Zandim Δημοσ. 12 Ιανουαρίου 2016 Δημοσ. 12 Ιανουαρίου 2016 Καλησπερα σε ολους τους φιλους του φορουμ, Φτιαχνω συστηματακι 1151 με chipset h110 Επεξεργαστης ο g4400 μια μνημη 8gb καρτα γραφικων δεν θα μπει, και αν μπει ποτε θα ειναι 750 ή 950. Η μητρικη αντε να τραβαει 10watt Ο επξεργαστης τραβαει 55watt η μνημη ας πουμε οτι τραβαει κι αυτη 5watt καρτα γραφικων αν μπει θα τραβει 100 αντε 150watt σκληρο εχω εναν ssd και εναν μηχανικο 2.5αρη απο λαπτοπ που τραβανε ελαχιστα ετσι κι αλλιως. Οσο και να το θελω πανω απο 250watt δεν προκειτια να τραβηξω, αρα δεν ψαχνω τροφοδοτικο πολλα watt. Θελω ομως να ειναι ΑΘΟΡΥΒΟ οπωσδηποτε. Γνωριζω οτι κατι τερατα τροφοδοτικα οταν δεν εχουν μεγαλο φορτιο δεν δουλευει καν ο ανεμιστηρας τους. Ειναι ομως πανακριβα και υπερβολη για το συστημα που φτιαχνω. Χρηματα διαθέτω μεχρι 40 αντε 50€
Heatspreader Δημοσ. 12 Ιανουαρίου 2016 Δημοσ. 12 Ιανουαρίου 2016 Τα υπόλοιπα Parts θα είναι με παθητική ψύξη δηλαδή;Θες παθητική ψύξη στο τροφοδοτικό;
Zandim Δημοσ. 12 Ιανουαρίου 2016 Μέλος Δημοσ. 12 Ιανουαρίου 2016 (επεξεργασμένο) παθητικο δεν νομιζω να υπαρχει στα χρηματα που ζηταω. στο κουτι θα μπει ενας ανεμιστηρας 12cm Arctic F12 και στον επεξεργαστη μια αθορυβη ψυκτρα, μαλλον της noctua. οποτε μας εμεινε αθορυβο τροφοδοτικο. Οσο το δυνατον πιο αθορυβο δηλαδη. Κατω απο 20db σιγουρα. αυτο εδω λεει τιποτα? ειναι καλα τα be quiet? http://www.e-shop.gr/psu-be-quiet-system-power-8-400w-p-PER.643255 ο κατασκευαστης το δινει στα 14db στο 50% φορτιο, που το συστημα μου δε θα το ξεπερασει ποτε. http://www.bequiet.com/en/powersupply/665 υπαρχει και αυτο στα 300watt με μολις 17db σε 100% load αν και τα 300watt μου φαινονται καπως λιγα. http://www.e-shop.gr/psu-be-quiet-pure-power-l8-300w-p-PER.641227 http://www.bequiet.com/en/powersupply/392 Επεξ/σία 12 Ιανουαρίου 2016 από Zandim
mad-proffessor Δημοσ. 12 Ιανουαρίου 2016 Δημοσ. 12 Ιανουαρίου 2016 Τα bequiet purepower είναι απο τα πιο αθορυβα -λογικο άλλωστε -είναι αυτα που έχουν το πιο ακριβό ανεμιστήρα(silentwings). Πήρα ένα τέτοιο αλλα επειδή έχω το pc ανοιχτό δίπλα μου στο μισό-ένα μέτρο όσο να ναι ακούγεται λίγος θόρυβος(θα σε γελάσω αν είναι απο το τροφοδοτικό ή απο άλλο ανεμιστήρι). Πάντως όταν το πρωτοέβαλα θυμάμαι σα να καταλαβα ένα ελαφρό θροισμα.
BlueBlood7 Δημοσ. 12 Ιανουαρίου 2016 Δημοσ. 12 Ιανουαρίου 2016 Be Quiet ή Coolermaster G450 αλλά ανεβαίνεις σε κόστος. Την Noctua τι να την να την κάνεις?
Επισκέπτης Δημοσ. 12 Ιανουαρίου 2016 Δημοσ. 12 Ιανουαρίου 2016 Είχα βάλει πριν χρόνια σε ένα PC ένα Xilence. Φτηνό και αθόρυβο, νομίζω είναι γερμανικής κατασκευής. Ακόμα δουλεύει. Στα λεφτά που θες είναι μια λύση. Αλλιώς Corsair, έχει entry level τροφοδοτικά οριακά στα €40.
mad-proffessor Δημοσ. 12 Ιανουαρίου 2016 Δημοσ. 12 Ιανουαρίου 2016 Αν σε ενδιαφέρει να δώσεις τα λεφτά για ένα purepower πες μου να το δοκιμάσω με όλα κλειστα το βράδυ χωρίς φασαρία. Εγω έχω εδω μαζι και το ρουτερ που είναι υπολογιστής ξεχωριστός με 3 κάρτες δικτύου και που μόνο που δουλευει κάνει φασαρία απο τα πακέτα που πηγαινοέρχονται. Χώρια ο σκληρός του που δεν είναι ssd καταλαβαίνεις τι γίνεται.
Mr_Terror Δημοσ. 12 Ιανουαρίου 2016 Δημοσ. 12 Ιανουαρίου 2016 και το seasonic s12ii 520watt που αγορασα στα 45 ευρω απο pc1 ειναι αθορυβο. http://www.pc1.gr/showitem.php?ID=200022272&t=SEASONIC%20S12II-520%20BRONZE%20520W Ριχνε ματιες μηπως το ξαναφερει στην ιδια τιμη.Τωρα ειναι εξαντλημενο.Στο προτεινω να το αγορασεις αφοβα.Ειναι πολυ καλο τροφοδοτικο.
Zandim Δημοσ. 13 Ιανουαρίου 2016 Μέλος Δημοσ. 13 Ιανουαρίου 2016 σας ευχαριστω ολους για τις απαντησεις. Μετα απο αρκετο ψαξιμο κατεληξα στο "be quiet". Οπου και αν διαβαζα λενε αρκετα καλα λογια. Οσο να ειναι το λεει και το ονομα, αρα πρεπει να ειναι ησυχο. Αυριο το παραλαμβανω και στηνω το συστημα, οποτε θα ξερουμε ακριβως Be Quiet ή Coolermaster G450 αλλά ανεβαίνεις σε κόστος. Την Noctua τι να την να την κάνεις? Η noctua θα μπει στον επεξεργαστη αν η μαμισια του g4400 κανει θορυβο (που λογικα θα κανει). Είχα βάλει πριν χρόνια σε ένα PC ένα Xilence. Φτηνό και αθόρυβο, νομίζω είναι γερμανικής κατασκευής. Ακόμα δουλεύει. Στα λεφτά που θες είναι μια λύση. Αλλιώς Corsair, έχει entry level τροφοδοτικά οριακά στα €40. το φτηνο corsair ειναι πιο θορυβωδες απο οτι ειδα, γι αυτο δεν το προτιμησα. Αν σε ενδιαφέρει να δώσεις τα λεφτά για ένα purepower πες μου να το δοκιμάσω με όλα κλειστα το βράδυ χωρίς φασαρία. Εγω έχω εδω μαζι και το ρουτερ που είναι υπολογιστής ξεχωριστός με 3 κάρτες δικτύου και που μόνο που δουλευει κάνει φασαρία απο τα πακέτα που πηγαινοέρχονται. Χώρια ο σκληρός του που δεν είναι ssd καταλαβαίνεις τι γίνεται. παραγγειλα το SYSTEM POWER 8 τελικα, μιας και εχει περισσοτερα watt. Επι της ουσιας στο ιδιο φορτιο με το Pure Power κανει τον ιδιο θορυβο, μιας και το pure power στα 300watt δουλευει στο τερμα, ενω το system power ειναι στο 75%. Επισης μου δινει μια προοπτικη αν θελησω ποτε βαλω κατι που να τραβηξει watt χωρις να το ζορισω. Αν βεβαια οι υπολογισμοι μου ειναι σωστοι το 400αρι δε θα δουλεψει ποτε σε φορτιο πανω απο 20% ή πανω απο 40% ακομα και με καποια gtx950. Σε ευχαριστω ομως για την προθυμια σου να με βοηθησεις. και το seasonic s12ii 520watt που αγορασα στα 45 ευρω απο pc1 ειναι αθορυβο. http://www.pc1.gr/showitem.php?ID=200022272&t=SEASONIC%20S12II-520%20BRONZE%20520W Ριχνε ματιες μηπως το ξαναφερει στην ιδια τιμη.Τωρα ειναι εξαντλημενο.Στο προτεινω να το αγορασεις αφοβα.Ειναι πολυ καλο τροφοδοτικο. μακαρι να υπηρχε στα 45€ αυτο...
Mr_Terror Δημοσ. 13 Ιανουαρίου 2016 Δημοσ. 13 Ιανουαρίου 2016 Παλικαρι ειναι ξανα διαθεσιμο στα 45 ευρω.Αν σε ενδιαφερει και μπορεις να ακυρωσεις την αγορα του αλλου καντο γρηγορα 1
Zandim Δημοσ. 13 Ιανουαρίου 2016 Μέλος Δημοσ. 13 Ιανουαρίου 2016 το εστησα τελικα το συστημα και προσωπικα δεν ακουω τιποτα. κουτακι εχω βαλει ενα φτηνο του πλαισιου που μου αρεσε http://www.plaisio.gr/anavathmisi-diktia/anavathmisi/koutia-cases-pc/Fazn-Case-Firefly-II-Mini-Tower-CA-410.htm εχω αποσυνδεσει τον ανεμιστηρα του κουτιου μεχρι να παρω τον arctic f12 που ειναι pwm. Ο δικος του ανεμιστηρας εκανε λιγο θορυβο η αληθεια ειναι. Περιεργως ο stock ανεμιστηρας της cpu ειναι αρκετα αθορυβος, εβαλα και silent profile στο bios και σηκωνει δουλευει απο τις 1000 εως 1600 στροφες το πολυ. Το τροφοδοτικο νομιζω πως ειναι οτι πιο αθορυβο εχω δοκιμασει. Κολησα το αυτι μου πανω του και ισα που ακουγα ενα θροισμα. Με δεδομενο πως το κουτι βρισκεται κατω απο το γραφειο και σε αποσταση 1,5 μετρο απο τα αυτια μου ειμαι απολυτως ικανοποιημενος.
BlueBlood7 Δημοσ. 13 Ιανουαρίου 2016 Δημοσ. 13 Ιανουαρίου 2016 Γι αυτό σε ρώτησα πιο πάνω για την noctua.
Aprile Δημοσ. 13 Ιανουαρίου 2016 Δημοσ. 13 Ιανουαρίου 2016 Σε παρόμοια σύνθεση με τον G4500 όμως έβαλα το seasonic 350 watt της προσφορας του e-shop και είναι πραγματικά αθόρυβο.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα