Ishmael Δημοσ. 11 Ιανουαρίου 2016 Δημοσ. 11 Ιανουαρίου 2016 Τυπικη νυχτα 6 ωρες και κατι. Σε καλες περιπτωσεις 7 ωρες και κατι. Στην καθημερινοτητα τρωω στο σχολειο κατα βαση ενα κρουασαν με σοκολατα μαυρη, μεσημεριανο ο,τι εχει στο σπιτι (κρεας, ψαρια, φασολια και γενικα σπιτικα φαγητα χωρις να λειπει κατι απο το μενου) και μετα αν τσιμπήσω κανενα snack και τελος το βραδυ 10 η ωρα που τελειωνω με μαθηματα φροντιστηρια και τετοια παλι οτι ειχε το μεσημερι (τις περισσοτερες φορες). Οι ερωτήσεις μου και η απάντησή σου ήταν περισσότερο για σένα παρά για μένα. Περίμενα πάνω-κάτω αυτά που έγραψες σαν μέσος μαθητής τρίτης λυκείου. Η απάντησή σου τα λέει όλα. Καταρχήν η έλλειψη ύπνου οδηγεί σε λήθαργο και αυτό δεν αλλάζει. Επειδή έχω βρεθεί στη θέση σου ξέρω ότι είτε θα παρατήσεις το Γολγοθά για να κοιμάσαι σαν άνθρωπος είτε θα κάνεις υπομονή μέχρι να τελειώσει ο καθημερινός λήθαργος. Το σχολείο είναι φυλακή και η τρίτη λυκείου Γολγοθάς. Είναι πολύ αργά για να τα παρατήσεις οπότε κάνε υπομονή λίγους μήνες. Πάντως ούτε αναγκαίο κακό είναι ούτε δικαιολογούνται γονείς και καθηγητές που συντηρούν αυτό το έκτρωμα. Μεγάλη συζήτηση για άλλο thread. Κατά δεύτερον ενέργεια σου δίνουν οι τροφές, όχι τα σκουπίδια σαν το κρουασάν και τα σνακ. Τα σπιτικά φαγητά τι είναι συνήθως; Κρέας, ψάρι, λάδι και λιπαρά, αλάτι, ζάχαρη, αλεύρι και ό,τι έχει να κάνει με αυτά είναι σκουπίδι και δεν σου δίνει ενέργεια. Πατάτες, ρύζι, καλαμπόκι και όσπρια σου δίνουν ενέργεια. Τα ζυμαρικά ολικής άλεσης αποτελούν ειδική περίπτωση γιατί πλησιάζουν περισσότερο σε τροφή παρά σε σαβούρα. Αυτό γιατί όταν τα βράζεις απορροφούν νερό και καταλήγουν να θυμίζουν δημητριακά στη σύνθεση, αν και σίγουρα κατώτερα του σιταριού.
GiwrgosP- Δημοσ. 11 Ιανουαρίου 2016 Μέλος Δημοσ. 11 Ιανουαρίου 2016 Δεν κοιμασε πολυ και τρως λαθοςΔεν υπάρχουν πολλές εναλλακτικές..Δυστυχώς.. Θα δοκιμάσω πάντως τα τονοτιλ μήπως βοηθήσουν λίγο...έστω και σαν ιδέα.
21cm Δημοσ. 11 Ιανουαρίου 2016 Δημοσ. 11 Ιανουαρίου 2016 Ειμαι τριτη λυκειου και τωρα που περασαν τα χριστουγεννα απο οσο ακουω πεφτει αρκετο διαβασμα. Νιωθω ομως συχνα κουρασμενος και δεν εχω ορεξη να κανω τιποτα. Θα βοηθουσε να επαιρνα βιταμινες η τιποτα τετοιο; Ειναι ασφαλης μεθοδος ενισχυσης του οργανισμου; Υπαρχει καποια αλλη εναλλακτικη ωστε να νιωθω πιο ξεκουραστος και δυνατος (περα απο κανονικο υπνο και υπνο τα μεσημερια που μαλλον αποτελει πολυτελεια για μαθητη τριτης λυκειου..); Λοιπόν νεαρούλη άκου. Η σημαντικότερη παράμετρος είναι το άγχος.Επίσης,είμαστε επικεντρωμένοι στον στόχο παραμερίζοντας τα γκομενιλικια,τσιγαριλίκια,ποτά και γενικά όλα εκείνα που μπορούν να σε αποπροσανατολίσουν. Τώρα είτε τρως γιουβέτσι είτε κοκορέτσι,αυτό δεν επηρεάζει τις επιδόσεις σου δραματικά. Νυχτοφύλακας δεν είσαι,οπότε λίγο ως πολύ το ωράριο ύπνου είναι κανονικο. Μαθητής είσαι και όχι παγκόσμιος πρωταθλητης για να επικεντρωθείς εις την διατροφή και τον ύπνο. Δεν πρόκειται να τρέξεις μαραθώνιο. Αν οι πανελλήνιες θέλουν μια φορά διάβασμα,τότε το πανεπιστήμιο θέλει 10 και η επιτυχημέμη επαγγελματική σταδιοδρομια 100.Αν τώρα το παίξεις διατροφή,βιταμίνες και άλλες "πίτσες μπλε" ιστορίες,τότε στο πανεπιστήμιο και στην επαγγελματική σου καριέρα που θα χρειάζεται περισσότερο διάβασμα και περισσότερη νοητική εργασία τι θα κάνεις; Θα σνιφάρεις κοκα; Εκτός αν νομίζεις οτι με το που θα τελειώσουν οι πανελλήνιες,θα έχει λύθει το οικονομικό σου πρόβλημα και θα αρχίσεις να κάνεις ζωάρα. Μεθοδικό διάβασμα,χωρίς άγχος και τεμπελιά.Επίσης ξεχνάμε ποτά,καφέδες,γκόμενες κ.τ.λ. Αν τα τηρήσεις αυτά η επιτυχία είναι δεδομένη.Εκτός βέβαια αν δεν το έχεις στο αίμα σου, κοινώς δεν τα παίρνεις τα γράμματα. Αν δεν τα παίρνεις,τότε νεαρούλη μόνο η επιφοίτηση μπορεί να σε σώσει
margaritagr Δημοσ. 11 Ιανουαρίου 2016 Δημοσ. 11 Ιανουαρίου 2016 Tonotil plus (εκτος σωστης διατροφης κ υπνου)
GiwrgosP- Δημοσ. 12 Ιανουαρίου 2016 Μέλος Δημοσ. 12 Ιανουαρίου 2016 Οι ερωτήσεις μου και η απάντησή σου ήταν περισσότερο για σένα παρά για μένα. Περίμενα πάνω-κάτω αυτά που έγραψες σαν μέσος μαθητής τρίτης λυκείου. Η απάντησή σου τα λέει όλα. Καταρχήν η έλλειψη ύπνου οδηγεί σε λήθαργο και αυτό δεν αλλάζει. Επειδή έχω βρεθεί στη θέση σου ξέρω ότι είτε θα παρατήσεις το Γολγοθά για να κοιμάσαι σαν άνθρωπος είτε θα κάνεις υπομονή μέχρι να τελειώσει ο καθημερινός λήθαργος. Το σχολείο είναι φυλακή και η τρίτη λυκείου Γολγοθάς. Είναι πολύ αργά για να τα παρατήσεις οπότε κάνε υπομονή λίγους μήνες. Πάντως ούτε αναγκαίο κακό είναι ούτε δικαιολογούνται γονείς και καθηγητές που συντηρούν αυτό το έκτρωμα. Μεγάλη συζήτηση για άλλο thread. Κατά δεύτερον ενέργεια σου δίνουν οι τροφές, όχι τα σκουπίδια σαν το κρουασάν και τα σνακ. Τα σπιτικά φαγητά τι είναι συνήθως; Κρέας, ψάρι, λάδι και λιπαρά, αλάτι, ζάχαρη, αλεύρι και ό,τι έχει να κάνει με αυτά είναι σκουπίδι και δεν σου δίνει ενέργεια. Πατάτες, ρύζι, καλαμπόκι και όσπρια σου δίνουν ενέργεια. Τα ζυμαρικά ολικής άλεσης αποτελούν ειδική περίπτωση γιατί πλησιάζουν περισσότερο σε τροφή παρά σε σαβούρα. Αυτό γιατί όταν τα βράζεις απορροφούν νερό και καταλήγουν να θυμίζουν δημητριακά στη σύνθεση, αν και σίγουρα κατώτερα του σιταριού. Πράγματι η Τρίτη είναι πολύ ψυχοφθόρα και με έχει ήδη αλλάξει δραματικά ως άνθρωπο.. Δεν ξέρω αν άλλαξα προς το καλο η προς το καλο αλλά είναι άλλος. Πάντως το άγχος που έζησα και θα ζω για λίγο ακόμα φέτος δεν έχει προηγούμενο. Παρα τα πολύ καλά αποτελέσματα στα διαγωνισματα.
SoFiA11 Δημοσ. 12 Ιανουαρίου 2016 Δημοσ. 12 Ιανουαρίου 2016 Υπνος 7 με 7,5 ώρες (όχι παραπάνω γιατί φέρνει το αντίθετο αποτέλεσμα, υπνηλία), 1-2 καφέδες φίλτρου, όχι κάπνισμα το οποίο μπορεί να σε χαλαρώσει παραπάνω απ'όσο θες, όχι βαριά φαγητά και να προσπαθήσεις να συγκεντρώνεσαι την ώρα των μαθημάτων γιατί έτσι και πιο γρήγορα θα περνάει ο χρόνος και δεν θα βρίσκεται ο εγκέφαλος σε στασιμότητα οπότε θα νιώθεις και περισσότερο ξύπνιος. (Τα λέω σε σένα για να τ'ακούσω κι εγώ ) 2
Razor_7 Δημοσ. 12 Ιανουαρίου 2016 Δημοσ. 12 Ιανουαρίου 2016 παρε epresat που 'ναι και φυσικό αν και πιο πολύ ως placebo θα λειτουργει παρα θα δεις κατι τρελο. κατά τα αλλα τρώγε σπαστά μισες μερίδες από αυτές που θα ετρωγες κανονικά και αν πρόκειται να κοιμηθείς το μεσημέρι βάζε ξυπνητήρι σε 1μιση από τότε που θα πέσεις υγ.:πού θες να περάσεις και πρεσάρεσαι τόσο;
omghi2u Δημοσ. 12 Ιανουαρίου 2016 Δημοσ. 12 Ιανουαρίου 2016 Έχω κάνει μια επέμβαση και επειδή δεν έχω σωστή διατροφή πήρα epresat, την παίρνω 5η μέρα τώρα (είναι πόσιμη και με ωραία γεύση μπορώ να προσθέσω!) και σήμερα ένιωσα την διαφορά!
SoFiA11 Δημοσ. 12 Ιανουαρίου 2016 Δημοσ. 12 Ιανουαρίου 2016 Δίνεις και συ σοφία φέτος; Όχι, αλλά σπουδάζω ακόμα και σιγά σιγά πλησιάζουμε στην εξεταστική.
Ishmael Δημοσ. 12 Ιανουαρίου 2016 Δημοσ. 12 Ιανουαρίου 2016 (επεξεργασμένο) Το πιο σημαντικό πράγμα που μαθαίνουμε στο σχολείο είναι ότι τα σημαντικά πράγματα στη ζωή δεν διδάσκονται στο σχολείο. Όσον αφορά τα φαρμακευτικά κοκτέιλ, αποτελούν την τρίτη κυριότερη αιτία θανάτου στις ΗΠΑ μαζί με τους γιατρούς.1 Οπότε όσοι από εσάς γίνατε οικειοθελώς ανθρωποειδή πειραματόζωα και κορόιδα για το σύστημα ιατρικής περίθαλψης, τουλάχιστον αφήστε παιδιά σαν το Γιώργο να ξεφύγουν από αυτήν την αρρωστημένη νοοτροπία (κάνω ό,τι λάθος θέλω και λύνω το πρόβλημα με το μαγικό χάπι, λες και είναι παραμύθι η ζωή και κάνεις ό,τι θες με το μαγικό ραβδί). Αφήστε τις συμβουλές χωρίς να έχετε ψάξει το θέμα, μακριά από γιατρούς και φάρμακα. Επεξ/σία 12 Ιανουαρίου 2016 από Ishmael 2
Ison_ Δημοσ. 12 Ιανουαρίου 2016 Δημοσ. 12 Ιανουαρίου 2016 Μα κι ο ίδιος δεν βοηθάει τον εαυτό του. Μετά από τόσα κατεβατά με χρήσιμες συμβουλές για ύπνο και διατροφή που του έχουν πει όλοι, κατέληξε ότι δεν έχει "εναλλακτικές" . Δεν υπάρχουν πολλές εναλλακτικές..Δυστυχώς. Θα δοκιμάσω πάντως τα τονοτιλ μήπως βοηθήσουν λίγο...έστω και σαν ιδέα.
zio10 Δημοσ. 12 Ιανουαρίου 2016 Δημοσ. 12 Ιανουαρίου 2016 Λοιπόν νεαρούλη άκου. Η σημαντικότερη παράμετρος είναι το άγχος.Επίσης,είμαστε επικεντρωμένοι στον στόχο παραμερίζοντας τα γκομενιλικια,τσιγαριλίκια,ποτά και γενικά όλα εκείνα που μπορούν να σε αποπροσανατολίσουν. Τώρα είτε τρως γιουβέτσι είτε κοκορέτσι,αυτό δεν επηρεάζει τις επιδόσεις σου δραματικά. Νυχτοφύλακας δεν είσαι,οπότε λίγο ως πολύ το ωράριο ύπνου είναι κανονικο. Μαθητής είσαι και όχι παγκόσμιος πρωταθλητης για να επικεντρωθείς εις την διατροφή και τον ύπνο. Δεν πρόκειται να τρέξεις μαραθώνιο. Αν οι πανελλήνιες θέλουν μια φορά διάβασμα,τότε το πανεπιστήμιο θέλει 10 και η επιτυχημέμη επαγγελματική σταδιοδρομια 100.Αν τώρα το παίξεις διατροφή,βιταμίνες και άλλες "πίτσες μπλε" ιστορίες,τότε στο πανεπιστήμιο και στην επαγγελματική σου καριέρα που θα χρειάζεται περισσότερο διάβασμα και περισσότερη νοητική εργασία τι θα κάνεις; Θα σνιφάρεις κοκα; Εκτός αν νομίζεις οτι με το που θα τελειώσουν οι πανελλήνιες,θα έχει λύθει το οικονομικό σου πρόβλημα και θα αρχίσεις να κάνεις ζωάρα. Μεθοδικό διάβασμα,χωρίς άγχος και τεμπελιά.Επίσης ξεχνάμε ποτά,καφέδες,γκόμενες κ.τ.λ. Αν τα τηρήσεις αυτά η επιτυχία είναι δεδομένη.Εκτός βέβαια αν δεν το έχεις στο αίμα σου, κοινώς δεν τα παίρνεις τα γράμματα. Αν δεν τα παίρνεις,τότε νεαρούλη μόνο η επιφοίτηση μπορεί να σε σώσει Κατά τη γνώμη μου, με τον τρόπο που δίνεις τις συμβουλές σου πάνε χαμένες. Ακόμα κι αν είναι οι πιο χρήσιμες του κόσμου ένα παιδί 17 χρονών δεν πρόκειται να τις ακούσει και να τις πάρει σοβαρά αν του λες νεαρούλη και τι νομίζεις ότι κάνεις και σιγά τα δύσκολα κλπ. 3
thomasG4 Δημοσ. 12 Ιανουαρίου 2016 Δημοσ. 12 Ιανουαρίου 2016 Πάντως το 90% των περιπτώσεων που λένε ότι δεν έχουν εναλλακτικές και χρόνο για να τρώνε πιο υγιεινά είναι φτηνές δικαιολογίες για να συνεχίσουν να σαβουριάζουν. Δηλαδή ts δεν έχεις χρόνο να πάρεις μια μπανάνα και ενα μήλο, αντί να τρως κρουασάν;
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα