eftaxiaskostas Δημοσ. 13 Ιανουαρίου 2016 Δημοσ. 13 Ιανουαρίου 2016 Καλησπέρα παιδιά και καλή χρονιά. Έχω το Toshiba Satellite L750-17R (χαρακτηριστικά). Όταν το πήρα είχε 4 Giga RAM σε μια μνήμη που καταλαμβάναν ένα slot και του αγόρασα άλλη μια ίδια και την έβαλα στο δεύτερο slot που είχε κενό. Άρα σύνολο 8, όσα λέει και ο κατασκευαστής δηλαδή σαν μέγιστη επέκταση μνήμης του laptop μου. Η ερώτηση είναι: μπορώ να αγοράσω δύο 8άρες RAM και να το επεκτείνω στα 16; Το όριο που δίνει ο κατασκευαστής είναι πραγματικό ή το βάζουν ενδεικτικά; Ρωτάω διότι γνωστός μου το έκανε σε άλλο μοντέλο λαπτοπ και τις αναγνώρισε κανονικα, ενώ και εκείνου ο κατασκευαστής έδινε maximun 8 GB. Έχω λειτουργικό Windows 10 αυθεντικά. Θα έχω πρόβλημα εγώ; Ευχαριστώ προκαταβολικά
vaggospro Δημοσ. 13 Ιανουαρίου 2016 Δημοσ. 13 Ιανουαρίου 2016 Το ερώτημα είναι αν χρειάζεσαι τα 16GB. 2
eftaxiaskostas Δημοσ. 13 Ιανουαρίου 2016 Μέλος Δημοσ. 13 Ιανουαρίου 2016 Όχι, το ερώτημα ειναι αυτό που έγραψα στο πρώτο ποστ.
Andreasgarb Δημοσ. 13 Ιανουαρίου 2016 Δημοσ. 13 Ιανουαρίου 2016 Κάποια δέχονται παραπάνω, κάποια άλλα όχι. Είναι αναλόγως την μητρική, αν έχει βγει bios update που να την αναγνωρίζει κλπ Να προκαλέσεις πρόβλημα με τις ραμ, χλωμό το κόβω. Ή δεν θα ανάβει ή κάποια στιγμή θα πετάξει μπλε οθόνη λόγω ασυμβατότητας. 1
eftaxiaskostas Δημοσ. 13 Ιανουαρίου 2016 Μέλος Δημοσ. 13 Ιανουαρίου 2016 Ευχάριστω για την απάντηση. Πρόβλημα πράγματι δεν πιστεύω πως θα έχω, απλά θα είναι "πρόβλημα" αν αγοράσω τις Ραμ και εν τέλει δεν έχω αποτέλεσμα
Xristaras12 Δημοσ. 13 Ιανουαρίου 2016 Δημοσ. 13 Ιανουαρίου 2016 δυστυχώς δεν μπορείς να το γνωρίζεις αυτό,εκτος κ αν βρεις αναφορές στο ίντερνετ με το ιδιο λάπτοπ και ραμ πέρα των 8 γίγα. Εαν δεν υπάρχει,απλά παίρνεις το ρίσκο και βάζεις η όχι.
eftaxiaskostas Δημοσ. 13 Ιανουαρίου 2016 Μέλος Δημοσ. 13 Ιανουαρίου 2016 Χρησταρα το εψαξα αλλά οι απόψεις διαφεραν. Άλλοι το κατάφεραν και άλλοι λέγαν πως όχι. Αν κάποιος ξέρει πως μπορώ να το ελεγξω στα BIOS θα ήμουν ευγνωμων
Andreasgarb Δημοσ. 13 Ιανουαρίου 2016 Δημοσ. 13 Ιανουαρίου 2016 Δεν μπορείς να το ελέγξεις μέσω του bios. Αν είσαι Αθήνα, μπορούμε να τεστάρουμε 2x8gb που έχω διαθέσιμες.
eftaxiaskostas Δημοσ. 13 Ιανουαρίου 2016 Μέλος Δημοσ. 13 Ιανουαρίου 2016 Φίλε Αθήνα ειμαι, αν δεν μπορέσω να βρω ακρη διαφορετικά ίσως το κάνουμε έτσι... http://forums.toshiba.com/t5/Satellite-L-Series-Laptops/Sat-L750-ram-upgrade/m-p/666029/highlight/true#M99 Εδώ αναφέρει πως ο i7 επεξεργαστής σηκώνει μέχρι 32 GB RAM. Είναι θέμα επεξεργαστή λοιπόν; Συγνώμη για ενδεχομένως χαζες ερωτήσεις αλλα δεν ξερω πολλα..
Andreasgarb Δημοσ. 13 Ιανουαρίου 2016 Δημοσ. 13 Ιανουαρίου 2016 Για να σηκώσει κάποιο λαπτοπ 32gb ram θα πρέπει να έχει 4 σλοτ αφενός, αφετέρου ισχύουν αυτά που έγραψα παραπάνω για bios και μητρική. Αν και όσα έρχονται με 4 σλοτ κατά 99% δέχονται 32γιγα.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα