Babav Δημοσ. 12 Ιανουαρίου 2016 Δημοσ. 12 Ιανουαρίου 2016 Γεια χαρά, τις προάλλες έστησα ένα πύργο με καλό hardware, για να κάνω επεξεργασία εικόνας / video. Έχω ένα macbook 15 (2009) το οποίο σέρνεται αλλά η εικόνα του είναι πολύ καλή και βλέπω σχεδόν όλα τα χρώματα. Στο νέο PC (Windows 7) ενώ το video παίζει ρολόι, χρησιμοποίησα μια ViewSonic VG2021m οθόνη που είχα απο παλιά αλλά δεν μπόρεσα να κάνω τη δουλειά μου με τίποτα λόγω χαμηλού φωτισμού και λίγων χρωμάτων. Έχει κάποιος γνώση αν υπάρχει κάποιο monitor που μπορώ να αγοράσω (ακόμη και από το forum μπορείτε να μου προτείνετε) που να κάνει για αυτή τη δουλειά μέχρι περίπου 100 ευρώ ή θα είναι στα ίδια? Μια οθόνη σε ποιότητα σαν αυτή που του macbook ποιά θα ήταν από αυτές που κικλοφορούν τώρα? Ευχαριστώ
XMorsX Δημοσ. 12 Ιανουαρίου 2016 Δημοσ. 12 Ιανουαρίου 2016 Καλησπέρα. Το macbook σου πρεπει να εχει μια ενα καλο tn panel που καλυπτει ολο το sRGB. Οι σύγχρονες φθηνές ah-ips καλύπτουν το 87-90% του sRGB, αλλα με καλυτερη απεικονηση των χρωματων και με καλυτερα color presets. Θα ειναι σιγουρα μεγαλη αναβαθμιση σε σχεση με την viewsonic σου. Ή φθηνότερη επιλογή σου είναι ή lg 22mp47d. https://www.skroutz.gr/s/6315896/LG-22MP47D.html Υπόψιν ότι ή lg έχει matte coating σε σχέση με την glossy οθόνη του macbook, και βέβαια θα είναι μεγαλυτερης αναλυσης. Είμαι φαν των glossy, αλλά το macbook χρησιμοποιεί γυαλί το οποίο δημιουργεί εξαιρετικές αντανακλάσεις, ή οθόνη της lg είναι σίγουρα πιο ξεκουραστη.
Babav Δημοσ. 13 Ιανουαρίου 2016 Μέλος Δημοσ. 13 Ιανουαρίου 2016 Ναι ξέρω που ειναι mat στυλ αυτές...Θα ήθελα να πάρω μια μεγάλη νομίζω τόσο καιρό με τη 15άρα βλέπω πως δεν μου φτάνει. Γιαυτό σκεφτόμουν 24-27. Δηλαδή για ποιότητα σαν του macbook που λες οτι καλύπτει όλο το sRGB σε τι κατηγορία τιμής βρίσκουμε? Θα ήθελα με το παραμικρό tweek στο "RGB curves" πχ να βλέπω διαφορά όχι σαν την viewsonic μου... Οι TN καινουριες οθόνες το παρέχουν ή υστερούν όπως οι IPS όπως είπες?
XMorsX Δημοσ. 13 Ιανουαρίου 2016 Δημοσ. 13 Ιανουαρίου 2016 Οι ΤΝ οθονες ειναι πολυ κατωτερες των IPS, η οθονη του macbook ειναι εξαιρεση οσονα φορα τις TN. Οι φθηνοτερες IPS που καλυπτουν ολο το ευρος του sRGB αρχιζουν απο 250-300 ευρω. Η πιο φθηνη που εχω στο νου μου ειναι η Dell P2416D, αλλα πιο κοντα στην εμπειρια του macbook θα ειναι η HP 27xw, καθως η τελευταια συνδυαζει το μεγαλο ευρος καλυψης του sRGB και τα καλα color presets με πολυ ελαφρυ σχεδον glossy coating, οχι τοσο αντανακλαστικο οσο του macbook, για αξεπεραστη ζωντανια εικονας. Απο την αλλη βεβαια εχε στο νου σου οτι οι συχρονες IPS, ακομη και οι φθηνοτερες που δεν καλυπτουν ολο το sRGB, δειχνουν πιο ζωντανα και ομοιομορφα χρωματα απο καθε TN. Επομενως ακομη και η φθηνοτερη AH-IPS της LG συνολικα θα εχει καλυτερη εικονα απο την οθονη του macbook.
The Great George Δημοσ. 1 Φεβρουαρίου 2016 Δημοσ. 1 Φεβρουαρίου 2016 Μπορείς αν θες να δεις και τη σειρα Ultrasharp της Dell και τη σειρά Ultrawide της LG σχετικά οικονομικές και πολύ καλή ποιότητα εικόνας εγώ έχω μία 24άρα Ultrasharp για Video editing και 3d προγράμματα και είμαι υπερευχαριστιμένος
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα