Προς το περιεχόμενο

Πρόβλημα με Motherboard?

siable

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλημέρα παιδιά, καινούριος στο Forum...

Θα ήθελα να ρωτήσω κατι αν κανένας ξέρει να απαντήσει και να με βοηθήσει να λύσω το πρόβλημά μου. Έκανα format στον υπολογιστή μου και έκανα εγκατάσταση τα XP Home Edition. Απο τότε που έκανα εγκατάσταση αυτό το λειτουργικό ο υπολογιστής μετά τον τερματισμό δεν έκλεινε μόνος του. Το κουμπί που ανοίγει ο υπολογιστής δεν ήταν on/off ήταν μόνο on και πίσω το τροφοδοτικό δεν είχε διακόπτη ούτε αυτό με αποτέλεσεμα να αναγκαζόμουν να το βγάζω απο την πρίζα για να σβήσει. Λειτουργούσε κανονικά ο υπολογιστής για καμια εβδομάδα μέχρι που ένας γνωστός μου πείραξε το bios και έβαλε κωδικό για αν ανοίγει ο υπολογιστής. Κλείνω τον υπολογιστή μη ξέροντας τι έχει γίνει πάω να τον ανοίξω με το κουμπί τίποτα. Με βλέπει αυτός και μου λέει ξέρεις έβαλα κωδικό. Βρε τον βάζουμε τον κωδικό τίποτα. Σαν να μην ήταν στην πρίζα. Τι να κάνω και εγώ κάνω reset το cmos. Έλα ντε που πάλι δεν άνοιγε με τίποτα. Τελικά βγάζω την μπαταρία απο την motherboard κάνω πάλι reset το cmos και βάζω τον κωδικό στο πληκτρολόγιο. Ανοίγει ο υπολογιστής κάνοντας ένα μονότονο ήχο χωρίς να ενεργοποιείται η οθόνη μου. Τελικά βάζω την μπαταρία πίσω ενώ ήταν ανοιχτός ο υπολογιστής και κάνω restart και μπαίνει κανονικά. Μου λέει οτι έχει γίνει reset του cmos, μπαίνω όμως και εγω για να επιβεβαιώσω οτι το κουμπί θα ανοίξει την επόμενη φορά τον υπολογιστή μου. Κάνουμε την δουλειά μας και μετά απο κανένα δίωρο κολάει χωρίς να κουνιέται ούτε ποντίκι ούτε να πιάνει τίποτα στο πληκτρολόγιο. Αναγκαζόμαστε για άλλη μια φορά να το βγάλουμε απο την πρίζα. Ε, αυτό ήταν απο τότε δεν έχει ξαναπάρει μπροστά ότι και να το έχω κάνει. Και δεν ξέρω τι φταίει. Τροφοδοτικό πάντως σίγουρα όχι γιατι το έχω αλλάξει από έναν άλλο υπολογιστή και δεν γίνεται τίποτα. Ούτε μυρίζει τίποτα σαν καμένο, ούτε η motherboard πρέπει να έχει καεί γιατί δεν έχει κανένα (εμφανές τουλάχιστον) σημάδι. Αυτά παιδιά όποιος μπορεί να βοηθήσει....

Ευχαριστώ πολύ τα λέμε...

Δημοσ.

Τα κάνατε λίγο σαλάτα γενικά μου φαίνεται... Αν η mobo σου έχει led για την ένδειξη της τροφοδοσίας, δες αν φωτίζει όταν είναι στην πρίζα το τροφοδοτικό... Επίσης, δώσε ένα Power on στο τροφοδοτικό βραχυκυκλώνοντας το πράσσινο-μαύρο καλώδιο στην κλέμα του τροφοδοτικού να σιγουρευτείς τουλάχιστον ότι δεν φταίει το κουμπί σου (ποτέ δεν ξέρεις...)... Ξαναβγάλε την μπαταρία να κάνει reset η CMOS... Όταν έκανες όλες αυτές τις αλλαγές στα τροφοδοτικά, καλώδια, μπαταρίες ελπίζω να είχες βγάλει την πρίζα γιατί η mobo παίρνει πάντα ρεύμα από το τροφοδοτικό και ας είναι κλειστός ο υπολογιστής...

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...