dimvou Δημοσ. 11 Ιανουαρίου 2016 Δημοσ. 11 Ιανουαρίου 2016 Καλησπέρα παιδιά, Επειδή είμαι έτοιμος σε αυτούς τους δύσκολους καιρούς να ξεκινήσω φοίτηση στο προπτυχιακό πρόγραμα του ΕΑΠ στην Πληροφορική,αφιερώνοντας χρόνο και (κυρίως) χρήμα θα ήθελα να μάθω τις απόψεις πρώην και νυν φοιτητών του συγκεκριμένου τμήματος. 1)Τα βιβλία που παρέχονται από το ΕΑΠ είναι αξιόλογα και γραμμένα με τέτοια δομή ώστε να σε προχωράνε βήμα βήμα στα εκάστοτε μαθήματα ή υπάρχουν κενά και συγκεκριμένες προαπαιτούμενες γνώσεις ώστε να γίνονται εύκολα αντιληπτά? 2)Οι εκάστοτε καθηγητές ασχολούνται να απαντούν σε ερωτήσεις μεσω e-mail ή θέλουν κυνήγι? 3)Στη σελίδα αναφέρεται ότι το κάθε μάθημα απαιτεί περίπου 10 ώρες εβδομαδιαία μελέτη..Εμπειρικά αυτό ισχύει ή όχι?(έστω στο περίπου) 4)Αν και το "εύκολο" ή "δύσκολο" είναι πολλές φορές υποκειμενικά,έστω από προσωπική εμπειρία πως θα χαρακτηρίζατε την όλη υπόθεση? Οτιδήποτε άλλο έχετε να προσθέσετε στο θέμα κάντε το ελεύθερα. Ευχαριστώ για τον χρόνο σας, Δημήτρης ΥΓ. Γνωρίζω ότι θέμα με το ΕΑΠ έχει αναρτηθεί και πάλι,αλλά μιας και έχουν περάσει χρόνια το ξανανοίγω.
nickname2016 Δημοσ. 11 Ιανουαρίου 2016 Δημοσ. 11 Ιανουαρίου 2016 1) ειναι σαπια! Διαβαζεις κυριως απο συμπληρωματικο υλικο και συμπληρώνεις το διαβασμα σου απο τα βιβλια. καλο ειναι να διαβαζεις και βιβλια εκτος σχολης. πχ ενα βιβλιο για c. 2) ναι 3)προσωπικά ως νεος κι απειρος στον προγραμματισμο, δεν μου φτανουν σε καμια περιπτωση 10 ωρες την εβδομαδα. 10 ωρες το διημερο ισως.. 4) ειναι πολυ νωρις να πω κατι τετοιο. 2) ναι απαντουν*
dimvou Δημοσ. 11 Ιανουαρίου 2016 Μέλος Δημοσ. 11 Ιανουαρίου 2016 Σε ποιό έτος βρίσκεσαι αν επιτρέπεται φίλε μου?
karaLRS Δημοσ. 11 Ιανουαρίου 2016 Δημοσ. 11 Ιανουαρίου 2016 Εγώ κάνω το μεταπτυχιακό στα πληροφοριακά συστήματα που είναι παρόμοιο αφού απευθύνεται σε άτομα που δεν έχουν προηγούμενη εμπειρία σε Η/Υ. Από διάβασμα δεν έχει κάτι ιδιαίτερο και γενικά ασχολούμαι περίπου μια βδομάδα πριν κάνα τρίωρο κάθε βράδυ. τα βιβλία του ΕΑΠ δεν με βολεύουν αφού έχουν άθλιες Ελληνικές μεταφράσεις των όρων και με δυσκολεύουν πάρα πολύ στην μελέτη μέσω Stack overflow καθώς και powerpoint που βρίσκεις στο διαδίκτυο. βαθμολογίες παίζω 8-10 στις εργασίες. από εκεί και πέρα τελική εξέταση με μια βδομάδα επανάληψη παλιές εργασίες καθώς και αυτές που έγραψες φτάνει για να περάσεις το μάθημα με ένα 8άρι. κάθε 1.5 μήνα περίπου έχει συναντήσεις που σε βοηθάνε σε απορίες στις εργασίες. τον πρώτο χρόνο που είχε τμήμα στην πάτρα παρακολουθούσα παρόλα αυτά πέρσι και φέτος που είναι Αθήνα πάω μόνο στην πρώτη να με δει ο καθηγητής και μετά στις εξετάσεις. σαν μεταπτυχιακό το ακολούθησα για χόμπι παρόλα αυτά είναι αρκετά θεωρητικό για μένα..ίσως θα προτιμούσα computer enginneering αντί για science. πάντως έχει πολύ ωραίες εργασίες που σε σπρώχνουν να μάθεις αρκετά πράγματα. γενικά το θεωρώ εύκολο και ενδιαφέρον.
dimvou Δημοσ. 11 Ιανουαρίου 2016 Μέλος Δημοσ. 11 Ιανουαρίου 2016 Σας ευχαριστώ παιδιά,διορία έχω μέχρι τελος της εβδομάδας να αποφασίσω τι θα κάνω. Οποιοσδήποτε άλλος έχει να προσθέσει κάτι,ευχαρίστως να τον ακούσω(ή μάλλον να τον διαβάσω ) Έχει πολλά μαθηματικά μέσα η πληροφορική και αυτό είναι που με αγχώνει λίγο,μιας και έχω χάσει την επαφή εδώ και πολλά χρόνια. Είναι και πολλά τα χρόνια ειδικά αν δεν παίρνεις 3 ΘΕ,που δε σκοπεύω να το κάνω τουλάχιστον για αρχή. Το θετικό για μένα είναι οτι έχω αρκετό ελεύθερο χρόνο,τουλάχιστον προς το παρόν.
dimvou Δημοσ. 11 Ιανουαρίου 2016 Μέλος Δημοσ. 11 Ιανουαρίου 2016 Μου αρέσει η πληροφορική,συγκεκριμένα ο προγραμματισμός. Γενικά λόγω έλλειψης σταθερής εργασίας έχω ελεύθερο χρόνο,δεν έχω και κάποιο άλλο πτυχίο,οπότε καταλαβαίνεις... Με ενα απολυτήριο ΤΕΕ δε πας (σχεδόν) πουθενά....
solton57010 Δημοσ. 12 Ιανουαρίου 2016 Δημοσ. 12 Ιανουαρίου 2016 Σας ευχαριστώ παιδιά,διορία έχω μέχρι τελος της εβδομάδας να αποφασίσω τι θα κάνω. Οποιοσδήποτε άλλος έχει να προσθέσει κάτι,ευχαρίστως να τον ακούσω(ή μάλλον να τον διαβάσω ) Έχει πολλά μαθηματικά μέσα η πληροφορική και αυτό είναι που με αγχώνει λίγο,μιας και έχω χάσει την επαφή εδώ και πολλά χρόνια. Είναι και πολλά τα χρόνια ειδικά αν δεν παίρνεις 3 ΘΕ,που δε σκοπεύω να το κάνω τουλάχιστον για αρχή. Το θετικό για μένα είναι οτι έχω αρκετό ελεύθερο χρόνο,τουλάχιστον προς το παρόν. Εαν σε ενδαιφερει το αντικειμενο ξεκινα με κλειστα ματια .Αν δεν σε ενδιαφερει ή νομιζεις οτι θα βαρεθεις στην πορεια μην ξεκινας διοτι λογω της φυσης των σπουδων (εξ αποστασεως) δεν θα εχεις σε καμια περιπτωση καθημερινη επαφη με τα μαθηματα και θα χασεις την μπαλα.Σαν σχολη η Πληροφορικη στο εαπ ειναι απο τις πιο δυσκολες τα βιβλια του εαπ τουλαχιστον στη δικη μου σχολη διοικηση επιχειρησεων δεν ειναι και οτι καλυτερο , μια απο τα ιδια και αυτα που εχω διαβασει και απο την Πληροφορικη.Οι καθηγητες οσες φορες τους χρειαστηκα ηταν παντα ετοιμοι να μου δωσουν απαντησεις ειτε τηλεφωνικα είτε μεσω mail.Εαν δεν εργαζεσαι πιστευω οι 3 θεματικες ειναι βατες για ενα ετος.Εγω ενω εργαζομαι επελεξα 2 θεματικες και εχω μετανιωσει για το γεγονος οτι δεν πηρα και την τριτη....(Αλλα ακουγα οτι η ΔΕΟ 13 στην περιπτωση μου ειναι δυσκολη ,αλλα πραγματικα καμια σχεση με την πραγματικοτητα ή με εχουν βοηθησει παρα πολυ τα μαθηματικα που εκανα στο ΤΕΙ πληροφορικης)
nkarama Δημοσ. 12 Ιανουαρίου 2016 Δημοσ. 12 Ιανουαρίου 2016 Επειδή απόψεις θα ακούσεις πολλές, καλά θα κάνεις να έχεις υπόψιν σου ότι η σχολή είναι Θεωρητική και όχι πολυτεχνική. Ξέχνα το (πολύ) hands-on και τον προγραμματισμό. Οσο χρειάζετε μόνο και μόνο για να καταλάνεις κάποιες έννοιες. Ολα τα υπόλοιπα είναι θεωρητικά. Τα μαθηματικά του πρώτου έτους είναι επιπέδου δέσμης 3ης Λυκείου με λίγα περισσότερα πραγματάκια, αλλά και πολλά λιγότερα (πχ δεν έχει διπλά/τριπλά ολοκληρώματα). Των επομένων ετών και ιδιαίτερα τα τελευταία με αλγόριθμους/πολυπλοκότηες και προβλήματα (πλησιάζουν περισσότερο στην φιλοσοφία) είναι αυτά που δυσκολεύουν. Εκεί νομίζω, είτε το έχεις, είτε όχι... Αν θες να πάρεις μια ιδέα, διάβασε το logicomix,
White_Cat Δημοσ. 12 Ιανουαρίου 2016 Δημοσ. 12 Ιανουαρίου 2016 Αγαπητοί φίλοι,Αποφοίτησα απ' το ΕΑΠ και το τμήμα πληροφορικής πριν από 8 χρόνια και έχω συνοπτικά να πω τα εξής :- Πριν ξεκινήσει τη φοίτηση κάποιος είναι καλό να γνωρίζει τη βασική χρήση υπολογιστή (Επεξεργασία κειμένου, λογιστικά φύλλα, ένα λειτουργικό σύστημα) γιατί αυτά δεν του τα διδάσκει κανένας.- Έχει πάρα πολλά μαθηματικά (σχεδόν όλες οι Θ.Ε) Όποιος έχει κόψει την επαφή με τις παραγώγους, τα ολοκληρώματα, την τριγωνομετρία και τους μιγαδικούς, θα τα βρει μπαστούνια.- Kατά τη γνώμη μου η έκταση κι ο βαθμός δυσκολίας των εργασιών είναι μεγάλος. Θυμάμαι να γράφω στο 3ο έτος ένα πρόγραμμα σε Java που ο κώδικας έπιασε 26 τυπωμένες σελίδες.Αυτά, όποιος θέλει ας γράψει ή ας μου αφήσει προσωπικό μήνυμα !Νιαααααααααρρρρρρρρρρ!Ο Άσπρος Γάτος
dimvou Δημοσ. 12 Ιανουαρίου 2016 Μέλος Δημοσ. 12 Ιανουαρίου 2016 Έχω χάσει πάσης φύσεως επαφή με τα μαθηματικά φίλε white cat ...αυτό ειναι το χειρότερο από ολα για μένα... Πάραυτα λέω να το επιχειρήσω με 2 ΘΕ για αρχή και βλέπουμε πως παει... Ελεύθερος χρόνος υπάρχει..το κατα πόσο θα ξαναρθω σε επαφή με αυτά τα πράματα ειναι το θέμα
Radiant Δημοσ. 12 Ιανουαρίου 2016 Δημοσ. 12 Ιανουαρίου 2016 Έχω χάσει πάσης φύσεως επαφή με τα μαθηματικά φίλε white cat ...αυτό ειναι το χειρότερο από ολα για μένα... Πάραυτα λέω να το επιχειρήσω με 2 ΘΕ για αρχή και βλέπουμε πως παει... Ελεύθερος χρόνος υπάρχει..το κατα πόσο θα ξαναρθω σε επαφή με αυτά τα πράματα ειναι το θέμα Επανάληψη μήτηρ πάσης μαθήσεως. Ξεκίνα από τώρα καλύτερα αφού έχεις χρόνο!
gpolic Δημοσ. 14 Ιανουαρίου 2016 Δημοσ. 14 Ιανουαρίου 2016 Γενικοτερα συμφωνω με τους απο πανω συναδελφους... (τελειωσα το 2009) Το ερωτημα ειναι για ποιο λογο θελεις να κανεις αυτο το πτυχιο. Ειναι για να βρεις δουλεια πανω στο αντικειμενο η το θελεις απλα για να κανεις ενα πτυχιο σε αυτο τον τομεα; Για ποιο λογω ρωταω; Πρεπει να εχεις υποψη σου οτι απο Οκτωβρη εως μεσα Ιουνιου θα εισαι σπιτι σου. ΣΚ, γιορτες, αργιες, προσωπικη ζωη κλπ δεν υπαρχουν. (αν ειμαι υπερβολικος ας συμπληρωσουν οι συναδελφοι) Οι εργασιες κ οι εξετασεις δεν ειναι τοσο πολυ θεμα γνωσεων. Αυτες εννοειται οτι θα τις αποκτησεις με πολυ διαβασμα. Το στοιχημα ειναι: Η σωστη διαχειρηση του χρονου (το οποιο απαιτει πολυ μεγαλη πειθαρχια) Αν μπορεις να αποδεχτεις οτι θα υπαρχουν και οι παραπλευρες απωλειες, τοτε θα φτασεις μεχρι το τελος. Υποστηριξη απο το κοντινο σου περιβαλον απαραιτητη.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα