Ιανουαρίου 2016 Αρα παιδια δεν χρειαζεται να κανω κατι εξτρα απο μονος μου? Επειδη διαβαζα σε φορουμ οτι εχει προγραμματισμο και δυσκολα τα καταφερνει κανεις...Αλλα
ALLisCHAOS Δημοσ. 13 Ιανουαρίου 2016 Δημοσ. 13 Ιανουαρίου 2016 Καλά μη σε πάρω και στο λαιμό μου, μπορεί να το είχε και μέσα της αυτήν Σε μάθημα με php πχ τους τα έκαναν όλα από την αρχή, δεν απαιτούσε ήδη γνώσεις σε php.
doctor_667 Δημοσ. 13 Ιανουαρίου 2016 Δημοσ. 13 Ιανουαρίου 2016 Για μένα το θέμα είναι εσύ τι θες να κάνεις. Τι σε ενδιαφέρει; Είδες απλά Πληροφορική και σου φάνηκε πιασάρικο; Θες να γίνεις analyst ή κάτι σχετικό, ποιο ακριβώς ήταν το σκεπτικό σου στο να ενδιαφερθείς για το μάστερ;
groot Δημοσ. 13 Ιανουαρίου 2016 Δημοσ. 13 Ιανουαρίου 2016 Και σε συνέχεια του doctor_667, τι θέλεις από το μεταπτυχιακό; Να πάρεις ένα χαρτί για να λες "έχω μεταπτυχιακό" ή να μάθεις κάτι που ΞΕΡΕΙΣ ότι θα το χρειαστείς; Π.χ., κάποιος άσχετος με πληροφορική μπορεί να πάει να κάνει ένα μεταπτυχιακό σε πληροφορική. Όπως είναι τα ελληνικά πανεπιστήμια και ο Έλληνας φοιτητής, θα το πάρει με προσπάθεια. Θα έχει μάθει όμως; Επίσης, ο αγαπημένος μας φοιτητής που απλά παίρνει ένα μεταπτυχιακό για να πει ότι έχει ένα μεταπτυχιακό και σε ένα κλάδο όπως αυτός της πληροφορικής (που εν τέλη μετράει τι μπορείς να κάνεις), όταν δεν θα βρίσκει δουλειά θα αρχίζει να λέει ότι του φταίνε όλοι οι άλλοι. Γιατί αυτός και πτυχίο έχει αλλά και μεταπτυχιακό! Άσχετα που ούτε με το πτυχίο του ασχολήθηκε αλλά ούτε και το αντικείμενο του μεταπτυχιακού ξέρει. Οπότε, ΕΣΥ ΓΙΑΤΙ θέλεις MSc σε πληροφορική; Υ.Γ. Εάν το αντί-επιχείρημα είναι: "Σκοπεύω να ασχοληθώ μόνος μου και να μάθω", τότε η απάντηση είναι προφανής: "Και γιατί να πας να κάνεις μεταπτυχιακό;". Γιατί από την μία μόνος σου μειώνεις το επίπεδο του αντικειμένου που θέλεις να ασχοληθείς σε ανεπτυγμένο επίπεδο (λέγοντας ότι είναι εύκολο να το μάθεις μόνος σου) αλλά από την άλλη (και ταυτόχρονα) θέλεις να πας να σπαταλήσεις 2 χρόνια για σπουδές αντί να κάτσεις μόνος σου 1 χρόνο και να βγεις μετά στην αγορά εργασίας. 1
liverpoolman Δημοσ. 13 Ιανουαρίου 2016 Μέλος Δημοσ. 13 Ιανουαρίου 2016 Λοιπον παιδια εχω σκεφτει και εχω αναλυσει ολες τις παραμετρους για να το κανω εδω και χρονια το εχω στο μυαλο μου, δεν ειναι αποφαση της τελευταιας στιγμης...Απλως ανοιξα εδω το ποστ με σκοπο να μου προτεινετε καποια ενδεικτικα συγγραματα ή τροπους ωστε να αναπτυξω τις βασικες μου γνωσεις στο κλαδο..Πχ αν μπω εκει και ξεκινησει να διδασκει εχοντας δεδομενα καποια πραγματα που ειναι το Α να μην χρειαστει τοτε που θα καιγομαι να μαθω αυτα που θεωρουνται δεδομενα...Συγκεκριμενα θα θελα να μου προτεινετε τροπους να δω καποια βασικα πραγματα μονος μου απο τωρα ωστε να μην αγχωθω τοτε Και σε συνέχεια του doctor_667, τι θέλεις από το μεταπτυχιακό;Να πάρεις ένα χαρτί για να λες "έχω μεταπτυχιακό" ή να μάθεις κάτι που ΞΕΡΕΙΣ ότι θα το χρειαστείς;Π.χ., κάποιος άσχετος με πληροφορική μπορεί να πάει να κάνει ένα μεταπτυχιακό σε πληροφορική. Όπως είναι τα ελληνικά πανεπιστήμια και ο Έλληνας φοιτητής, θα το πάρει με προσπάθεια. Θα έχει μάθει όμως;Επίσης, ο αγαπημένος μας φοιτητής που απλά παίρνει ένα μεταπτυχιακό για να πει ότι έχει ένα μεταπτυχιακό και σε ένα κλάδο όπως αυτός της πληροφορικής (που εν τέλη μετράει τι μπορείς να κάνεις), όταν δεν θα βρίσκει δουλειά θα αρχίζει να λέει ότι του φταίνε όλοι οι άλλοι. Γιατί αυτός και πτυχίο έχει αλλά και μεταπτυχιακό! Άσχετα που ούτε με το πτυχίο του ασχολήθηκε αλλά ούτε και το αντικείμενο του μεταπτυχιακού ξέρει.Οπότε, ΕΣΥ ΓΙΑΤΙ θέλεις MSc σε πληροφορική;Υ.Γ. Εάν το αντί-επιχείρημα είναι: "Σκοπεύω να ασχοληθώ μόνος μου και να μάθω", τότε η απάντηση είναι προφανής: "Και γιατί να πας να κάνεις μεταπτυχιακό;". Γιατί από την μία μόνος σου μειώνεις το επίπεδο του αντικειμένου που θέλεις να ασχοληθείς σε ανεπτυγμένο επίπεδο (λέγοντας ότι είναι εύκολο να το μάθεις μόνος σου) αλλά από την άλλη (και ταυτόχρονα) θέλεις να πας να σπαταλήσεις 2 χρόνια για σπουδές αντί να κάτσεις μόνος σου 1 χρόνο και να βγεις μετά στην αγορά εργασίας. Θα ηθελα να ασχοληθω επαγγελματικα με αυτο που θα διδαχθω στο μεταπτυχιακο,ανοιγοντας ετσι και πορτες σε νεες εργασιες φυσικα.. Γιάυτο τον λογο φυσικα και ενδιαφερομαι να μαθω εις βαθος καποια πραγματα για να τα χρησιμοποιησω ισως επαγγελματικα...
Lanike71 Δημοσ. 14 Ιανουαρίου 2016 Δημοσ. 14 Ιανουαρίου 2016 Υ.Γ. Εάν το αντί-επιχείρημα είναι: "Σκοπεύω να ασχοληθώ μόνος μου και να μάθω", τότε η απάντηση είναι προφανής: "Και γιατί να πας να κάνεις μεταπτυχιακό;". Γιατί από την μία μόνος σου μειώνεις το επίπεδο του αντικειμένου που θέλεις να ασχοληθείς σε ανεπτυγμένο επίπεδο (λέγοντας ότι είναι εύκολο να το μάθεις μόνος σου) αλλά από την άλλη (και ταυτόχρονα) θέλεις να πας να σπαταλήσεις 2 χρόνια για σπουδές αντί να κάτσεις μόνος σου 1 χρόνο και να βγεις μετά στην αγορά εργασίας. groot, πιστεύεις ότι το να προσπαθήσεις εντατικά μόνος, πχ μέσω ενός coursera ή και βιβλίων, είναι αρκετό για να βγεις στην αγορά; Straight ερώτηση, χωρίς κάποιο υπονοούμενο.
liverpoolman Δημοσ. 14 Ιανουαρίου 2016 Μέλος Δημοσ. 14 Ιανουαρίου 2016 ηη groot, πιστεύεις ότι το να προσπαθήσεις εντατικά μόνος, πχ μέσω ενός coursera ή και βιβλίων, είναι αρκετό για να βγεις στην αγορά; Straight ερώτηση, χωρίς κάποιο υπονοούμενο. Καλη ερωτηση αν και η απαντηση δεν ξερω αν ειναι συγκεκριμενη...Οπως και να εχει ας μεινουμε λιγο on topic παρακαλω
groot Δημοσ. 14 Ιανουαρίου 2016 Δημοσ. 14 Ιανουαρίου 2016 groot, πιστεύεις ότι το να προσπαθήσεις εντατικά μόνος, πχ μέσω ενός coursera ή και βιβλίων, είναι αρκετό για να βγεις στην αγορά; Straight ερώτηση, χωρίς κάποιο υπονοούμενο. Μέσω ενός coursera ή/και βιβλίων, πιστεύω ότι όχι.
satafaka Δημοσ. 14 Ιανουαρίου 2016 Δημοσ. 14 Ιανουαρίου 2016 Στο συγκεκριμένο μεταπτυχιακό που αναφέρεις είχα κάνει αίτηση και με είχαν δεχτεί (έδωσα συνεντεύξεις κτλπ) όμως τους απέρριψα γιατί για τα δεδομένα και τις γνώσεις μου ήταν "φτωχό". Τα μισά μαθήματα τα είχα ήδη διδαχθεί. Οπότε και διάλεξα άλλο πιο "hardcode" MSc. Τώρα για την περίπτωσή σου που προέρχεσαι από οικονομικά ίσως είναι κατάλληλο για σένα καθώς είναι αρκετά "εύκολο" πρόγραμμα, ειδικά για αυτούς που δεν έχουν πολλές ή και καθόλου γνώσεις. Δεν θα χρειαστείς να διαβάσεις κάτι από πριν, εκτός αν θέλεις να γίνεις "μεγάλος και τρανός" στον προγραμματισμό. Σε αυτήν την περίπτωση θα σου πρότεινα να ψάξεις άλλο MSc. Στα θετικά ότι θα έχεις ένα "χαρτί" από το ΠΑΜΑΚ. Αν μείνεις Ελλάδα αυτό θα μετρήσει.
Haris San Δημοσ. 14 Ιανουαρίου 2016 Δημοσ. 14 Ιανουαρίου 2016 Καλησπερα παιδια τελειωσα προσφατα το οικονομικο ΑΠΘ και τωρα σκεφτομαι να κανω μεταπτυχιακο στα Πληροφοριακα Συστηματα στο παμακ..Το θεμα ειναι οτι απο προγραμματισμο δεν εχω καποια γνωση περα απο αυτα που καναμε στην 3η λυκειου...Γενικοτερα πως θα μπορουσα να καλυψω το κενο ουτωσωστε να μπω γρηγορα στο κλιμα..Μπορει καποιος ειδικος να μου προτεινει καποια βιβλια ή συγγραματα που θα μπορουσα να παρω και να διαβασω για να καλυψω τα κενα ή καποιο αλλο τροπο πχ μαθηματα κτλ Απο τα οικονομικα σε πληροφορικη νομιζω ειναι ενα δυσκολο βημα. Η πληροφορικη βασιζεται σε βασικες γνωσεις που τις μαθαινεις σταδιακα, κατι το οποιο σε σενα λειπει προφανως... Το αντιθετο ειναι πιο συνηθες και δουλευει και καλυτερα, απο πληροφορικη σε MBA μεταπτυχιακο ή κατι σχετικο με οικονομικα... Αυτοι ειναι οι κυριοι ανταγωνιστες σου μετα, και για να πουμε την αληθεια δεν θα χεις και πολλες ελπιδες απεναντι τους. Εχουν αριστες γνωσεις σε πληροφορικη (αναλογα το ατομο), ξερουν καλα μαθηματικα και τα οικονομικα/management τα βγαζουν με ενα decent effort, το αντιθετο (που θελεις να κανεις εσυ) δεν ισχυει δυστηχως. Εγω θα σου προτεινα να ξαναδεις τις εναλλακτικες σου λιγο. Μην κοιτας μονο αν θα μπορεις να βγαλεις το master αλλα σκεψου και το μετα, αυτες οι πορτες που λες οτι θα σου ανοιξει θα το κανει οντως? Η φευγεις απο κατι το οποιο ξερεις και μπαινεις σε ενα αλλον χωρο οπου ολοι οι αλλοι εχουν πιο δυνατα χαρτια? Ελπιζω να καταλαβαινεις τι λεω.. 1
karaLRS Δημοσ. 14 Ιανουαρίου 2016 Δημοσ. 14 Ιανουαρίου 2016 εγώ που πήγα από στρατιωτική σχολή στο πληροφοριακων συστημάτων δεν βρήκα κάπου δυσκολία πάρα μόνο σε κάτι στατιστικά που χρειάζονται σε λογαριθμους και ασύρματα πακέτα. έχει προγραμματισμό σε c, sql, Java
Haris San Δημοσ. 14 Ιανουαρίου 2016 Δημοσ. 14 Ιανουαρίου 2016 εγώ που πήγα από στρατιωτική σχολή στο πληροφοριακων συστημάτων δεν βρήκα κάπου δυσκολία πάρα μόνο σε κάτι στατιστικά που χρειάζονται σε λογαριθμους και ασύρματα πακέτα. έχει προγραμματισμό σε c, sql, Java Αλλη περιπτωση η δικη σου, εσυ μπορεις να μπεις μεσα στον στρατο και εισαι αρχοντας. Επισης το θεμα δεν ειναι αν θα τελειωσει την σχολη, λιγο πολυ ολοι τα παιρνουν τα μεταπτυχιακα. Το θεμα ειναι μετα οτι θα εχει να αντιμετωπισει στην αγορα εργασιας "πραγματικους" μηχανικους υπολογιστων, που εκει ποιος εχει καλυτερο εδαφος ειναι προφανες...Ο μηχανικος παιζει μπαλα στο πεδιο του. Συνηθως ζητανε μηχανικους με γνωσεις σε management και οχι το αντιθετο.. Εκτος και αν ο ts ειναι ειδικη περιπτωση σαν και εσενα (εχει κανενα μεσο ή οτιδηποτε αλλο που του διασφαλιζει κατι) τοτε θα επρεπε να ξανασκεφτει την κινηση αυτη γιατι ισως υπαρχουν καλυτερα μεταπτυχιακα στην περιπτωση του. 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα