Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Έχω ένα turbo-x w76tun σίγουρα 6ετίας και δεν είχε παρουσιάσει κανένα απολύτως πρόβλημα μέχρι πριν από 1 μήνα.Πριν από 1 μήνα αποφάσισα να το στείλω για ένα φορμάτ και καθάρισμα σε έναν τεχνικό γνωστό φίλο της μαμάς μου στη δουλειά.Ο λόγος του φορμάτ ήταν τα πολλά άχρηστα αρχεία με αποτέλεσμα την δυσλειτουργία του υπολογιστή.Επίσης έκανε ο ανεμιστήρας ξαφνικά ,εκεί που τον δούλευα τον υπολογιστή ,κυριολοκετικά σαν ελικόπτερο με αποτέλεσμα να αναγκάζομαι να τον κλείνω.Εάν τον άνοιγα ξανά το πρόβλημα θα ξαναπαρουσιαζόταν αλλά μετά από ώρα.Ο τύπος είπε ότι είχε πάρα πολύ σκόνη (λογικό ) και ότι Ο ΑΝΕΜΙΣΤΗΡΑΣ ΘΕΛΕΙ ΑΛΛΑΓΗ.Είπε ότι θα έρθει από ταιβάν εάν τον θέλω και θα κάνει 25 ευρώ.Εγώ όμως δεν το κατάλαβα αυτό , τι σημαίνει? χάλασε? έσπασε?μάλλον όχι, τότε γιατί κάνει φασαρία.Εδώ δείτε τις θερμοκρασίες γενικά στο σύστημα μόνο με το ινσόμνια ανοιχτό.

http://speccy.piriform.com/results/L6KceoYorxjSdQAwsj2Ddrs

Είναι κάτι υπερβολικά υψηλό?Ο ανεμιστήρας βρίσκεται στο αριστερό μέρος του υπολογιστή και από ότι φαντάζομαι ψύχει τον επεξεργαστή αλλά διορθώστε με αν κάνω λάθος.

Τώρα ο υπολογιστής λειτουργεί με cooler από κάτω χωρίς ιδιαίτερο θόρυβο.Εκείνο το ξαφνικό δεν το κάνει.Αλλά αν βγάλω το cooler καταλαβαίνω την λειτουργία ου ανεμιστήρα, δηλαδή δεν είναι τελείως αθόρυβο.

Help!! :D

Δημοσ.

ναι χάλασε γι αυτο και κάνει φασαρία και χρειάζεται αλλαγή.

έχει πρόβλημα το εσωτερικό του ανεμιστήρα.

ο ανεμιστήρας αυτός ψύχει τον επεξεργαστή και την κάρτα γραφικών η οποία εαν δεις είναι στους 60°C.

Όση ώρα περνάει λοιπόν και λειτουργείς το σύστημα,οι θερμοκρασίες θα ανεβαίνουν και ο ανεμιστήρας θα ανεβάζει στροφές.

Δημοσ.

Μάλιστα....ένας άλλος τρόπος δεν είναι να μειωθούν οι θερμοκρασίες ? Π.χ. με ένα άλλλο λειτουργικό σύστημα ?

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Άκυρη η προηγούμενη μου απάντηση. Αν κάνει θόρυβο το λαπτοπ, θέλει καθάρισμα της ψύκτρας από σκόνες και νέα πάστα στον επεξεργαστή.

Επεξ/σία από Επισκέπτης
Δημοσ.

Σαν ελικόπτερο ;; ίσως να θέλει λίπανση ο ανεμιστήρας .Οι θερμοκρασίες είναι μετά το καθάρισμα να φανταστώ ; σίγουρα είναι υψηλές  αν έχεις ανοιχτό μόνο το insomnia .

Δημοσ.

Ναι είναι μετά το καθάρισμα.Λίπανση τί ενοούμε?Τι πρέπει να κάνω?

Εάν είναι υψηλές ευθύνεται μόνο ο ανεμιστήρας και τίποτα άλλο?

Πόσα μπορεί να κάνει ένας ανεμιστήρας για όλα τα μέρη του λάπτοπ?

Δημοσ.

κοίτα εδω τι εννούμε "λάδωμα/καθάρισμα" στα πηνία του εσωτερικά...γίνεται καινούριο!

δεν χρειάζεται αλλαγή με κάποιο άλλο.

Δημοσ.

Ρίξε μια ματιά εδώ για να καταλάβεις σε ποιο σημείο  θέλει λίπανση

Εφόσον δεν έχει σκόνη ,δεν τρέχεις κανένα απαιτητικό πρόγραμμα ( η να τρέχει κάτι από μόνο του στο background ) και δεν μπλοκάρεις τα σημεία που βγαίνει ο αέρας τότε ο ανεμιστήρας προφανώς τα έχει φτύσει . 
Δημοσ.

Ωραία και ευχαριστώ πάρα πολύ.Αλλά υπάρχει ένα πρόβλημα.Δεν θέλω να τα κάνω αυτά μόνος. "Φοβάμαι" να ανοίξω το λάπτοπ.

Γιαυτό ψάχνω κάποιον από την Θεσσαλονίκη να μου το κάνει.Όποιος ενδιαφέρεται ας το πει

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...