Προς το περιεχόμενο

macbook air 13'3 vs macbook 12

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα...είμαι κάτοχος ενος macbook air 13'3 mid 2013-256ssd-i7 στα 1,7GHz...το τελευταιο διαστημα σκεφτομαι να προβω στην αγορα ενος macbook 12 στα 256 ssd και αυτος,με 1.3 GHz(bto) και οχι με 1,2 η 1,1 που είναι συμβατικά.....αυτο που θα ηθελα να ρωτησω,ειναι εαν πιστευετε πως αξιζει να πουλησω αυτον π εχω,και ν αγορασω το 12αρι...τι διαφορες θα δω??περαν των γνωστων,πληκτρολογιου-οθονης(retina) κτλ...σαν ταχυτητες,σαν ανταποκριση...ποιο πιστευετε οτι θα ηταν καλυτερο...και γιατί...ευχαριστώ...

Δημοσ.

Αν θυμαμαι καλα ο Core M που φοραει ανταγωνιζεται σε επιδοσεις ενα Macbook Air 2013.. σα το δικο σου δηλαδη.

Διαφορες ουσιαστικες στις επιδοσεις θα δεις με ενα Macbook Pro (Retina) και οχι με αυτο. Ασε που δε βολευει προς το παρον μονον μια θυρα USB-C.

• Like 1
Δημοσ.

Το νέο macbook της apple είναι σκέτη αποτυχία κατά τη γνώμη μου. Άσε που είναι υπερβολικά πολύ υπερτιμημένο σε σχέση με αυτά που προσφέρει. Ίσως να κοιτούσες στα φετινά ανανεωμένα macbook pro 13 ιντσών και στα macbook air 13. Το pro είναι στην ίδια χρηματική κατηγορία και προσφέρει πραγματικά χαρακτηριστικά (όχι αυτή την κλεψιά του core M) και τα air είναι σε αρκετά χαμηλότερη χρηματική βαθμίδα από το macbook και έχουν καλύτερα χαρακτηριστικά. 

Άσε που η apple πάει να αντικαταστήσει τα air με τα macbook.

• Like 1
Δημοσ.

Καλησπέρα...είμαι κάτοχος ενος macbook air 13'3 mid 2013-256ssd-i7 στα 1,7GHz...το τελευταιο διαστημα σκεφτομαι να προβω στην αγορα ενος macbook 12 στα 256 ssd και αυτος,με 1.3 GHz(bto) και οχι με 1,2 η 1,1 που είναι συμβατικά.....αυτο που θα ηθελα να ρωτησω,ειναι εαν πιστευετε πως αξιζει να πουλησω αυτον π εχω,και ν αγορασω το 12αρι...τι διαφορες θα δω??περαν των γνωστων,πληκτρολογιου-οθονης(retina) κτλ...σαν ταχυτητες,σαν ανταποκριση...ποιο πιστευετε οτι θα ηταν καλυτερο...και γιατί...ευχαριστώ...

Έχω το ίδιο αλλά με 500 GB και 8GB RAM. Μη κάνεις κάνα αστείο, είχαν πει ότι συναγωνίζεται σε επιδόσεις το MBA του 11 ή του 12, αλλά έστω κι ἐτσι αποκλείεται ο Μ να είναι καλύτερος με έναν i7 ας είναι και του 11.

• Like 1
Δημοσ.

Έχω το ίδιο αλλά με 500 GB και 8GB RAM. Μη κάνεις κάνα αστείο, είχαν πει ότι συναγωνίζεται σε επιδόσεις το MBA του 11 ή του 12, αλλά έστω κι ἐτσι αποκλείεται ο Μ να είναι καλύτερος με έναν i7 ας είναι και του 11.

Bασικα σε cpu το macbook 12" ειναι παρομοια με τους core i5/i7 του 2011, ενω το macbook 12" με τον core m εχει πανω απο 50%  πιο γρηγορη gpu σε σχεση με την gpu ενος air του 2011 (κ ετσι δεν θα laggαρει σε υψηλες αναλυσεις με εξωτερικη οθονη) και πανω απο 2 φορες πιο γρηγορο ssd.

Εχει κ μακραν καλυτερη οθονη.

Το προβλημα του ειναι το κακιστο πληκτρολογιο που εχει το macbook 12" .

Δημοσ.

συμπληρωνω, και η αστειες επιλογες ενσυρματης διασυνδεσης που προσφερει...

πραγματικα τι σκεφτηκαν οταν το κοστολογησαν;

Δημοσ.

Bασικα σε cpu το macbook 12" ειναι παρομοια με τους core i5/i7 του 2011, ενω το macbook 12" με τον core m εχει πανω απο 50%  πιο γρηγορη gpu σε σχεση με την gpu ενος air του 2011 (κ ετσι δεν θα laggαρει σε υψηλες αναλυσεις με εξωτερικη οθονη) και πανω απο 2 φορες πιο γρηγορο ssd.

Εχει κ μακραν καλυτερη οθονη.

Το προβλημα του ειναι το κακιστο πληκτρολογιο που εχει το macbook 12" .

To πληκτρολόγιο είναι θέμα γούστου. Το δοκίμασα και μου άρεσε(όπως μου αρέσει και το νέο magic keyboard που είναι παρόμοιο) Το πρόβλημα με το Mac Book είναι πέραν του επεξεργαστή στις συνδέσεις:μία μόνο είσοδος USB-C και 1300 ευρώ?Και αν θες να φορτίσεις κάτι και να συνδέσεις έναν εξωτερικό δίσκο πρέπει να κουβαλάς αντάπτορες. Πιστεύω πως όπως με το πρώτο Air που είχε μόνο μία είσοδο USB και αυτό, η δεύτερη έκδοση που αναμένεται φέτος θα προσθέσει και άλλη μία θύρα τουλάχιστον. 

Δημοσ.

αν και οι αποψεις σας,κλεινουν προς το"μην και τυχον κανεις την βλακεια και το αγορασεις"....το deisgn του,μ εχει τρελανει..οσο για τις θυρες...δεν το θελω για επαγγελματικη χρηση,παρα μονο για καθημερινη....οποτε δεν με απασχολει το αν θα εχει 1-2-3 η 5....παρ ολ αυτα ευχαριστω.....αν και ακομα δεν πηρα απαντηση,στο αν θα δω διαφορα ταχυτητας....η εστω αν πανω κατω θα ειναι το ιδιο..τελος,θα ηθελα καποιος να μ μιλησει για τη  μπαταρια του 12" αν γνωριζει....

8 gb ειναι και το δικο μου...

Δημοσ.

Το καλύτερο θα ήταν να πήγαινες σε κάποιο κατάστημα που τα έχει διαθέσιμα να τα δοκιμάσεις ο ίδιος για δεις περί ταχύτητας, αν στην περίπτωση που φοράνε και τα 2 ssd δε θα δεις τρελές διαφορές.

Δημοσ.

Καλησπέρα φίλε μου!! Κατ'αρχήν θα πρέπει να μας πεις τι χρήση έκανες με το Air για να μπορούμε να δούμε τις διαφορές. Διαβάζοντας τα υπόλοιπα post βγάζω το συμπέρασμα ότι κανείς από τους προλαλήσαντες δεν είναι κάτοχος του macbook 12.

Είχα κατά σειρά τα εξής μηχανήματα:

Macbook Air 11,6 Mid 2013 core i5 1,3 Haswell 4GB ram 128ssd

Macbook Pro Retina 13,3 Mid 2014 core i5 2,6 Haswell 8GB ram 128ssd

Macbook 12 early 2015 core M 1,1 Broadwell 8GB ram 256 ssd

Η χρήση που κάνω είναι περίπου 20 tabs ανοιχτά σε Safari, Μουσική, Ταινίες, imovie, Photoshop, Τηλεόραση, Office.

Δεν έχω δει την παραμικρή διαφορά σε κανένα από τα 3 μηχανήματα από άποψη αποκρισης. Εννοείτε ότι το συγκεκριμένο μηχάνημα ΔΕΝ κάνει για επεξεργασία βίντεο. Η μπαταρία του κρατάει περίπου 7 - 8 ώρες αλλά παίζει ρόλο και η χρήση που θα κάνεις. Το πληκτρολόγιο είναι απλά θέμα συνήθειας και ίσως το μόνο που θα πρέπει να κοιτάξεις σε ένα μαγαζί πριν προβείς σε αγορά. Τα υπόλοιπα νομίζω είναι λόγο πολύ γνωστά. 

Οπότε συνοψίζοντας όλα είναι θέμα χρήσης και τιμής.

Αν έχει κάποια συγκεκριμένη απορία είμαι στη διάθεση σου.

• Like 1
  • 2 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ.

Macbook 12" μόνο για το design... (και εμένα με τρελαίνει  :D) . Macbook Pro για σοβαρό μηχάνημα γιατί κακά τα ψέματα ένα μηχάνημα είτε ακριβό είτε φθηνό πρέπει να είναι και πρακτικό (που πας μια μία θύρα μην τρελαθούμε τώρα, και μην μου γράψετε για αντάπτορες :devil: )

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...