Toufas Δημοσ. 25 Νοεμβρίου 2003 Δημοσ. 25 Νοεμβρίου 2003 ton ixo tou viniliou den to exei fantastei akoma to cd.... girioni ta pigenoferneis ellada i einai mono agglia?
The_Judas Δημοσ. 25 Νοεμβρίου 2003 Δημοσ. 25 Νοεμβρίου 2003 Καλα να παθουν?Μα ειναι πολυ μεγαλυτερα τα περιθωρια κερδους απο το cd παρα απο το μιζερο βινυλιο. Και το CD είναι μίζερο μπροστά στο DVD-audio
Γηρυόνης Δημοσ. 25 Νοεμβρίου 2003 Δημοσ. 25 Νοεμβρίου 2003 Καλα να παθουν?Μα ειναι πολυ μεγαλυτερα τα περιθωρια κερδους απο το cd παρα απο το μιζερο βινυλιο. Αυτό είπα και εγώ. Θυσιάσανε το βινύλιο στο βωμό του κέρδους και τώρα τρέχουνε και δε φτάνουνε με το CD. Το βινύλιο δεν αντιγράφεται (όχι χωρίς κάποια ιδιαίτερα μηχανήματα τουλάχιστον)' date=' ενώ το CD αντιγράφεται πολύ εύκολα άρα και περισσότερη πειρατεία, άρα και λιγότερο κέρδος για τις δισκογραφικές. Όταν κάνεις μία κίνηση δεν βλέπεις μόνο τι θα κερδίσεις αλλά και τι θα χάσεις και στην προκειμένη περίπτωση το χάσιμο είναι περισσότερο από τα κέρδη οπότε καλά να πάθουνε. Και λεω μιζερο γιατι: Δεν εχει ηχο που να εκμεταλευεται τις δυνατοτητες των συνχρoνων μηχανηματων. Και εγώ σου λέω ότι δεν ξέρεις τι λες. Με ένα Technics SL-1200MK2 και με μία βελόνα Stanton Trackmaster βγάζω τόσο καθαρό ήχο που δεν μπορείς να καταλάβεις αν είναι από CD ή από βινύλιο. Δεν μεταφερεται ευκολα. Αυτό είναι και το *μοναδικό* πλεονέκτημα του CD. Εχει ημερομηνια ληξεως(οσοι εχουν πολυχρησιμοποιημενα βινυλια ξερουν..) Γιατί τα CD δεν έχουνε; Μόνο και μόνο το γεγονός ότι μπορείς να τα μεταφέρεις ευκολότερα από μέρος σε μέρος τα κάνει πιο επηρρεπή στο να χαλάσουνε και μόνο λόγω πιθανοτήτων αν το σκεφτείς. Οπότε αυτή σου η πρόταση αντισταθμίζει την παραπάνω. Σε καθηλωνει σε ενα χωρο ακροασης μονο. Αυτό φυσικά είναι η φυσική απόρροια του "Δεν μεταφερεται ευκολα." που είπες πιο πάνω. Και πολλα αλλα. Όπως; Οσοι εχουν "κολλημα" με το βινυλιο("ειμαι εραστης του βινυλιου" απανταν,μπα κανετε και ερωτα με την τρυπιτσα?)απλα θελουν να το παιζουν ρομαντικοι και οτι..δεν-ενσωματωνονται-με-την-μαζα-των-fashion-victims-που-ακριτα-καταναλωνουν-τα-"σκουπιδια"-των-πολυεθνικων. Το να εχουμε φανατισμο με το μεσο που αποθηκευεται η μουσικη,και αφου δεν εχουμε και κανενα πλεοντεκτημα παρα μονο μειονεκτηματα δεν εχει νοημα. Βρίσκω την όλη σου πρόταση αφελή. Δεν τίθεται "κόλλημα", "ρομαντισμός", "φανατισμός" ή σεξουαλικό (άσχψετα αν άλλοι έχουνε το βινύλιο ως φετίχ ) όπως λανθασμένα αναφέρεις αλλά καθαρά μουσικής και συναισθημάτων. Αν για εσένα η μουσική είναι απλώς ήχος για εμένα (και πολλούς άλλους ίσως) είναι συναίσθημα και αυτό το συναίσθημα ένας δίσκος βινυλίου μας το προσφέρει απλόχερα, τουλάχιστον πιο απλόχερα από το CD. Λυπάμαι, αλλά τα μπάσα και τη ζωντάνια που μου δίνει ο αναλογικός ήχος του βινυλίου δε μου τα δίνει κανένα ψηφιακό μέσο, CD, MP3 ή ο,τιδήποτε άλλο. Ναι ακόμα και τα κριτς-κρατς του στατικού ηλεκτρισμού δε με πειράζουνε (που στο κάτω κάτω με ένα απλό καθάρισμα του δίσκου με ένα πανί φεύγουνε). Εν τέλη, τη βρίσκω που μπορώ να κινήσω τη βελόνα πάνω από οποιοδήποτε τραγούδι του δίσκου και σε οποιδήποτε σημείο του τραγουδιού, τη βρίσκω να γυρίζω το βινύλιο και να αλλάζω πλευρά για να τον ακούσω ολόκληρο (δεν είμαι τεμπέλης, "τι ωραία που κάθομαι στον καναπέ, ποιος σηκώνεται μωρέ να αλλάζει πλευρά του δίσκου"), μου αρέσει που έχει μεγάλο εξώφυλλο και ένθετα που κανένα CD δεν πρόκειται ποτέ να έχει, μου αρέσει που δεν πρέπει να ξοδέψω πάνω από 6-7 ευρώ για να πάρω έναν δίσκο 10 χρόνων παλαιό και, last but not least, τη βρίσκω που όταν ακούω ένα βινύλιο ακούω ένα συγκρότημα ενώ όταν ακούω ένα CD ακούω ένα μηχάνημα. Απλό. Τούφα, τώρα είμαι μόνιμα Ελλάδα και τους έχω μαζί μου όλους. Όταν ήμουνα Αγγλία είχα αρκετούς εκεί αλλά δεν τους πηγαινοέφερνα... Ποτέ δεν ξέρεις τί γίνεται
Toufas Δημοσ. 25 Νοεμβρίου 2003 Δημοσ. 25 Νοεμβρίου 2003 a re girioni piges pali sto trellokomio //offtopic pou tha vro metaxeirismena technics? na pao gia ta numark tt200?den paei allo i tsepi mou :/
Γηρυόνης Δημοσ. 25 Νοεμβρίου 2003 Δημοσ. 25 Νοεμβρίου 2003 Ρε συ εγώ έβρισκα technics μεταχειρισμένα με 150 λίρες το ένα... Δεν είναι και πολύ ακριβά αν το σκεφτείς. Και τα numark καλά είναι αλλά φτηνή αντιγραφή των technics... μου θυμίζουνε το dj set του HMV με το μείκτη, τα δύο numark, τα ακουστικά και τα καλώδια, όλα σε ένα κουτί χεχεχε. Αν είσαι Λονδίνο πήγαινε καμία βόλτα από Soho, Camden, Portobello road ή Sloane Square όλο και κάτι θα βρεις. Υγ... Πολύ μου λείπει το Λονδίνο ρε συ...
_BASSstarlet_ Δημοσ. 25 Νοεμβρίου 2003 Δημοσ. 25 Νοεμβρίου 2003 Όπως? Συνεχιζω λοιπον.. Μικροτερη χωρητικοτητα. Πλησιαζοντας η κεφαλη προς το τελος της πλευρας του δισκου, ο ηχος χειροτερευει. Επιτυχνανουμε καλο ηχο με ακριβοτερα μηχανηματα σε σχεση με το cd player που εχουμε αξιοπρεπη ηχο χωρις να ψαχτουμε για πικ απ κεφαλες κλπ. Δεν μπορουμε να αντιγραψουμε σε βινυλιο!Αυτο κι αν είναι super μειονεκτημα. Για να θυμηθουμε την εποχη που γραφαμε σε κασσετες? Με ολα αυτά δεν θελω να νομιζεις οτι διαολοστελνω το βινυλιο η το απαιχθανομαι. Ουτε κρυο ουτε ζεστη μου κανει αν εχει επικρατησει σαν κυριο μεσο το cd. Το cd με βολευει, αυτο χρησιμοποιω και τερμα.
scyther666 Δημοσ. 25 Νοεμβρίου 2003 Δημοσ. 25 Νοεμβρίου 2003 Xwris na eimai idikos i koini logiki mou leei to eksis: As min eimaste ypervolikoi...to vinilio sou dinei kalytero ixo THEWRITIKA giati einai analogiko meso apothykefsis kai grafontai oles oi syxnotites enw to cd sou dinei XEIROTERO giati einai psifiako me apotelesma na xanontai kapies syxnotites...opote sygritika se metriseis klp to vinilio sou dinei kalytero ixo...exw akousei polous na lene pws agapane to vinilio gia ton ixo tou...egw tha prosthesw oxi gia ton kalytero ixo alla apla gia ton xaraktiristiko ixo tou...opws ton ixo pou sou dinei enas lampatos enysxitis...kai prospopika to thewrw malon periergo na pei kapios oti o ixos tou viniliou einai kalyteros sto afti tou giati tote malon milame gia ton anthrwpo periptwsi....ypotithetai pws to protypo pou xrisimopieitai sta cd 16bit/44100/2 kanalia exei vgei meta apo meletes tou anthrwpinou aftiou peri twn periorismwn tou....nomizw..... Egw prosopika xrisimopoiw cd gia diaforous logous...zilevw to vinilio gia 2 logous..prwton to megalo artwork kai defteron tin makrozwia tou....an kanete mia mikri erevna gyrw apo ta cd tha vreite pws exoun imerominia liksis....toulaxiston etsi lene....ypotithetai pws ta cd pou vgikan prin to '92 (an thymamai kala) exoun mia diarkeia zwhs kapou sta 15 xronia...ta metepeita ypotithetai pws exoun diarkeia zwhs kapou sta 20-25....to vinilio me ligi frontida den se egataleipei pote....koitaw tin cdothiki mou na megalwnei kai den mporw para na skeftw pws kapia stigmi isws stamatisoun na doulevoun!!!!
Γηρυόνης Δημοσ. 26 Νοεμβρίου 2003 Δημοσ. 26 Νοεμβρίου 2003 Όπως?Συνεχιζω λοιπον.. Μικροτερη χωρητικοτητα. Άτοπον. Την ίδια χωρητικότητα που έχει το CD έχει και το βινύλιο. Ένας δίσκος βινυλίου = ένας ψηφιακός δίσκος. Απλό. Πλησιαζοντας η κεφαλη προς το τελος της πλευρας του δισκου' date=' ο ηχος χειροτερευει. [/quote'] Τί είναι αυτά που λες ρε φίλε; Όχι για να ξέρουμε δηλαδή τι λέμε. Ποιός τις λέει αυτές τις κοτσάνες; Έχεις ακούσιε ποτέ βινύλιο ή όλα αυτά που λες είναι θεωρητικά; Επιτυχνανουμε καλο ηχο με ακριβοτερα μηχανηματα σε σχεση με το cd player που εχουμε αξιοπρεπη ηχο χωρις να ψαχτουμε για πικ απ κεφαλες κλπ. Φρούδο επιχείρημα. Το ίδιο κοστίζει ένα πικαπ με ένα cd player. Εκτός και αν μιλάς για μηχανήματα της πλάκας. Δεν μπορουμε να αντιγραψουμε σε βινυλιο!Αυτο κι αν είναι super μειονεκτημα. Για να θυμηθουμε την εποχη που γραφαμε σε κασσετες? Για κάποιον που θέλει να τα έχει αυθεντικά δεν είναι καθόλου μειονέκτημα. Με ολα αυτά δεν θελω να νομιζεις οτι διαολοστελνω το βινυλιο η το απαιχθανομαι. Ουτε κρυο ουτε ζεστη μου κανει αν εχει επικρατησει σαν κυριο μεσο το cd. Το cd με βολευει, αυτο χρησιμοποιω και τερμα. Και όμως ίσως να μη σε βολεύει και τόσο πολύ γιατί μπορείς να έχεις ένα CD γεμάτο MP3 και α) να έχεις την ίδια απόδοση ήχου με ένα κανονικό CD και β) να έχεις πιο πολλά τραγούδια σε ένα δισκάκι, άρα είδες πόσο απαρχαιωμένο και άχρηστο είναι το CD σε σχέση με τα MP3; Και τώρα θα χρησιμοποιήσω μία από τις δικές σου προτάσεις και θα σου πω "Το να εχουμε φανατισμο με το μεσο που αποθηκευεται η μουσικη,και αφου δεν εχουμε και κανενα πλεοντεκτημα παρα μονο μειονεκτηματα δεν εχει νοημα." "Μπήκες" :wink:
_BASSstarlet_ Δημοσ. 26 Νοεμβρίου 2003 Δημοσ. 26 Νοεμβρίου 2003 Μαλλον τα εχεις μπερδεψει τα πραματα. Και βεβαια το cd χωραει περισσοτερα απο ενα βινυλιο.Μια ενδειξη-αποδειξη ειναι οι επανεκδοσεις διπλων δισκων σε μονο cd. Και βεβαια χειροτερευει ο ηχος προς το τελος,ειναι διαπιστωμενο οχι μονο απο μενα. Δεν καταλαβα το.. "Και όμως ίσως να μη σε βολεύει και τόσο πολύ γιατί μπορείς να έχεις ένα CD γεμάτο MP3.." Αλλο ενα λοιπον πλεονεκτημα του cd το οποιο μου αναφερεις εσυ! Αλλο το cd και αλλο το mp3.Δεν μπορουμε να συγκρινουμε αυτα τα δυο.Mιλαω για μεσα αποθηκευσης της μουσικης πληροφοριας,και συγκρινω βινυλιο με cd. Δεν ειναι δυνατον να αναπολουμε το καρμπυρατερ,ενω εχουμε injection και microchips. Επαναλαμβανω.Δεν χαιρομαι ουτε στεναχωριεμαι που το βινυλιο ειναι δευτερο και με μεγαλη αποσταση σε πωλησεις σε σχεση με το cd. ΔΕΝ ΜΕ ΝΟΙΑΖΕΙ!! Και αν διεκρινες φανατισμο στα λεγομενα μου, κακως.Τη γνωμη μου ειπα και χωρις να μισω η να λατρευω το ενα η το αλλο(γιατι αλλωστε?)
Toufas Δημοσ. 26 Νοεμβρίου 2003 Δημοσ. 26 Νοεμβρίου 2003 diladi les oi djs na min pezoune kommatia pou einai pros to telos tou diskou? :/
Γηρυόνης Δημοσ. 26 Νοεμβρίου 2003 Δημοσ. 26 Νοεμβρίου 2003 _BASSstarlet_, Θεωρητικά και τα δύο έχουνε την ίδια χωρητικότητα αφού όταν αγοράζεις ένα CD αγοράζεις ένα δισκάκι και όταν αγοράζεις ένα βινύλιο πάλι αγοράζεις ένα δίσκο. Αυτό για τη χειροτέρεψη του ήχου στο τέλος του δίσκου πρώτη φορά το ακούω. Δε μου έχει συμβεί ποτέ και ούτε έχει συμβεί και σε φίλους μου που ακούνε δίσκους. Σε κάποιον άλλο από εδώ μέσα έχει συμβεί (Τούφα; ) Τέλως πάντων είναι προσωπική επιλογή του καθενός. Εγώ θα μείνω στα βινύλιά μου, εσύ μείνε στα CD.
Xvipes Δημοσ. 27 Νοεμβρίου 2003 Δημοσ. 27 Νοεμβρίου 2003 egw ena exw na pw.fantazestai enan mayro stin kafeteria na exei erthei me ena karotsaki LPs kai na ta exei demena me ena megalo lastixo metaksi tous kai na pasari apo trapezi se trapezi?axaxaxaxaxa eipa kamia malakia giati to kovw se tsakomo sto telos.
The_player Δημοσ. 27 Νοεμβρίου 2003 Δημοσ. 27 Νοεμβρίου 2003 Nai kai meta na vgazei ena disko (Lp .........) Kai na mazeyei ta 5 eyra..!!
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.