Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα παιδιά,

Θα ήθελα την βοηθεια σας σχετικά με τα δύο παρακάτω ερωτήματα:

a) Θέλει ένας φίλος να μπλοκάρει με κάποιο τρόπο την πρόσβαση του internet απο το σπίτι σε site με πορνογραφικό υλικό για να μην μπορούν να μπουν τα παιδιά. Ποιος είναι ο καλύτερος τρόπος να υλοποιηθεί αυτό? Τι εξοπλισμό προτείνετε?

β) Επίσης υπάρχει κάποιο ρουτερ/access point που να μπορεί να απενεργοποιεί καθημερινα/προγραμματισμένα το wifi ορισμένες ώρες?

Δημοσ.

Μπορει να κλεινει χειροκινητα μεσα απο τις ρυθμισεις του ρουτερ το Wi-Fi και στην περιπτωση που ειναι ενσυρματα συνδεδεμενος θα εχει κανονικα ιντερνετ ή απλα να αλλαζει τον κωδικο και να τον επαναφερει το πρωι.

Τωρα για προγραμματισμο αρσης του wi-fi καθημερινα,δεν γνωριζω κατι.

• Like 1
Δημοσ.

Ηθελα κάτι να παίζει κεντρικά απο το ρούτερ και να μην εξαρτάται απο την κάθε συσκεύη.

Δεν είναι πιο safe να κόβονται οι σελίδες μέσω DNS? 

Δημοσ.

Στα ρούτερ που παρέχει ο ΟΤΕ σε VDSL υπάρχει η ρύθμιση για τις ώρες που επιθυμεί ο χρήστης να έχει ανοιχτό το Wifi. Τώρα για άλλα ρουτερ δεν ξερω

Δημοσ.

Δεν γίνετε με ρουτερ αυτο που ζητάς, πρέπει να εγκαταστήσεις σερβερ

...και τα σιτε αυτα δεν ειναι ενα και δυο ειναι χιλιαδες δεν υπαχει δηλαδη κατι απλο, μονο τοπικά σε καθε υπολογιστή μπορεις να κανεις κατι αλλα και εκει αν μιλάμε για παιδια τσακάλια τοτε μπορουν να το παρακάμψουν

Δημοσ.

Για περιορισμό σε σελίδες, ο τρόπος που κανονικά γίνεται (που να γνωρίζω) είναι μέσω web proxy και κατάλληλο σετάρισμά του. Δες αυτό το link για διάφορες προτάσεις που είναι ψιλοέτοιμες για τέτοια δουλειά, αλλά απαιτεί να την παλεύεις με στήσιμο βασικών πραγμάτων σε Linux (ή κάποιο άλλο *NIX σύστημα). Ίσως κάποιο από τα προγράμματα που προτείνονται να στήνεται και standalone, οπότε ενδεχομένως να σου φανεί εύκολο. Πέραν αυτού, δε νομίζω να μπορείς να κάνεις κάτι άλλο πέραν από προγράμματα που εγκαθίστανται σε κάθε συσκευή χωριστά.

Δημοσ.

Για περιορισμό σε σελίδες, ο τρόπος που κανονικά γίνεται (που να γνωρίζω) είναι μέσω web proxy και κατάλληλο σετάρισμά του. Δες αυτό το link για διάφορες προτάσεις που είναι ψιλοέτοιμες για τέτοια δουλειά, αλλά απαιτεί να την παλεύεις με στήσιμο βασικών πραγμάτων σε Linux (ή κάποιο άλλω *NIX σύστημα). Ίσως κάποιο από τα προγράμματα που προτείνονται να στήνεται και standalone, οπότε ενδεχομένως να σου φανεί εύκολο. Πέραν αυτού, δε νομίζω να μπορείς να κάνεις κάτι άλλο πέραν από προγράμματα που εγκαθίστανται σε κάθε συσκευή χωριστά.

Μεχρι να τα μάθει αυτα ο άνθρωπος τα παιδια θε ειναι ενήλικα :-D

Δημοσ.

Μεχρι να τα μάθει αυτα ο άνθρωπος τα παιδια θε ειναι ενήλικα :-D

Τότε, όμως, δε νομίζω να μπορεί να κάνει κάτι. Στην τελική ας βρει κάποιον φίλο του που να την παλεύει λίγο με Linux και να στήσει το πιο απλό που θα βρει.

Δεν ξέρω αν οι ISPs δίνουν τίποτα τέτοιο service, γιατί κάτι σα να θυμάμαι να διαφημίζουν κατά καιρούς, που από το ολότελα καλή και η Παναγιώτελα.

To β) επίσης επιτυγχάνεται με web proxy, χωρίς να κλείνει το wifi, αλλά απλά μην αφήνοντας να περνάει web traffic (ή ό,τι άλλο περνάς από τον proxy) σε κάποιες συγκεκριμένες ώρες τις ημέρας. Αλλιώς, αν πραγματικά θέλεις να κλείνεις το ασύρματο interface, τότε μπορείς να το κάνεις σε κάποιο router που να σου δίνει πρόσβαση σε κονσόλα και το οποίο να υποστηρίζει scheduling μηχανισμό, τύπου cron (τα περισσότερα είναι embedded linux-άκια, οπότε όλα αυτά μπορούν αν πάρεις πρόσβαση πάνω τους με κονσόλα). Τότε μπορείς μέσω cron να κλείνεις το wifi interface (ή το pppoe) κάποια συγκεκριμένη ώρα και να το ανοίγεις κάποια άλλη.

Δημοσ.

Me web proxy δεν έχω ασχοληθεί ποτε αλλά επειδή μου περισσεύει ένα μηχάνημα θα μπορούσα να το χρησιμοποιήσω και θα με ενδιάφερε. Υπάρχουν κάπου πληροφορίες? που μπορω να ψάξω? η με τι λέξεις κλειδια?

Δημοσ.

Η γνωμη μου ειναι αντι να μπλεξεις με τοσες ρυθμισεις και να φας ωρες  οι οποιες θα πανε περιπατο αν τα παιδια συνδεθουν με αλλη συνδεση γειτονα ή κινητου, καλυτερα να βαλεις το Κ9 το οποιο εχει ετοιμα φιλτρα και δεν μπορει να παρακαμφθει αν δεν εχουν τον κωδικο

• Like 1
Δημοσ.

Me web proxy δεν έχω ασχοληθεί ποτε αλλά επειδή μου περισσεύει ένα μηχάνημα θα μπορούσα να το χρησιμοποιήσω και θα με ενδιάφερε. Υπάρχουν κάπου πληροφορίες? που μπορω να ψάξω? η με τι λέξεις κλειδια?

Το λίνκ που σου έστειλα έχει μία ολόκληρη συζήτηση επί του θέματος που μέσα εκεί προτείνουν διάφορες λύσεις. Δες ποια διάλεξε τελικά ο τύπος που το ξεκίνησε και υλοποίησέ την (ή κάποια από τις άλλες που προτείνουν). Οδηγίες θα έχει εκεί, και αν δεν έχει, γύρνα σε αυτό το θέμα, ρώτα (ή στείλε μου pm) για τη συγκεκριμένη λύση που διάλεξες και θα σου στείλω links με documentation.

Δημοσ.

Νομιζω οτι αυτό που ζητάς γίνεται και με το opendns για ριξε μια ματιά.

Για το wifi όπως σου ήπαν τα παιδιά πρέπει να το υποστηρίζει το router. Αλλιώς βάζει ενα accespoint που το υποστηρίζει και είναι οκ!

Δημοσ.

Με το open DNS δέν έχω ασχοληθεί ποτε. Θα κοιτάξω να δώ πως δουλεύει. Υπάρχουν φαντάζομαι έτοιμοι DNS μέσω των οποίων σου κόβει την πρόσβαση. 

Δημοσ.

Καλησπέρα παιδιά,

Θα ήθελα την βοηθεια σας σχετικά με τα δύο παρακάτω ερωτήματα:

a) Θέλει ένας φίλος να μπλοκάρει με κάποιο τρόπο την πρόσβαση του internet απο το σπίτι σε site με πορνογραφικό υλικό για να μην μπορούν να μπουν τα παιδιά. Ποιος είναι ο καλύτερος τρόπος να υλοποιηθεί αυτό? Τι εξοπλισμό προτείνετε?

β) Επίσης υπάρχει κάποιο ρουτερ/access point που να μπορεί να απενεργοποιεί καθημερινα/προγραμματισμένα το wifi ορισμένες ώρες?

μερικα ρουτερ υποστηριζουν να κλεινεις το wifi καποιες ωρες οπως και να βαλεις φιλτρα μεσα στο ιδιο το ρουτερ οπως πχ κανει το thomson/technicolor σαν parental control.δινεις λεξεις κλειδια.

δες το τελευταιο που εχω γραψει κατω κατω.αν τα παιδια θελουν να δουν xxx θα δουν.οποτε επειδη δεν ξερω την ηλικια ναι μεν μπορεις να περιορισεις καποια πραγματα αλλα στην πραξη καλυτερα να γινει μια συζητηση μαζι τους και να μαθουν καποια πραγματα παρα ναπροσπαθεις να αποφυγεις αυτο που θα καταφερουν.

Ηθελα κάτι να παίζει κεντρικά απο το ρούτερ και να μην εξαρτάται απο την κάθε συσκεύη.

Δεν είναι πιο safe να κόβονται οι σελίδες μέσω DNS? 

και μεσω dns να κοβονται οπως εκαναν στα ιεκ μας δεν υπαρχει περιπτωση αν θελουν να δουν κατι xxx να μην το δουν.ο λογος ειναι οτι και στα ιεκ ειχαμε βρει απειρες σελιδες που περναγαν απο φιλτρα.

Δεν γίνετε με ρουτερ αυτο που ζητάς, πρέπει να εγκαταστήσεις σερβερ

...και τα σιτε αυτα δεν ειναι ενα και δυο ειναι χιλιαδες δεν υπαχει δηλαδη κατι απλο, μονο τοπικά σε καθε υπολογιστή μπορεις να κανεις κατι αλλα και εκει αν μιλάμε για παιδια τσακάλια τοτε μπορουν να το παρακάμψουν

και με ρουτερ γινεται.πολλα ρουτερ υποστηριζουν και τα 2 που θελει.λεξεις κλειδια για να κοβουν πραγματα και προγραμματισμο wifi.

Η γνωμη μου ειναι αντι να μπλεξεις με τοσες ρυθμισεις και να φας ωρες  οι οποιες θα πανε περιπατο αν τα παιδια συνδεθουν με αλλη συνδεση γειτονα ή κινητου, καλυτερα να βαλεις το Κ9 το οποιο εχει ετοιμα φιλτρα και δεν μπορει να παρακαμφθει αν δεν εχουν τον κωδικο

σιγουρα αν μπουν απο αλλη συνδεση θα δουν τα παντα σιγουρα μπορουνε να πανε και σε ενα φιλο τους σιγουρα μπορουν να βρουν και Sites που το K9 δεν θα τα πιασει.

Με το open DNS δέν έχω ασχοληθεί ποτε. Θα κοιτάξω να δώ πως δουλεύει. Υπάρχουν φαντάζομαι έτοιμοι DNS μέσω των οποίων σου κόβει την πρόσβαση. 

Για αποκλεισμο σελιδων και ΧΧΧ το Κ9

http://www1.k9webprotection.com/

το μεγαλο θεμα ειναι οτι οτι και να κανει αν τα παιδια ρωτησουν λιγο το ψαξουν λιγο θα βρουν την ακρη.ειτε ειναι απο το ρουτερ ειτε με Dns ειτε με προγραμμα ολο και κατι θα ξεφυγει.μπορει να κοβει πχ τις λεξεις κλειδια αλλα να κατεβασουν ενα τορρεντ.επισης παντα υπαρχουν δημοσια δικτυα παντα υπαρχουν φιλοι και αλλα τοσα

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...