Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Μετά από πολλά τηλεφωνήματα για θέσεις εργασίας και πολλές αποστολές του βιογραφικού μου, πάντα βρίσκω αυτή τη λέξη μπροστά μου, "προϋπηρεσία". Είναι φυσικά απόλυτα κατανοητό και προφανές, ο εργοδότης να θέλει να προσλάβει κάποιον/α που να έχει προϋπηρεσία και να έχει δουλέψει σε αντίστοιχη ή παρόμοια θέση πριν, γιατί προφανώς θα γνωρίζει το αντικείμενο καλύτερα. Το θέμα μου δεν έχει να κάνει με αυτό, αλλά με το πώς αποκτάς αυτή τη ρημάδα την προϋπηρεσία, την ώρα που όλοι θέλουν κάποιον με προϋπηρεσία. Πώς; Το έχω πραγματικά απορία αυτό το πράγμα. Πώς οι νέοι άνθρωποι που δεν έχουν δουλέψει πριν θα αποκτήσουν προϋπηρεσία όταν δεν υπάρχουν ευκαιρίες και θέσεις εργασίας για να δώσουν και γνώση και προϋπηρεσία; Ούτε τρολλάρω, ούτε κάτι άλλο. Μιλάω σοβαρά. Αν κάποιος έχει να πει για το συγκεκριμένο θέμα, καλοδεχούμενος.

• Απαντ. 30
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

δουλεύοντας ακόμα και αμισθί . Τρελό ? αν και προσωπικά δεν θα το έκανα , υπάρχουν επαγγέλματα που θα αναγκαστείς να το κάνεις κ αυτό και το κάνουν. Η λεγόμενη πρακτική αμισθί .

Δημοσ.

Δεν είναι άμεσα σχετικό με το θέμα σου αλλά δεν θα ήταν καλύτερα να υπάρχουν δύο κύρια θέματα, ένα για δουλειά στην Ελλάδα (με μισθούς, συνθήκες, προϋπηρεσία, βιογραφικά κλπ) κι ένα αντίστοιχο για το εξωτερικό; Γιατί κάθε λίγο ανοίγουν σχετικά θέματα και χάνονται ενώ έχουν γραφτεί πολύ χρήσιμα πράγματα!

• Like 3
Δημοσ.

Κάποιοι τη ζητάνε και για να τη ζητάνε απλά. Δεν είναι πάντα 100% όπως τα γράφουν στις αγγελίες σχετικά με την προϋπηρεσία και τα προσόντα. Αν βρίσκεις αγγελίες για δουλειές στο αντικείμενό σου ή που σε ενδιαφέρουν μην πτοείσαι αν δεις 3 χρόνια προϋπηρεσία κι εσύ έχεις 6 μήνες ή καθόλου. Στείλε, μπορεί να δουν κάτι σε σένα που να τους κάνει.

Επίσης σε κάποιες δουλειές φτιάχνεις μόνος σου την προϋπηρεσία σου χωρίς να έχεις δουλέψει κάπου απαραίτητα. Πχ ένας προγραμματιστής μπορεί να φτιάξει κάποιες εφαρμογές, ένας σχεδιαστής - γραφίστας κάποια σχέδια κλπ.

• Like 4
Δημοσ.

Σε πολιτισμένες χώρες με entry jobs ή έμμισθη πρακτική.

Στο Ελλάντα των "αφεντικός", με άμισθο χαμαλίκι ή με τον "θείο" να σε χώσει κάπου.

Τουλάχιστον έτσι ήταν όταν είχα φύγει.

• Like 3
Δημοσ.

Σε πολιτισμένες χώρες με entry jobs ή έμμισθη πρακτική.

Στο Ελλάντα των "αφεντικός", με άμισθο χαμαλίκι ή με τον "θείο" να σε χώσει κάπου.

Τουλάχιστον έτσι ήταν όταν είχα φύγει.

Και η πρακτική χωρίς αμοιβή δεν παίζει στο εξωτερικό; Θυμάμαι είχε αναφερθεί σε ένα σχετικό θέμα.

Δημοσ.

Και η πρακτική χωρίς αμοιβή δεν παίζει στο εξωτερικό; Θυμάμαι είχε αναφερθεί σε ένα σχετικό θέμα.

Ανάλογα που είσαι, ξέρω ότι παίζει σίγουρα στο 'Murica και στο UK.

Στας βόρειας Ευρώπας δεν το έχω ακούσει,αν και δεν αποκλείω τίποτα πια....

• Like 1
Δημοσ.

Μετά από πολλά τηλεφωνήματα για θέσεις εργασίας και πολλές αποστολές του βιογραφικού μου, πάντα βρίσκω αυτή τη λέξη μπροστά μου, "προϋπηρεσία". Είναι φυσικά απόλυτα κατανοητό και προφανές, ο εργοδότης να θέλει να προσλάβει κάποιον/α που να έχει προϋπηρεσία και να έχει δουλέψει σε αντίστοιχη ή παρόμοια θέση πριν, γιατί προφανώς θα γνωρίζει το αντικείμενο καλύτερα. Το θέμα μου δεν έχει να κάνει με αυτό, αλλά με το πώς αποκτάς αυτή τη ρημάδα την προϋπηρεσία, την ώρα που όλοι θέλουν κάποιον με προϋπηρεσία. Πώς; Το έχω πραγματικά απορία αυτό το πράγμα. Πώς οι νέοι άνθρωποι που δεν έχουν δουλέψει πριν θα αποκτήσουν προϋπηρεσία όταν δεν υπάρχουν ευκαιρίες και θέσεις εργασίας για να δώσουν και γνώση και προϋπηρεσία; Ούτε τρολλάρω, ούτε κάτι άλλο. Μιλάω σοβαρά. Αν κάποιος έχει να πει για το συγκεκριμένο θέμα, καλοδεχούμενος.

Ευκαιρίες υπάρχουν. Σε μερικές δουλειές πιο εύκολες (π.χ. IT) σε μερικές πιο δύσκολες να βρεθούν.

Όμως, τι θα έλεγες εσύ σε αυτή την ερώτηση:

Δίλλημα.

Βρηκα δυο δουλειες. Η μια ασχετη με αυτο που σπουδασα δευτερα με σαββατο διαρκεια σε μερες, αρχιζει απο τον απριλιο και τελειωνει οκτωμβριος, συζητησα μααζι του, με πληρωνει τετραωρο, πηγαινω 8:00-14:00 δεν κανω κατι σε ενα γραφειο παιρνω παραγγελίες, οπου τος ετοιμαζω και αν προκυψει κατι παω εγω, μου τα πλυρωνει εξτρα αυτα. Περιπου 500€ βγαινει.

Δευτερη δουλεια, εργοστασιο, στο αντικειμενο μου, τρεις βαρδιες, 7-15 15-23 23-7, ολα σαν οχταωρα, χωρις βραδινα κλπ, χωρις υπερωριες, δουλευουν ολες τις αργιες.

Μισθος 600€/μηνα χωρις να δεχετε το πτυχιο μου, δηλαδη σαν απλος εργατης αλλα με χει υπευθυνο παραγωγης. Δυο ρεπο την εβδομαδα

Στην πρωτη χαλαω 20€ βενζινα το μηνα, στην δευτερη 90€/μηνα βενζινα, οπου αργει να πληρωσει στην ωρα του δυο με τρεις εβδομαδες.

Δημοσ.

Στην σημερινή κατάσταση δε ξέρω.

παλαιότερα, πχ στον τομέα των μηχανικών που δουλέυω και εγώ, μια κοινή "λύση" των νεότερων μηχανικών ήταν να κάνουν τις δουλειές που απέφευγαν οι παλαιότεροι (πχ να πηγαίνουν σε "δύσκολα" εργοτάξια) ... ακόμα και αν μια αγγελία ζήταγε κάποια αρχική προυπηρεσία δεν έχανες τίποτα να δοκιμάσεις.

Δημοσ.

Και αμισθί λίγο δύσκολο, για τα περισσότερα επαγγέλματα. Εδώ με τα voucher και δε μπορούσες να βρεις μια δουλειά της προκοπής. πόσο μάλλον για τέρμα παράνομο.

Όσο περνάνε τα χρόνια και δεν έχεις κάνει κάτι, το πτυχίο μετατρέπεται σε κωλόχαρτο. Και ο στρατός δε βοηθάει σε αυτό.

• Like 1
Δημοσ.

Ο μόνος τρόπος για να αποκτήσεις προϋπηρεσία όπως αναφέρθηκε είναι είτε κάποιος μπάρμπας είτε η εθελοντική εργασία τόσο στο αντικείμενό σου αλλά και σε διαφορετικό αντικείμενο. Η προϋπηρεσία δεν ζητείται μόνο για λόγους καλύτερης γνώσης του αντικειμένου αλλά και για άλλους λόγους.

Εγώ ασχολούμαι τώρα με κάτι εθελοντικά για να το χρησιμοποιήσω και καλά ως προϋπηρεσία. Επειδή το έψαξα πάντως, είναι δύσκολα τα πράγματα ακόμα και για να βρεις εθελοντική εργασία. Σε τρεις μη κυβερνητικές οργανώσεις που πήγα είχε καλυφθεί η θέση, σε μια ΜΚΟ δεν απάντησαν καν, σε άλλη μια με κάλεσαν σε συνέντευξη χωρίς να με πάρουν, σε μια ιδιωτική εταιρεία ζητούσαν γραμματέα και όταν πήγα εκεί μου λένε οτι αυτόν τον καιρό δεν θέλουν γραμματέα αλλά γραφίστα για να φτιάξει κάτι (οτι να ναι δηλαδή :eek:) και σε άλλη μια με κάλεσαν σε 2 συνεντεύξεις παρακαλώ αλλά πάλι έχασα την θέση (ναι για εθελοντική 2 συνεντεύξεις)..

Δημοσ.

Παιδιά, όσοι λέτε να πάει κάποιος να δουλέψει χωρίς μισθό για να μαζέψει προϋπηρεσία, να πω πολύ απλά ότι δεν γίνεται. Ακόμη και αν είσαι ο τελευταίος τροχός της επιχείρησης, πρέπει να πληρώνεσαι και να ασφαλίζεσαι, αλλιώς και εσύ και ο εργοδότης παρανομείτε. Σίγουρα όλοι οι εργοδότες θα ήθελαν να είχαν τσάμπα εργαζόμενους, αλλά αν δεν τους ασφαλίζουν τότε παίζουν με την τύχη τους.

• Like 2
Δημοσ.

Παιδιά, όσοι λέτε να πάει κάποιος να δουλέψει χωρίς μισθό για να μαζέψει προϋπηρεσία, να πω πολύ απλά ότι δεν γίνεται. Ακόμη και αν είσαι ο τελευταίος τροχός της επιχείρησης, πρέπει να πληρώνεσαι και να ασφαλίζεσαι, αλλιώς και εσύ και ο εργοδότης παρανομείτε. Σίγουρα όλοι οι εργοδότες θα ήθελαν να είχαν τσάμπα εργαζόμενους, αλλά αν δεν τους ασφαλίζουν τότε παίζουν με την τύχη τους.

Αν είσαι σε ΜΚΟ δεν υπάρχει υποχρέωση ούτε πληρωμής ούτε ασφάλισης. Σε ιδιωτική εταιρεία είναι παράνομο να είσαι ανασφάλιστος.

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...