Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Για τις plasma δεν ξερω αλλα στις CRT σιγουρα υπηρχε. Αυτος ηταν και αρχικος ο λογος για τον οποιο δημιουργηθηκαν οι screen save

Αν πήγαινες παλιότερα σε πρακτορεία ΟΠΑΠ θα έβλεπες πολλές plasma με καμμένα πάνω τα γράμματα από το κίνο. Ήταν φτηνές οι μεγαλες όποτε τις αγόραζαν αβέρτα. Κάνεις δεν τους είπε ότι θα έχουν θέμα.

Δημοσ.

To OLED παιδιά είναι καλύτερο από το IPS;

Δεν υπάρχει καν σύγκριση, το OLED είναι το μέλλον(Εκτός και αν βρουν κάτι καινούργιο και ξεπεραστεί πριν καν εγκατασταθεί για τα καλά στην αγορά). Ότι και να λέμε όμως, επιτέλους έγινε η αρχή, έστω και με τέτοια απαγορευτική τιμή..Πρέπει σιγά σιγά και οι υπόλοιπες εταιρείες να βγάλουν OLED monitors και να πέφτουν οι τιμές σταδιακά μέχρι να γίνουν προσιτές.

Δημοσ.

Αν πήγαινες παλιότερα σε πρακτορεία ΟΠΑΠ θα έβλεπες πολλές plasma με καμμένα πάνω τα γράμματα από το κίνο. Ήταν φτηνές οι μεγαλες όποτε τις αγόραζαν αβέρτα. Κάνεις δεν τους είπε ότι θα έχουν θέμα.

Oι plasma ποναγανε  στις στατικες σκηνες λογω του φωσφορου που εχουν οι οθονες τους,αλλα απο ποιοτητα εικονας καλυτερες απο lcd(βλεπε kuro)

Δημοσ.

Οι τελευταίες plasma που έβγαλε η panasonic ήταν υπερτούμπανες, ξεπέρασαν και τις kuro. Πρόβλημα με burn in πολύ μικρό. Την είχα αφήσει όλο το βράδυ μια φορά να γραφει πάνω HDMI1. Την επόμενη μέρα που το είδα έτρεξα ένα πάτερν που έχει μέσα η τηλεόραση και έστρωσε σε 10 λεπτά.

Δυστυχώς έγιναν discotinued πριν την ώρα τους κατά την γνώμη μου καθώς η καλύτερη LED δεν μπορεί να συγκριθεί με τίποτα, ούτε καν με τις μεσαίας τάξης plasma τελευταίας γενιάς. Όταν διαβάζετε καπου ή σας λένε στα μάρκετ κάτι άλλο, απλά είναι ψέματα.

Τώρα όσων αφορά τις oled... απλά τα σπάνε.

Θεωρώ πως η διαφορά μεταξύ led και plasma είναι εξίσου μεγάλη με αυτήν μεταξύ plasma και oled.

Όσων αφορά τα κουραστικά υπερκορεσμένα χρώματα των oled που ανέφερε κάποιος φίλος παραπάνω, αυτά οφείλονται στις ρυθμίσεις που έχουν κάνει και όχι στο πάνελ ή στην τεχνολογία.

Μακάρι να ξεπεραστούν τα προβλήματα με το burn in γιατί τα μονιτορς υπολογιστών δεν έχουν εξελιχθεί καθόλου τα τελευταία 10 χρόνια.. (το 4Κ σε μονιτορ λαπτοπ είναι μπάλα και το 3D είναι μπαλίτσα γενικότερα το ίδιο και το curved) Θέλουμε ΜΑΥΡΟ και δεν θέλουμε clowding-bleeding. Δεν ζητάμε πολλά.

• Like 4
Δημοσ.

κάτοχος dell u3014
περιμένω oled 34-38" σε 16:10, 4096χ2560 με HDR, και full rec2020 στα ~2κ ευρώ. 
πάμε καλά όμως κάπου μέσα στο 2018 ίσως εμφανιστεί. 
(δεν περίμενα ότι θα βγάζανε oled από εφέτος)  

Δημοσ.

ακόμη και σε LCD να το κάνεις αυτό, πάλι θα σου κάνει είδωλο. Οποιαδήποτε οθόνη την αφήσεις 3000-5000 ώρες στην ίδια εικόνα αφήνει μόνιμο screen burn.

Μακάρι να ξεπεραστούν τα προβλήματα με το burn in γιατί τα μονιτορς υπολογιστών δεν έχουν εξελιχθεί καθόλου τα τελευταία 10 χρόνια.. (το 4Κ σε μονιτορ λαπτοπ είναι μπάλα και το 3D είναι μπαλίτσα γενικότερα το ίδιο και το curved) Θέλουμε ΜΑΥΡΟ και δεν θέλουμε clowding-bleeding. Δεν ζητάμε πολλά.

Έχεις δίκιο, η Eizo T966 CRT που μου κάηκε το 2007, και δεν την έφτιαξα για 400Ευρώ (θέε μου συγχώρα με ακόμη κλαίω). Δεν ήταν καλύτερη η επόμενη tft που πήρα ούτε στα μισά από απόδοση χρωμάτων και απόδοση μαύρου και ας έδωσα μια περιουσία.

Σήμερα η μόνη ισάξια μιας CRT είναι ορισμένες 4k με 10Bit panel και όσο το δυνατόν καλύτερη κάλυψη AdobeRGB. Συν τις Dell 2413 που (αν και 8Bit+FRC) παρόλα αυτά είναι σούπερ οθόνες για ατελιέ σε χαμηλό budget.

H dell της είδησης είναι πολύ καλή και το κόβω να είναι η επομενή μου, όμως θα πω 2 πράγματα :

1.Την πρόλαβε η Eizo εδώ, έχοντας πολύ καλό IPS πάνελ και 98% DCI-P3. Έχει την ίδια τιμή και έχει μεγαλύτερη ανάλυση. Είναι τέλεια για μοντάζ που ασχολούμαι και είναι υποψήφια για αγορά.

2.Έτσι και βγάλει OLED η Eizo είμαι σίγουρος ότι θα φτάσει 100% DCI-P3, και γιατί όχι Rec.2020 στο 100% ;)

Θέλω ένα σοβαρό review να τις βάλει δίπλα δίπλα την dell με την Eizo, με εξαντλητικές δοκιμές σε όλα (Χρώμα, κίνηση, bleeding, black level κλπ).

Δημοσ.

Με τόσα χρήματα θα λύσουμε το οικονομικό πρόβλημα της χώρας μας. λέμε τώρα...πάντως είναι εξωφρενική η τιμή.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...