antwnic4 Δημοσ. 12 Ιανουαρίου 2016 Δημοσ. 12 Ιανουαρίου 2016 Καλησπερα, Εχω εδω και ενα χρονο περιπου αυτον το σκληρο αγορασμενο απο e-shop. Ο σκληρος κανει ενα συνεχομενο ηχο οσο δουλευει χωρις να παιζει σημασια αν ειναι idle η οχι. Τον ηχο δεν μπορω να τον περιγραψω, αλλα ειναι σαν να τριβεται κατι μεσα συνεχεια. Ο υπολογιστης ειναι πανω στο γραφειο διπλα στα αυτια μου και πραγματικα με ποναει να το ακουω αυτο. Το θεμα ειναι οτι το πηγα στο e-shop για επισκευη, αλλα σημερα με πηραν και μου ειπαν οτι ο δισκος δεν κανει θορυβο και δουλευει κανονικα. Οσο τον ειχαν αυτοι ειχα βαλει ενα ψιλο αρχαιο WD Green ο οποιος με το ζορι πιανει τα 15ΜΒ/s και καθε φορα που γραφω τα κλικ του πεφτουν συννεφο, αλλα δεν κανει τετοιο θορυβο. Τι να κανω; Να τους τον ξαναπαω; Αν παρω βιντεο η το ηχογραφισω ακουγεται πιο πολυ σαν τα κυματα που κανει το ραδιο οταν δεν εχει σημα παρα το σκληρο. Ευχαριστω Edit: το κουτι ειναι το bitfenix ronin, με 5 ανεμηστιρακια μεσα και χωρις το σκληρο δεν ακουγεται τιποτα.
Kostas93 Δημοσ. 12 Ιανουαρίου 2016 Δημοσ. 12 Ιανουαρίου 2016 εχω ακριβως το ιδιο δισκο και δεν ακουγεται. Σε φιλο που τον εχει σαν δευτερο, οταν παιρνει μπρος ακουγεται για 1-2 sec και μετα δε ξανακούγεται.
Xristaras12 Δημοσ. 12 Ιανουαρίου 2016 Δημοσ. 12 Ιανουαρίου 2016 κατέβασε το hard disk sentinel Και δες την υγεία του δίσκου.
BlueBlood7 Δημοσ. 12 Ιανουαρίου 2016 Δημοσ. 12 Ιανουαρίου 2016 Όταν τον αγόρασες ήταν κανονικά μέσα στο αντιστατικό σακουλάκι ή όχι?
antwnic4 Δημοσ. 12 Ιανουαρίου 2016 Μέλος Δημοσ. 12 Ιανουαρίου 2016 Τον δισκο τον ειχε παραγγειλει ενας φιλος που εφτιαχνε υπολογιστη και του ειπα να παρει και μενα ενα. Ο σκληρος του δεν κανει θορυβο. Η συσκευασια του ηταν κανονικα με αντιστατικο σακουλακι. Το κατεβασα το hard disk sentinel, ετρεξα τεστακια, ειδα και τις πληροφοριες, και ολα ειναι μια χαρα. Ο δισκος δεν εχει προβλημα σε θεμα αποδοσης. Το προβλημα ειναι στο οτι δε σταματαει να κανει θορυβο.
BlueBlood7 Δημοσ. 12 Ιανουαρίου 2016 Δημοσ. 12 Ιανουαρίου 2016 Μήπως ο δίσκος "τρέχει" συνεχώς? Τρέχει δηλ. κάποια διεργασία με αποτέλεσμα να "τρέχει" και να είναι αυτός ο ήχος που ακούς?
antwnic4 Δημοσ. 12 Ιανουαρίου 2016 Μέλος Δημοσ. 12 Ιανουαρίου 2016 Οχι, οταν δεν κανω κατι το hard disk sentinel τον δειχνει 0%. Και το κανει οταν ειμαι στο bios, η αν τον εχω απλα στο ρευμα και οχι συνδεδεμενο με sata.
BlueBlood7 Δημοσ. 12 Ιανουαρίου 2016 Δημοσ. 12 Ιανουαρίου 2016 Το άλλο που σκέφτομαι είναι να έχει coil whine αλλά αυτός ο ήχος είναι σιριστικός λεπτός. Αυτοί οι δίσκοι δεν κάνουν θόρυβο. Τους έχω δουλέψει Το ότι σου είπαν από το eshop μην ξαφνιάζεσαι. Το ίδιο κάνουν συνεχώς και όποιος τσιμπήσει. Εννοείται τον ξαναπάς πίσω και αυτή τη φορά με τσαμπουκά και απαίτησε νέο δίσκο. Διαφορετικά τους κάνεις καταγγελία. Βεβαιώσου όμως ότι δεν κάνεις εσύ λάθος και δεν είναι άλλο part που κάνει τον θόρυβο.
SPANK Δημοσ. 13 Ιανουαρίου 2016 Δημοσ. 13 Ιανουαρίου 2016 Βασικά αυτο υο 0 % ειναι ύποπτο απο την αλλη ομως δεν εχεις προβλήματα απόδοσης , δοκίμασε αν μπορείς με αλλο καλώδιο sata και αλλα βύσματακι ρεύματος και δες παλι αν κάνει τον ήχο και τσέκαρε με hdsentinel , επίσης δες λίγο και με το επίσημο εργαλείο της western digital. Απο εκει και πέρα αφου εχεις κάνει ολα αυτα δοκίμασε τον και σε καποιο αλλο pc
antwnic4 Δημοσ. 13 Ιανουαρίου 2016 Μέλος Δημοσ. 13 Ιανουαρίου 2016 Το άλλο που σκέφτομαι είναι να έχει coil whine αλλά αυτός ο ήχος είναι σιριστικός λεπτός. Αυτοί οι δίσκοι δεν κάνουν θόρυβο. Τους έχω δουλέψει Το ότι σου είπαν από το eshop μην ξαφνιάζεσαι. Το ίδιο κάνουν συνεχώς και όποιος τσιμπήσει. Εννοείται τον ξαναπάς πίσω και αυτή τη φορά με τσαμπουκά και απαίτησε νέο δίσκο. Διαφορετικά τους κάνεις καταγγελία. Βεβαιώσου όμως ότι δεν κάνεις εσύ λάθος και δεν είναι άλλο part που κάνει τον θόρυβο. Οχι, coil whine δεν ειναι σιγουρα. Αυτο που σκεφτομαι ειναι οτι ισως κατι μεσα "βρισκει" πανω στο δισκο που γυριζει και για αυτο κανει αυτο το θορυβο. Βασικά αυτο υο 0 % ειναι ύποπτο απο την αλλη ομως δεν εχεις προβλήματα απόδοσης , δοκίμασε αν μπορείς με αλλο καλώδιο sata και αλλα βύσματακι ρεύματος και δες παλι αν κάνει τον ήχο και τσέκαρε με hdsentinel , επίσης δες λίγο και με το επίσημο εργαλείο της western digital. Απο εκει και πέρα αφου εχεις κάνει ολα αυτα δοκίμασε τον και σε καποιο αλλο pc Το 0% ειναι οταν ειναι idle. Ειναι δευτερος σκληρος, τα windows ειναι σε ssd. Κατεβασα και το προγραμμ της wd, και λεει PASS. Δοκιμασα, αλλα καλωδια, αλλες θυρες sata, αλλο βυσμα ρευματος, το ιδιο. Αυτον τον θορυβο τον κανει με το που συνδεθει στο ρευμα, ανεξαρτητως αν ειναι συνδεδεμενος σε υπολογιστη η οχι. Αν ξαναπαω στο e-shop, θα μου πουνε οτι εχει ηδη ελεγχθει και δεν ειναι ελαττωματικο, οποτε δεν μπορουμε να σας βοηθησουμε. Τι να τους πω; Να απαιτησω αντικατασταση;
WalkerSW Δημοσ. 13 Ιανουαρίου 2016 Δημοσ. 13 Ιανουαρίου 2016 Το ποιο πιθανο ειναι οτι συντονιζει καπως με το κουτι και ο φυσιολογικος ήχος τον κεφαλών που στροφάρουν μεγεθύνεται. Δοκιμασε να τον ξεβιδώσεις και να τον ακουμπήσεις προσωρινά κάπου χύμα και πες μας αν συνεχίζεται ο ήχος
antwnic4 Δημοσ. 13 Ιανουαρίου 2016 Μέλος Δημοσ. 13 Ιανουαρίου 2016 Το ποιο πιθανο ειναι οτι συντονιζει καπως με το κουτι και ο φυσιολογικος ήχος τον κεφαλών που στροφάρουν μεγεθύνεται. Δοκιμασε να τον ξεβιδώσεις και να τον ακουμπήσεις προσωρινά κάπου χύμα και πες μας αν συνεχίζεται ο ήχος Το εχω κανει κι αυτο. Το μονο που αλλαζει, ειναι οτι οταν τον βαλω στο γραφειο μου που ειναι ξυλινο, εκτος απο αυτον τον ηχο ακουγεται και κατι σαν να φυσαει.
BlueBlood7 Δημοσ. 13 Ιανουαρίου 2016 Δημοσ. 13 Ιανουαρίου 2016 Το εχω κανει κι αυτο. Το μονο που αλλαζει, ειναι οτι οταν τον βαλω στο γραφειο μου που ειναι ξυλινο, εκτος απο αυτον τον ηχο ακουγεται και κατι σαν να φυσαει. Σε κάτι μαλακό να το βάλεις. Κάτι με λάστιχο. Ακούγεται τότε?
antwnic4 Δημοσ. 13 Ιανουαρίου 2016 Μέλος Δημοσ. 13 Ιανουαρίου 2016 Σε κάτι μαλακό να το βάλεις. Κάτι με λάστιχο. Ακούγεται τότε? Ναι, το εχω δοκιμασει. Και στον αερα αν το κραταω με τα χερια μου. Πριν το στειλω στο e-shop, ειχα δοκιμασει τα παντα για να μην ακουω το θορυβο. Δεν ειναι κατι παρα πολυ δυνατο. Αλλα επειδη στο δωματιο μου ειναι πολυ ησυχια, και εχω τον υπολογιστη πανω στο γραφειο το ακουω πολυ εντονα. Ο παλιος Green δισκος, δεν εκανε αυτο το θορυβο, παρολο που κλικαρε πολυ συχνα. Οποτε, δεν ειναι φυσιολογικο.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα