LifeAndHope Δημοσ. 12 Ιανουαρίου 2016 Δημοσ. 12 Ιανουαρίου 2016 Παιδιά, όσοι λέτε να πάει κάποιος να δουλέψει χωρίς μισθό για να μαζέψει προϋπηρεσία, να πω πολύ απλά ότι δεν γίνεται. Ακόμη και αν είσαι ο τελευταίος τροχός της επιχείρησης, πρέπει να πληρώνεσαι και να ασφαλίζεσαι, αλλιώς και εσύ και ο εργοδότης παρανομείτε. Σίγουρα όλοι οι εργοδότες θα ήθελαν να είχαν τσάμπα εργαζόμενους, αλλά αν δεν τους ασφαλίζουν τότε παίζουν με την τύχη τους. Εδώ βλέπεις όλα τα ναυάγια μόνο που δεν πληρώνουν και από πάνω τους εργοδότες για να τους προσλάβουν. Και μετά αναρωτιόμαστε πως χαλάει η πιάτσα και ποιοι τελικά δουλεύουν για 200 ευρώ το μήνα (χωρίς ένσημα ε) 10 ώρες την ημέρα. Αξιοι της μοίρας τους,εμείς οι υπόλοιποι τι φταίμε να λες.
zio10 Δημοσ. 12 Ιανουαρίου 2016 Δημοσ. 12 Ιανουαρίου 2016 Εδώ βλέπεις όλα τα ναυάγια μόνο που δεν πληρώνουν και από πάνω τους εργοδότες για να τους προσλάβουν. Και μετά αναρωτιόμαστε πως χαλάει η πιάτσα και ποιοι τελικά δουλεύουν για 200 ευρώ το μήνα (χωρίς ένσημα ε) 10 ώρες την ημέρα. Αξιοι της μοίρας τους,εμείς οι υπόλοιποι τι φταίμε να λες. Κατά τη γνώμη μου δεν μπορείς να κατηγορήσεις κανέναν αν πάει να δουλέψει για 200, για 100 ή και τζάμπα. Ειδικά αυτή την εποχή. Οι ανάγκες και το σκεπτικό του καθένα είναι διαφορετικά! 1
splashboogie Δημοσ. 12 Ιανουαρίου 2016 Δημοσ. 12 Ιανουαρίου 2016 Κατά τη γνώμη μου δεν μπορείς να κατηγορήσεις κανέναν αν πάει να δουλέψει για 200, για 100 ή και τζάμπα. Ειδικά αυτή την εποχή. Οι ανάγκες και το σκεπτικό του καθένα είναι διαφορετικά! Διαφωνω. Μια χαρά μπορεί να κατηγορεί, διότι η μνημειώδης ΒΛΑΚΕΙΑ μερικών σε εργασιακά ζητήματα έχει ΤΡΟΜΕΡΟ impact στην ζωή του. Για το διαφορετικό σκεπτικό του καθενός έχουμε τέτοια χάλια στο εργασιακό. Αν δεν δουλεύει ΜΟΝΟ για να επιβιώσεις είναι ΝΤΡΟΠΗ να δουλεύει για 200 ευρο.. Είμαι 27 δουλεύω από 17 (αν θες με πιστεύεις έχω δουλέψει πολύ σκληρά και πολλές δουλειές). Αυτό που η γενιά μετά το 90 δεν κατανοεί είναι ότι από την εργασία σου ΚΑΠΟΙΟΣ ΚΕΡΔΙΖΕΙ. Θα προτιμούσα να γυρίσω στο χαρτζιλίκι τον γονιών μου ( ναι δεν θα μπορούσα να δω τον εαυτό μου στο καθρέφτη). Αλλά 200€ είναι χαρτζιλίκι είτε από το πατέρα μου είτε από το αφεντικό. Καλύτερα να μην κοιμάμαι λόγο πληγωμένου εγωισμού, παρά να συντελω στο να καταστρέφεται μια θέση εργασίας, να απαξίωνετε ή εργατική μου δύναμη κτλπ. Διαχωρίζω τους ελάχιστους ανθρώπους που έχω γνωρίσει που δουλεύουν ΚΥΡΙΟΛΕΚΤΙΚΑ για τι γάλα του παιδιού τους. Σορρυ το app έκανε λίγο μαντάρα το post. 1
zio10 Δημοσ. 12 Ιανουαρίου 2016 Δημοσ. 12 Ιανουαρίου 2016 Σορρυ το app έκανε λίγο μαντάρα το post. Δεν έχουν όλοι την ασφάλεια των γονιών (συμφωνώ ότι αρκετοί την έχουν). Είναι αρκετά περίεργη εποχή, εγώ δεν θα κατηγορούσα κανέναν. 1
Επισκέπτης Δημοσ. 12 Ιανουαρίου 2016 Δημοσ. 12 Ιανουαρίου 2016 δηλαδή, ο μόνος τρόπος είναι η εθελοντική εργασία;
splashboogie Δημοσ. 12 Ιανουαρίου 2016 Δημοσ. 12 Ιανουαρίου 2016 Να σου πω την συμβουλή μου, στην Ελλάδα θες όντως μπάρμπα για να πας μπροστά. Τώρα όλοι το λένε με την κακή έννοια αλλά δεν είναι πάντα έτσι.. Είναι πολύ σημαντικό να εγγυώνται για εσένα άνθρωποι με κύρος. Το να βαρας πόρτες στην τύχη πάντως είναι ΠΟΛΥ ζορικό. Όμως κάθε κλάδος είναι άλλο πράγμα. Αν θες να βοηθήσουμε πραγματικά δώσε τομέα ηλικία και λίγα πράγματα για το bio σου.
groot Δημοσ. 12 Ιανουαρίου 2016 Δημοσ. 12 Ιανουαρίου 2016 δηλαδή, ο μόνος τρόπος είναι η εθελοντική εργασία; Παραπάνω παρέθεσα μία περίπτωση που ένας τύπος έχει να επιλέξει μεταξύ 2 δουλειών. Μία που (φαίνεται ότι) πληρώνει καλύτερα αλλά είναι σε άλλο αντικείμενο και μία άλλη που (φαίνεται ότι) πληρώνει χειρότερα αλλά είναι στο αντικείμενό του. Εάν θες κάνε ένα κόπο να σχολιάσεις. Γιατί καλό το "δεν υπάρχει τρόπος για απόκτηση εμπειρίας" αλλά από την στιγμή που όταν τυχαίνουν οι ευκαιρίες για απόκτηση εμπειρίας εσύ λες "δίνουν λίγα" ή "η άλλη δουλειά πληρώνει καλύτερα" τότε δεν υπάρχει δικαιολογία. Και περιπτώσεις από εδώ μέσα όπου δεν λέμε για την σούπερ ντούπερ νοσοκόμα που την κυνηγάνε τα νοσοκομεία αλλά για μία κοπέλα που τελειώσει ΤΕΙ νοσηλευτικής και είπε να ψάξει δουλειά στο αντικείμενό της. Ούτε για τον γαμάουα μηχανικάρα που κόβονται οι εταιρίες να τον αποκτήσουν. Έναν τύπο που έχει τελειώσει ένα ΤΕΙ μηχανολογίας και είπε να ψάξει δουλειά. Άνθρωποι σαν αρκετούς από εδώ μέσα... Και οι 2 είχανε προτάσεις για δουλειά στο αντικείμενό τους. Και οι 2 (όπως φαίνεται) θα πάνε σε άλλες δουλειές, εκτός αντικειμένου. Οπότε;
Επισκέπτης Δημοσ. 12 Ιανουαρίου 2016 Δημοσ. 12 Ιανουαρίου 2016 Να σου πω την συμβουλή μου, στην Ελλάδα θες όντως μπάρμπα για να πας μπροστά. Τώρα όλοι το λένε με την κακή έννοια αλλά δεν είναι πάντα έτσι.. Είναι πολύ σημαντικό να εγγυώνται για εσένα άνθρωποι με κύρος. Το να βαρας πόρτες στην τύχη πάντως είναι ΠΟΛΥ ζορικό. Όμως κάθε κλάδος είναι άλλο πράγμα. Αν θες να βοηθήσουμε πραγματικά δώσε τομέα ηλικία και λίγα πράγματα για το bio σου. το συγκεκριμένο θρεντ δεν το έκανα για εμένα προσωπικά, αλλά για όλους που δεν μπορούν να βρουν εργασία λόγο μη προϋπηρεσίας. Εγώ πάντως παιδιά, είμαι φοιτητής, 23, ξέρω ξένες γλώσσες, λειτουργικά συστήματα, και σπουδάζω φιλολογία. Πάντως θα δούλευα σχεδόν παντού.
zio10 Δημοσ. 12 Ιανουαρίου 2016 Δημοσ. 12 Ιανουαρίου 2016 Να σου πω την συμβουλή μου, στην Ελλάδα θες όντως μπάρμπα για να πας μπροστά. Τώρα όλοι το λένε με την κακή έννοια αλλά δεν είναι πάντα έτσι.. Είναι πολύ σημαντικό να εγγυώνται για εσένα άνθρωποι με κύρος. Το να βαρας πόρτες στην τύχη πάντως είναι ΠΟΛΥ ζορικό. Όμως κάθε κλάδος είναι άλλο πράγμα. Αν θες να βοηθήσουμε πραγματικά δώσε τομέα ηλικία και λίγα πράγματα για το bio σου. Αυτό που λες "μπάρμπα" ή να εγγυώνται για σένα άνθρωποι που μετράει η γνώμη τους μπορείς να το κερδίσεις με την δουλειά σου, δεν είναι ανάγκη πάντα να είχες από πριν γνωστούς και μέσον.
splashboogie Δημοσ. 12 Ιανουαρίου 2016 Δημοσ. 12 Ιανουαρίου 2016 Αυτό που λες "μπάρμπα" ή να εγγυώνται για σένα άνθρωποι που μετράει η γνώμη τους μπορείς να το κερδίσεις με την δουλειά σου, δεν είναι ανάγκη πάντα να είχες από πριν γνωστούς και μέσον. Ναι ακριβώς αυτό εννοώ ότι οι πιο πολύ το λένε με κακή έννοια αλλά δεν είναι πάντα έτσι. Εγώ για να προχωρησω στο δύσκολο χώρο της συμβουλευτικής έλαβα βοήθεια. Δεν χρωστάω χάρες ούτε εγλυψα ποτέ, αλλά στο χώρο που είμαι εγώ ΚΑΠΟΙΟΣ θα σε βοηθήσει. Απλά ΔΥΣΤΥΧΩΣ εννούμε να σε μπασουν στο χώρο και ας είσαι και μπαγλαμάς στη δουλειά σου (σούπερ συχνό φαινόμενο). 1
Dare-Devil Δημοσ. 14 Ιανουαρίου 2016 Δημοσ. 14 Ιανουαρίου 2016 Ας ζητάνε προϋπηρεσία . Μην ψαρώνεις ! Πολλοί απλά το αναφέρουν αλλα στην τελική δεν παίρνουν απαραίτητα άτομο με προϋπηρεσία . Προσωπικές εμπειρίες πολλές . Να παίρνω θέση που δεν πληρώ ούτε τις μισές προϋποθέσεις μόνο και μόνο επειδή επισα τον εργοδότη και του έδωσα αυτά που πραγματικά θέλει και όχι τα χαρτιά που θα ήθελα να έχει . Μην μασάτε μην ψαρώνετε με το τί ζητάνε . Αν νιώθεις ότι το κατέχεις ή πιστεύεις στον εαυτό σου στείλε βιογραφικό . Τσαμπουκά θέλει με την καλή έννοια, ειλικρίνεια και σοβαρότητα. 3
DIMI24 Δημοσ. 14 Ιανουαρίου 2016 Δημοσ. 14 Ιανουαρίου 2016 Πώς αποκτάς προϋπηρεσία αν δεν έχεις δουλέψει ποτέ στη ζωή σου; Μα η απάντηση είναι απλούστατη: http://aiesec.org/ Σε πολυεθνική που πήγα οι μισοί ήταν με κανονικό συμβόλαιο και οι άλλοι μισοί ήταν aisec. Βασικά αυτή την οργάνωση aisec δεν την ήξερα μέχρι που άρχιζα να δουλεύω σε πολυεθνικές και γνώριζα άτομα που τους είχε στείλει αυτή η οργάνωση. 1
Dare-Devil Δημοσ. 14 Ιανουαρίου 2016 Δημοσ. 14 Ιανουαρίου 2016 Πώς αποκτάς προϋπηρεσία αν δεν έχεις δουλέψει ποτέ στη ζωή σου; Μα η απάντηση είναι απλούστατη: http://aiesec.org/ Σε πολυεθνική που πήγα οι μισοί ήταν με κανονικό συμβόλαιο και οι άλλοι μισοί ήταν aisec. Βασικά αυτή την οργάνωση aisec δεν την ήξερα μέχρι που άρχιζα να δουλεύω σε πολυεθνικές και γνώριζα άτομα που τους είχε στείλει αυτή η οργάνωση. Aiesec έχει μεγάλο πόστο ο ξάδερφος μου και είναι και η κοπέλα μου ως μέλος . Αξίζει για προϋπηρεσία ! Γενικά ο εθελοντισμός μετράει στο βιογραφικό .
EVMENHS Δημοσ. 7 Μαΐου 2022 Δημοσ. 7 Μαΐου 2022 (επεξεργασμένο) Στις 14/1/2016 στις 11:15 ΜΜ, Dare-Devil είπε Aiesec έχει μεγάλο πόστο ο ξάδερφος μου και είναι και η κοπέλα μου ως μέλος . Αξίζει για προϋπηρεσία ! Γενικά ο εθελοντισμός μετράει στο βιογραφικό . και γιατί να μην παει στους ιεχωβάδες ή στους σαιεντολογους? ας σοβαρευτουμε λιγο... Επεξ/σία 7 Μαΐου 2022 από EVMENHS
Προτεινόμενες αναρτήσεις