Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Χθες έφερε φίλος και δοκιμάσαμε το Xiaomi Redmi Note 2 μου στο Shinecon VR που αγόρασε. Δεν τρελάθηκα η αλήθεια είναι, κυρίως γιατί δεν με βόλεψε καθόλου καλά στο κεφάλι. Πάντως το κινητό ζεστάθηκε τόσο πολύ όσο το είχα μέσα που έκλεισε από υπερθέρμανση. Αυτό δεν μου έγινε ούτε το καλοκαίρι που έπαιζα έξω με 40 βαθμούς pokemon go. Μάλιστα ζεστάθηκε τόσο πολύ που ξεκόλλησε το λογότυπο MI από πίσω. Οπότε για αυτό και μόνο δεν πρόκειται να το ξαναχρησιμοποιήσω... 

• Απαντ. 97
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Μετά από αρκετό ψάξιμο, αγόρασα κι εγώ το πρώτο μου VR μετά από αρκετό ψάξιμο, γιατί έχω μεγαλούτσικο κινητό, Nexus 6, 6". Κατέληξα στο four 2s (http://m.gearbest.com/virtual-reality/pp_364129.html). Αν και δε θα βρείτε πολλά reviews για το συγκεκριμένο, δε θα βρείτε και καθόλου αρνητικά.

Η εμπειρία μου λοιπόν:

Είναι αρκετά ελαφρύ οπότε και ξεκούραστο για να δείτε ταινία.

Οι φακοί είναι αρκετά καλής ποιότητας, αρκεί να ρυθμιστούν σωστά, πράγμα αρκετά εύκολο, ακόμα και για αρχάριο σαν εμένα. Ταινία είδα άνετα δλδ, χωρίς να έχω θέμα με ζαλάδες(απλά μετά θέλει λίγα δευτερόλεπτα να συνηθίσεις τον real world ????)

Χωράει μία χαρά μεγάλο κινητό, ακόμα και μεγαλύτερο από το δικό μου, με καλό fov(βλέπω ολόκληρη την οθόνη κανονικά)

Ποιότητα κατασκευής, αν και στην αρχή μου φάνηκε λίγο ψεύτικο(επειδή είναι αρκετά ελαφρύ), αποδείχτηκε στιβαρή(αφού έπεσε στα χέρια του 3χρονου ανιψιού μου και επέζησε!) Θέμα θέρμανσης του κινητού(επειδή διάβασα για άλλα), δεν μπορεί να δημιουργηθεί, λόγω του σχεδιασμού του, που το αφήνει να αερίζεται κανονικά.

Συμπέρασμα: το συνιστώ για κινητά με μεγάλη οθόνη(δεν ξέρω αν λόγω fov έχουν θέμα τα μικρότερης οθόνης). Σαν πρώτη μου εμπειρία στο VR είμαι ευχαριστημένος και για την ώρα δε νομιζω να δοκίμαζα κάτι άλλο, αφού είμαι καλυμμένος

Επεξ/σία από hara75gr
Δημοσ.

Καλησπέρα,

Αυτο εδω : http://www.geekbuying.com/item/Virtoba-X5-VR-Box-3D-VR-Google-Glasses-120-Degrees-FOV-Immersive-VR-Virtual-Reality-3D-Movie-Video-Game-Glass-with-Bluetooth-Gamepad-for-4-6-Inch-Smartphone-362995.html

Μου φαίνεται καλύτερο απο το shinecon και τα αντίστοιχά του κυρίως λόγω του 120 μοιρων οπτικό πεδίο 

Το εχει καποιος να μου πει εντυπώσεις πρωτου προχωρήσω σε παραγγελεία?
Επίσης πέρα απο βιντεο 360 απο το youtube τι αλλα πράγματα μπορώ να κάνω γενικά?

Δημοσ.

Καλησπέρα,

Αυτο εδω : http://www.geekbuying.com/item/Virtoba-X5-VR-Box-3D-VR-Google-Glasses-120-Degrees-FOV-Immersive-VR-Virtual-Reality-3D-Movie-Video-Game-Glass-with-Bluetooth-Gamepad-for-4-6-Inch-Smartphone-362995.html

Μου φαίνεται καλύτερο απο το shinecon και τα αντίστοιχά του κυρίως λόγω του 120 μοιρων οπτικό πεδίο 

Το εχει καποιος να μου πει εντυπώσεις πρωτου προχωρήσω σε παραγγελεία?

Επίσης πέρα απο βιντεο 360 απο το youtube τι αλλα πράγματα μπορώ να κάνω γενικά?

παιχνίδια και παρακολούθηση ταινιών-βίντεο,για αυτά τα δύο προορίζεται

• 3 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ.

Να ρωτήσω κάτι σε όσους γνωρίζουν για να έχεις την πλήρη αίσθηση immersion τι πρέπει να έχεις . Υψηλότερο FOV ; Δοκίμασα το gear VR και πραγματικά έχανες επαφή με την πραγματικότητα . Αγόρασα ένα φθηνό VR με iPhone 6+ και κρατάει δεξιά αριστερά ένα μαύρο πλαίσιο που σου κόβει το οπτικό πεδίο . Η όραση του ανθρώπου φτάνει σχεδόν 180 μοίρες και 135 μοίρες οριζόντιο και κάθετο πεδίο αντίστοιχα . Πρέπει να φτάσεις σε αυτο το όριο για να πετύχεις πλήρη immersion ?

Δημοσ.

Για να παιξω παιχνιδια με VR και οταν λενε κανουν support το oculus rift εννοουναι μονο αυτο; πχ το assetto corsa δε παιζετε με αλλο VR;

Δημοσ.

Επειδή έχω αρκετή εμπειρία σε VR, θα σας συμβούλευα τα εξής :

Αν έχετε Samsung Galaxy (το 6 ή το 7), πάρτε το Gear VR - η τιμή του φτάνει μεν τα 100 ευρώ, αλλά αξίζει.

Αν όχι, πάρτε ένα απλό Cardboard με 10 - 20 ευρώ. Την ίδια δουλειά κάνει με τα υπόλοιπα. Και είναι και 3D.

Η αλήθεια είναι πως υπάρχει αρκετός δρόμος ακόμα για να βγουν καλές μάσκες (με καλά γραφικά και χωρίς τη χρήση κινητού), σε λογικές τιμές (γιατί η αλήθεια είναι πως το Rift και το Vive έχουν ξεφύγει οικονομικά).

Υπομονή λοιπόν, και ας μείνουμε στα - σχετικά - φθηνά.

Αν ενδιαφέρεστε, θα σας πρότεινα να δείτε ένα review για το Gear VR που έχω κάνει εδώ,

και μία παρουσίαση των βασικών headset που υπάρχουν στην αγορά εδώ.

Ό,τι απορία έχετε, επικοινωνήστε μαζί μου στο vrnews.gr και θα προσπαθήσω να σας εξυπηρετήσω.

• 2 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ.

Πως λέγετε αυτό είσαι πάνω σε κάτι ροδάκια και με το βάρος του σώματος σου δίνεις κατεύθυνση είτε προς τα εμπρός , δεξιά και αριστερά.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...