dimvou Δημοσ. 14 Ιανουαρίου 2016 Μέλος Δημοσ. 14 Ιανουαρίου 2016 Σήμερα ολοκλήρωσα την εγγραφή μου, 2 ΘΕ πήρα, χρόνος ελεύθερος αυτή τη στιγμή υπάρχει,για καλοκαίρι και μετά,βλέπουμε...Νομίζω ότι το πιο σημαντικό είναι να βρίσκεις ενδιαφέρον αυτό που ασχολείσαι(τουλάχιστον για μένα έτσι είναι) Πλέον μένει να φανεί στην πράξη. Να σε ρωτήσω,αν και ξέρω οτι προτρέχω,στο τελευταίο έτος που επιλέγεις μαθήματα,πια πήρες?
karaLRS Δημοσ. 15 Ιανουαρίου 2016 Δημοσ. 15 Ιανουαρίου 2016 Γενικοτερα συμφωνω με τους απο πανω συναδελφους... (τελειωσα το 2009) Το ερωτημα ειναι για ποιο λογο θελεις να κανεις αυτο το πτυχιο. Ειναι για να βρεις δουλεια πανω στο αντικειμενο η το θελεις απλα για να κανεις ενα πτυχιο σε αυτο τον τομεα; Για ποιο λογω ρωταω; Πρεπει να εχεις υποψη σου οτι απο Οκτωβρη εως μεσα Ιουνιου θα εισαι σπιτι σου. ΣΚ, γιορτες, αργιες, προσωπικη ζωη κλπ δεν υπαρχουν. (αν ειμαι υπερβολικος ας συμπληρωσουν οι συναδελφοι) Οι εργασιες κ οι εξετασεις δεν ειναι τοσο πολυ θεμα γνωσεων. Αυτες εννοειται οτι θα τις αποκτησεις με πολυ διαβασμα. Το στοιχημα ειναι: Η σωστη διαχειρηση του χρονου (το οποιο απαιτει πολυ μεγαλη πειθαρχια) Αν μπορεις να αποδεχτεις οτι θα υπαρχουν και οι παραπλευρες απωλειες, τοτε θα φτασεις μεχρι το τελος. Υποστηριξη απο το κοντινο σου περιβαλον απαραιτητη. νομίζω είσαι εξαιρετικά υπερβολικός. μερικά βραδιά το μήνα σου τρώει. αν και βέβαια είναι εντελώς υποκειμενικο γιατί πχ εγώ να μου φτάνει το 5 ενώ εσύ να θες 10.
dimvou Δημοσ. 15 Ιανουαρίου 2016 Μέλος Δημοσ. 15 Ιανουαρίου 2016 Μήπως ο ενας σας μιλάει με βάση 3 ΘΕ,οικογένεια,δουλειά και ο άλλος για το ακριβώς αντίθετο? Η απλά είναι τόοοοοοσο υποκειμενικό πια....
gpolic Δημοσ. 15 Ιανουαρίου 2016 Δημοσ. 15 Ιανουαρίου 2016 Σήμερα ολοκλήρωσα την εγγραφή μου, 2 ΘΕ πήρα, χρόνος ελεύθερος αυτή τη στιγμή υπάρχει,για καλοκαίρι και μετά,βλέπουμε... Νομίζω ότι το πιο σημαντικό είναι να βρίσκεις ενδιαφέρον αυτό που ασχολείσαι(τουλάχιστον για μένα έτσι είναι) Πλέον μένει να φανεί στην πράξη. Να σε ρωτήσω,αν και ξέρω οτι προτρέχω,στο τελευταίο έτος που επιλέγεις μαθήματα,πια πήρες? ΠΛΗ23, ΠΛΗ35, ΠΛΗ36 Ακριβως ετσι, θα φανει στην πραξη! ΑΝ θυμαμαι καλα τα μεγαλα ζορια ειναι ΠΛΗ20 & ΠΛΗ22 Οταν ελεγα σε συναδελφους οτι τις πηρα και τις 2 μαζι, αλλοι ηταν εντυπωσιασμενοι και αλλοι γελουσαν (εγω απλα δεν ειχα ρωτησει και δεν ηξερα.. μετα εμαθα) Παντως τοτε υπηρχε μεγαλο ποσοστο που σταματουσε τη σχολη, τωρα δεν ξερω ποια ειναι η κατασταση.
kostas13133 Δημοσ. 6 Οκτωβρίου 2016 Δημοσ. 6 Οκτωβρίου 2016 Παιδιά καλημέρα. Εγώ ξεκιναω στο ΕΑΠ στο ΠΜΣ διασφάλιση ποιότητας. Πήρα μία θεματική ενότητα την ΔΙΠ50 που περιέχει θεωρία πιθανοτήτων και στατιστικής. Τα 5 βιβλία που μου απέστειλαν δεν με ενθουσίασαν και δεν τα θεωρώ φιλικά προς το φοιτητή. Γνωρίζει κανείς κάποια σχετική βιβλιογραφία πιο ευπεπτη και κατανοητή για το χρηστη? Σε μια αναζητηση στο ιντερνετ βρηκα πάμπολλα αλλα δεν ειμαι σε θεση να κρινω τι μου ταιριαζει. Αν κάποιος γνωρίζει ή έχει σπουδάσει στο υπόψη ΠΜΣ θα με ενδιέφερε και γενικότερα ή άποψη του για τον τρόπο μελέτης, διαχείρισης χρόνου ή οτιδήποτε άλλο θεωρεί ότι ειναι σημαντικό.Ευχαριστω.
karaLRS Δημοσ. 6 Οκτωβρίου 2016 Δημοσ. 6 Οκτωβρίου 2016 Μήπως ο ενας σας μιλάει με βάση 3 ΘΕ,οικογένεια,δουλειά και ο άλλος για το ακριβώς αντίθετο? Η απλά είναι τόοοοοοσο υποκειμενικό πια.... Εγώ μιλάω για μια θεματική ενότητα αν έτος (μεταπτυχιακό) με παιδί , σκυλί και δουλειά μπόλικες ώρες την ημέρα Παιδιά καλημέρα. Εγώ ξεκιναω στο ΕΑΠ στο ΠΜΣ διασφάλιση ποιότητας. Πήρα μία θεματική ενότητα την ΔΙΠ50 που περιέχει θεωρία πιθανοτήτων και στατιστικής. Τα 5 βιβλία που μου απέστειλαν δεν με ενθουσίασαν και δεν τα θεωρώ φιλικά προς το φοιτητή. Γνωρίζει κανείς κάποια σχετική βιβλιογραφία πιο ευπεπτη και κατανοητή για το χρηστη? Σε μια αναζητηση στο ιντερνετ βρηκα πάμπολλα αλλα δεν ειμαι σε θεση να κρινω τι μου ταιριαζει. Αν κάποιος γνωρίζει ή έχει σπουδάσει στο υπόψη ΠΜΣ θα με ενδιέφερε και γενικότερα ή άποψη του για τον τρόπο μελέτης, διαχείρισης χρόνου ή οτιδήποτε άλλο θεωρεί ότι ειναι σημαντικό.Ευχαριστω. Καλημέρα. εγώ βρίσκομαι στο δίπλα μεταπτυχιακό στο ΠΛΣ. Σχετικά με τα βιβλία εμένα τώρα 3 χρόνια δεν με βόλεψαν καθόλου. Ο μοναδικός τρόπος που με βόλεψε είναι τα Powerpoint που δίνουν καθώς και το google/youtube για καλύτερη επίλυση αποριών. ειδικά για την πληροφορική στο Stack overflow έβρισκα σχεδόν τα πάντα. από εκεί και πέρα όταν έρθει η εργασία προσπάθησε να μην την αφήνεις για την τελευταία βδομάδα. μπορείς πχ να πιάνεις ένα από από τα 4-5 θέματα παρασκευή βραδάκι. άλλα θα θέλουν 2 νύχτες να τα τελειώσεις άλλα θα είναι πιο εύκολα. εγώ λόγω χρόνου ξεκίναγα πάντα την εργασία τελευταία παρασκευή και πλακωνόμουν μέσα στο σαββατοκύριακο και την δευτέρα τρίτη και την έστελνα. πάντως αν ασχοληθείς με τις εργασίες δεν θα έχεις κανένα θέμα στις εξετάσεις. σκέψου ότι από τα 20 άτομα που είσαι στην τάξη μερικοί δεν θα δώσουν καν εργασίες.
masteripper Δημοσ. 7 Οκτωβρίου 2016 Δημοσ. 7 Οκτωβρίου 2016 Επειδή σχετικά πρόσφατα τελείωσα...θα σου πω τις δικές μου εμπειρίες... Τα βιβλία πέρα απο κανα 2ορισμούς που θα σου πουν να θυμάσαι είναι ίσως τοα πλεον άχρηστα....(σημειώνω ότι το βιβλίο για ΠΛΗ10 που είναι αρχή στον προγραμματισμό ξεκινάει με λάθος στη μετατροπή δεκαδικού σε δυαδικό). Πολλά μαθηματικά.....αχρηστα σε 1η όψη αλλά δίνουν μια άλλη σκέψη...θα το δεις πολυ αργότερα..... Προγραμματισμό....ΕΑΝ δεν τριφτείς μόνος σου .....ΔΕΝ....τα μαθήματα μπορείς να τα περάσεις με ελάχιστες γνώσεις απλώς γράφοντας τα πλέον απαραίτητα και συμπληρώνοντας με τα δευτερόντα κάθε ενότητας.... ΟΙ εργασίες είναι λίγο παράξενες ...αν και μοιάζουν σχεδόν "παιδικές" έχουν ένα βάθος που μπορεί να αξιοποιηθεί στην συνέχεια.... Καλύτερη ενότητα η ΠΛΗ24 (Java) αν εισαι τυχερός μέχρι να φτάσεις εκει ίσως να γίνει και 2πλή και να έχει λίγο ψωμί και η ΠΛΗ31 αν και έχει την άχρηστη Prolog γιατί μαθαίνεις τα βασικά για Machine Learning... Όσον αφορά τον προγραμματισμό αν θέλεις το κάτι παραπάνω παίρνεις μια πτυχιακή με προγραμματιστικό αντικείμενο και παιδεύεσαι μόνος σου ΧΩΡΙΣ βοήθεια (τουλάχιστον έτσι μου έκατσε εμένα)...και στο τέλος "τσακώνεσαι" για το ακαδημαικό στυλ γραφής.......αλλά τουλάχιστον εγώ έχω ακόμα επικοινωνία με τον καθηγητή για την πρόωθηση της εργασίας μου σε συνέδρια.... Τώρα εσύ αποφασίζεις...
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα