Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα σας. Με αφορμή την προσπάθεια διάρρηξης του διπλανού μου διαμερίσματος θέλω να εγκαταστήσω ένα σύστημα με ip-camera, ώστε μόλις εντοπίζεται κίνηση στο διαμέρισμα να με ενημερώνει μέσω sms, κλήσης ή mail (ότι πιο γρήγορο - όχι απαραίτητα και τα 3) αλλά και να έχω την δυνατότητα να ελέγχω το χώρο του διαμερίσματος.

Τι να προσέξω στην επιλογή της κάμερας; Ποιο πρόγραμμα θα χρησιμοποιήσω για να ανεβάζω το streaming και να μπορώ να το δώ από το κινητό μου ή από άλλο υπολογιστή;

Θα χρειαστεί να κάνω και ρυθμίσεις στο router μου (forthnet ZTE H108L); Αν ναι, οι ρυθμίσεις αυτές επηρεάζουν την κανονική λειτουργία του router μου; (surfing, downloading). Θα χρειαστεί και αλλαγή router ?

Δημοσ.

Κοίταξε για foscam κάμερες εσωτερικού ή εξωτερικού χώρου, ότι χρειάζεσαι. Γύρω στο κατοστάρικο έχουν αυτές και έρχονται με ενσωματωμένο λογισμικό αποθήκευσης και διαχείρισης του υλικού καταγραφής.

Εκεί θα δεις ότι μπορείς να κάνεις τοπική και απομακρυσμενη διαχείριση.

Σε ποιο φτηνή λύση είναι οι nomame κινεζικες που διαθέτουν το πρωτόκολλο Onvif. Δε στις συνιστώ

Δημοσ.

Δεν προσπαθώ να τους αποτρέψω, αν σε βάλουν στο μάτι δεν σε γλυτώνει τίποτα. Αυτό που θέλω είναι αν κάποιος μπει μέσα να με ειδοποιήσει σιωπηλά η κάμερα και εγώ με την σειρά μου να ενημερώσω τον γιό μου να μείνει μακριά από το σπίτι, γιατί σήμερα λίγο έλειψε ο γιος μου να έρθει πρόσωπο με πρόσωπο με τους αλήτες. Μην γυρίσει παιδί Δημοτικού από δραστηριότητα ή σχολείο και να βρει κάποιον μέσα.

Δημοσ.

Δεν κανουν τιποτα οι κάμερες και ουτε σταματάνε κανενα, μονο ο συναγερμός αν κανει κατι

πιστεψε εαν περασουν την πορτα σου δεν σε σωζει τπτ

Δημοσ.

@Bell. FOSCAM είναι τύπος κάμερας ή συγκεκριμένη εταιρεία? 

Το router θα κάνει για αυτή τη δουλειά ή θα χρειαστώ κάτι άλλο πιο ποιοτικό?

Δημοσ.

@Bell. FOSCAM είναι τύπος κάμερας ή συγκεκριμένη εταιρεία? 

Το router θα κάνει για αυτή τη δουλειά ή θα χρειαστώ κάτι άλλο πιο ποιοτικό?

είναι μάρκα κάμερας, έχει διάφορους τύπους

http://www.e-shop.gr/ypologistes-ip-cameras-foscam-list?table=PER&category=IP+CAMERAS&filter-8250=1

εσύ δες αυτές που έχουν περιστρεφόμενο άξονα, ir cut filter για καλύτερο χρώμα, ανάλυση 720...και επειδή μάλλον δεν γνωρίζεις πολλά, προτίμησε κάποια που να λέει plug n play, σημαίνει οτι η εφαρμογή της foscam ρυθμίζει αυτόματα την πρόσβαση της κάμερας στο ιντερνετ και την παρακολούθησή από το κινητό - δεν χρειάζεται να αλλάξεις ρουτερ ή ρυθμίσεις port forward ή να βρεις dyn dns υπηρεσία. Εγώ έχω την 9816 αλλά την πήρα γύρω στα 60 σε προσφορά crazy sunday

http://www.e-shop.gr/foscam-fi9816p-indoor-720p-megapixel-pan-tilt-wireless-p2p-ip-camera-black-p-PER.617526

Δημοσ.

@pp6210 Ευχαριστώ.

@BELL Δεν μπορώ να βάλω εξωτερική καθόσον μένω σε πολυκατοικία και θα υπάρξουν αντιδράσεις από κάποιους ενοίκους περί προστασίας προσωπικών δεδομένων κλπ (έχουμε κάποιο διαμέρισμα που μάλλον χρησιμοποιείται από τον ιδιοκτήτη του για "συγκεκριμένο" λόγο και προφανώς δεν θα θέλει αποδεικτικά στοιχεία για το ποιες μπαινοβγαίνουν...).

Δημοσ.

Αν το εχεις με τις αγορες απο εξω τσεκαρε και αυτη.

Την χρησιμοποιω εντος και εκτος του σπιτιου και παιρνω και ειδοποιηση με βιντεο 6 δευτερολεπτων οταν δει κινηση 

Σε εξωτερικο χωρο μου εσκασε προχτες ειδοποιηση για ενα εντομο και μακρια απο τον φακο.

Το καλο ειναι οτι εχει τροφοδοσια USB οποτε και με ενα powerbank κανεις την δουλεια σου για τοποθετηση σε μερος που δεν φαινεται ;) 

Δημοσ.

@pp6210 Ευχαριστώ.

@BELL Δεν μπορώ να βάλω εξωτερική καθόσον μένω σε πολυκατοικία και θα υπάρξουν αντιδράσεις από κάποιους ενοίκους περί προστασίας προσωπικών δεδομένων κλπ (έχουμε κάποιο διαμέρισμα που μάλλον χρησιμοποιείται από τον ιδιοκτήτη του για "συγκεκριμένο" λόγο και προφανώς δεν θα θέλει αποδεικτικά στοιχεία για το ποιες μπαινοβγαίνουν...).

θα σε προβληματισω και θα σου πω, πως με την αγορα διαμερισματος σε πολυκατοικια αγοραζεις και χωρο του διαδρομου εξω απο την πορτα σου. Τα τετραγωνικα αυτα σου ανηκουν και  τα δηλωνεις στην εφορια καθε χρονο(οχι ξεχωριστα, ειναι τα συνολικα). Κατα συνεπεια εαν ρυθμισεις την καμερα σου  να βλεπει ακριβως μπροστα στην εξωπορτα σου δεν εχεις νομικο κολλημα

Δημοσ.

Δεν γίνεται με τίποτα ! Εκτός και αν η κάμερα έχει πολύ στενό οπτικό πεδίο και βλέπει εντελώς κάθετα (και πάλι αμφιβάλω). Το πρόβλημα είναι στο ένα από τα 2 διπλανά διαμερίσματα. Είναι εντελώς κολλητά στο δικό μου, αφού για να μπει στην πόρτα του ο γείτονας πατάει στο χαλάκι μου.

Το συγκεκριμένο διαμέρισμα είναι ενοικιαζόμενο studio, που έχει κατά καιρούς έχει φιλοξενήσει φοιτητές, εργένηδες, "εργαζόμενα" κορίτσια (με ηχητικά "εφέ" κάθε βράδυ). Τώρα μένει μια φοιτήτρια που είναι ήσυχη και συνεννοήσιμη κοπέλα και είμαι σίγουρος ότι δεν θα την πείραζε η κάμερα, ίσα - ίσα θα ένιωθε και αυτή μεγαλύτερη ασφάλεια, αύριο όμως δεν ξέρω ποιον ένοικο θα φιλοξενήσει το διαμέρισμα και τι πρόβλημα θα δημιουργήσει και αναγκάζομαι να ξηλώνω εγκαταστάσεις ή φάω καμία μήνυση και ψάχνομαι. 

Δημοσ.

Κοίταξε για foscam κάμερες εσωτερικού ή εξωτερικού χώρου, ότι χρειάζεσαι. Γύρω στο κατοστάρικο έχουν αυτές και έρχονται με ενσωματωμένο λογισμικό αποθήκευσης και διαχείρισης του υλικού καταγραφής.

Εκεί θα δεις ότι μπορείς να κάνεις τοπική και απομακρυσμενη διαχείριση.

Σε ποιο φτηνή λύση είναι οι nomame κινεζικες που διαθέτουν το πρωτόκολλο Onvif. Δε στις συνιστώ

Το onvif τι ακριβως ειναι και σε τι αναφερεται??Εγω κοιταγα τη συγκεκριμενη(πολυ οικονομικη,ηχο 2 δρομων,ενημερωση με email και εχει εφαρμογη για smartphone).

http://www.aliexpress.com/item/Free-Shipping-IP-Camera-Wifi-Wireless-CCTV-720P-HD-Camera-Baby-P2P-Monitor-Security-P-T/32338185059.html

Δημοσ.

Εγώ πάλι δεν καταλαβαίνω , αφου το σπιτι είναι δικό σου(καλα καταλαβα...?) , γιατί δεν βάζεις ένα συναγερμο και να κοτσαρεις στην πορτα έξω ότι ο χωρος φυλλασεται με τον Χ συναγερμο. Συναγερμό με 2 ρανταρακια

Στο λεω αυτό γιατί δεν είναι λιγες οι φορες που ακομα και μεσα να ειναι καποιος , μπαίνουν.

Αν είσαι δηλαδή σπιτι , ή ακόμα και να φευγεις , και να αφήσεις το σπιτι μονο , τι θα σε βοηθησει μια καμερα που στελνει μυνηματα?

Ρανταρακι , οποιος μπαινει στο σπιτι και δεν εχει βαλει τον κωδικο σε 10 δευτερα , ιουιουιουιουιουιουιουιουιου

Εχω στο μαγαζι 2 καμερακια-ρανταρακια και εναν συναγερμο , και δοξα τον Θεο , δεν είχα ποτε προβλημα( σε μια περιοχή που έχει δεχθεί πολλες κλεψιες...)

• Like 1
Δημοσ.

Εγώ πάλι δεν καταλαβαίνω , αφου το σπιτι είναι δικό σου(καλα καταλαβα...?) , γιατί δεν βάζεις ένα συναγερμο και να κοτσαρεις στην πορτα έξω ότι ο χωρος φυλλασεται με τον Χ συναγερμο. Συναγερμό με 2 ρανταρακια

Στο λεω αυτό γιατί δεν είναι λιγες οι φορες που ακομα και μεσα να ειναι καποιος , μπαίνουν.

Αν είσαι δηλαδή σπιτι , ή ακόμα και να φευγεις , και να αφήσεις το σπιτι μονο , τι θα σε βοηθησει μια καμερα που στελνει μυνηματα?

Ρανταρακι , οποιος μπαινει στο σπιτι και δεν εχει βαλει τον κωδικο σε 10 δευτερα , ιουιουιουιουιουιουιουιουιου

Εχω στο μαγαζι 2 καμερακια-ρανταρακια και εναν συναγερμο , και δοξα τον Θεο , δεν είχα ποτε προβλημα( σε μια περιοχή που έχει δεχθεί πολλες κλεψιες...)

Θα ξέρεις οταν πας σπίτι οτι θα ειναι αδειο, και ετσι γλυτώνεις το εγκεφαλικό :-D

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...